PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE


Hosť

/ #299

2016-05-18 19:52

Čítal niekto VZN č. 12/2011 kde je v čl. 8 nasledovné body?

bod 4.

Nájomné za nájom pozemkov neslúžiacich účelom podnikania vrátane poľnohospodárskej výroby sa dojednáva celoročne vo výške podľa účelu využitia:

- pozemky využívané na záhradkárske účely mimo záhrad situovaných pri rodinných domoch vrátane záhradkárskych osád sa dojednáva vo výške 0,20 €/m2 ročne

- pozemky situované pri rodinných domoch a iných objektoch (napr. rekreačných chatách) užívané ich vlastníkmi a ostatné pozemky (napr. prístupy k objektom, pod dočasnými stavbami napr. mobilná garáž) nevyužívané na účely podnikania

a/ v pásme I 2,70 €/m2 ročne

b/ v pásme II 2 €/m2 ročne,

c/ v pásme III 1 €/m2 ročne,

d/ v pásme IV 0,15 €/m2 ročne

Už si len vypočítať potrebnú metráž v danej zóne, vynásobiť danou sumou a môžem si zaplatiť parkovacie miesto na celý rok ako prenájom pozemku a nemusím to riešiť cez nikoho ďalšieho. Zároveň by bola istota, že je to moje a nikto mi tam stáť nebude :-).

 

Ďalšia zaujímavosť

bod 9 písm. b) kde je uvedené:

b) Nájomné za užívanie pozemkov za účelom budovania verejnoprospešných stavieb a ich ďalšieho prevádzkovania /napr. parkoviská, ihriská, oddychové zelené plochy/ na pozemkoch mesta sa určuje pre fyzické aj právnické osoby jednotne vo výške 1,- € za celý predmet nájmu počas celej doby užívania pozemku za podmienky ďalšej údržby a zabezpečenia verejného prístupu.