PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE.


Hosť

#276

2016-05-17 16:35

Nepáči sa mi, ako sa Primátor mesta Trenčín Mgr. Richard Rybníček a Poslanci mestského zastupiteľstva , snažia ľudí donútiť aby mali v domácnostiach len jedno auto. Takýto spôsob spoplatnenia parkovania mi pripadá absolútne neprípustný. Zaujímalo by ma, či aj naše zastupiteľstvo bude za každé ďaľšie auto v domácnosti platiť dvojnásobok sumy, ktorú zaplatia za prvé auto.

Hosť

#277

2016-05-17 16:42

Ak mestské zastupiteľstvo schváli tieto parkovacie zóny, tak ako navrhovalo, tak si myslím, že pri najbližších voľbách budú prekvapený tak nemilo, ako sú nemilo prekvapený občania Trenčína.
ja

#278 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-17 17:53

#268: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Pripomienka: Pochybujem, že by sa TPS bavili s niekým o danej veci. ha, ha ha


Hosť

#279

2016-05-17 17:58

Čo sa stane ak nikdo nebude platiť uvedenej spoločnosti? Odtiahnu nám všetky autá, alebo dajú vyrobiť napr. 5 000 ks papúč? Predsa nemôžu siahnuť na môj majetok. Či áno?

Picmuch

#280

2016-05-17 19:57

Ludia nikto to neplaťte aj keď to bude len 5€, doteraz tu nikto nič nevybudoval a odrazu sem príde nejaká pochybná firma (čo by som sa nečudoval ak by Rybníček bol v nej zapletený) a chce tu vyberať za nič. Keď nikto nebude platiť nič s tým nemôžu spraviť a nepomôžu si. Takže už sa konečne zjednoťme a neplaťme zlodejom!

Muka

#281

2016-05-17 21:36

Kto bol dnes na stretnuti vo Hviezde, ten ma predpokladam jasnejsie, o co tu ide.

Kde su medzery/casovane bomby a aky to moze byt premysleny biznis. A ako ma TPS vo vztahu k mestu aj ludom navrch (100% vlastnictvo mesta nehra ziadnu ulohu). Prava vs povinnosti...

A hlavne aka je to cele amatercina.

Vedenie malo sancu si to nejako obhajit, ale to by museli mat GULE.

Wänke

#282 Wänke

2016-05-18 08:46

Ludia takže včera som bol v Hviezde a občania sa zhodli že TPS nie je dôveryhodná mestská spoločnosť, pretože nebude možná jej kontrola všetkými poslancami v mestskom zastupiteľstve. Podstatným faktom je to, že to čo vybuduje TPS za vybraté peniaze od obyvateľov ( napr. nové parkovisko ), toto sa stáva jej majetkom !!. Preto je nevyhnutné zrušiť celú TPS a parkovanie riešiť cez mestskú spoločnosť, kontrolovanú iba 25 poslancami MsZ (teda priama kontrola zástupcov volených občanmi). Na toto sa musí zatlačiť!.

Tie pripomienky, ktoré sa majú poslať do 18.5 sa posielajú priamo parkovacej spoločnosti, teda oni to považujú za hotovú vec, že TPS už bude riešiť parkovanie v meste. A je nemorálne aj keď znížia sadzby, aby to robili oni. Mestská polícia už prijíma nových policajtov. V podstate my si na seba ideme upliesť bič a vytvoriť represívnu zložku, ktorá nás bude trestať a pokutovať. A prosím pekne ak niekto nezaplatí parkovné, tak kontrolnú činnosť pre TPS bude robiť Mestská polícia, ktorú platíme my všetci.

A ešte jedna poznámka. Mestská polícia už má zakúpený softvér na kontrolu áut, to znamená, že oni to už berú ako hotovú vec. Takže občania neohýbajme chrbty, myslím, že s takutou politikou nesúhlasí 95% obyvteľov. Ak bude TPS poskytovať parkovacie služby, je potrebné vyjadriť svoj názor pred mestský úrad a dožadovať sa svojich práv.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2016-05-18 08:59


Peter

#284 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-18 11:32

#283: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Mily pan Tono. Neda mi nereagovat na vas. Uz mi je jasne vase obhajovanie tohto VZN, kedze ho ma na starosti vasa zena, predsa ju nebudete ohovarat, to chapem a je to aj logicke (spravne) ze svoju zenu chranite. No ked sa na cely koncept pozriete ako na celok, je to riadna *ujovina bez ohladu na to, ako kvalitne a s akym nasadenim sa na tom vasa zena podiela (myslim tie jej prebdene dni a noci a telefonaty, ci kopu mailov atd.)

