Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Quoted post

seth

#179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 06:30

#177: Pokoj a pravda - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

milý pokoj a pravda,


Vôbec nepovažujem takéto spájanie za paranoidné, je to iba dôsledok diania, ktoré sa okolo tej petície rozbehlo. Stále verím v Cicerov výrok "historia magistra vitae est", KDH a jej nohsledi predsa podobné aktivity predviedli v minulosti niekoľko krát a mám veľké podozrenie, odôvodnené práve históriou, že sa zasa snaží pred regionálnymi voľbami o zviditeľnenie sa. Tú petíciu podpísali tisíce ľudí - krásna vzorka voličov, ktorá vo voľbách markantne pomôže. Áno, je to z mojej strany špekulácia a dedukcia, ale vzhľadom na minulosť nestojí úplne na hlinených nohách.


Už som Vám napísal dosť jasne - ja osobne mám obrovský problém tým textom rozumieť a to som strávil v Anglicku roky a tam som sa aj na univerzitách vzdelal. Sám viem, že to tak je, pretože metal si z času na čas vypočujem a je problematické zachytiť čo i len jedno slovko. Zdá sa mi teda, že sa v okolí tej dediny zrazu vyrojil celý húf profesionálnych lingvistov, vzhľadom na tú petíciu - ak by ste bol na mojom mieste, mal by ste iný postoj? Slováci majú problémy s úrovňou angličtiny, to, čo sa učí na školách, angličtina ani nie je, bolo o tom niekoľko prieskumov a teraz sa tu zrazu pred festivalom (a nikdy nie pred inými, alebo pred jeho minulými ročníkmi) nájde hromada odborníkov na texty, morfológiu a sematiku, ihneď vedia, čo čo znamená a či je to myslené vážne, obrazne alebo nie. Prepáčte, ale na niečo také ja osobne nenaletím. Nech sa nad tým zamyslím akokoľvek racionálne, všetky okolnosti ma presviedčajú v tom, aby som aj naďalej veril, že ide o cielenú manipuláciu más.


Samozrejme, teraz, keď už vedia, o čom tie texty sú, začínajú protestovať a ako Vy píšete, "ozývať sa". Kontext ale nepoznajú určite, presne v takom zmysle, akým sa veriaci a kresťania oháňajú kontextom v prípade, že ja alebo mne podobní argumentujú citátmi z biblie, resp. zo starého zákona.


Už som Vám napísal jedno - takéto festivali sa diali a dejú, došlo k nejakým násilnostiam na kresťanoch a veriacich? Ja si tieto veci rád vypočujem hocikde, počas turistiky a pri varení - zmenili ma tie texty nejako? Som násilný tvor bažiaci po vraždení veriacich? Aj keď takéto texty na koncerte odznejú, tak čo? Aké je to nebezpečenstvo? Ak sa v nejakom horrore o satanovi (spomeňme si na Exorcist) objavia protikresťanské slogany, je potrebné hneď vypisovať petíciu o nebezpečenstve? Viete, ak by som mal začať myslieť podobne extrémne ako signatári a autori tej petície, tak by som sa mohol taktiež obrátiť na článok 23 Ústavy SR, podľa ktorého má každý človek právo slobodne prejavovať svoje náboženstvo a vieru sám súkromne alebo verejne - satanizmus nie je zakázaný, ak by sa koncert začal považovať za satanistický rituál, kresťania by museli čušať, pretože niekto by využíval presne to, pod čo sa skrývajú oni sami. Ibaže tí ľudia na festivale nie sú tak netolerantní, odspievajú/odchrapčia si svoje, tri dni prejdú a život ide ďalej.


Je jedno, či ježiš niekoho vyzýval k láske alebo nie. Ak by sa na tom festivale objavila kapela, ktorá by vyzývala k láske a všetky ostatné s "inkriminovanými" textami by zostali - zmenilo by to Váš celkový postoj? Nie. Ani môj postoj nezmenia nejaké ježišove slová o láske. Vás ide niekto vraždiť? Pred čím sa chcete brániť? Pred slovami? Slová predsa nie sú dýka. Mimochodom - nejde iba o izraelitov ale o každého, kto vo Vášho boha neverí. Takže spokojný.


Menej nepriateľstva, menej vyvrárania nových negatív a veterných mlynov a menej bojov s nimi - to prispeje k pokoju oboch strán. Ibaže niekomu takýto stav nevyhovujea preto neustále čachre do vecí, ktoré sú povedzme citlivé, ako toto, čo sa deje teraz vo vzťahu k tomu festivalu. Kresťania celý čas spomínajú na komunizmus, ako boli prenasledovaní za svoju vieru a svoje slová, tera im ale pamäť akosi neslúži a chcú praktizovať presne to isté (narážam na tých kontrolórov, ktorí majú "kontrolovať texty" kapiel) - už som to tu spomenul a uzavriem to tým opäť - najprv hľaď na brvno vo svojom oku a potom hľadaj smietku v oku iného...

Replies

Pokoj a pravda

#195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 22:34:02

#179: seth - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Pozdravujem "pán seth", vďaka za odpoveď, aj ja som sa  už včera mordoval s odpoveďou, zase dosť dlhou, zabralo mi to kus času, bol som s tým veľmo spokojný, už som to dokončieval, tešil sa z mojich argumentov, až dovtedy, kým mi nenapísalo chybu a všetko sa vymazalo. Teraz sa už chcem čím skôr vteperiť do postele, tak možno zajtra, ak dožijeme.

Pokoj s nami!