Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku.


Hosť

#176

2014-07-30 22:34

To boh vas zehnaj by ste si mohli odpustit.akurat tu tym ludi nasierate
Pokoj a pravda

#177 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 03:21

#166: seth - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Pán seth" - spájať aktivitu autorov listu s voľbami, politickými cieľmi zase ja považujem, použijúc Váš výraz, za mierne paranoidné.

Keď ľudia nevedeli o tých problematických textoch, tak sa ani neozývali. Keď sme sa o tom dozvedeli, tak sa ozývame. Čo je na tom čudné? Kto vie z nás, čo na tieto koncerty nechodíme, že sa, ako tvrdíte,  spievajú tie texty, takmer nezrozumizeľným, jačavým, chrčivým spôsobom? Predpokladám, že sa texty v pesničke opakujú, nechce sa mi až tak veriť, žeby nejaké výrazy tí mladí poslucháči s dobrým sluchom a sluchovým rozlišovaním nezachytili  a nepochopili význam textu, aj keď celému textu doslovne nebudú rozumieť. A je tiež možné, ako ste napísali, že o tých textoch vedia z nejakého prekladu. Ale pripusťme, že neporuzumejú a nepochopia, o čo v texte ide. Aj tak to má zlý vplyv na ich povedomie. A z duchovného hľadiska je to jednoznačné, že sú poslucháči na takýchto koncertoch, s takýmito textami, vystavení pôsobeniu zlých duchovných síl  a je tu ozaj reálna možnosť, že im to po duchovnej stránke ublíži. Píšem tak ako to chápem, ako to viem, ako som čítal, mám aj vlastné skúsenosti. Ak je to pre Vás argumentačne prázdny cirkevný balast, je to Váš problém. Neviem, čo viete o duchov. živote, ako tomu veríte, či neveríte. Sv. Pavol píše - približne: "Nevedieme boj proti telu a krvi, ale proti duchovným mocnostiam..." Duchovno je nadriadené nad telesnom, má väčšiu moc, ako v dobrom, tak aj v zlom. Či to chápete alebo nechápete, je Váš problém. Ja píšem, ako ja chápem.

Reálnym nebezpečenstvom som myslel to, že je dosť veľká pravdepodobnosť, že takéto texty na koncerte aj odoznejú. /Vzhľadom na účasť tých skupín, ktoré tie texty vo svojich "piesňach" majú/. Nič viac, nič menej. Asi ste tú vetu zle pochopil, alebo prečítal.

Inštrukcie, ktoré dával Boh skrze Mojžiša, či Jozueho Izraelitom pri bojoch s inými národmi sú naozaj drsné. Napr. moja sestra sa na tom veľmi pohoršovala. Ale o to viac ju oslovovali Ježišove výzvy k láske. Tieto inštrukcie platili pre danú situáciu pred niekoľkotisíc rokmi a argumentovať nimi proti kresťanstvu - to je to trápne. A o to nepochopiteľnejšie, keď poznáte texty NZ. Ale prijímam Vašu "hru". Najprv odpoviem na Vaše otázky: verím, že Boh stvoril svet, uznávam desatoro, atď. Aj to uznávam, že celý SZ vedie k Ježišovi Kristovi, píšu o ňom proroci. Teraz k tej Vašej "hre". Keď ste pohoršení, že Boh kázal, aby Izraeliti vraždili iné národy, iste uznávate právo, sa tým národom brániť. Tak uznajte aj nám právo sa "brániť". Hotovo! Spokojný?

Chápem Vás, že ako bývalého kresťana Vás dráždia tie výrazy, ale píšem, ako chápem. Som presvedčený, že viera je B. dar, hovorí o tom aj Pán Ježiš: "Nikto nemôže prísť ku mne, ak mu to nie je dané od Otca". A že som skritizoval "vlastné rady", by ste snáď mohli oceniť, nie zosmiešniť! Veľkorysosť pomôže oceniť "kvalitu súpera", jeho priznanie si chyby, zaujatosť tomu bráni. Asi tieto komentáre čítajú aj iní, v niektorých komentároch boli narážky, že sa cítime nadradení, preto som takto písal.