Po prve!! PLATIT ZA NIECO, CO NEMAM GARANTOVANE (ze ked pridem z roboty budem mat aj kde zaparkovat) JE HOLE SIALENSTVO!!! JE TO PODVOD / VYPALNICTVO / ZLODEJINA atd.

Po druhe!! SUMY, AKE SU NASTAVENE, BY AJ VO SVAJCIARSKU MALI LUDIA PRI ICH PLATOCH PROBLEM PREDYCHAT A VYSLI BY DO ULIC (hlavne, ked mooozno, ak budu mat stastie, dostanu protisluzbu, za ktoru si zaplatili)

Po tretie!! KAZDY PRACUJUCI ZARABAJUCI OBCAN TEJTO REPUBLIKY ODOVZDA STATU ASI 80% SVOJICH PRIJMOV (odvody, ktore najskor zaplati zamestnavatel, potom zo zostatku dalsie odvody plati samotny obcan, z toho zostatku zaplati dan z prijmu, este z toho zostatku zaplati dph, potom z tohoto zostatku zaplati spotrebnu dan, z toho rozne kolky, dialnicnu znamku a ine poplatky pre urady....) A VY TU OBHAJUJETE TEZU, ZE ESTE MA PLATIT NEKRESTANSKE PENIAZE ZA NEJAKE AKOZE PARKOVNE, KTORE NEMA ANI GARANTOVANE?? KAM SA PODELI VSETKY TIE PENIAZE, KTORE OBCAN ZAPLATIL?? VED TO SU TAKE SUMY, O KTORE STAT OKRADA OBCANOV, ZE BY MALO BYT V TOMTO STATE VSETKO TIP-TOP.

Po stvrte!! TO, ZE SI SVOJU PRACU ROBI DOBRE (bola ziadana aj za Cellera a aj teraz za Rybnicka, je proficka vo svojom fachu atd.) ESTE NEZNAMENA, ZE ROBI DOBRÉ VECI (napr. aj v 40tych rokoch minuleho storocia si robili urciti pani s vystretou pravicou svoju pracu dobre, ale rozhodne nerobili dobrÉ veci) A V TOM JE TEN ROZDIEL PANE!!!

Cele toto VZN je len jeden obrovsky podvod na Trencanov, ktori sa poskladaju vybranym ludom na platy + premie.

Bohuzial, na Slovensku je to tak.

TRENCANIA, NEBUDME LAHOSTAJNI A TIETO PANSKE HUNCUTSTVA VIAC NETOLERUJME!! 

Martin Pagáč predseda petičného výboru

#285 martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-18 11:52

Vážený pán manžel Váženej pani Marčekovej!

Neočakával som, že budem každému sympatický a že každý bude súhlasiť s tým čo poviem na verejnom zhromaždení. Ľudia, ktorí sa zapojili do petičnej akcie však hovoria rovnakým jazykom a napriek tomu, že nepoznajú detaily vťahov medzi mestom a TPS tak chápu, že nie čo nie je v poriadku. 

Nikto nespochybňuje odbornosť, vzdelanie a skúsenosti pani Marčekovej. Sama pani Marčeková však mala možnosť zúčastniť sa diskusie riadenej občanmi a nie mestom. Túto možnosť nevyužila rovnako ako ani iní pozvaní poslanci a zástupcovia TPS. Niektorí sa s úctou ospravedlnili. 

V súvislosti s Vašim osobným sklamaním, ktoré vyvolali moje vyjadrenia a moja osoba musím konštatovať, že Vaše sklamanie je podmienené subjektívnym vnútorným prežívaním zjavných skutočností a nevyjadruje reálnu podobu objektívne preukázateľných faktov. 

Priamo na TPS som posielal pripomienky aj ja osobne rovnako ako mnohí iní občania a členovia petičného výboru. Neviem či každému jednotilvo sa odpovedá, ale konkrétne ja som dostal odpoveď, ktorá bola milá uprímna ale nemala výraznú výpovednú hodnotu. Každá moja pripomienka mi bola objasnená a vysvetlená v duchu politiky TPS. A preto si myslím, že väčšina pripomienok dopadne rovnako. Budú len objasnené. 

