Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku.


Hosť

#151

2014-07-29 21:19

Kresťanom poradím iba nech si prečítajú 1 Korintanom 2:14. Je to zbytočne sa hádať..
Ľudia ktory neveria, kresťanstvo nezabíja a ani nepodporuje sexismus. Poradil by som vam aby ste si zohnali Bibliu (ak nemáte, www.biblia.sk) a si kukali kontext toho všetkého. Čítam tu knihu uz dlho a ju študujem profesionálne. Viem co tej knihe je napísané. A viem ze tento pán spravil jednu vec a to je ze vytrhol text z kontextu. Nečudujem sa mu, veľa ludí´ to robí.

Ak je to kvoli tomu koncertu, tak kresťanstvo nedokáže zakázať. Je mi to ľúto ze takéto veci sa deju. To je ta nasa ľudská myseľ a sloboda.
dezo

#152 Re: #148 #127

2014-07-29 22:00

maria, no veru je za co :)

ocenujem snahu a cas, ktore si venovala napisaniu daneho komentara a paci mi sposob, akym si to napisala - teda za seba a z vlastnej skusenosti

celkovo tam stale citim to, co som uz (inymi slovami) vycital veriacim v mojom prvom komentari a teda, ze tym, ze ste to zazili na vlastnej kozi a pochopili, sa chtiac-nechtiac staviate do pozicie, ze nieco viete lepsie ako ostatni a ostatni su pre vas 'chudatka', ktorym to este 'nedoplo' a pomaly ma clovek pocit, ze ich lutujete

vzdy ma fascinovalo, ako ludia dokazu byt veriaci a odpojit rozum - teda aspon tak chapem (aj na zaklade prikladu s kufrikom), ze viera funguje - proste veris a neriesis, nechces poznat=pochopit rozumom - ono je to asi jednoduchsie, ako nad tym premyslat a snazit sa to racionalne pochopit. a ked uz nad tym aj niekto zacne rozmyslat a chce byt veriaci, tak si to 'priohne' tak, aby to dokazal 'prehltnut' a ked uz sa k tomu krvopotne dopracuje, tak potom uz len velmi tazko zmeni svoje presvedcenie, pretoze uz nic ine ani nechce skumat a je uzavrety voci vsetkemu ostatnemu

este k tomu zazitiu na vlastnej kozi a pochopeniu - kde sa toto deje? podla mna v hlave cloveka - su to vnutorne pocity a zazitky. a aj ked sa moze cloveku niekedy zdat, ze to prichadza z vonku, je to stale v hlave - aby si to clovek uvedomil, je potrebne vediet, ako ludsky mozog funguje a ze nie vzdy sa nan da uplne spolahnut, z coho potom prameni to, ze clovek ma pocit, ze videl, pocul alebo citil nieco realne a pritom sa to udialo len v hlave.

z mojho pohladu je skusenost s bohom - otcom, ktory je pri tebe, aj ked si sama (plus dalsie veci, co si minule povedala), v podstate taka mentalna podpora, ktoru si clovek vytvori, nakolko ju chce alebo potrebuje. napr. clovek, ktory sa nevie alebo sa len tazko brani krivde, rad uveri, ze tato bude spravodlivo potrestana a ze dobre skutky a pokanie bude odmenene (aj pre tych, ktori urobili velmi nepekne veci, hlavne, ze to olutuju) a takisto clovek rad uveri, ze smrtou to vsetko nekonci.

ale skutosnost je neuprosna. zivot, ktory tu zijeme, je vsetko, co mame a smrt je koniec. koniec mozgu, koniec vnimania hocicoho, koniec mentalnej podpory. ziadny posmrtny zivot. ziadne nebo, ziadne peklo - jedine to, ktore si clovek vytvori na zemi v tomto zivote.

na odlahcenie: vies, co je zakladna vec, ktora umoznuje pretrvavanie nabozenstiev, ktore veria na posmrtny zivot? to, ze nikto, kto zomrel, ti uz nemoze vyzdradit, ze tam nic nie je :)

na zaver jedna teoreticka otazka: zila by si svoj zivot inak, keby si nebola veriaca, resp. sa dozvedela, ze boh neexistuje?
Pokoj a pravda

