Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku.

Alcaa

#1 konecne

2014-07-23 19:50

dobra peticia. Treba s nimi nieco robit, vsade davaju tu svoju repliku mrtvoly na krizi!!!! Vsetko pred ocami deti!!!! A to nehovorim o tych ich perverznych pochodoch ked blacia na plne hrdlo tie ich zaklinadla....To by sa dalo vsetko zniest, keby sa tolko nemotaju do polityky a hlavne do zivotov inych ludi

Hosť

#2

2014-07-23 20:08

uz je na case
lol

#3

2014-07-23 20:30

trapne :D
3nuty

#4 dakujem

2014-07-23 21:37

Chcem sa podakovat iniciatorovi/iniciatorke tejto peticie. Konecne to niekto zhrnul... to co si tu cirkev dovoluje je v zapadnom svete nemyslitelne. Chapem, ze im davame moc my, skrz koho volime a cirkev s nimi potom obchoduje (ved preco aj nie.. za to stedre financovanie od statu ma z coho), ale naozaj by ich niekto mohol uzemnit, lebo to co si uz dovoluju je nemyslitelne... ich ulohou by malo byt sirenie lasky. Ja z kazdej strany citim len agresiu, nepochopenie, nenavist a demagogiu. Mrzi ma to...

Hosť

#5

2014-07-24 02:39

je ponižujúce,že náboženstvo vládne v tejto krajine a deti sú povinné sa ho vyučovať už v materských školách...náboženstvo je zlo...
OpenHead
Hosť

#6 Pár poznámok k petícii

2014-07-24 05:13

Nehnavajte sa, ale celá petícia mi pripadá ako výtvor pár pubertiakov, ktorí boli kradnúť hrušky vo farskej záhrade, pánko farárko ich pri tam načapal, nakričal na nich a oni sa mu teraz za to musia pomstiť. Je v poriadku, že sa snažíte dať najavo svoj názor. Máte na to právo. Ak už však chcete proti niečomu bojovať, tak si to treba argumentačne pripraviť a nie len okopírovať pár nesúvislých viet zo stránky http://slovakia.humanists.net.  Pár mojich poznámok k uvedenej petícii:

1. Názov petície by som zmenil - Ako sa dá zrušiť kresťanstvo? Vysvetlite mi to? Máme ho zakázať? Prenasledovať kresťanov, alebo čo? Máme slobodu vierovyznania a tú by ste predsa zrušiť nechceli, alebo áno? Pre mňa za mňa, nech si každý verí v čo chce, pokiaľ tým neubližuje druhým. Iná vec je prílišný vplyv najmä katolíckej cirkvi na štát a spoločnosť.
2. Rozumiete vôbec pojmu "kresťanstvo" a čo to je? Kresťanstvo sa nerovná iba katolícka cirkev. Kresťanstvo nie je organizácia, ale stav srdca, ktorý žiadnym zákonom zakázať nejde. V petícii citujete zo Starého zákona, čo je posvätná kniha najmä Židov. Pre kresťanov je normatívny najmä Nový zákon. Okrem toho, uvedené verše sú značne povytrhávané z kontextu. Prečítal vôbec niekto z iniciátorov petícii celú Bibliu?
3. V ktorej škole musia deti povinne navštevovať náboženskú výchovu? Pokiaľ viem, každé dieťa sa môže slobodne rozhodnúť, či bude navštevovať náboženskú výchovu, alebo etiku.

Svojim spôsobom vašej petícii rozumiem, ale argumentačne a už len samotným názvom značne pokrivkáva a neobstojí nielen na Slovensku, ale ani v žiadnej inej civilizovanej krajine, kde je ústavne zakotvená sloboda vierovyznania. Možno ešte tak niekde v Severnej Kórey. Skúste ju trochu preformulovať - Petícia proti prílišnému vplyvu cirkvi na fungovanie štátu, resp. Za odluku cirkvi od štátu. To by som ju, hoci sa považujem za alternatívneho kresťana, podpísal aj ja... Pekný deň všetkým a hlavne menej predsudkov a nenávisti! :)

S.

#7 Re: OpenHead

2014-07-24 06:23

#6: - OpenHead

Na jednu stranu s tebou suhlasim, na druhu stranu nemas celkom pravdu. Samozrejme, ze tato peticia nemoze prejst - ale vznikla hlavne kvoli predsudkom a nenavisti z radov krestanov, ked sa snazia zakazat hudobny festival kvoli "nevhodnym textom". Tato peticia im to vracia s podobnymi argumentami.

Ale hej, autorovi by som odporucil to trochu prepisat, a mozno aj popridavat ovela viac pasazi, dobry vyber je na http://skepticsannotatedbible.com/ .

2) Jo, a mimochodom, keby si ten Novy zakon aspon ty naozaj cital, tak vies ze kazda ciarka zo Stareho zakona je stale platna a aj bude:

"Nemyslite si, že som prišiel zrušiť Zákon alebo Prorokov; neprišiel som ich zrušiť, ale naplniť. Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní. Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký." (Evanjelijum podla Matusa, 5:17 - 19)

 

Love & peace & heavy metal forever.