Ten posledný odstavec sa vlastne týka duchovného boja, ak neveríte v existenciu Satana a jeho rafinované pôsobenie cez ľudí, zákony, média atď., tak nepochopíte, čo som chcel povedať.  Tu asi platí, čo sa píše v komentári č. 151. Súhlasím, že niekedy to aj s tými "nepriateľmi" preženieme, ale oveľa častejšie platí, že sme zakríknutí, bojazliví aj keď by sme sa mali ozvať.  Tak to vidím ja. Bol by som uviedol aj konkrétne príklady, ale už sa mi nechce, zase som sa rozpísal, ak to niekto prečíta do konca, tak mu ďakujem, či so mnou súhlasí, či nie.

 

seth

#178 Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 06:10

#169: mária - Re: Re: Re:

milá Mária,


Môžete tu poskytnúť aspoň jeden alebo dva príklady z tých stopercentných dôkazov? Obaja veľmi dobre vieme, že by ste neposkytla ani jediný empiricky overiteľný dôkaz, na čo sa tu hráme? Vždy ma fascinovala ignorancia kresťanov, ktorí si myslia, že práve ich boh je ten, ktorého si ľudstvo nevymyslelo, hoci 4999 ďalších je produktom práve ľudi z mocenského a iného hľadiska. Nie, boh mi dôkazy o svojej existencii nedal - môžete mi ich prosím dať práve Vy? Nepotrebujem si prečítať žiadne životopisy svätých, ihneď po preštudovaní dôkazov som ochotný v neho uveriť aj bez čítania. Takže bez kanonického balastu Vás poprosím o tie dôkazy, oduševnelé a vzývavé vetné konštrukty z písma a biblie ma nezaujímajú, tie som čítal a ich reprodukcia nikam nevedie.

seth

#179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 06:30

#177: Pokoj a pravda - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

milý pokoj a pravda,


Vôbec nepovažujem takéto spájanie za paranoidné, je to iba dôsledok diania, ktoré sa okolo tej petície rozbehlo. Stále verím v Cicerov výrok "historia magistra vitae est", KDH a jej nohsledi predsa podobné aktivity predviedli v minulosti niekoľko krát a mám veľké podozrenie, odôvodnené práve históriou, že sa zasa snaží pred regionálnymi voľbami o zviditeľnenie sa. Tú petíciu podpísali tisíce ľudí - krásna vzorka voličov, ktorá vo voľbách markantne pomôže. Áno, je to z mojej strany špekulácia a dedukcia, ale vzhľadom na minulosť nestojí úplne na hlinených nohách.


Už som Vám napísal dosť jasne - ja osobne mám obrovský problém tým textom rozumieť a to som strávil v Anglicku roky a tam som sa aj na univerzitách vzdelal. Sám viem, že to tak je, pretože metal si z času na čas vypočujem a je problematické zachytiť čo i len jedno slovko. Zdá sa mi teda, že sa v okolí tej dediny zrazu vyrojil celý húf profesionálnych lingvistov, vzhľadom na tú petíciu - ak by ste bol na mojom mieste, mal by ste iný postoj? Slováci majú problémy s úrovňou angličtiny, to, čo sa učí na školách, angličtina ani nie je, bolo o tom niekoľko prieskumov a teraz sa tu zrazu pred festivalom (a nikdy nie pred inými, alebo pred jeho minulými ročníkmi) nájde hromada odborníkov na texty, morfológiu a sematiku, ihneď vedia, čo čo znamená a či je to myslené vážne, obrazne alebo nie. Prepáčte, ale na niečo také ja osobne nenaletím. Nech sa nad tým zamyslím akokoľvek racionálne, všetky okolnosti ma presviedčajú v tom, aby som aj naďalej veril, že ide o cielenú manipuláciu más.