#153 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-29 22:06

#142: seth - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Milý "seth", vďaka za reakciu. Myslím, že zostavovateľom listu nešlo o propagáciu seba, zviditeľniť sa, skôr prepokladám, že robili, čo im hovorí svedomie, zabrániť najmä odozneniu spomínaných textov, alebo podobných. Samozrejme, že racionálne využili možnosť podpisovej podpory cez petíciu, aby list mal väčšiu váhu. Ako som čítal, odpor proti organizovaniu festivalu prejavili obyvatelia mnohých obcí, kde sa chcel festival preložiť, kvôli odporu Novobančanov. Nechceli asi počúvať 3 dni hlučnú muziku vo svojom okolí. Asi to neboli len kresťansky orientovaní obyvatelia. To, že tie texty sú ťažko zrozumiteľné, by mohla byť dobrá správa,  no myslím si, že dnes väčšina mladých ľudí dobre ovláda angličtinu. Ale môže to byť i zlá správa z toho dôvodu, že je to neférové, aby spolu so spevákmi tieto texty spievali tí, čo im nerozumejú, z ktorých mnohí by sa možno od nich vnútorne dištancovali, keby tým textom rozumeli. Možno, že tí hudobníci tie texty naozaj myslia ako vzývanie plyšových hračiek, ale budú to brať aj poslucháči tak? Hlavne v pubertálnom veku, či psychicky nestáli, sklonom k agresitvite a podobne. A do podvedomia sa to dostane, aj keď sa to berie akože "zľahka".

Myslím si, že mámo právo sa ozvať voči reálnemu nebezbečenstvu /keď už o tom vieme/ verejného vzývania k zabíjaniu ľudí ako takých, nielen ako kresťania, ale ako občania. A tá neustála argumentácia voči kresťanstvu citátmi zo Starého zákona je naozaj trápna, použite citáty z Nového zákona, výroky Ježiša Krista, na ktorého osobe je založené kresťanstvo, prečítajte si jeho blahoslavenstvá, ktoré sú akoby "ústavou kresťanstva". Doporučujem Vám komentáre diskutérky Márie, ktorú týmto pozdravujem. Áno robili a robia kresťania veľké chyby a prehrešky proti učeniu Pána Ježiša, máte právo nám ich vytýkať, pripomínať, no nezabudnite sa pozrieť, čo všetko porobili a robia aj iní ľudia. Proste ľudia! Máme spievať texty: Vraždite ľudí, vraždime sa, atď!" - lebo história ľudstva, ale aj súčasnosť, je plná krvi, zla, nespravodlivosti? Z hľadiska pokory a pokora je vlastne pravda o nás samých, sa naozaj musíme ako kresťania hlboko ospravedlniť všetkým, že sme často zlými svedkami Ježišovej lásky, moci, milosrdentva, oslobodenia ľudí od zla, Satana. Na vine je hlavne naša slabá viera. Dobre, končím, aby som Vám, milý "seth" , nevnucoval našu vieru. Ak Vás doteraz neoslovil príklad života nás, snažiacimi sa byť kresťanmi, tak len môžem sklopiť oči a uši. I keď viera je Boží dar, a to veľký, najvzácnejší. Ako diskutérka Mária, aj ja som bol dlhé roky ateistom, v časti puberty z hlúposti a nevedomosti onanistom/ ale potom už totálne nie!/, po puberte dosť rokov horlivým jogistom a vo svojich 32 rokoch som sa dal pokrstiť v katolíckej viere, ako veľký Boží dar.

Myslím, že Satan sa najviac bojí kresťanov ako nasledovníkov Ježiša, však bol porazený Ježišov smrťou na kríži a Ježišovým zmŕtvychvstaním. Preto na nich všelijakým spôsobom útočí, je veľmi inteligentný a rafinovaný, používa sa na to ľudí, ktorí o tom ani nemusia vedieť, vzbudzuje v ľudiach nenávisť voči kresťanstvu a kresťanom, používa cez ľudí média, internet, hudbu, aj niektoré metalové skupiny, využije každú slabinu človeka, aj kresťanov, kňazov, atď., aby ich znamožnil. Nepíšem, že za všetkým zlom je priamo Satan, ale on často sa zamontuje do zla, ktoré vyplýva z nedokonalosti ľudí, aj veriacich.

Vďaka za prečítanie až do konca!

