Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku.

M.

#101 Re: Re:

2014-07-26 18:58

#17: OpenHead - Re:

Jasné, kresťania, a nielen oni sú za zrušenie festivalu, tak vy na to idete takto ? Zrušiť vieru ? Čo je tu tisícročia ? Počúvate sa, vlastne čítate po sbe ? veď je to detinské !

The Crocodile

#102 Re: Re: dakujem

2014-07-26 19:06

#99: - Re: dakujem

A čo robíte Vy? (ak nie vy tak množstvo z Vás) odsudzujete rovnako ako my niečo čo nepoznáte len pre to že Vás to uráža alebo sa toho bojíte. Ale napadla Vás niekedy aj taká možnosť že Vaša viera a Vaše tvrdenia obťažujú, urážajú Nás? Koľko metalistov poznáte na to aby ste mohli súdiť, urážať a vyhlasovať že sme zlí?

mária

#103

2014-07-26 19:15

Som kresťanka a absolútne nesúhlasím s obsahom petície. Slová sú vytrhnuté z kontextu. prečítajte si prosím Nový zákon, nie starý.Uvedené citáty treba vnímať v kontexte vtedajšej doby. Kresťania žijú podľa NOVÉHO ZÁKONA!!!!!!V novom zákone sa dočítate, že Pán Ježiš prišiel na zem, aby zrušil staré a učil nové. (Jn 13, 34 - 35). prečítajte si Ježišovu reč ( Mt 5, 1 - 12) o blahoslavenstvách. K tomuto nás volá Ježiš, nie k tomu, čo tvrdíte Vy. Prečítajte si , čo vraví Ježiš o odplate a láske k nepriateľom( Mt 5, 38 - 48). prečítajte si o posudzovaní druhého ( Mt 7, 1 - 5) a zlaté pravidlo ( Mt 7, 12) Toto je nahováranie na zabíjanie podľa Vás? Poznáte Božie prikázania? To najdôležitejšie hovorí, že budeš milovať Boha celým srdcom a blížneho ako seba samého. Pravý kresťan sa snaží žiť v pokoji s ostatnými, trpezlivo znáša aj nespravodlivosti, chráni život od počatia až po prorodzenú smrť. Poznáte matku Terezu? Čo všetko urobila pre chorých? To, čo spomínate vy - inkvizíciu , čarodejnice - za toto všetko sa pápeži už dávno ospravedlnili - veď aj cirkev tvoria len ľudia , ktorí sú aj omylní - tak ako v každom inom spoločenstve - teda aj medzi neveriacimi. Hovoríte o pedofílii, sexizme - prečítajte si desatoro, ktoré dal Boh Mojžišovi( Ex 20)... nezosmilníš - Ježiš toto prikázanie vysvetľuje ďalej ( Mt5, 21 - 32). Týranie detí? prečítajte si pozorne celú knihu prísloví !!!!!!! Pozrite sa prosím na kresťanské webové stránky , a potom si urobte obraz o kresťanoch. Biblia vôbec nenahovára na to, čo tvrdíte vy. Biblia volá k pravde - skutočnej pravde a dobrému životu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pe: kto nerozumie skratkám v zátvorkách, rada ich rozpíšem :-)
Hello

#104 Re: Re:

2014-07-26 19:38

#25: OpenHead - Re:

Ja len, ze to nie je petícia za zrušenie festivalu :) čítaj oznámenia k tej peticii

hello

#105 Re: Re: Re: dakujem

2014-07-26 19:42

#102: The Crocodile - Re: Re: dakujem

Ja len znovu, ze nikto nehovorí, ze ste zlí :)

čítaj oznámenia k tej peticii

hello

#106 Re: Re: Re:

2014-07-26 19:45

#101: M. - Re: Re:

Ja len už posledný krát, pocuvajme sa! ak ste krestania, to co tu odpovedate, tak nimi aj budte :) nehadajme sa, na co je to dobre?

precitajte si vsetci podrobne tu peticiu a aj oznamenia k nej a vela veci pochopite

M.

#107 Re: Re: Re: dakujem

2014-07-26 20:31

#102: The Crocodile - Re: Re: dakujem

Lenže VY robíte to isté, nechcem teraz nikoho urážať, nejde mi o to či počúvate metalicu, ale ide mi o to že niektoré (nehovorím že všetky) texty sú nevhodné ....


Hosť

#108 Re: Re: Re: Re:

2014-07-26 20:38

#106: hello - Re: Re: Re:

Svoje som povedala, nechcem nikoho urážať, ale ide o to že za to, že podpisujeme petíciu proti festivali neznamená že vy nám chcete zrušiť kresťanstvo. Ide len o texty pesničiek. Ak niekoho urážam, je mi to ľúto ale každý má právo na slobodný názor a to že som kresťanka neznamená, že sa nemôžem vyjadriť.

sms

#109

2014-07-26 21:05

tak toto je ta najvacsia sracka co som tu dosial cital :)
Bender Bending R.