Odpoveď na moju pripomienku ohľadom bezplatného parkovania ZTP a dôchodcov znela: Zvážime to!

V časti mojich včerajších vyjadrení som použil problematiku ZTP a dôchodcov s tým, že TPS nad takými zľavami neuvažuje. Bohužial z vyjadrení k mojej pripomienke som nemal pocit, že by nad tým skutočne niekto uvažoval hlavne preto, lebo by to malo byť samozrejmé a už v prvom návrhu VZN to malo byť zapracované. 

Ste sklamaný z toho, že nikto sa nezastal pani Marčekovej. Ja som sklamaný z toho, že pani Marčeková sa neprišla zastať TPS. Nevytvárame osobné spory medzi fyzickými osobami. Vytvárame tlak na vedenie mesta a vedenie TPS aby konali v záujme občanov a nie v záujme vybranej skupiny ľudí. 

Vo veci Vášho podozrenia z ohovárania je potrebné uviesť, že prečin ohovárania má zákonom určenú skutkovú podstatu, ktorej znaky si pre naplnenie zodpovednosti vyžadujú presne špecifikované obilgatórne a fakultatívne prvky. Parafráza písomného vyjadrenia, aj keď verejne prednesená, nezakladá existenciu podmienok naplnenia skutkovej podstaty prečinu ohovárania. 

Moje občianske svedomie je čisté rovnako ako môj výpis z registra trestov. 

Moje občianske názory sú verejné. Rovnako ako každý iný občan nepoznám zákulisie lokálnej ani národnej politiky a práve z toho dôvodu využívam občianske práva, ktoré sú mi priznané všeobecne záväznými právnymi predpismi k prejaveniu mojej občianskej nevôle a nedôvery vo veci verejné, ktoré sa dejú v meste Trenčín.

 

s pozdravom

JUDr. Martin Pagáč 

 

 


Hosť

#286 Re: martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-18 13:31

#285: Martin Pagáč predseda petičného výboru - martin pagáč predseda petičného výboru  

Vážení páni.

Ako ste napísali: "Dozvedeli sme sa podrobnosti o vzťahu mesta a TPS a nikomu z nás sa to nepáčilo. " Na inom mieste "Ľudia, ktorí sa zapojili do petičnej akcie však hovoria rovnakým jazykom a napriek tomu, že nepoznajú detaily vťahov medzi mestom a TPS tak chápu, že nie čo nie je v poriadku." Ak niečo nepoznám, nemôžem to chápať - alebo sa mýlim? Môžem sa toho obávať... Tá kritizovaná zmluva z roku 2009 so schválením nového VZN zanikne...

Tak ako som subjektívny ja, sú subjektívni aj podporovatelia petície. Bojujete proti systému, ktorý nepoznáte, bojujete proti ľuďom, ktorých nepoznáte, podsúvate myšlienky o tom, že je tu páchaný podvod na občanoch. Problém s parkovaním treba vyriešiť čím skôr a nie čakať kým budú postavené záchytné parkoviská a snívať o kyvadlovke zadarmo, ktorá všetkých bez rozdielu povozí po meste. Úprimne Vám prajem, aby sa splnili vaše požiadavky. Spoplatniť len centrum mesta a obyvateľom dať PK po 5€ - a ja si myslím, že sa nič nevyrieši. Môj otec hovoril, že múdry sa učí na chybách iných a nie na vlastných.

Skúsenosť z iných miest ohľadne lacných rezidentských kariet za relatívne málo eur (5-15), ktorá vás oprávňuje zaparkovať len na jednej - dvoch uliciach k ničomu nevedie. Aj v iných mestách majú problém s tým, že počet parkovacích miest je oproti počtu bytov nízky. Ak si ľudia nenájdu miesto na ulici pred domom, musia parkovať na inej ulici, a to už za plnú cenu. V prípade rezidentského parkovania, v danej zóne nemôže parkovať nik iný - napr. návšteva. V súčasnom návrhu VZN as hovorí o zmiešanom parkovaní, tzn. návšteva parkovať môže - musí si zaplatiť hodinové parkovné alebo si môže zakúpiť PK návšteva.