 

Pinkie The Crocodile

#154

2014-07-29 22:57

Milý kresťania.. odpovedzte mi na jednu otázku. Prečo dieťaťu hovoríte že víly, jednorožci, draci neexistujú keď sami veríte v existenciu boha a satana?
trůn

#155 Re: Re: OpenHead

2014-07-29 23:02


Hosť

#156

2014-07-29 23:08

Starý bol naplněny ,led ježíš kristus dokonal dielo spasy křesťanství dá nikdy nezruší
robin hút jánošík
Hosť

#157

2014-07-30 01:14

Ja si pod zrušením kresťanstva predstavujem to, že by štát mal konečne prestať dotovať tú katolícku čvargu pozostávajúcu z eštébáckych arcibiskupov, pedofilov a pod. a všetky kostoly a iné nehnuteľnosti vrátane lesov a pozemkov im zhabať, tak isto aj všetky nezdanené peniaze, čo navyťahovali od občanov kadejakými hrkotajúcimi mešcami či nasilu vypytovanými príspevkami  farármi za pohreby, svatby, krsty, na "oferu" - peniažky pre farára na bohapusté míňanie a pod. Okamžite by sa mala zrušiť vatikánska zmluva a tiež ružomberská katolícka uniovverzita a jej prijebaného monsiňora zatvoriť na doživotie do basy za to že sa opovážil  vyhodiť kontrolórky,  lebo zistili, ako kradol peniaze.  Keď chcú katolícki vymývači mozgov  vymývať mozgy hlúpymi rozprávočkami o ježiškovi a panenke márii nech si postavia na to nové kosotly z vlastných peňazí čo majú nakradnuté z celého sveta vo vatikáne.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-07-30 01:33


Mišo z Čačína

#159

2014-07-30 05:15

Pochválený buď Ježiš Kristus.

Nechcem sa hanlivo vyjadrovať na adresu autora petície alebo autorom komentárou, pretože to slušný ľudia nerobia. Chcem Vám len pripomenúť, že Cirkev je tu už niečo vyše 2000 rokov a mnohý sa ju snažili zrušiť. Či už prostredníctvom zákonov alebo násilia. Cirkev a kresťanstvo však niesú len kostoly, kňazi, biskupi, ale miliony veriacich na celom svete. Samozrejme, že niesme dokonalý a v hystórii sme spravili veľa chýb, veď sme len ľudia, ale jedno je isté. Boh je otcom každého človeka a ako správny otec myluje svoje deti nadovšetko, aj tých čo ho odmietajú. Ja len dúfam a modlým sa, že dostanete tú mylosť poznať a pochopiť jeho lásku skôr ako bude neskoro.

Prajem krásny a požehnaný deň.

S pozdravom Mišo z Čačína
mamut

#160 :)

2014-07-30 07:25

Treba tam este zapracovat spolupracu s fasistami potlacanie prav inych duchovien a podpisem
somktosom

#161 Re:

2014-07-30 08:42

#44: -

Chvalim Ta, Jezis.... odpusti mu, lebo nevie, co robi!

maria
Hosť

#162 Re: Re: #148 #127

2014-07-30 08:49

#152: dezo - Re: #148 #127

milý dežo                                                                                                                                                                                     aj ja ďakujem za tvoje postrehy, tiež si toho popisal dosť :-)

pravy kresťan sa nestavia do pozicie lepšieho ako ostatní. Práve naopak. Pravy kresťan sa snaži v každom vidieť svojho brata a tak sa k nemu správať. Pravý kresťan sa nevyvyšuje – naopak, snaží sa o pokoru. Ja osobne mám veľa dobrých známych a priateľov aj medzi neveriacimi a dokonca aj veriacimi iných cirkví a dokážeme spolu vychádzať úplne normálne, ba dokážeme sa normálne rozprávať aj o božích veciach – bez urážania, bez hádania, rešpektujeme sa. Pravý kresťan si nenárokuje prvenstvo alebo nadradenosť či výnimočnosť v ničom.  Ak to vnímaš inak, je to tvoj pohľad.