Samozrejme, teraz, keď už vedia, o čom tie texty sú, začínajú protestovať a ako Vy píšete, "ozývať sa". Kontext ale nepoznajú určite, presne v takom zmysle, akým sa veriaci a kresťania oháňajú kontextom v prípade, že ja alebo mne podobní argumentujú citátmi z biblie, resp. zo starého zákona.


Už som Vám napísal jedno - takéto festivali sa diali a dejú, došlo k nejakým násilnostiam na kresťanoch a veriacich? Ja si tieto veci rád vypočujem hocikde, počas turistiky a pri varení - zmenili ma tie texty nejako? Som násilný tvor bažiaci po vraždení veriacich? Aj keď takéto texty na koncerte odznejú, tak čo? Aké je to nebezpečenstvo? Ak sa v nejakom horrore o satanovi (spomeňme si na Exorcist) objavia protikresťanské slogany, je potrebné hneď vypisovať petíciu o nebezpečenstve? Viete, ak by som mal začať myslieť podobne extrémne ako signatári a autori tej petície, tak by som sa mohol taktiež obrátiť na článok 23 Ústavy SR, podľa ktorého má každý človek právo slobodne prejavovať svoje náboženstvo a vieru sám súkromne alebo verejne - satanizmus nie je zakázaný, ak by sa koncert začal považovať za satanistický rituál, kresťania by museli čušať, pretože niekto by využíval presne to, pod čo sa skrývajú oni sami. Ibaže tí ľudia na festivale nie sú tak netolerantní, odspievajú/odchrapčia si svoje, tri dni prejdú a život ide ďalej.


Je jedno, či ježiš niekoho vyzýval k láske alebo nie. Ak by sa na tom festivale objavila kapela, ktorá by vyzývala k láske a všetky ostatné s "inkriminovanými" textami by zostali - zmenilo by to Váš celkový postoj? Nie. Ani môj postoj nezmenia nejaké ježišove slová o láske. Vás ide niekto vraždiť? Pred čím sa chcete brániť? Pred slovami? Slová predsa nie sú dýka. Mimochodom - nejde iba o izraelitov ale o každého, kto vo Vášho boha neverí. Takže spokojný.


Menej nepriateľstva, menej vyvrárania nových negatív a veterných mlynov a menej bojov s nimi - to prispeje k pokoju oboch strán. Ibaže niekomu takýto stav nevyhovujea preto neustále čachre do vecí, ktoré sú povedzme citlivé, ako toto, čo sa deje teraz vo vzťahu k tomu festivalu. Kresťania celý čas spomínajú na komunizmus, ako boli prenasledovaní za svoju vieru a svoje slová, tera im ale pamäť akosi neslúži a chcú praktizovať presne to isté (narážam na tých kontrolórov, ktorí majú "kontrolovať texty" kapiel) - už som to tu spomenul a uzavriem to tým opäť - najprv hľaď na brvno vo svojom oku a potom hľadaj smietku v oku iného...

Som jedni z vás !

#180 Pre dobro veci

2014-07-31 06:58

Všetci ktorí ste podpísali „Petíciu za zrušenie kresťanstva na Slovensku“ dajte sa radšej vypchať spolu s organizátormi, aj tak v sanatórií pre psychických narušených nie je miesto. Ale ak ste sa predsa chceli polepšiť, mate jedine možnosť si preštudovať do podrobná (nie povrchne) históriu ľudstva aby ste už netárali takéto nezmysli.
Sloboda prejavu je síce pekná vec, ale vaše myšlienky musia obstať pre dobro ľudstva (slovenského vo vašom prípade) čo pevne pochybujem.
Všetka zla na svete páchali a páchajú len mocní pani, prečo nebojujete proti nim. Veď dennodenne mame jasne prípady zla, páchané na nás, čo, naozaj sme úplné oslepli, alebo osprosteli???? Už vôbec nechápem ako môžeme byť tak hlúpi a manipulovaní.
Kresťanstvo je len viera ktorou veriaci nedokážu bez nej žiť. Bez viery nikto nedokáže žiť, ani vy. Určite mate aj vy vieru, inak by ste neboli už na svete. Nemusíte byť veriaci, stačí keď veríte v ideáloch, to nás drží pri živote. A vy čo robíte? Idete proti tomu, proti sebe, proti nám všetkých....
Zrušte tu petíciu! Potrebujeme veľa rozumu na iné veci, a bojovať pre naše dobro.
maria