K Vašej otázke - odpovedá sa každému jednotlivcovi. A budú aj zapracované - napriek Na tom, že vysvetľuje "v duchu politiky TPS" sa mi zdá logické, keďže na tom pracuje a konzultuje už od septembra minulého roku a mnoho ľudí "objavilo Ameriku" pred troma týždňami.

"Netreba však zabúdať na to, že tieto pripomienky nie sú pripomienkami podľa zákona o obecnom zriadení a nie je možné ich považovať za pripomienky k návrhu VZN. Ide iba o určitú formu stanoviska občana k obsahu predloženej parkovacej politiky. "
A napriek tomu budú zapracované - a to je podľa mňa dialóg...

A ZŤP? Mám synovca, ktorý je ZŤP - má diabetes - denne behá 10km a behá aj maratóny... Som za to, aby sa dalo parkovanie zdarma každému, kto je na auto zdravotne odkázaný - títo ľudia si môžu vybaviť parkovací preukaz na základe ktorého im mesto vyhradí konkrétne parkovacie miesto a keď chcú, parkovať môžu aj na Mierovom námestí.

Súčasný stav centra mesta je, že obyvatelia bývajúci v centre mesta, si môžu kúpiť PK v cene 50€ - nejaký veľký odpor som nezaznamenal, v novom návrhu sa cena znižuje na 30€ a do tejto zóny majú patriť aj obyvatelia Hviezdoslavovej ulice, ktorí by v cene karty mohli parkovať aj na parkoviskách Rozmarínova a Palackého.

A ešte by som Vás požiadal o vysvetlenie "v záujem akej úzkej skupiny ľudí" koná mesto a TPS. Môžete prosím menovať, pretože vaše obvinenia sú veľmi všeobecné. Ak sa niekto správa nehospodárne, prosím uveďte konkrétne faktúry, zmluvy, prípadne iné dôkazy ako vaše domienky.

"Občania trvajú na tom aby parkovacia politika bola výhradne pod správou mesta!!" veď aj je... Nikto v TPS sa komunikácii s mestom, poslancami či občanmi nebráni, avšak nechať sa osočovať rozvášneným davom, nie je podľa mňa konštruktívne.

A k panovi Petrovi:

1. Ak si kúpite permanentku do sauny, fitness alebo kdekoľvek inde, tiež vám negarantujú, že vždy keď si zmyslíte, tak vás pustia, keď majú plno...

2. Podľa reakcií ľudí si myslím, že ceny ľudí pohli, a to bolo cieľom, či dôjde k zníženiu cien alebo nie vám neviem potvrdiť ani vyvrátiť. Možnosť vyjadriť sa k nim mali poslanci niekoľko krát, pre mňa je zaujímavé ako reagovali včera... To že v iných mestách (Mníchov, Berlín, či ktoré ešte boli spúšťané) majú zrejme lepšie zázemie, čo sa týka počtu parkovacích miest a domnievam sa, že nie je potrebná regulácia, prípadne dobudovanie toľkého počtu parkovacích miest.

3. Koľko sa odvádza štátu s týmto nesúvisí. To že platíme štátu veľa - s tým súhlasím, ale to nám pri riešení parkovanie v TN nijako nepomôže.

4. K tomu sa nebudem vyjadrovať - prirovnať niekoho k nacistom je na mňa moc.

5. Výšky platov sú zverejnené a prémie žiadne nie sú... Čo sa týka nákladov, poslanci ktorí mali záujem ich obdržali, a myslím si, že je to prehľadnejšie ako rozpočet mesta.  

PS: Nie som Tono, som Peter, Tono je moderátor zo včera - mimochodom kamarát, ktorý ma včera veľmi sklamal.

Ivan

#287 Neberte nam Gagarinku.

2016-05-18 13:58

Vážený pán Rybníček, neberte nám princeznú, pardon Gagarinovu ulicu. Žili ste tu (tak ako bývalý primátor Braňo Celler tu vyrastal). V návrhu rozšírenia parkovacích miest (klikni na obrázok) nám chcete zobrať jednu z posledných zelených častí, chcete zrušiť chodník, ktorý slúži pre malé deti, kde sa prechádzajú pri svojej škôlke, chcete odstrániť chodník, ktorým chodia starí ľudia do obchodu a k lekárovi. Gagarinova ulica bude neprejazdná. NEBERTE NÁM GAGARINKU !!!

