Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku.
M. |
#101 Re: Re:2014-07-26 18:58Jasné, kresťania, a nielen oni sú za zrušenie festivalu, tak vy na to idete takto ? Zrušiť vieru ? Čo je tu tisícročia ? Počúvate sa, vlastne čítate po sbe ? veď je to detinské ! |
The Crocodile |
#102 Re: Re: dakujem2014-07-26 19:06A čo robíte Vy? (ak nie vy tak množstvo z Vás) odsudzujete rovnako ako my niečo čo nepoznáte len pre to že Vás to uráža alebo sa toho bojíte. Ale napadla Vás niekedy aj taká možnosť že Vaša viera a Vaše tvrdenia obťažujú, urážajú Nás? Koľko metalistov poznáte na to aby ste mohli súdiť, urážať a vyhlasovať že sme zlí? |
mária |
#1032014-07-26 19:15 Som kresťanka a absolútne nesúhlasím s obsahom petície. Slová sú vytrhnuté z kontextu. prečítajte si prosím Nový zákon, nie starý.Uvedené citáty treba vnímať v kontexte vtedajšej doby. Kresťania žijú podľa NOVÉHO ZÁKONA!!!!!!V novom zákone sa dočítate, že Pán Ježiš prišiel na zem, aby zrušil staré a učil nové. (Jn 13, 34 - 35). prečítajte si Ježišovu reč ( Mt 5, 1 - 12) o blahoslavenstvách. K tomuto nás volá Ježiš, nie k tomu, čo tvrdíte Vy. Prečítajte si , čo vraví Ježiš o odplate a láske k nepriateľom( Mt 5, 38 - 48). prečítajte si o posudzovaní druhého ( Mt 7, 1 - 5) a zlaté pravidlo ( Mt 7, 12) Toto je nahováranie na zabíjanie podľa Vás? Poznáte Božie prikázania? To najdôležitejšie hovorí, že budeš milovať Boha celým srdcom a blížneho ako seba samého. Pravý kresťan sa snaží žiť v pokoji s ostatnými, trpezlivo znáša aj nespravodlivosti, chráni život od počatia až po prorodzenú smrť. Poznáte matku Terezu? Čo všetko urobila pre chorých? To, čo spomínate vy - inkvizíciu , čarodejnice - za toto všetko sa pápeži už dávno ospravedlnili - veď aj cirkev tvoria len ľudia , ktorí sú aj omylní - tak ako v každom inom spoločenstve - teda aj medzi neveriacimi. Hovoríte o pedofílii, sexizme - prečítajte si desatoro, ktoré dal Boh Mojžišovi( Ex 20)... nezosmilníš - Ježiš toto prikázanie vysvetľuje ďalej ( Mt5, 21 - 32). Týranie detí? prečítajte si pozorne celú knihu prísloví !!!!!!! Pozrite sa prosím na kresťanské webové stránky , a potom si urobte obraz o kresťanoch. Biblia vôbec nenahovára na to, čo tvrdíte vy. Biblia volá k pravde - skutočnej pravde a dobrému životu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pe: kto nerozumie skratkám v zátvorkách, rada ich rozpíšem :-) |
Hello |
#104 Re: Re:2014-07-26 19:38Ja len, ze to nie je petícia za zrušenie festivalu :) čítaj oznámenia k tej peticii |
hello |
#105 Re: Re: Re: dakujem2014-07-26 19:42#102: The Crocodile - Re: Re: dakujem Ja len znovu, ze nikto nehovorí, ze ste zlí :) čítaj oznámenia k tej peticii |
hello |
#106 Re: Re: Re:2014-07-26 19:45Ja len už posledný krát, pocuvajme sa! ak ste krestania, to co tu odpovedate, tak nimi aj budte :) nehadajme sa, na co je to dobre? precitajte si vsetci podrobne tu peticiu a aj oznamenia k nej a vela veci pochopite |
M. |
#107 Re: Re: Re: dakujem2014-07-26 20:31#102: The Crocodile - Re: Re: dakujem Lenže VY robíte to isté, nechcem teraz nikoho urážať, nejde mi o to či počúvate metalicu, ale ide mi o to že niektoré (nehovorím že všetky) texty sú nevhodné .... |
Hosť |
