Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Quoted post

seth

#178 Re: Re: Re: Re:

2014-07-31 06:10

#169: mária - Re: Re: Re:

milá Mária,


Môžete tu poskytnúť aspoň jeden alebo dva príklady z tých stopercentných dôkazov? Obaja veľmi dobre vieme, že by ste neposkytla ani jediný empiricky overiteľný dôkaz, na čo sa tu hráme? Vždy ma fascinovala ignorancia kresťanov, ktorí si myslia, že práve ich boh je ten, ktorého si ľudstvo nevymyslelo, hoci 4999 ďalších je produktom práve ľudi z mocenského a iného hľadiska. Nie, boh mi dôkazy o svojej existencii nedal - môžete mi ich prosím dať práve Vy? Nepotrebujem si prečítať žiadne životopisy svätých, ihneď po preštudovaní dôkazov som ochotný v neho uveriť aj bez čítania. Takže bez kanonického balastu Vás poprosím o tie dôkazy, oduševnelé a vzývavé vetné konštrukty z písma a biblie ma nezaujímajú, tie som čítal a ich reprodukcia nikam nevedie.

Replies

mária

#188 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-08-01 10:07:57

#178: seth - Re: Re: Re: Re:

Máte pravdu, milý seth,

neposkytnem Vám ani jeden empiricky overiteľný dôkaz. Dôvod nájdete v mojom príspevku č. 185.

Vy  nechcete poznať Boha. Keby ste chceli, už ho dávno poznáte, keďže ste boli vychovávaný v kresťanskom duchu – aspoň to predpokladám podľa toho, že ste vo Vašom príspevku spomenuli prijatie sviatostí. .  Pobirmovaný kresťan sa stáva „bojovníkom , ktorý háji Božiu pravdu“ a vy robíte presný opak. Z nejakého – Vám známeho dôvodu – ste naladený „protikresťansky“. V hneve sa veci nedajú riešiť...cieľom ani jedného kresťanského príspevku  - a teda ani môjho - v tomto diskusnom fóre nie je nikoho presviedčať a obracať na kresťanstvo. Kresťania len vysvetľujú svoj postoj a životný program, ktorý je u mnohých vnímaný nesprávne.  A to, čo si Vy myslíte o kresťanoch, nás neurobí ani lepšími, ani horšími. Sme takí, akí sme - v Božích očiach.

Ps: jeden empirický dôkaz pre Vás predsa len mám . Ale na ten si musíte počkať do okamihu smrti. Potom  budete môcť Boha vidieť, počuť, aj sa ho chytiť. Nemusíte mi veriť, ani to od Vás nežiadam. Ale rada sa s Vami stretnem v nebi :-)