#181 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 12:32

#153: Pokoj a pravda - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vďaka za tento príspevok, milý "pokoj a pravda"  :-) Napísal si to veľmi dobre

maria

#182 Re: Re: Re:

2014-07-31 12:55

#170: Pinkie The Crocodile - Re: Re:

Lebo s Bohom aj satanom som sa už v živote stretla,napriek tomu, že som ich nevidela na vlastné oči, ale svílou či drakom ani jedným

Pinkie The Crocodile

#183 Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 14:02

#182: maria - Re: Re: Re:

Tak ja teraz budem tvrdiť že som sa s vílami a jednorožcami stretla.. takže od teraz nemôžete tvrdiť že neexistujú pretože niekto iný vie že existujú a tvrdí vám to a napriek tomu že si myslíte opak už to robiť nemôžete lebo len vy v tomto prípade ja mám pravdu. :)


Hosť

#184 Dlouho jsem necetl

2014-07-31 21:49

#1: Alcaa - konecne

Zdravím vás, již dloho jsem nečetatl takovouhle slátaninu. Lituji ty,co to napsali a jeste vice ty, co to podepsali.....nejsem sice věřící, ale argumentace horši nez komunistickych ideologu.

Držím palce věřícím na Slovensku.

 

Xavier Baumaxit

mária

#185 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 09:37

#172: Zendhal - Re: Re: Re: Re:

Milý Zendhal,

Opäť sa vrátim k tomu, čo je to viera – verím, lebo som nevidela. Keby som videla, už to nie je viera, ale poznanie.              ( a kresťanstvo je viera ) Boh je čistý duch, a preto ho nemožno vidieť, nemožno sa ho chytiť. Dá sa o jeho existencii usúdiť  zo stvorených vecí, z prírody. Človek nedokáže vyrobiť zem, rastliny či  zvieratá...nefascinovalo Ťa niekedy „fungovanie našej planéty“?  Nad tým musí byť niekto väčší ako človek...Ostatné dôkazy o existencii Boha sa nedajú dokázať empiricky. Malý príklad: sedíš za stolom, na ktorom je úžasné jedlo. Cítiš jeho vôňu, hoci ju nevidíš. Oproti Tebe sedí kamarát, ktorý tvrdí, že jedlo nevonia, lebo má silnú nádchu.  Kto má pravdu? Obaja, nie? Vôňa jedla tam je ( hoci sa tiež nedá chytiť, nedá sa odmerať...a keby ste ju aj cítili obaja, každý by ju cítil inak, lebo každý z vás je jedinečná osobnosť ) , ale Tvoj kamarát nie je disponovaný tú vôňu cítiť, lebo mu v tom bráni dočasne nefunkčný čuch. Tak isto je to aj s dôkazmi existencie Boha u ľudí. Kto je „disponovaný“, dôkazy nájde. Kto nie je „disponovaný“ – teda nemá otvorené srdce, dôkazy nenájde. Moje dôkazy – moje osobné živé skúsenosti s Bohom sa nedajú vidieť očami, nedajú sa chytiť rukami, ale mám ich, vnímam ich svojím duchom.  To už nie je ale na verejnú diskusiu.

Ps: tou „disponovanosťou“ myslím chuť, ochotu hľadať. Veď platí: Kto hľadá, nájde . Nie ?

mária

#186 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 09:41

#183: Pinkie The Crocodile - Re: Re: Re: Re:

jedna lastovička leto nerobí. Ale keby sa našlo dostatočné množstvo svedkov a udalostí, ktoré sú preverené časom a potvrdia existenciu spomínaných bytostí, tak s radosťou uverím :-)

Zendhal

#187

2014-08-01 09:58

Čiže potvrdzuješ že viera je založená na nepoznaní alebo odmietaní dokázateľných faktov? Pretože takto to znie.