Wänke

#288 Re: Re: martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-18 14:15

#286: - Re: martin pagáč predseda petičného výboru  

 Pán Peter, áno bojujeme proti systému, kde vieme, že vytiahne z našich peňaženiek nehorázne peniaze bez akejkoľvek služby. Čo urobila TPS od roku 2009? Absolútne nič, mali na to 7 rokov urobiť aspoň nejaký príklad, prekreslenia čiar, vytvorenia parkovacích miest, alebo nového parkoviska. Argument, že doteraz vybraté peniaze boli všeobecne použité na detské ihriská atď v rozpočte mesta je smiešny (odpoveď p. Marčekovej v šport. hale). A zrazu tu ide TPS presviedčať ľudí že ona je tá správna spoločnosť, ktorá tu urobí tú správnu parkovaciu politiku a poriadok.

Máme snívať o kyvadlovke ? Pán Mrva hovoril o záchytných parkoviskách na okrajoch mesta a o motivácii "cezpoľných" nechať tieto vozidlá na okraji, aby sa pohodlne mohli dostať do mesta bez toho, aby museli vojsť s automobilom do centra a tým pádom zahusťovať premávku, parkoviská... Čo je na tomto divné ? Trend vo všetkých mestách je jasný. Vytlačiť automobily z centra mesta. A preto je nutné mať zabezpečenú nosnú dopravu (spomínaná električka od Opatovej po Bierovce je výborný a ekologický nápad).

Dialóg ohľadom parkovacej politiky sa mal viesť ešte pred tým ako sa zakúpil monitorovací systém na sledovanie kto zaplatil parkovné. Problém je pán Peter to, že všetky kroky TPS kontroluje úzka skupina ľudí a nie všetci poslanci (25). Rozhodne by takéto finančné toky , ktoré plynú z parkovania mali prejsť kontrolou všetkých poslancov.

V mestách ako Berlín , Mníchov bolo parkovanie riešenie priebežne a systematicky kontinuálne s nárastom dopravy ale tu sa ide zrazu riešiť parkovanie šokovou terapiou, ktorá vôbec ale vôbec nie je premyslená. Áno a tu je na mieste tá otázka vyššie, že čo urobila tá úžasná TPS od roku 2009?  Apropo porovnávať také metropoly ako Berlín, Mníchov s Trenčínom je scestné.

Posledná poznámka k p. Rybníčkovi a spol. Ak má pán Rybníček ambíciu ísť do veľkej politiky a urobiť zmeny v spoločnosti, tak ďakujem pekne. Pán Rybníček má veľké oči a vidím tam veľkú paralelu s p. Procházkom, ktorý mal také isté ambície a dopadol ako dopadol. Takto to bude aj s Richardom. Z Trenčína sa v posledných rokoch stala veľká špinavá stoka, kde sa absolútne zanedbala čistota, oprava chodníkov, ciest, využívania eurofondov... Ale to už je iná téma.


Hosť

#289 Re: Re: martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-18 14:37

#286: - Re: martin pagáč predseda petičného výboru  

 Ešte nás tu zavádzaš aj so svojim krstným menom. Arogantný úbožiak (viď časť Tvojho príspevku o občanoch ZŤP)!!! Tono, či Peter, či Mareček, či kto vlastne si.

Dada

#290 Re: Re: martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-18 16:46

#286: - Re: martin pagáč predseda petičného výboru  

 Vazeny pan manzel pani MARCEKOVEJ.