#108 Re: Re: Re: Re:2014-07-26 20:38Svoje som povedala, nechcem nikoho urážať, ale ide o to že za to, že podpisujeme petíciu proti festivali neznamená že vy nám chcete zrušiť kresťanstvo. Ide len o texty pesničiek. Ak niekoho urážam, je mi to ľúto ale každý má právo na slobodný názor a to že som kresťanka neznamená, že sa nemôžem vyjadriť. |
Bender Bending R. |
#110 ..dost bolo2014-07-26 21:33zajtra si idem zalozit kapelu a prva pesnicka, ktoru budeme hrat, bude obsahovat nasledujuce slova: |
Bender Bending R. |
#1112014-07-26 21:41..ale nakolko vas vsetkych milujem, tak to tlacidlo s najvacsou pravdepodobnostou nestlacim, ale chcem za to, aby ste denne na mna mysleli, hovorili vsetkym, aky som super a posielali mi na ucet jeden jedinucky malicky centik. To urcite stoji za to, nie? |
atheoi |
#112 hlúposť2014-07-27 10:25ak to nie je recesia a trolling, tak je to naozaj úbohé a detinské. a to hovorím aj keď som ateista ako remeň. |
Lord Satan |
#113 Re: smiech :)2014-07-27 11:14...a aj ten je vymysleny! otvor si oci a mysel! Je to len nastroj vladnutia Na ovladanie tupych oviec! Nikto rozumny by predsa v take rozpravky neveril |
Lord Satan |
#114 Re:2014-07-27 11:21bodaj by sa do teba pustil dostojny pan farar a do riti ta pojebal, ty rozmaznane dievcatko :DDD poriadne ta zneuzil, tak ako X deti predtym. Potom by si tu takto nevyskakovala :D |
Kaylo |
#115 Krestanstva ?2014-07-27 11:59Nerusil by som druh .... "Krestanstvo", "Evanielizmus" ci "Budhizmus" alebo "Jehovizmus" ... vsetko je to len druh viery, kazdy nech si veri v svoj druh ci v nieco. Zrusil by som CIRKVE tie su trnom v oku. Kupu sa vo zlate, urcuju pravidla. Ved viera je ludsky pocit, dovera v nieco a nieje k tomu potrebna cirkev nech uz to je Krestanstvo ci Evanielizmus ci inne.... |
Motovidlo |
#116 Re:2014-07-27 16:07Zendhal, keď sa Ti s tým nechcelo babrať, lepšie by si urobil, keby si nenapísal nič, ako takéto hlúposti. Ježiš Kristus, ktorý skutočne zomrel na kríži, hlásal predovšetkým lásku k svojmu blížnemu, dokonca aj lásku k nepriateľom, to sa tu akosi zabudlo opomenúť. A že si taký frajer, rada by som videla Teba, ako by si sa nechal zlinčovať a vydať na takú krutú smrť za človeka, ktorého najväčšmi miluješ, nehovoriac za svojho nepriateľa. Keď chceš o Kristovi šíriť nejaké "písomnosti" ako tieto tu, najprv sa ho snaž čo najlepšie spoznať, a potom môžeš kritizovať. Srdečne Ťa pozdravujem a želám Ti, aby si petícií ako je táto tu hodil do "pľacu" čo najmenej. Neber to v zlom, ale skôr ako prejav lásky k Tebe od čitateľa Tvojho výtvoru, lebo väčšina ľudí Ťa asi považuje za hlupáka, čo mňa osobne dosť mrzí, napriek tomu, že Ťa nepoznám. Želám Ti všetko dobré......... a maj sa!-)
|
TheOrigin |
#1172014-07-27 18:58Pre tých ktorým robí problém čítanie textu s pochopením: ide o recesiu. Reakcia na nezmyselnú petíciu proti metalovému festivalu. A tí z vás čo majú plné ústa kecov o tom ako je to zlyhanie jednotlivca a nie cirkvi/kresťanov ako takých - tak v tom prípade to adresujte autorom petície za zrušenie festivalu. Najskôr si upracte pred vlastným prahom (vo vlastných radoch) a potom ani takéto petície s cieľom poukázať na absurditu a nespravodlivosť nebudú vôbec vznikať. |
xyz |
#118 ooo2014-07-27 19:13 |
Thomytko |
