PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE.


Hosť

#301 Re:

2016-05-18 19:59

#297: -  

 Odpoveď na otázku znie:

Budeme

1. protestovať;

2. ignorovať toto nariadenie;

3. platiť ako murovatí?


Hosť

#302

2016-05-18 20:07

..v územnom pláne mesta do roku 2030,záväznom znení,vypracovaným f.Aurex sa mesto zaväzuje vybudovať parkovacie miesta prevažne výstavbou parkovacích domov.Odkiaľ čerpala podklady vypracujúca firma ťažko povedať,keďže o pár mesiacov nato príde TPS s "vysokoodborným návrhom"  prekresľovania čiar a iných estetických úprav aj na úkor zelene a prezentuje ho ako parkovaciu politiku..

Anca

#303 Re:

2016-05-18 20:22

#299: -  

 Zaujimave. Uz len si zabezpecit, aby ti to pani schvalili. Najlepsie ako "pripad hodny osobitneho zretela", ako je teraz v mode.


Hosť

#304 Re:

2016-05-18 20:25

#302: -  

 Presne tak, nik nám to nepovedal odkiaľ čerpajú info, asi štúdie s pred  x rokov. Už chceli postaviť AUPARK. Prepáčte fanúškovia futbalu, ale ten umelý povrch je pekná plocha na parkovanie. Sory som športovec, len ma premohla pesimistická úvaha. Myslím, že treba bojovať, ale slušne, keď "oni" slušne a transparentne, tak aj my.


Hosť

#305 Odpoveď pre Petra Marčeka

2016-05-18 22:08

Ahoj Peter Marček  mrzí ma že som Ťa sklamal ako moderátor stretnutia v kine Hviezda ,asi preto že som Ti na záver už nedal slovo, no to už sa stretnutie blížilo k samému záveru a slovo som odovzdal petičnému výboru .. mal si možnosť počas diskusie vystúpiť hoc kedy v priebehu diskusie a mohol si hneď na začiatku aj počas viac ako hodiny,kedy vystupovali iní ...vieš čo mrzí mňa?že som v deň konania diskusie sedel s Tvojou manželkou asi hodinu na káve a rozoberali sme vcelku vecne parkovaciu politiku,ktorej je ona autorkou a pozýval som ju aby večer prišla,na čo mi však dala vyhývbavú odpoveď.Mala možnosť prísť a vysvetliť ľuďom ako je to geniálne a spravodlivé...a Tvojho syna si mohol postrážiť doma Ty miesto nej ..ak si za tým stojí,čo vytvorila,tak má aj povinnosť to obhájiť pred občanmi a nie namiesto seba posielať svojho manžela.Ale chápem Ťa aj ja by som si zastal svoju ženu.Skôr však ako by niečo také pripravila,by som sa ju snažil presvedčiť,aby to bolo v prospech ľudí a nie miestnych  oligarchov,ktorí za tým celým stoja...Ja sa za Tvoj názor nehnevám,len Ťa poprosím diskutuj vtedy ,keď je treba a nie keď už stretnutie ideme ukončiť ..s pozdravom Tono Beták moderátor a z mojej strany stále Tvoj kamarát

 


Hosť

#306 Re: Re: martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-19 05:10

#286: - Re: martin pagáč predseda petičného výboru  

 Zdravim Peter (nie Tono, prepacte, myslel som, ze je to vas podpis). Nehnevajte sa na mna, ale tie vase protiargumenty na moje 4 body su ako od skolkara. Viete, prirovnavat PK k permoske od fitka, sauny, ci inej aktivite je scestne. Vas argument ma jednu obrovsku trhlinu. Permanentku si kupujem DOBROVOLNE a ked zistim, ze fitko byva obsadene, alebo sa mi tam z roznych pricin nepaci, bud permosku zrusim, predam alebo si najdem ine fitko, kdezto PK si musim zaplatit NEDOBROVOLNE a som k tomu donuteny bez moznosti inej alternativy. To je ako keby mi niekto ponuka permanentku do fitka s tym, ze tam este sice neni ani jeden stroj na posilovanie, ale ked si ju kupim, MOZNO to fitko zariadi nejakymi strojmi a MOZNO si budem mat na com zacvicit v neznamej buducnosti!! CHOOOREEEE!!!!!

To kolko odvadzame statu, s tym teda sakramentsky suvisi. Odvadzame nase peniaze do verejnych zdrojov, odkial su financovane kraje, mesta atd.