Netusim z akych miest ste si brali priklad.Ja osobne som z Kosic.Zijem v tn.Je uplne normalne spoplatnenie centra mesta.ok nenamietam.Roky to funguje aj v ke.Vcetne kariet.Mesto ma 250 000 obyvatelov.Co sa neda s tn.porovnavat.A spoplatnene je centrum mesta.Na sidliskach urcite nie.Rezidenti maju vyhradene rezidencne miesta,kde od 16h do 8h rana nesmiete parkovat.Spoplatnenim sa nic nevyriesilo.ani nie je v centre menej aut.Akurat ludia parkuju v auparku a inych centrach,kde nemusia platit.Niektore retazce namontovali rampy a pokusili sa to spoplatnit.Tak tam prestali chodit a parkovat.Co tym chcem povedat?Ludia budu vzdy hladat parkovanie zdarma.A mozte obhajovat projekt TPS kolko len chcete.Obcan vidi len jedno.Zaplat a hladaj si miesto.Esteze je to mesto tak male,ze za 20min ho prejdete cele. Mame 2 auta a keby mam aj 5 nevidim dovod podporovat tento nezmysel a kludne budem chodit peso.A este by ma zaujimalo,ze ked TPS na tom nema ziaden profit a robi to z cirej lasky k obcanovi a vsetok zisk sluzi na rozvoj mesta,tak ozaj klobuk dole.Ozajstni lokalpatrioti


Hosť

#291

2016-05-18 16:53

Je to iba dalsi podvod na zbohatnutie jednotlivcov ...

Hosť

#292

2016-05-18 17:09

 Zila som v Kosiciach, Prahe, Londyne, pochodila som mnoho velkych miest ale taketo nieco som nikde nevidela....je nehorazne ako lahko a primitivne sa chcu nabalit na obyvateloch trencina...ale protihodnota nie je ziadna....a pochybujem ze vobec na revans nieco poskytnnute bude

 


Hosť

#293

2016-05-18 17:09

Tak trosku som hladal v zastupitelstvach a hlasovaniach.

MZ 18.12.2014 strana c. 21 (volenie predstavenstva TPS)

MZ 21.10.2015 strana c. 43 (schvalovanie parkovacej politiky)

Vsetko schvalene jednohlasne - preco zrazu poslanci menia nazory? Nazor si urobte sami.

Makovec

#294 Re:

2016-05-18 18:27

#293: -  

 Mna skor zaujima, preco su tie navrhy VZN predkladane verejnosti i poslancom vzdy na poslednu chvilu. Teraz i na jesen.

Moj nazor je, ze mesto pouziva vsetky zakonne obstrukcie, aby toto pretlacilo a odpor verejnosti co najviac otupilo.

Nervozny primator mi silne pripomina nervozneho primatora z kauzy predaja zimneho stadiona. Velmi dobre si to pamatam. Tiez chcela uzka skupina ludi - pani Marcekovu si nahradte Kascakovou, pretlacit nieco silou-mocou.

A mily pan manzel, ze tomu venovala kopec casu je chvalihodne, beriem, ze bolo treba riesit kopec veci, behat po terene, ale ako s vystupmi svojej prace nalozila a co z toho vzniklo je totalny nezmysel. Ohanat sa diplomom ??? Skor by som sa hanbil. Argumenty o zlatych vajciach, styroch autach v rodine, "zneuzivanych" garazach ? Total pod uroven.

A este na zaver, tato TPS, co na nejake parkovanie doteraz uplne kaslala, teraz vyhlasuje, ze rozsiri miesta zasadnym sposobom velmi jednoducho - premalovanim ciar. Ved to je vysmech ! Takze prosim - realizujte sa, naklady minimalne, bez poplatkov. Zaplati sa to bohate z rocneho prijmu za aktualne platene miesta a este dozornej rade - 6 ludi ??? aj na kavu ostane.

A nech ich ani nenapadne siahat na suvisle plochy zelene ! Ak vobec este nejake nepredane sukromnikom su.

Picmuch

#295

2016-05-18 18:31

Treba toho zlodeja nazývaného Rybníček odvolať!

Q

#296 Re:

2016-05-18 18:46

#295: Picmuch -  

 Toto je naco dobre ? Sa mu necudujem, ze je potom vytoceny z tohoto.