#120 ehm2014-07-27 20:45Strasna volovina... Krestanstvo nie je len nabozenstvo ale aj ideologia. Chce zakazat - zrusit mat pravo na vlastnu ideologiu? Ten pan dement co toto zbuchal moc tu bibliu necital, ked krestanstvo vychadza z noveho zakona.. :-) dalsi pokus dalsieho demagoga :-) |
dezo |
#1212014-07-27 21:37jedno, ci stary alebo novy zakon, secko ta ista rozpravka o starom panovi na oblaciku, co secko vie a secko vidi, novy zakon je len taky uplifting, aby to opat chytilo ludi, nakolko stary zakon uz prestal fungovat a bolo treba zohnat noveho hrdinu, ktory by sa ludom viac pacil a vratil ich opat k bohu, ktory je samozrejme dielom cloveka a je to v podstate 'len' ideal, resp. myslienka, ktora existuje iba v hlavach ludi, ktori v neho veria.nehovorim, ze to je zla myslienka (vo svojej podstate), problem je v tom, ze vacsina ludi, ktori tomu veria, nadobudaju pocit, ze objavili tajomstvo tohto sveta a maju patent na moralku a ich idealy su lepsie ako idealy a viera inych ludi a preto sa snazia o tom vsetkych presvedcit a montovat sa do veci, do ktorych im nic nie je.a samozrejme ich schopnost hromadne a bezmyslienkovite sa mobilizovat (cez 10 000 podpisov ?!!) za kazdu sprostost, za ktoru maju pocit, ze maju pravo sa mobilizovat, je neskutocna, vylozene ako stado oviec. a to nejdem ani hovorit o tom, ako viac menej kazdy veriaci ma vlastnu verziu boha a celej tej story okolo, ked si povyberal len to, co mu pasuje a s cim sa vie stotoznit a ostatne ho netrapi, ale to proste nejde, bud si veriaci a veris bez vyhrad vsetkym tym bludom alebo nie si veriaci.rozumiem, ze je fajn patrit do nejakej skupiny, stretavat sa kazdy tyzden a utvrdzovat sa v tom, aky je panbozko super a jeho synak jakbysmet a chapem tiez potrebu kazdeho z nas vyjadrit svoj nazor, postoj a presvedcenie, ktore sme si mozno krvopotne vytvorili sami (alebo nam bolo natlacene dolu krkom este ako detom a uz nam to nejak tak zostalo). moj pohlad na nabozenstvo a vieru a aktivity veriacich (pokial ide o mierumilovnych vyznavacov a nie bombovych sebevrahov): z urciteho uhla je to tradicia krajiny, kde sa clovek narodi a z ineho je to v podstate hobby, je to nieco, co clovek robi vo volnom case a nejakym sposobom ho to naplna - taky knizny, resp. citatelsky klub, kde sa zial cita a rozobera len jedna kniha :( takze hlavne treba klud a dat ludom priestor na to, na co maju pravo - organizatori maju pravo usporiadat koncert, panbickari maju pravo proti tomu protestovat a samozrejme niekto dalsi ma pravo, zacat peticiu (a hlavne debatu, nakolko povolil komentovanie na rozdiel od peticie, ktora toto vsetko vyvolala), ktora je reakciou na dany protest - tak ako je pravdepodobne satanizmus reakciou na krestanstvo.mozno by sa mali tieto dva citatelske kruzky stretnut a podebatovat, ved nakoniec ich hlavni hrdinovia pochadzaju z tej iste rozpravkovej knizky :) (ak by niekoho zaujimalo, preco sme si vymysleli boha a nabozenstvo, tak knizka The Invention of Religion od Alexandra Drakea urcite poskytne odpovede, resp. minimalne priestor na zamyslenie) |
Mato |
#122 Trápnosť hodná autora2014-07-28 07:02Takúto magorinu môže vypustiť len idiot. Všetci, čo ste sa pod toto podpísali sa možete hanbiť. |
Emi |
