PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Wänke

/ #282 Wänke

2016-05-18 08:46

Ludia takže včera som bol v Hviezde a občania sa zhodli že TPS nie je dôveryhodná mestská spoločnosť, pretože nebude možná jej kontrola všetkými poslancami v mestskom zastupiteľstve. Podstatným faktom je to, že to čo vybuduje TPS za vybraté peniaze od obyvateľov ( napr. nové parkovisko ), toto sa stáva jej majetkom !!. Preto je nevyhnutné zrušiť celú TPS a parkovanie riešiť cez mestskú spoločnosť, kontrolovanú iba 25 poslancami MsZ (teda priama kontrola zástupcov volených občanmi). Na toto sa musí zatlačiť!.

Tie pripomienky, ktoré sa majú poslať do 18.5 sa posielajú priamo parkovacej spoločnosti, teda oni to považujú za hotovú vec, že TPS už bude riešiť parkovanie v meste. A je nemorálne aj keď znížia sadzby, aby to robili oni. Mestská polícia už prijíma nových policajtov. V podstate my si na seba ideme upliesť bič a vytvoriť represívnu zložku, ktorá nás bude trestať a pokutovať. A prosím pekne ak niekto nezaplatí parkovné, tak kontrolnú činnosť pre TPS bude robiť Mestská polícia, ktorú platíme my všetci.

A ešte jedna poznámka. Mestská polícia už má zakúpený softvér na kontrolu áut, to znamená, že oni to už berú ako hotovú vec. Takže občania neohýbajme chrbty, myslím, že s takutou politikou nesúhlasí 95% obyvteľov. Ak bude TPS poskytovať parkovacie služby, je potrebné vyjadriť svoj názor pred mestský úrad a dožadovať sa svojich práv.