Veriaci svoj rozum neodpájajú, práve naopak, snažia sa svoje schopnosti využívať pre dobro druhých. Na príklade s kufríkom som chcela iba ukázať rozdiel medzi vierou a poznaním. Poznám to, čo môžem vidieť, chytiť...Ale to, čo nevidím, čo si nemôžem ohmatať, to musím iba veriť, že je to tak.  V našom živote sú jednoducho aj veci, ktoré racionálny rozum nedokáže vysvetliť. Alebo ty dokážeš vysvetliť rozumom všetko? Veriacim sa človek nestane preto, že si povie chcem byť veriaci a začne hľadať všetky možné informácie o tom, čo má robiť, ako to má robiť. Viera je záležitosť nielen hlavy, ale hlavne srdca. To, že je niekto pokrstený, ešte neznamená, že je aj veriaci. Vieru musí byť na človeku vidno v jeho správaní a konaní. A aby tomu tak bolo, vzdeláva sa, študuje, spoznáva, aby „ovocie jeho konania“  bolo stále lepšie.

Viera nie je záležitosť pocitov. To by bola chabá viera. Ja verím, aj keď sa cítim nafigu, aj keď nevládzem, alebo mám kopec problémov. Ozaj je to ťažko priblížiť tomu, kto to nezakúsil... Ja viem, že na mozog sa nedá 100% spoľahnúť. Ale mám nekonečne veľa životných skúseností, v ktorých cítim Božiu ochranu. A zažila som vo svojom živote skutočné zázraky.                                                                                                                                                                           Skusenost s Bohom - Otcom, ktory je pri mne vždy , nie je len mentálnou oporou, je mi skutočnou posilou.( Ale to už je na veľmi osobný rozhovor. ) Boh je spravodlivý a na vlastnej koži i vo svojom okolí som zažila, že zlé skutky ľudí, ktoré robili iným, sa im vrátili. Ak sa snažíš žiť dobre, dobro sa Ti bude vracať aj od iných ľudí. Ak robíš druhým zle, zlo sa vráti aj Tebe. A Boh je aj milosrdný, rád odpúšťa, ak človek oľutuje. My ľudia omnoho ťažšie dokážeme odpúšťať.

Máš pravdu, že nebo alebo peklo si môže človek vytvoriť aj tu na zemi – a aj si ich robíme. Ale nebo a peklo skutočne existuje. Potvrdzujú to mnohé duše, ktoré sa po smrti zjavili žijúcim. Potvrdzujú to mnohí svätci, ktorým Boh dovolil uvidieť nebo alebo peklo ešte počas života, aby o tom vydávali svedectvo.

A odpoveď na Tvoju poslednú otázku: Určite by som žila svoj život inak, keby som vedela, že Boh neexistuje. Vlastne som ho aj žila inak, kým som sa „neobrátila“. Žila som svoj život utiahnuto, v tichosti, málo kto o mne vedel, klamanie alebo podvod nebol pre mňa zlom...Teraz dokážem rozdávať všade okolo seba pozornosť, dobro, dokážem pomáhať, dokážem želať dobro aj tým, ktorí mi ublížili, zbavila som sa strachu z mnohých vecí, nebojím sa vyjadriť svoj názor a ak treba, aj sa“pobiť“ za pravdu :-)

Často som si kládla otázku, či Boh naozaj existuje aj ako veriaca. A vieš, čo ma presvedčilo? Životopisy svätých. Životopisy ľudí, ktorí dokázali žiť podľa evanjelia v každej dobe, za každých okolností, ktorí dokázali žiť vo viere aj keď im hrozila smrť. Prečo by inak toľko ľudí dokázalo položiť život za iných, aby ich zachránili. A medzi svätými nie sú len jednoduchí ľudia bez vzdelania, sú medzi nimi mnohí veľmi vzdelaní a múdri ľudia...toto ma vždy presvedčilo o existencii Boha, keď som mala pochybnosti.

Akceptujem Tvoj pohľad na život, nemám v záujme Teba ani nikoho iného obracať na moju vieru. Snažím sa len vydávať svedectvo o kresťanstve, ktoré v mnohých príspevkoch tejto petície bolo posudzované všelijako...

Pekný deň :-)

maria

#163 Re:

2014-07-30 08:55

#154: Pinkie The Crocodile -

lebo víly, jednorožci, draci naozaj neexistujú. ale Boh a satan áno :-)

veriaca

#164

2014-07-30 09:03

lebo vily, jednorozcov a drakov si vymysleli ludia, ale Boh tu bol od prvopociatku!
somktosom

#165

2014-07-30 09:07

ak vymazete Cirkev a krestanstvo z dejin Europy, neostane Vam nic! Europa bola formovana na krestanstve a viere v Jezisa Krista. z desatora vychadzaju vsetky svetske/obcianske zakony. ked prisiel Jezis Kristus, sam povedal, ze treba nastavit aj druhe lice, ak ta biju. /tym defacto povedal, ze oko za oko, zub za zub v krestanstve nema miesto/.
seth