Urcite som nechcel nikoho prirovnavat k nacistom, chcel som len ukazat nejake vyrazne prirovnanie, aby bolo hned jasne, co som myslel tym dobrE a dobrÉ.

A k tym platom a premiam, pan Peter, nebudte smiesny, ved to je nad slnko jasnejsie, ze z celej park. politiky si chce spravit par ludi pekny biznis. Co robili doteraz? Ake su za nimi nejake vysledky? Sme na Slovensku, nebudte naivny. Tieto predrazene poplatky situaciu nevyriesia.


Hosť

#307

2016-05-19 11:39

..pre porovnanie,v Novom Meste nad Váhom(nie je to síce Berlín ani Brusel)ale dovolím si tvrdiť že aj vďaka prístupu predstaviteľov mesta(ak nie  hlavne)je pre investorov viac zaujímavé ako Trenčín a okrem vytvárania nových a stabilných pracovných príležitostí predčilo Trenčín aj v bytovej výstavbe na rozlohe omnoho menšej ako TN a aj s "parkovacou krízou"si mesto poradilo promptne,na svoje náklady,bez ďaľšieho zaťažovania(finančného)obyvateľov(okrem centra samozrejme),zväčšilo resp.dobudovalo nové parkovacie miesta,vybudovali sa viacpodlažné garáže,na existujúcich sa domaľovali čiary a je  takmer po probléme..možno práve kvôli takýmto "maličkostiam" sa Pán primátor Trstenský drží toľké roky na svojej pozícii..

Fero Obzera

#308 Re:

2016-05-19 11:59

#307: -  

 Tak nejak. Prieskum je spraveny, teren obhliadnuty. Ciary sa v TN mozu premalovat (ako sa mali uz davno). Problem vyrieseny.

A mozeme na tieto zabomysie vojny zabudnut.


Hosť

#309

2016-05-19 12:14

Myslim, ze vzhladom na vysku miezd a zivotnej urovne beznych obcanov su podmienky casto likvidacne a beznej rodine neumerne stupnu naklady na prevadzku motoroveho vozidla tak, ze si ho nebude moct dovolit. Bude odkazana na MHD, ktorej kvalita je stale velmi sporna, ci cyklodopravu po neexistujucich cyklotrasach. Myslim, ze mesto by malo v prvom rade "upchat diery" cez ktore unikaju financie, znizit naklady na prevadzku niektorych neefektivnych mestskych institucii, pripadne ich zrusit. Ak si moze mesto ako Trencin dovolit platit rozne pracovne miesta, ktore by mu vobec nechybali a to nadstndarnymi odmenami, moze si dovolit aj neplatene parkovanie v obytnych zonach. Pre mna ako navstevnicku mesta by to znamenalo obchadzanie tychto zon, a vyuzivanie takych sluzieb a podnikatelskych subjektov, pri ktorych nebudem mat zvysene naklady na parkovanie. Myslim, ze nebudem sama. Uz dnes sa centru mesta presne z tohto dovodu vyhyba vela navstevnikov z okolitych obci.
teri

#310

2016-05-19 13:02

sklamali ma obcania trencina,ktori parkuju na uliciach a pritom sa neunuvali do kina hviezda vyjadrit svoj nazor,ale iba pasivne sedeli doma a cakali,ze to za nich bude riesit niekto iny.dufam,ze sa v buducnosti nezachovaju zbabelo a pridu vyjadrit svoj nazor

 


Hosť

#311 ARe:

2016-05-19 16:36

#310: teri -  

 Ahoj Teri,

musím Ťa ubezpeťčiť, že keby som mohol, tak som tam. Ale, ako už bolo vyššie skonštatované, tak veľa pracovných príležitostí TN neponúka a okolie túto neschopnosť vedenia mesta nezachráni. Trenčín je už pekných pár rokov v úpadku. Tak musím chodiť na týždňovky, preč od rodiny, ktorá celá taktiež pracuje akede tade po Slovensku a Česku. Ale dane idú mestu. Taktiež to, čo sme si zarobili míňame hlavne doma. Čo z toho máme? Nič. Asi zmením trvalé bydlisko a prispejem radšej tam, kde pracujem. To mesto/obec si zaslúži moju podporu, ktoré mi dáva možnosť pracovať a dbá na svoj vlastný rozvoj.