#1232014-07-28 07:04Nie náboženstvo ich k tomu navádza. Kto sa chce nechať naviesť tak si podmienky a výhovorku nájde a každé slovo prekrúti - ak nie v nábboženstve, tak v politike, v susedských vzťahoch, v práci ... Kresťanstvo ani hudba za nič nemôže. ľudia sú tí ktorí vedia spraviť z krásneho spúšť a zlo povýšiť nad dobro, hlavne že im vyhovuje ... Kresťanstvo je v srdci, cirkev sú ľudia ... |
Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)
2014-07-28 08:04- Date of removal: 2014-07-28
- Dôvod odstránenia:
Zendhal |
#125 Re: Re:2014-07-28 09:49Veľmi rád by som toho Ježiša spoznal ;) Avšak kniha napísaná v dobe bronzovej mi na to stačiť nebude. Osobne si myslím že to bol regulérny človek napríklad ako Ghádní a len cirkev si ho uchytila ako svoj vzor ;) Veď čo by bolo s cirkvou bez ježiša ? Btw ja by som za svojich milovaných nezomieral... ja by som pre nich chcel žiť ;) |
|
Petícia za zastavenie nebezpečnej zmeny ústavy
Zastavme výstavbu spaľovne odpadu v Hontianskych Tesároch, okr. Krupina
PETÍCIA: ZA SKUTOČNÚ OCHRANU ČLOVEKA A JEHO ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Petícia za zachovanie dostupnosti liekov na zriedkavé a onkologické ochorenia_Zásadná pripomienka SAZCH a pacientov k návrhu Vyhlášky pre stanovenie prahovej hodnoty posudzovaného lieku
Otvorený list akademickej obce vláde SR
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
Petícia za zastavenie podávania elektrokonvulzívnej terapie na území Slovenskej republiky v záujme ochrany zdravia
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Hromadná pripomienka proti finančnej diskriminácii neštátnych škôl
2878 Vytvorené: 2025-06-27
Vytvorenie autobusu z Ba-Biskupice cez Most, Malinovo, Zálesie, Ivanka a konečná Bernolákovo
698 Vytvorené: 2025-06-29
PETÍCIA ZA PRÍSNEJŠIE TRESTY ZA TÝRANIE PSOV A MAČIEK
2178 Vytvorené: 2025-02-13
PETÍCIA: ZA SKUTOČNÚ OCHRANU ČLOVEKA A JEHO ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
2197 Vytvorené: 2025-06-12
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
23361 Vytvorené: 2021-01-17
PETÍCIA občanov Komárna a dotknutých obcí
252 Vytvorené: 2025-06-25
Petícia za zastavenie nebezpečnej zmeny ústavy
5738 Vytvorené: 2025-06-02
Zachovajme dostupnosť sonografie prsníkov a mamografie
131 Vytvorené: 2025-06-23
NESTRIEĽAJTE PSÍKOV! PETÍCIA ZA ZMENU ZÁKONA O POĽOVNÍCTVE
18871 Vytvorené: 2025-04-25
Petícia za obnovenie chirurgickej pohotovosti v Zlatých Moravciach
3475 Vytvorené: 2025-06-02
Petícia za záchranu pobočky Slovenskej pošty na Sibírskej ulici
115 Vytvorené: 2025-07-01
PETÍCIA ZA SLOVENSKO BEZ VETERNÝCH PARKOV
14346 Vytvorené: 2025-05-12
Petícia za zachovanie sojakrému
4578 Vytvorené: 2025-04-07
„Petícia za umiestnenie špeciálnych prebaľovacích pultov pre imobilných v bezbariérových WC.“
4208 Vytvorené: 2025-05-14
Za zachovanie bezplatného parkovania pre osoby s ŤZP v Košiciach/ Mesto má patriť všetkým/
59 Vytvorené: 2025-06-29
Odmietame jedinu nakladnu tranzitnu dopravu cez Most Lanfranconi
54 Vytvorené: 2025-06-26
Petícia za zachovanie pobočky pošty na Sibírskej ulici
52 Vytvorené: 2025-07-02
Petícia za legislatívne obmedzenie registrácie na sociálne siete pre deti mladšie ako 16 rokov, registrácia len s OP a s biometriou tváre a efektívne riešenie obchádzania pravidiel
1635 Vytvorené: 2025-04-16
Petícia za odvolanie riaditeľky SŠŠ v Trenčíne Dr. Petríkovej Rosinovej!
1428 Vytvorené: 2025-05-25
PETÍCIA ZA ZÁKAZ HRACÍCH AUTOMATOV V MESTE SABINOV
42 Vytvorené: 2025-07-01