OpenHead

#8 Re: Re: OpenHead

2014-07-24 06:56

#7: S. - Re: OpenHead

1) Tušil som, že pokus o zrušenie festivalu v NB bude príčinou tejto petície... :) Ale kvôli jednému šialencovi nemôžete súdiť celé kresťanstvo. Ja, viem, tých šialencov je, žiaľ, trochu viac, ale aj medzi kresťanmi je to tak, ako medzi ostatnými skupinami ľudí (aj metalistami) - všade sa najdú fajn ľudia a aj blbci. Prečo sa radšej neurobí petícia proti tomu konkrétnemu chlapíkovi, ktorý to zrušenie inicioval?

2) Znova verš vytrhnutý z kontextu a najmä historických súvislosti. V čase, keď Ježiš tento výrok vyslovil, totiž niečo také ako ucelená kniha Starého zákona ešte neexistovalo. Bola tu iba ústna tradícia a jednotlivo zapísané knihy. Ježiš tu má skôr na mysli židovský kódex správania a pasáže z dávnych prorokov, nie Starý zákon ako knihu celkovo.

Inak čerpať z amerických ateistických stránok tu v Európe veľmi neodporúčam. Náboženská situácia je tam úplne iná - tam skeptici bojujú proti tzv. biblickým fundamentalistom, ktorý berú Bibliu doslova. V Európe je kresťanstvo liberálnejšie a dokonca aj slovenská katolícka cirkev uznáva niečo také, ako historickú kritiku biblických textov a vedeckú exegézu. Takže to, čo americkým fundamentalistom príde ako ťažká heréza, je v Európe všeobecne prijímanou záležitosťou.

Takže počúvaj metal, miluj život a a aj normálnych kresťanov! Veď aj medzi metalistami je ich veľa! Napr. http://www.rollingstone.com/music/news/megadeth-bassist-wants-to-be-a-lutheran-pastor-20120120

;)

 

 

 

XX

#9

2014-07-24 07:55

takúto petíciu môže vymyslieť iba chorá hlava a dotyčný by sa mal urýchlene prihlásiť u najbližšieho psychiatra.
xx

#10 Re:

2014-07-24 07:55

#5: -

ľudia sú zlo, nie náboženstvo. Zakážme ľudí!!

M

#11 Re: Re:

2014-07-24 08:20

#10: xx - Re:

Ludia su len ovce,ktore pachaju nechutne ciny vdaka tomu,ze ich nabozenstvo k tomu navadza. Vacsina konfliktov vo svete vzdy bola a je kvoli nabozenstvu. Nesfanatizovani ludia dokazu zit uplne normalne bez toho aby otravovali zivot druhym.


Hosť

#12

2014-07-24 08:23

Konečne očistime túto krajinu a (neskôr) celý svet od tejto rakoviny! Myseľ môže byť naozaj slobodná len bez chorých náboženstiev.
jan pavol 2

#13 Re: Pár poznámok k petícii

2014-07-24 08:33

#6: OpenHead - Pár poznámok k petícii

ty kokot hovori ti nieco slovo recesia ?

viera

#14 Re: Pár poznámok k petícii

2014-07-24 08:41

#6: OpenHead - Pár poznámok k petícii

,taketo snahy su boj proti veternym mlynom..stači ked si to budu platiť sami,nech sa hraju ako chcu...to nasilie pachali vždy a pachať aj budu kym ludia nedostanu rozum...a vlastnictvo rozumu je prepych,ktory nie je všetkym dany..takže ta peticia je vopred prehraty boj...rozmyšlajme trochu realne..............suhlasim s vami, openhead,tato formulacia je detinska

OpenHead

#15 Re: Re: Pár poznámok k petícii

2014-07-24 08:59

#13: jan pavol 2 - Re: Pár poznámok k petícii

Niekto tu zase predviedol svoju kultúrnosť a slušnosť... Nadávaš na kresťanov, akí sú netolerentní, ale hlavne, že z tvojho príspevku priam vyžaruje slušnosť a láska... Inak, strašná recesia, dávno som sa tam nenasmial... :) Pekný deň ti prajem!

OpenHead

#16 Re: Re: Re:

2014-07-24 09:03

#11: M - Re: Re:

Treba si trochu lepšie preštudovať históriu. Áno, niekoľko vojen bolo vedených kvôli náboženstvu. Vo veľkej väčšine však bolo náboženstvo iba pláštikom na prekrytie osobných mocenských záujmov niekoľkých jednodltlivcov. Chyba nie je v náboženstve, ale v človeku. Žiaľ, človek je tvor, ktorý dokáže pokaziť aj tie najkrajšie veci. Nielen nábožesntvo, ale aj metal... ;)

OpenHead

#17 Re:

2014-07-24 09:06

#12: -

Hovorí ti niečo sloboda vierovyznania? Každý nech si verí, alebo neverí, v čo chce, len nach tým neubližuje druhým. Správaš sa presne podobne, ako tí ľudia, ktorí chcú zakázať metalový festival. Oni prehlásli za chorý metal a ty zase náboženstvá. Ži a nechaj žiť! Akurát, všetci máte pravdu v tom, že by si každý mal svoju vieru, či neveru platiť z vlastného vrecka.

lol.