To že niekto nevie ako vznikla táto planéta alebo doposiaľ nepozná (alebo skôr nechce poznať) ako funguje evolúcia tak to neznamená že to stvoril nejaký boh.

Sedím za stolom, vidím úžasné jedlo: po 1. mám dobrý zrak čiže ho vidím a už len to vyvoláva v mozgu pocit že to jedlo chutí dobre. Je rozdiel keď vidím nejakú väzenskú stravu než jedlo zo špičkovej reštaurácie. po 2. Pach síce nemožno odmerať (nie som si týmto istý) ale dá sa dokázať že sa tam fyzicky vyskytuje (molekuly toho, čo čuchové receptory rozpoznávajú ako úžasná vôňa). po 3. Chorý ľudia ale aj zvieratá väčšinou strácajú chuť do jedla a vnímajú okolie chabejšie pretože ich organizmus sa snaží vysporiadať sa s chorobou.

Ver mi, naozaj som sa pokúšal nájsť nejakého boha, dokázať alebo cítiť jeho existenciu, žiaľ môj mozog na pravdepodobne na toľko vyvinutý, že dokáže vytvoriť a sformovať racionálnu odpoveď aj na javy, ktoré iní označujú za nadprirodzené.

A to by ma ešte zaujmalo, po celé miliardy a miliardy rokov existencie vesmíru sa nikde nezjavil nejaký boh (nedá sa dokázať) a dokonca ani po tisícročia ľudského vývoja keď po prvý krát zliezol zo stromov sa nikde nikdy žiadny boh nezjavil ale náhle, pred cca 3 tisíc rokmi sa na blízkom východe pasákovi oviec zjavil boh, uprostred púšte keď nebolo ani nohy naokolo.... Čo je to potom za boha ? Nestará sa o svoje výtvory až dokiaľ nedosiahnu schopnosť myslieť a spoznávať javy okolo seba a až vtedy sa im zjaví aby ho ucievali inak ich nechá horieť do konca vekov v pekle? Nie je to tak trochu sebecké ?
mária

#188 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 10:07

#178: seth - Re: Re: Re: Re:

Máte pravdu, milý seth,

neposkytnem Vám ani jeden empiricky overiteľný dôkaz. Dôvod nájdete v mojom príspevku č. 185.

Vy  nechcete poznať Boha. Keby ste chceli, už ho dávno poznáte, keďže ste boli vychovávaný v kresťanskom duchu – aspoň to predpokladám podľa toho, že ste vo Vašom príspevku spomenuli prijatie sviatostí. .  Pobirmovaný kresťan sa stáva „bojovníkom , ktorý háji Božiu pravdu“ a vy robíte presný opak. Z nejakého – Vám známeho dôvodu – ste naladený „protikresťansky“. V hneve sa veci nedajú riešiť...cieľom ani jedného kresťanského príspevku  - a teda ani môjho - v tomto diskusnom fóre nie je nikoho presviedčať a obracať na kresťanstvo. Kresťania len vysvetľujú svoj postoj a životný program, ktorý je u mnohých vnímaný nesprávne.  A to, čo si Vy myslíte o kresťanoch, nás neurobí ani lepšími, ani horšími. Sme takí, akí sme - v Božích očiach.

Ps: jeden empirický dôkaz pre Vás predsa len mám . Ale na ten si musíte počkať do okamihu smrti. Potom  budete môcť Boha vidieť, počuť, aj sa ho chytiť. Nemusíte mi veriť, ani to od Vás nežiadam. Ale rada sa s Vami stretnem v nebi :-)

mária

#189 Re:

2014-08-01 10:38

#187: Zendhal -

Viera nie je založená na odmietaní dokázateľných faktov. Ani kresťanská viera - jej učenie - neprijíma hneď všetko, čo sa jej predkladá, ale veci skúma.

