Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Zendhal

/ #187

2014-08-01 09:58

Čiže potvrdzuješ že viera je založená na nepoznaní alebo odmietaní dokázateľných faktov? Pretože takto to znie.

To že niekto nevie ako vznikla táto planéta alebo doposiaľ nepozná (alebo skôr nechce poznať) ako funguje evolúcia tak to neznamená že to stvoril nejaký boh.

Sedím za stolom, vidím úžasné jedlo: po 1. mám dobrý zrak čiže ho vidím a už len to vyvoláva v mozgu pocit že to jedlo chutí dobre. Je rozdiel keď vidím nejakú väzenskú stravu než jedlo zo špičkovej reštaurácie. po 2. Pach síce nemožno odmerať (nie som si týmto istý) ale dá sa dokázať že sa tam fyzicky vyskytuje (molekuly toho, čo čuchové receptory rozpoznávajú ako úžasná vôňa). po 3. Chorý ľudia ale aj zvieratá väčšinou strácajú chuť do jedla a vnímajú okolie chabejšie pretože ich organizmus sa snaží vysporiadať sa s chorobou.

Ver mi, naozaj som sa pokúšal nájsť nejakého boha, dokázať alebo cítiť jeho existenciu, žiaľ môj mozog na pravdepodobne na toľko vyvinutý, že dokáže vytvoriť a sformovať racionálnu odpoveď aj na javy, ktoré iní označujú za nadprirodzené.

A to by ma ešte zaujmalo, po celé miliardy a miliardy rokov existencie vesmíru sa nikde nezjavil nejaký boh (nedá sa dokázať) a dokonca ani po tisícročia ľudského vývoja keď po prvý krát zliezol zo stromov sa nikde nikdy žiadny boh nezjavil ale náhle, pred cca 3 tisíc rokmi sa na blízkom východe pasákovi oviec zjavil boh, uprostred púšte keď nebolo ani nohy naokolo.... Čo je to potom za boha ? Nestará sa o svoje výtvory až dokiaľ nedosiahnu schopnosť myslieť a spoznávať javy okolo seba a až vtedy sa im zjaví aby ho ucievali inak ich nechá horieť do konca vekov v pekle? Nie je to tak trochu sebecké ?