Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Pokoj a pravda

/ #177 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 03:21

#166: seth - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Pán seth" - spájať aktivitu autorov listu s voľbami, politickými cieľmi zase ja považujem, použijúc Váš výraz, za mierne paranoidné.

Keď ľudia nevedeli o tých problematických textoch, tak sa ani neozývali. Keď sme sa o tom dozvedeli, tak sa ozývame. Čo je na tom čudné? Kto vie z nás, čo na tieto koncerty nechodíme, že sa, ako tvrdíte,  spievajú tie texty, takmer nezrozumizeľným, jačavým, chrčivým spôsobom? Predpokladám, že sa texty v pesničke opakujú, nechce sa mi až tak veriť, žeby nejaké výrazy tí mladí poslucháči s dobrým sluchom a sluchovým rozlišovaním nezachytili  a nepochopili význam textu, aj keď celému textu doslovne nebudú rozumieť. A je tiež možné, ako ste napísali, že o tých textoch vedia z nejakého prekladu. Ale pripusťme, že neporuzumejú a nepochopia, o čo v texte ide. Aj tak to má zlý vplyv na ich povedomie. A z duchovného hľadiska je to jednoznačné, že sú poslucháči na takýchto koncertoch, s takýmito textami, vystavení pôsobeniu zlých duchovných síl  a je tu ozaj reálna možnosť, že im to po duchovnej stránke ublíži. Píšem tak ako to chápem, ako to viem, ako som čítal, mám aj vlastné skúsenosti. Ak je to pre Vás argumentačne prázdny cirkevný balast, je to Váš problém. Neviem, čo viete o duchov. živote, ako tomu veríte, či neveríte. Sv. Pavol píše - približne: "Nevedieme boj proti telu a krvi, ale proti duchovným mocnostiam..." Duchovno je nadriadené nad telesnom, má väčšiu moc, ako v dobrom, tak aj v zlom. Či to chápete alebo nechápete, je Váš problém. Ja píšem, ako ja chápem.

Reálnym nebezpečenstvom som myslel to, že je dosť veľká pravdepodobnosť, že takéto texty na koncerte aj odoznejú. /Vzhľadom na účasť tých skupín, ktoré tie texty vo svojich "piesňach" majú/. Nič viac, nič menej. Asi ste tú vetu zle pochopil, alebo prečítal.

Inštrukcie, ktoré dával Boh skrze Mojžiša, či Jozueho Izraelitom pri bojoch s inými národmi sú naozaj drsné. Napr. moja sestra sa na tom veľmi pohoršovala. Ale o to viac ju oslovovali Ježišove výzvy k láske. Tieto inštrukcie platili pre danú situáciu pred niekoľkotisíc rokmi a argumentovať nimi proti kresťanstvu - to je to trápne. A o to nepochopiteľnejšie, keď poznáte texty NZ. Ale prijímam Vašu "hru". Najprv odpoviem na Vaše otázky: verím, že Boh stvoril svet, uznávam desatoro, atď. Aj to uznávam, že celý SZ vedie k Ježišovi Kristovi, píšu o ňom proroci. Teraz k tej Vašej "hre". Keď ste pohoršení, že Boh kázal, aby Izraeliti vraždili iné národy, iste uznávate právo, sa tým národom brániť. Tak uznajte aj nám právo sa "brániť". Hotovo! Spokojný?

Chápem Vás, že ako bývalého kresťana Vás dráždia tie výrazy, ale píšem, ako chápem. Som presvedčený, že viera je B. dar, hovorí o tom aj Pán Ježiš: "Nikto nemôže prísť ku mne, ak mu to nie je dané od Otca". A že som skritizoval "vlastné rady", by ste snáď mohli oceniť, nie zosmiešniť! Veľkorysosť pomôže oceniť "kvalitu súpera", jeho priznanie si chyby, zaujatosť tomu bráni. Asi tieto komentáre čítajú aj iní, v niektorých komentároch boli narážky, že sa cítime nadradení, preto som takto písal.

Ten posledný odstavec sa vlastne týka duchovného boja, ak neveríte v existenciu Satana a jeho rafinované pôsobenie cez ľudí, zákony, média atď., tak nepochopíte, čo som chcel povedať.  Tu asi platí, čo sa píše v komentári č. 151. Súhlasím, že niekedy to aj s tými "nepriateľmi" preženieme, ale oveľa častejšie platí, že sme zakríknutí, bojazliví aj keď by sme sa mali ozvať.  Tak to vidím ja. Bol by som uviedol aj konkrétne príklady, ale už sa mi nechce, zase som sa rozpísal, ak to niekto prečíta do konca, tak mu ďakujem, či so mnou súhlasí, či nie.