Máš pravdu, že evolúcia neznamená,že všetko stvoril Boh, ale to ani nepopiera. Ani teória "veľkého tresku" sa neprieči s učením cirkvi.A veľa vedcov, ktorí skúmali vznik planetý a vývoj života na nej, boli tiež veriaci. veda a viera sa navzájom nevylučujú. Možno, keby sme išli do fyzikálnych detailov, aj prítomnosť Boha by sa dala zachytiť prístrojmi. Veď vedcom sa podarili zachytiť "farbu smrti" pri zomierajúcom človeku. Veda je nevyspytateľná...

Viera nie je len záležitosť mozgu. To mozog chce mať všetko dokázateľné. Viera je záležitosť ducha. Ja som nenašla Boha, keď som ho hľadala. Boh si našiel mňa, keď som ho nehľadala. Nedá sa všetko dokázať... prečo aj mnohí neveriaci po smrti blízkeho človeka počujú buchot v izbe, zastanú hodiny v čase, keď dotyčná osoba zomrela, bez príčiny spadne obraz zo steny ? ....ale ver mi, ak budeš mať otvorené srdce a úprimnú ťúžbu po poznaní Boha, spoznáš ho...určite...všetko má svoj čas :-)

Boh stvoril človeka, lebo videl, že je to dobré. Prví ľudia boli nesmrteľní, prechádzali sa po Božích záhradách. videli a počuli Boha. Až hriech ich z raja vyhnal a ako "odmenu" dostali smrteľnosť. Ale Boh aj tak chce, aby boli všetci ľudia v nebi. Preto poslal na Zem aj Ježiša. Môžeš veriť - nemusíš veriť.Ani Boh nikoho nenúti. Každý má slobodnú vôľu.

Mňa by zaujímalo, odkiaľ máš informácie o prvom zjavení boha na Zemi? Takto som to ešte nepočula.

pekný deň :-)

 


Hosť

#190

2014-08-01 13:06

Nikomu neberiem jeho vieru ale čo je moc to je moc
NASRAT NA BOHA !!

#191 VÁŠ BŮH JE MRTVÍ !!

2014-08-01 14:45

Nechci a nebudu podporovat náboženství postavené na hněvu,aroganci,násilí a intoleranci. Jestli bůh existuje .. vysvětlete proč nezastaví války?Proč kněží znásilňují děti?Proč lidi v Africe trpí?Proč křesťané akorát vymývají mozky biblí a tím že oni mají jediný pravdu?Jestli byl Adam a Eva bílý odkud pochází černý?To jsme jejich děti?A kdo se pak dál množil?Proč ve středověku upalovali nevinné lidi?Proč nedokáží respektovat homosexuály?Nejsou to snad lidé a nemají právo se brát?Proč jsou proti potratům je to naše věc co jim do toho je?Máte důkaz že bůh existuje?Proč církev nerozdá svoje bohatství chudým?Vážně se na lod vejde pár od každého zvířete?Bible a stejně celé to vaše náboženství je jedna velká lež .. bůh neexistuje .. a jestli ano .. rozhodně mu nehodlám sloužit nebo jakkoliv k němu patřit.Stvořil lidi kteří ničí zemi kterou sám vyrobil.Křesťanství by mělo být zakázané a zničené .. jsou to jenom stupidní lidé přesvědčeni o svojí slepé pravdě .. víte kolik je v psychiatrii co tvrdí že jsou Ježíš?Seru na boha a zřekl jsem se ho..vlastně ne .. já ho doslova nenávidím .. ne to je nesmysl .. jak mohu nenávidět něco co neexistuje ;) ..Bojíte se pouze smrti a pekla .. věříte v boha pouze ze strachu .. bojíte se smrti a jeho hněvu. Jednou jsem se podíval na video z kostela a tlustý kněz ( obžerství je hřích) říkal – „Nemějte rádi Harryho Pottera je to čaroděj a nepřítel boha“ .. vaše náboženství je lež.. Jenom vám vymývají mozky pro peníze. Omezují vaše tělo a mysl. Plivu na vás i vaše náboženství. Neprosil jsem se u žádného boha o svůj život. A už rozhodně jsem se neprosil o to aby Ježíš umíral za „moje“ hříchy na kříži .. je mi jedno jestli jdu do pekel .. žil jsem a stále žiji ideální život a žiju ho tak jak chci nic a nikdo mi neporoučí jak mám žít .. rozhodně nepotřebuji imaginární přátelé..Když už mi teda ten bůh dal volnou mysl … využil jsem jí .. nepotřebuji vaše fanatické řeči .. nenávidím a jsem vysoce proti vašemu náboženství .. člověk v první řadě musí věřit v sám sebe a ne lžím které jsou jasně pro člověka s rozumem .. nemyslné ;)
Pinkie The Crocodile