Myslím, že nie som sám, kto nemohol prísť. Len si spočítaj koľkí chodia do práce mimo TN do okolitých miest a na smeny. Verím tomu, že keby sa organizoval protest pred radnicou (možno pre Rybníčkovým domom) v rozumnom čase, tak by tam bolo viac ľudí.

Ale je tu jedna vec, ktorá ma zaráža a to, že mladých to nezaujíma a starým to je jedno, lebo auto buď nemajú alebo šoférovať nemôžu, či rodičia majú dosť peňazí na pokuty a parkovné.


Hosť

#312

2016-05-19 16:50

Ľudkovia,

poďme osobne za pánom primátorom. Pozýva nás 30.5.2016 od 14:00 hod. do 18:00 hod. na debatu:

"Primátor mesta otvára dvere svojej kancelárie pre všetkých, ktorí majú záujem aktívne komunikovať, vyjadriť svoje názory, pripomienky, sťažnosti a námety, čo vám v našom meste chýba a čo by ste zmenili".

Keď si dáme stretko v presne určenú hodinu a odprezentujeme mu svojé názory zoči voči, tak si to za klobúk asi nedá. Kto sa pridá?

Môžu prísť aj mamičky s deťmi, ktorým chýbajú nie len ihriská, či staší naši spoluobčania, ktorí majú taktiež dosť výhrad voči mestu. Nie je to len doprava ale množstvo iných problémov, ktoré nám znepríjemňujú život v našom meste.

 

Picmuch

#313 Re: Re:

2016-05-19 17:30

#301: - Re:  

 ja volím číslo 2

Picmuch

#314 Re: Re:

2016-05-19 17:36

#296: Q - Re:  

 stačí použiť rozum a odpovieš si sám na otázku a on nemá byť čo vytočený, ale my, on môže byť rád že je pri koryte!


Hosť

#315

2016-05-19 17:54

Myslim si, ze by sme sa mali zacat naozaj blizsie pozerat na prsty tomu, komu sme dali doveru a takto nas zaskocili svojim safarenim. 

Aj teraz som citala stranku mesta a co som objavila? Nieco ma zaujalo. Predaj majetku mesta.

Uputal ma hlavne bod 6a a 6b, kde sa jedna o predaj takmer 3000 m2 ornej pody pre investicne ucely istej spolocnosti. Asi si na nej zalozia park alebo zahradkarstvo, ci zeleninovu zahradu.

Link pripájam: http://www.trencin.sk/107912 

Je to v casti

MESTO, pod zalozkou Predaj a prenájom majetku Mesta Trenčín


Hosť

#316

2016-05-19 18:25

Pretože Trenčin je moje mesto,kde zijem svoj život a zaleži mi na ňom.
A

#317 Re:

2016-05-19 19:02

#315: -  

"investičného zámeru v súlade s platným územným plánom mesta" - predsa len to bude ta zahradka ...


Hosť

#318

2016-05-19 19:10

Lebo s ňou súhlasím

Hosť

#319

2016-05-19 19:10

Petíciu som podpísala preto, lebo cena za parkovanie je príliš vysoká oproti iným krajským mestám.
Martin Pagáč predseda petičného výboru

#320 odstránenie príspevkov

2016-05-20 06:18

Aby nedošlo k nedorozumeniam pri čítaní komentárov tak Vám všetkým oznamujem, že na žiadosť autora príspevkov som odstránil komentáre č. 269 a č. 283. 

 

JUDr. Martin Pagáč

predseda petičného výboru 


Hosť

#321

2016-05-20 12:46

Som obyvateľom Trenčína už od narodenia. nestačia mestu dane, ktoré platíme? Je zaujímavé, že majitelia rodinných domov zodpovedajú za čistenie chodníka v zime, ale keď na ňom zaparkujú budú si za to musieť zaplatiť. Tak nech im potom mesto platí za odpratávanie snehu.

Hosť

#322

2016-05-20 13:28

V prvom rade by mali platiť ti čo sem každé ráno prichádzajú a parkujú po celom meste vo všetkých uličkách a domáci sa pomaly nedostanú ani do vlastného domu ,pritom platia mestu rôzne dane a poplatky.

Hosť

#323

2016-05-20 17:07

Nebudem parkovat panom poslancom na hlave.

Hosť

#324

2016-05-21 22:21

Lebo je hlúposť, aby som si pred svojim domom platil za parkovanie

Hosť

#325

2016-05-23 08:26

Mesto nevytvorilo také podmienky na parkovanie, aby zaviedlo rezidenčné karty, ktoré ma k ničomu neoprávňujú.