#110 ..dost bolo

2014-07-26 21:33

zajtra si idem zalozit kapelu a prva pesnicka, ktoru budeme hrat, bude obsahovat nasledujuce slova:

"ludia su omyl prirody, rakovinou zeme"

"sme chori, vsetkych nas treba zaje.at"

"je mi z vas zle, chcem vas vsetkych znicit"

(dufam, ze sa niekto ozve a bude tiez na mna chciet poslat ministra a policajtov, pretoze som schopny to naozaj urobit, mam magicke tlacidlo, na ktorom je napisane "KILL ALL HUMANS" a som pripraveny ho kedykolvek stlacit)

Bender Bending R.

#111

2014-07-26 21:41

..ale nakolko vas vsetkych milujem, tak to tlacidlo s najvacsou pravdepodobnostou nestlacim, ale chcem za to, aby ste denne na mna mysleli, hovorili vsetkym, aky som super a posielali mi na ucet jeden jedinucky malicky centik. To urcite stoji za to, nie?

atheoi

#112 hlúposť

2014-07-27 10:25

ak to nie je recesia a trolling, tak je to naozaj úbohé a detinské.
a to hovorím aj keď som ateista ako remeň.
Lord Satan

#113 Re: smiech :)

2014-07-27 11:14

#51: karci - smiech :)

...a aj ten je vymysleny! otvor si oci a mysel! Je to len nastroj vladnutia Na ovladanie tupych oviec! Nikto rozumny by predsa v take rozpravky neveril

Lord Satan

#114 Re:

2014-07-27 11:21

#81: Veronika -

bodaj by sa do teba pustil dostojny pan farar a  do riti ta pojebal, ty rozmaznane dievcatko :DDD poriadne ta zneuzil, tak ako X deti predtym. Potom by si tu takto nevyskakovala :D

Kaylo

#115 Krestanstva ?

2014-07-27 11:59

Nerusil by som druh .... "Krestanstvo", "Evanielizmus" ci "Budhizmus" alebo "Jehovizmus" ... vsetko je to len druh viery, kazdy nech si veri v svoj druh ci v nieco. Zrusil by som CIRKVE tie su trnom v oku. Kupu sa vo zlate, urcuju pravidla. Ved viera je ludsky pocit, dovera v nieco a nieje k tomu potrebna cirkev nech uz to je Krestanstvo ci Evanielizmus ci inne....
Motovidlo

#116 Re:

2014-07-27 16:07

#24: Zendhal -

Zendhal, keď sa Ti s tým nechcelo babrať, lepšie by si urobil, keby si nenapísal nič, ako takéto hlúposti.

Ježiš Kristus, ktorý skutočne zomrel na kríži, hlásal predovšetkým lásku k svojmu blížnemu, dokonca aj lásku k nepriateľom, to sa tu akosi zabudlo opomenúť. A že si taký frajer, rada by som videla Teba, ako by si sa nechal zlinčovať a vydať na takú krutú smrť za človeka, ktorého najväčšmi miluješ, nehovoriac za svojho nepriateľa. Keď chceš o Kristovi šíriť nejaké "písomnosti" ako tieto tu, najprv sa ho snaž čo najlepšie spoznať, a potom môžeš kritizovať.

Srdečne Ťa pozdravujem a želám Ti, aby si petícií ako je táto tu hodil do "pľacu" čo najmenej.

Neber to v zlom, ale skôr ako prejav lásky k Tebe od čitateľa Tvojho výtvoru, lebo väčšina ľudí Ťa asi považuje za hlupáka, čo mňa osobne dosť mrzí, napriek tomu, že Ťa nepoznám.

Želám Ti všetko dobré......... a maj sa!-)

 

TheOrigin

#117

2014-07-27 18:58

Pre tých ktorým robí problém čítanie textu s pochopením: ide o recesiu. Reakcia na nezmyselnú petíciu proti metalovému festivalu. A tí z vás čo majú plné ústa kecov o tom ako je to zlyhanie jednotlivca a nie cirkvi/kresťanov ako takých - tak v tom prípade to adresujte autorom petície za zrušenie festivalu. Najskôr si upracte pred vlastným prahom (vo vlastných radoch) a potom ani takéto petície s cieľom poukázať na absurditu a nespravodlivosť nebudú vôbec vznikať.