#192 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 16:15

#186: mária - Re: Re: Re: Re: Re:

Myslím že dôkazov o existencii víl, jednorožcov a drakov je dosť a sú také isté ako o bohovi, písomné.. Vy si vílu predstaviť dokážete pretože ju už poznáte z písma ale z kade ju vzali prvý ľudia? Tak isto ako vaša viera je aj táto viera založená len na domnienke že kedysi niekto taký bol / je. A veriacich je dosť, deti z celého sveta a veľa krát aj dospelý lenže koľký z nich to povedia keď sa im majú potom vysmievať? :)

Pokoj a pravda

#193 Re:

2014-08-01 22:10

#176: -

Nohy vo vode, brucho na stehnách, ruky na bruchu, úsmev na perách, všetko v pohode.

Pokoj a dobre

#194 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 22:14

#185: mária - Re: Re: Re: Re: Re:

Pekne vyjadrené, vďaka.

Pokoj a pravda

#195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 22:34

#179: seth - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Pozdravujem "pán seth", vďaka za odpoveď, aj ja som sa  už včera mordoval s odpoveďou, zase dosť dlhou, zabralo mi to kus času, bol som s tým veľmo spokojný, už som to dokončieval, tešil sa z mojich argumentov, až dovtedy, kým mi nenapísalo chybu a všetko sa vymazalo. Teraz sa už chcem čím skôr vteperiť do postele, tak možno zajtra, ak dožijeme.

Pokoj s nami!

Homo sapiens

#196 Re: Re:

2014-08-02 15:27

#114: Lord Satan - Re:

Najdôležitejšia časť mozgu z hľadiska schopnosti človeka pre takt, galatnosť, vnímavosť voči druhým, ovládania emócii, zmysel pre "vyšší princíp" a podobne je predný mozog. Nepochybujem, že ho máte aj Vy vyvinutý, preto Vás povzbudzujem, aby ste ho viacej používali pri reakciách na komentáre, čo sa Vám nepáčia. Verím, že to dokážete! Máte na viac ako ste vyprodukovali v komentári č. 114! Držím Vám palce!

P.S.1 - Na zlepšenie mozg. činnosti vraj pomáhajú vlašské orechy a pre zlepšenie okysličenia mozgu tiež odporúčam pohyb v prírode, kde si môžete vybúriť emócie. Tak do toho!

P.S.2 - Tieto rady odporúčam, ktorí zbytočne urážajú druhých nekultúrnym spôsobom! Vďaka za pochopenie!

Homo sapiens

#197 Re: Pomylena spolocnost

2014-08-02 22:07

#93: Lord Satan - Pomylena spolocnost

Len na margo: Nietzche svojím spôsobom uznával Ježiša, kresťanstvo nie. Vyhlásil, že posledný kresťan bol Ježiš, ktorý zomrel na kríži. Neuznával Cirkev, ale tú zase založil Ježiš! A stojí za zmienku, že zomrel relatívne mladý aposledných 10 rokov života bol pomätený.


Hosť

#198

2014-08-03 20:51

Chcem aby v našomštáte bol poriadok.

Hosť

#199 kde ste vsetci

2014-08-05 17:28

..nejako tu skapal pes :(

Indy

#200 Re: Re: Re:

2014-08-05 21:31

#11: M - Re: Re:  

 Ludi na nechutne ciny URCITE nenavadza nabozenstvo - odporucam sa trocha zamysliet nad tym, co ide "na papier" :)