#18 Re:

2014-07-24 11:28

#5: -

na ziadnej skole som nevidela ze by deti MUSELI chodit na nabozenstvo

kazdy si moze zvolit ci bude chodit na etiku alebo na nabozenstvo tak by som trochu porozmyslala nad tym co pises :)

lol

#19 Re: konecne

2014-07-24 11:32

#1: Alcaa - konecne

clovece kolko mas rokov ? :D :D ked uz chces nieco napisat nech to aspon ma zmysle a nech tam niesu gramaticke chyby typu politIky

lol

#20

2014-07-24 11:38

Autor aj vy ostatný by ste si mohli uvedomit ze táto petícia nemá zmysel a ked to citam tak my to príde ako keby to písali nejake deti:D mozno by tato peticia presla keby mala iny nazov lenze pokial chcete zakazat krestanstvo museli by ste zrusit slobodu. pretoze sme slobodna zem a kazdy ma pravo verit v koho chce.Krestania,ateisti,budhisti,moslimovia = stale sme vsetci len LUDIA tak preco si tak navzajom ublizujeme ? :)
Wolf

#21 Aspon peticiu pre odluku cirkvi od statu

2014-07-24 11:58

krestanstvo je v prvom rade obycajny podfuk a biznis ked si kniezata cirkvi svojvolne prekrutili slova myslitela Jezisa, spravili z neho boha, a vydali najscenzurovanejsiu knihu na svete - Bibliu, len aby ovladali 'ovecky' a drzali ich v nevedomosti pre svoje blaho. Nie vsetko co ludsky rozum nechape, musi nevyhnutne byt 'boh' - praludia nechapali blesky, vsak ano. Verim tomu ze sa ludstvo uz konecne vymani zo stredoveku a hluposti a zacne pouzivat viac vlastny rozum nez ten fararkov.

Hosť

#22 Re: Re: Re: Re:

2014-07-24 12:03

#16: OpenHead - Re: Re: Re:

na nestastie toto je presne kamuflaz, ktoru cirkev neustale pouziva - krestanstvo je dobre, ale ked ide nieco 'sejdrom' tak za to moze hlupy clovek, lebo ludia su zli - ale uvedomte si, ze keby ten 'krestan' konal podla toho nabozenstva ktore ma byt iba laskave a neviem co vsetko, tak by asi zly nebol... nemoze sa predsa nechat ovladat 'demonom Mamonom' ked sa rozprava s bohom, ci ano? ludia si krestanstvo vymysleli, aj ho zneuzili a vyuzili podla vlastnych zaujmov, tak nech sa cirkev k tomu prizna! Sam papez v spolupraci s francuzskym kralom dal popravit niekolko stoviek ludi - pre info Templarov - pretoze im bolo trnom v oku aki su Templari bohati a maju moc, tak si tito dvaja povedali ze to len tak nenechaju.

OpenHead

#23 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-24 12:31

#22: - Re: Re: Re: Re:

To nie je kamufláž, ale historické fakty. V každom spoločenstve ľudí sa najdú jednotlivci, ktorí aj tie najkrajšie ideály dokážu zneužiť na osobné ciele. To nie je prípad len kresťanstva, ale takmer všetkých revolúcií a hnutí usilujúcich o nejaké vznešené ciele. Za svojou tézou si stojím - chyba je v človeku a v jeho sebectve. Žiaľ, nie je kresťan, ako kresťan. Väčšina ľudí je kresťanmi iba podľa mena, ale vôbec nepochopili o čom bolo učenie Ježiša z Nazareta. Sám píšeš, že pápež dal vyvraždiť templárov kvôli peniazom. Teda nešlo o náboženstvo, ale o majetok. Na druhej strane viem z histórie vytiahnúť x kresťanov, ktorí svoj život obetovali službe blížnym, dobru, pravde a kráse... Ono ľahšie sa pamätajú zlyhania ako to, čo kresťanstvo urobilo dobré...

Zendhal

#24

2014-07-24 12:32

Táto "petícia" JE vytvorená ako recesia a odpoveď na petíciu za zrušenie metalového festivalu v Novej Bani (Gothoom). Vytiahol som z kontextu veci presne ako vytiahli v tej protimetalovej (a po pravde sa mi s tým nechcelo moc babrať...)

Tu máte legitímnu (aspoň dúfam) petíciu na odlúčenie cirkvi od štátu: http://www.peticie.com/peticia_za_odlucenie_cirkvi_od_statu


Peace ;)
OpenHead

#25 Re:

2014-07-24 12:36

#24: Zendhal -

OK. To je už niečo iné a pochopil som to. :) A hoci som kresťan, s petíciou za zrušenie metalového festivalu rozhodne nesúhlasím. Ži a nechaj žiť! Pekný deň!