Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

mária

/ #189 Re:

2014-08-01 10:38

#187: Zendhal -

Viera nie je založená na odmietaní dokázateľných faktov. Ani kresťanská viera - jej učenie - neprijíma hneď všetko, čo sa jej predkladá, ale veci skúma.

Máš pravdu, že evolúcia neznamená,že všetko stvoril Boh, ale to ani nepopiera. Ani teória "veľkého tresku" sa neprieči s učením cirkvi.A veľa vedcov, ktorí skúmali vznik planetý a vývoj života na nej, boli tiež veriaci. veda a viera sa navzájom nevylučujú. Možno, keby sme išli do fyzikálnych detailov, aj prítomnosť Boha by sa dala zachytiť prístrojmi. Veď vedcom sa podarili zachytiť "farbu smrti" pri zomierajúcom človeku. Veda je nevyspytateľná...

Viera nie je len záležitosť mozgu. To mozog chce mať všetko dokázateľné. Viera je záležitosť ducha. Ja som nenašla Boha, keď som ho hľadala. Boh si našiel mňa, keď som ho nehľadala. Nedá sa všetko dokázať... prečo aj mnohí neveriaci po smrti blízkeho človeka počujú buchot v izbe, zastanú hodiny v čase, keď dotyčná osoba zomrela, bez príčiny spadne obraz zo steny ? ....ale ver mi, ak budeš mať otvorené srdce a úprimnú ťúžbu po poznaní Boha, spoznáš ho...určite...všetko má svoj čas :-)

Boh stvoril človeka, lebo videl, že je to dobré. Prví ľudia boli nesmrteľní, prechádzali sa po Božích záhradách. videli a počuli Boha. Až hriech ich z raja vyhnal a ako "odmenu" dostali smrteľnosť. Ale Boh aj tak chce, aby boli všetci ľudia v nebi. Preto poslal na Zem aj Ježiša. Môžeš veriť - nemusíš veriť.Ani Boh nikoho nenúti. Každý má slobodnú vôľu.

Mňa by zaujímalo, odkiaľ máš informácie o prvom zjavení boha na Zemi? Takto som to ešte nepočula.

pekný deň :-)