#166 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-30 09:19

#153: Pokoj a pravda - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Pokoj a pravda: Práve včera sa objavila reakcia tuším usporiadavateľa, ktorý povedal jednu veľmi trefnú vetu - tieto kapely hrali na Slovensku už dvadsaťkrát a až teraz po prvýkrát sa to tak deje pred voľbami. Myslím si, že je úplne jasné, že sa na tom chcel niekto zviditeľniť, v tomto s Vami nezdieľam Váš názor. Ako človek, ktorý angličtinu ovláda na veľmi dobrej, skoro "native" úrovni, Vám môžem napísať iba toľko, že tým textom nerozumiem ani ja. Samozrejme, ak si ich prečítam niekde na papieri, tak je to iné, avšak v "priamom prenose" je to prakticky nemožné. Možno máte iné predstavy o úrovni jazykových schopností ľudí na Slovensku, ale ja ich až tak nádejne nevidím - mám s tým naozaj mnoho skúseností, verte mi - tým textom s najväčšou pravdepodobnosťou nerozumejú ani tí, ktorým sa tá hudba páči, ak sa na to náhodou nejako predtým nepripravili a neprečítali si ich.


Teda niekto si spravil brigádu a tie texty preložil, zmedializoval a spravil z toho veľké haló (prečo sa do toho pletie reginálna časť KDH nebudem radšej komentovať). Predtým k tomu nedošlo a kapely si mohli hrať to, čo sa im zachcelo. Mnohí z návštevníkov týchto koncertov počúvajú metal a celkovo tieto kapely už roky, počúvajú ich pri varení, pri riadení auta, pri relaxe, proste hocikedy - doteraz im z tých textov nepreskočilo a nevydali sa na vražebnú výpravu proti kresťanom, veriacim, farárom či cirkvi, prečo by to mal jeden z niekoľkých desiatok koncertov zmeniť? Ak by sa od tých textov nedištancovali, tak by bola táto všeobecná mediálna paranoja oprávnená. Mimochodom, neviem, či majú ľudia v pubertálnom veku na tento festival prístup. Ale aj ak - v tom prípade mám dvojnásobný dôvod neveriť, že tým textom nerozumejú. Rovnako negatívne môže mladých v pubertálnom veku ovplyvniť aj biblia, či starý zákon, k ním majú prístup vždy a všade.


Vy to považujete za "reálne nebezpečenstvo" - z čoho to tak usudzujete? Došlo už niekedy po podobnom festivale k nejakým násilným činom na kresťanoch, ktoré by boli výsledkom nejakého spievaného/v tomto prípade doslova chrčaného textu? Prosím Vás - kresťanstvo nie je založené aj na starom zákone? Čo je pri citácii z neho trápne? Vy neuznávate 10 božích prikázaní, neveríte v stvorenie sveta, v boha, v nepoškvrnené počatie a v to, že boh zjavil mojžišovi prikázania na hore sinai? Veď vy si selektívne vyberáte do argumentácie to, čo Vám do nej sedí - v tomto prípade viete, že neobhájite vyzývanie k vraždeniu zo starého zákona a zrazu sa snažíte kresťanov od neho dištancovať.


Sám kristus starý zákon popierať nechcel a ani nemienil, dúfam, že nechcete ísť proti jeho učeniu. Mimochodom - mne čítanie biblie, či sz alebo nz odporúčať nemusíte, ja som krstený, prešiel som cez prijímanie a aj cez birmovnú sviatosť - nepodceňujte defaultne svojho diskusného súpera. A to som vo svojich príspevkoch ani slovom nespomenul inkvizíciu, rušenie univerzít iných ako kresťanských, upaľovanie bosoriek a podobne - netuším teda, prečo ste sa tu rozohnil nad minulých chybách kresťanov.


Prosím, ušetrite ma kanonických, vzývavých a prenadšených výplodov typu "svedkovia ježišovej lásky" "viera je boží dar" a podobne - tieto slogany a hlášky sú vhodné do kostola a pre mňa osobne nemajú žiadnu argumentačnú hodnotu. Držte sa témy. Nebojte sa, mne Vašu (moju?) vieru nevnútite, naznačil som to vyššie, hádam ste to pochopil.