Hosť

#119

2014-07-27 20:17

Dúfam že to vinde
Thomytko

#120 ehm

2014-07-27 20:45

Strasna volovina... Krestanstvo nie je len nabozenstvo ale aj ideologia. Chce zakazat - zrusit mat pravo na vlastnu ideologiu? Ten pan dement co toto zbuchal moc tu bibliu necital, ked krestanstvo vychadza z noveho zakona.. :-) dalsi pokus dalsieho demagoga :-)
dezo

#121

2014-07-27 21:37

jedno, ci stary alebo novy zakon, secko ta ista rozpravka o starom panovi na oblaciku, co secko vie a secko vidi, novy zakon je len taky uplifting, aby to opat chytilo ludi, nakolko stary zakon uz prestal fungovat a bolo treba zohnat noveho hrdinu, ktory by sa ludom viac pacil a vratil ich opat k bohu, ktory je samozrejme dielom cloveka a je to v podstate 'len' ideal, resp. myslienka, ktora existuje iba v hlavach ludi, ktori v neho veria.nehovorim, ze to je zla myslienka (vo svojej podstate), problem je v tom, ze vacsina ludi, ktori tomu veria, nadobudaju pocit, ze objavili tajomstvo tohto sveta a maju patent na moralku a ich idealy su lepsie ako idealy a viera inych ludi a preto sa snazia o tom vsetkych presvedcit a montovat sa do veci, do ktorych im nic nie je.a samozrejme ich schopnost hromadne a bezmyslienkovite sa mobilizovat (cez 10 000 podpisov ?!!) za kazdu sprostost, za ktoru maju pocit, ze maju pravo sa mobilizovat, je neskutocna, vylozene ako stado oviec. a to nejdem ani hovorit o tom, ako viac menej kazdy veriaci ma vlastnu verziu boha a celej tej story okolo, ked si povyberal len to, co mu pasuje a s cim sa vie stotoznit a ostatne ho netrapi, ale to proste nejde, bud si veriaci a veris bez vyhrad vsetkym tym bludom alebo nie si veriaci.rozumiem, ze je fajn patrit do nejakej skupiny, stretavat sa kazdy tyzden a utvrdzovat sa v tom, aky je panbozko super a jeho synak jakbysmet a chapem tiez potrebu kazdeho z nas vyjadrit svoj nazor, postoj a presvedcenie, ktore sme si mozno krvopotne vytvorili sami (alebo nam bolo natlacene dolu krkom este ako detom a uz nam to nejak tak zostalo). moj pohlad na nabozenstvo a vieru a aktivity veriacich (pokial ide o mierumilovnych vyznavacov a nie bombovych sebevrahov): z urciteho uhla je to tradicia krajiny, kde sa clovek narodi a z ineho je to v podstate hobby, je to nieco, co clovek robi vo volnom case a nejakym sposobom ho to naplna - taky knizny, resp. citatelsky klub, kde sa zial cita a rozobera len jedna kniha :( takze hlavne treba klud a dat ludom priestor na to, na co maju pravo - organizatori maju pravo usporiadat koncert, panbickari maju pravo proti tomu protestovat a samozrejme niekto dalsi ma pravo, zacat peticiu (a hlavne debatu, nakolko povolil komentovanie na rozdiel od peticie, ktora toto vsetko vyvolala), ktora je reakciou na dany protest - tak ako je pravdepodobne satanizmus reakciou na krestanstvo.mozno by sa mali tieto dva citatelske kruzky stretnut a podebatovat, ved nakoniec ich hlavni hrdinovia pochadzaju z tej iste rozpravkovej knizky :) (ak by niekoho zaujimalo, preco sme si vymysleli boha a nabozenstvo, tak knizka The Invention of Religion od Alexandra Drakea urcite poskytne odpovede, resp. minimalne priestor na zamyslenie)
Mato

#122 Trápnosť hodná autora

2014-07-28 07:02

Takúto magorinu môže vypustiť len idiot.
Všetci, čo ste sa pod toto podpísali sa možete hanbiť.
Emi

#123

2014-07-28 07:04

#11: M - Re: Re:

Nie náboženstvo ich k tomu navádza. Kto sa chce nechať naviesť tak si podmienky a výhovorku nájde a každé slovo prekrúti - ak nie v nábboženstve, tak v politike, v susedských vzťahoch, v práci ... Kresťanstvo ani hudba za nič nemôže. ľudia sú tí ktorí vedia spraviť z krásneho spúšť a zlo povýšiť nad dobro, hlavne že im vyhovuje ... Kresťanstvo je v srdci, cirkev sú ľudia ...

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-07-28 08:04


Zendhal

#125 Re: Re:

2014-07-28 09:49

#116: Motovidlo - Re:

Veľmi rád by som toho Ježiša spoznal ;) Avšak kniha napísaná v dobe bronzovej mi na to stačiť nebude. Osobne si myslím že to bol regulérny človek napríklad ako Ghádní a len cirkev si ho uchytila ako svoj vzor ;) Veď čo by bolo s cirkvou bez ježiša ? Btw ja by som za svojich milovaných nezomieral... ja by som pre nich chcel žiť ;)