Hosť

#297

2016-05-18 19:47

Dobrý večer, konečne som sa dostal k PC a čítam komentáre. Bol som včera vo HZVIEZDE. Nebolo tam veľa ľudí, mohlo byť viac vzhľadom k počtu hlasov v Petícii. Ale myslím si, že viac menej sa nedošlo k záveru a k podstate, ako to vyriešiť s počtom miest na parkovanie. Ľudia v TN nie sú hlúpi a všetci vedia o čo tu ide. Pán s humorom to jasne zhodnotil " SOM TRENČAN" Verím, že tí čo sa pod petíciu podpísali sú ešte stále TRENČANIA. Ale dokedy? Nebudem náhodou za čas potrebovať kartu na prechod z ulice Halalovka - na ul. Gen. Svobodu? Asi blbosť, ale myslíte si, že to nie je možné? Uvidíme. Všetci s nosom medzi očami niečo cítime....!!! Nie je možné v terajšom meste TN vytvoriť požadovaný počet miest na parkovanie-nie je to možné ani virtuálne, ani zázrakom sa to nedá spraviť. A ak áno, tak by sme to už vedeli, lebo ten "mudrcko"  by si to dal patentovať.  Nesúhlasím s tvrdením, že predseda petičnej komisie niekoho urazil alebo sklamal. Poznám účel petície a ten je zrozumiteľne uvedný v jej znení. Teším sa na to, ako nám pán primátor vo veľkom štýle odovzdá nové parkovacie miesta, na to sa ozaj teším. Určite, to ale nebude na základe zjednosmernenia ulíc viď p. Marčeková a to si nerobím srandu s nej ako osoby aby sa naurazila. Mám úctu k ľuďom, preto by som si to nedovolil. Ak ale má sebareflexsiu musí to uznať - sú to nezmysli a TPS sa "ZÁZRAK"  nepodarí. TRENČANIA držme spolu. Ako posledné by ma zaujímalo "čo spravíme, keď to tí volení  schvália!!!!!


Hosť

#298

2016-05-18 19:52

..parkovanie je po smetiach veľmi výhodný biznis..pre istých ľudí..našťastie nemáme prohibíciu,bol by to aj alkohol,resp.bohužiaľ pre istých ľudí..iba nechápem prečo majú predstavitelia mesta svojich voličov a spoluobčanov stále za hlupákov a čím ďalej tým drzejšie ich okrádajú nech to akokoľvek pekne nazvú?Či sa Vám zdá normálne aby v 21.storočí bol rezident mesta rukojemníkom chamtivosti prezlečenej napr.za absolútny nezmysel pomenovaný parkovacou politikou tým,že nemá inú možnosť len využívať verejný priestor mesta?Budeme musieť v budúcnosti platiť aj zato že sa tu prechádzame?Veď ulice sú plné ľudí..a aj dýchame..


Hosť

#299

2016-05-18 19:52

Čítal niekto VZN č. 12/2011 kde je v čl. 8 nasledovné body?

bod 4.

Nájomné za nájom pozemkov neslúžiacich účelom podnikania vrátane poľnohospodárskej výroby sa dojednáva celoročne vo výške podľa účelu využitia:

- pozemky využívané na záhradkárske účely mimo záhrad situovaných pri rodinných domoch vrátane záhradkárskych osád sa dojednáva vo výške 0,20 €/m2 ročne

- pozemky situované pri rodinných domoch a iných objektoch (napr. rekreačných chatách) užívané ich vlastníkmi a ostatné pozemky (napr. prístupy k objektom, pod dočasnými stavbami napr. mobilná garáž) nevyužívané na účely podnikania

a/ v pásme I 2,70 €/m2 ročne

b/ v pásme II 2 €/m2 ročne,

c/ v pásme III 1 €/m2 ročne,

d/ v pásme IV 0,15 €/m2 ročne

Už si len vypočítať potrebnú metráž v danej zóne, vynásobiť danou sumou a môžem si zaplatiť parkovacie miesto na celý rok ako prenájom pozemku a nemusím to riešiť cez nikoho ďalšieho. Zároveň by bola istota, že je to moje a nikto mi tam stáť nebude :-).

 

Ďalšia zaujímavosť

bod 9 písm. b) kde je uvedené:

b) Nájomné za užívanie pozemkov za účelom budovania verejnoprospešných stavieb a ich ďalšieho prevádzkovania /napr. parkoviská, ihriská, oddychové zelené plochy/ na pozemkoch mesta sa určuje pre fyzické aj právnické osoby jednotne vo výške 1,- € za celý predmet nájmu počas celej doby užívania pozemku za podmienky ďalšej údržby a zabezpečenia verejného prístupu.

 

R.

#300 Re: Re:

2016-05-18 19:56

#233: - Re:  

 Vážený pisateľ, za petíciou sú iba ľudia, ktorí nechcú dopustiť zneužívanie moci ľuďmi ktorí sú práve teraz pri nej, určite sa vtom spoznate sám. Ide o Váš business?