Na ten posledný odsek ani nejdem reagovať, pretože je to iba argumentačne prázdny cirkevný balast, ako keby som čítal niektorú z mnohých svätých kníh, opakovanie hesiel a podobne. A to o médíách, Internete a útokoch na kresťanstvo už naozaj hraničí s totálnou paranojou, skúste si uvedomiť jedno - kresťania a ich viera nikomu nevadia a hlavne nie ateistom, teda až do chvíle, pokiaľ nezačne niekto pretláčať filozofiu a predstavy veriacich do sveta a života iných. Je to jednoduchý koncept, nepriateľa si stále vyrábate vy sami, hoci neexistuje.

seth

#167 Re: Re:

2014-07-30 09:20

#163: maria - Re:

Dokážte to. Upozorním Vás, že biblia a nový zákon nie sú dôkazom existencie boha a krista, tak ako komix o Spidermanovi nieje dôkazom o jeho existencii. A dokážte aj to, že boh nie je produktom a výmyslom ľudí, presne tak, ako 4999 ďalších božstiev a panteónov vo svete. Ďakujem.

iva

#168

2014-07-30 19:48

uz len nazov peticie hovori o iq a vyspelosti autora :-)
mária

#169 Re: Re: Re:

2014-07-30 20:20

#167: seth - Re: Re:

milý seth,

mám pocit, že Ti nejde o skutočné dôkazy. Si v takom "naladení", že aj keby si dostal 1 000 stopercentmných dôkazov, aj tak by si ich neprijal. Súhlasím však s Tebou, že mnoho bohov a božstiev si vytvoril človek sám. Boha s veľkým "B" si však nevymyslel. A garantujem Ti, že ak budeš hľadať skutočne úprimne, Boh Ti dôkazy o svojej existencii dá  :-)  alebo si prečítaj životopisy svätých. Boli to takí istí ľudia z mäsa a kostí ako my, múdri, vzdelaní - a mali svoje skúsenosti s Bohom   :-)

Pinkie The Crocodile

#170 Re: Re:

2014-07-30 20:35

#163: maria - Re:

A ako môžeš vedieť že víly, jednorožci a draky neexistujú? Ale boh a Satan áno? Keď si ani jedného nevidela? :)


Hosť

#171 Re:

2014-07-30 20:38

#165: somktosom -

Ak vymažeme cirkev etc. Ostane nám pohanstvo a všetky staré viery, budeme obetovávaný, zabíjaný ale môžeme dúfať že to neskoční tak isto ako s cirkvou tož v sračkách.

Zendhal

#172 Re: Re: Re: Re:

2014-07-30 21:32

#169: mária - Re: Re: Re:

1000 stopercentných dôkazov ?? Ja som za celý život nedostal jediný 50 percentný dôkaz o existencii boha (akéhokoľvek.... teda možno aj hej ak počímate blesky a Thora :D )

Zendhal

#173 Re:

2014-07-30 21:42

#165: somktosom -

Európa bola formovaná na kresťanstve a poviem ti, mnoho ľudí sa vtedy bobre nemalo... cirkevné dane, temný stredovek, hladomor, kupovanie odpustkov, inkvizícia, šialený pápežovia, križiacke výpravy....

 

Nastaviť druhé líce ??? :D :D Choď na miesta kde prekvitá tvrdý islam a nastav ima tam druhé líce...  určite priletí kameň, dva alebo menšia tehlička :D

 

A z desatora vychádza tak maximálny bullshit: https://www.youtube.com/watch?v=dGswxy8500I

Pokoj a pravda

#174 Re:

2014-07-30 22:05

#151: -

Veľká vďaka za tento Váš komentár a upozornenie na tento úryvok z Písma. Tiež som naň myslel, aj som rozmýšľal, či s ním nevyrukujem  "do boja", ale máte úplnú pravdu - nemá to význam sa hádať.

Boh Vás žehnaj!


Hosť

#175 Re:

2014-07-30 22:19

#159: Mišo z Čačína -

Pozdravujem Miška z Čačína. Z Vášho komentáru "dýcha čistá a úprimná duša" a súhlasím s obsahom, aj s tým, že sme nedokonalí a robíme veľa chýb. Ale toľko tých gramatických v zopár vetách by snáď nemuselo byť. Píšem to v dobrom.

Boh Vás žehnaj!