PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Martin Pagáč predseda petičného výboru

/ #285 martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-18 11:52

Vážený pán manžel Váženej pani Marčekovej!

Neočakával som, že budem každému sympatický a že každý bude súhlasiť s tým čo poviem na verejnom zhromaždení. Ľudia, ktorí sa zapojili do petičnej akcie však hovoria rovnakým jazykom a napriek tomu, že nepoznajú detaily vťahov medzi mestom a TPS tak chápu, že nie čo nie je v poriadku. 

Nikto nespochybňuje odbornosť, vzdelanie a skúsenosti pani Marčekovej. Sama pani Marčeková však mala možnosť zúčastniť sa diskusie riadenej občanmi a nie mestom. Túto možnosť nevyužila rovnako ako ani iní pozvaní poslanci a zástupcovia TPS. Niektorí sa s úctou ospravedlnili. 

V súvislosti s Vašim osobným sklamaním, ktoré vyvolali moje vyjadrenia a moja osoba musím konštatovať, že Vaše sklamanie je podmienené subjektívnym vnútorným prežívaním zjavných skutočností a nevyjadruje reálnu podobu objektívne preukázateľných faktov. 

Priamo na TPS som posielal pripomienky aj ja osobne rovnako ako mnohí iní občania a členovia petičného výboru. Neviem či každému jednotilvo sa odpovedá, ale konkrétne ja som dostal odpoveď, ktorá bola milá uprímna ale nemala výraznú výpovednú hodnotu. Každá moja pripomienka mi bola objasnená a vysvetlená v duchu politiky TPS. A preto si myslím, že väčšina pripomienok dopadne rovnako. Budú len objasnené. 

Odpoveď na moju pripomienku ohľadom bezplatného parkovania ZTP a dôchodcov znela: Zvážime to!

V časti mojich včerajších vyjadrení som použil problematiku ZTP a dôchodcov s tým, že TPS nad takými zľavami neuvažuje. Bohužial z vyjadrení k mojej pripomienke som nemal pocit, že by nad tým skutočne niekto uvažoval hlavne preto, lebo by to malo byť samozrejmé a už v prvom návrhu VZN to malo byť zapracované. 

Ste sklamaný z toho, že nikto sa nezastal pani Marčekovej. Ja som sklamaný z toho, že pani Marčeková sa neprišla zastať TPS. Nevytvárame osobné spory medzi fyzickými osobami. Vytvárame tlak na vedenie mesta a vedenie TPS aby konali v záujme občanov a nie v záujme vybranej skupiny ľudí. 

Vo veci Vášho podozrenia z ohovárania je potrebné uviesť, že prečin ohovárania má zákonom určenú skutkovú podstatu, ktorej znaky si pre naplnenie zodpovednosti vyžadujú presne špecifikované obilgatórne a fakultatívne prvky. Parafráza písomného vyjadrenia, aj keď verejne prednesená, nezakladá existenciu podmienok naplnenia skutkovej podstaty prečinu ohovárania. 

Moje občianske svedomie je čisté rovnako ako môj výpis z registra trestov. 

Moje občianske názory sú verejné. Rovnako ako každý iný občan nepoznám zákulisie lokálnej ani národnej politiky a práve z toho dôvodu využívam občianske práva, ktoré sú mi priznané všeobecne záväznými právnymi predpismi k prejaveniu mojej občianskej nevôle a nedôvery vo veci verejné, ktoré sa dejú v meste Trenčín.

 

s pozdravom

JUDr. Martin Pagáč