PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE.


Hosť

#251 Re:

2016-05-14 07:51

#75: -  

 To nie je trest, to je na zamyslenie - ak si kupite vec, uvazujete kde ju date alebo to riesite az potom? Kupil som si velku sedacku a nevojde mi do bytu, platim dane, nech mi mesto zadarmo da vacsi byt... Uvazovali ste pred kupou auta aj nad jeho parkovanim alebo vas len trapila farba a vybava. A co poistka? Naco ju platim, ked pri bezskodovom priebehu od poistovne nic nedostanem? Ak aj mam nehodu, kto mi zaruci, ze bude preplateny cely rozsah skody?


Hosť

#252 Re: Re:

2016-05-14 08:34

#251: - Re:  

 JE to trest. Trest za to ze si si DOVOLIL uzivat auto (vlastnit ho nemusis, ale parkovat niekde musis). Ti ktori auta pouzivaju na podnikanie musia na tuto NOVU DAN najprv zarobit aby ju mohli zaplatit.  Skus to takto: Vojdes do autobusu MHD, zakupis si listok a sofer ta vyhodi ze nema miesto. Tak cakas na dalsi spoj. Zas si kupis listok a zas ta vyhodi a tak dalej..... teraz si za listok dosad parkovaciu kartu. (alebo...vojdes do parkovacieho domu. Nikto ti nepvie ze tam nie je volne a pri odchode MUSIS zaplatit, inak sa von nedostanes) ....To je to co chces? Nestazoval by si sa? Sluzba ZIADNA ale platit treba?

Povedz mi.... kde a komu bezne platis za NIC? Lebo PK ti nezarucuje nic. Je to rovnake ako hadzat peniaze do "vyherneho" automatu a dufat ze naozaj nieco vyhras.... ..este mi to pripomina VYPALNE, alebo aj tu znamu vetu z pysnej princeznej:

ŠEVČE, MÁŠ ZAPLACENÉ DANĚ? A NA PŘÍŠTÍ ROK?!


Hosť

#253 Re: Re: Re:

2016-05-14 10:02

#252: - Re: Re:  

 Podnikanie s tym nic nema, aj ja ako sukromna osoba si musim zarobit. 

Je pravda, ze PK sama osebe nic negarantuje, ale ak sa zamyslite, tak riesenie bolo ponuknute take, ktore ulice uprace - aby sa neparkovalo v zeleni a v rozhladoch krizovatiek a okrem toho sa ziska dalsich X stoviek miest v celom meste a staci premalovat ciary - co nie je dlhodoba zalezitost, verim, ze do 1ho roka sa vsetko zvladnut. A okrem toho PK NIE je povinna. Kto si ju nebude chciet kupit, bude parkovat podstatne dalej od domu. A dalsia vyhoda bude, ze nebudu auta pribudat tak rychlo. Auto za 500-1000€ dnes nie je taky problem kupit, ale takto sa budu musiet potencionalni majitelia zamysliet ci ho aj budu mat kde parkovat.

V PB na stanici vybudovali 21 novych miest, ktore su zadarmo za 0,5miliona eur a su permanentne obsadene - vozidla tam stoja viac ako 5 hodin. Preco asi? Velky darcek od mesta pre 21 vozidiel - nemyslite? 

A este jedna otazka. Kolko parkovacich miest na obyvatela alebo byt alebo osobu ma mesto garantovat a za aku sumu? Vyznacenie 1 bielej ciary o dlzke cca 4,5m stoji cca 4€ a osadenie znacky s vyhradenym miestom moze stat od 100€ a okrem toho si prenajimate pozemok od mesta, pretoze ho nesmie vyuzivat nik iny - je to cca 11m2. Takze aku sumu by ste navrhli?


Hosť

#254 Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 10:54

#253: - Re: Re: Re:  

 tak ked staci premalovat ciary, naco potrebuje rybnicek tolko penazi z vreciek ludi.....na ciary ma peniaze z dani.....

 


Hosť

#255 Re: Re:

2016-05-14 11:10

#247: Hawo - Re:  

 mesto rozpredalo pozemky kamaratom co stavaju rozne haraburdy na miestee ktorých radsej mohli byt parkoviska...obetovalo sa mnoho detskych ihrisk...fuj rybnicek fuj


Hosť

#256 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 11:25

#254: - Re: Re: Re: Re:  

 Ciary su len na zaciatok. Ich vymalovanie nic nevyriesi, pribudnu miesta, upracu sa ulice, ale auta, ktore maju garaz nezmiznu, rovnako ako auta, ktore sa pouzivaju mozno 2x za rok a mohli by parkovat dalej od domu, pripadne si majitelia zrataju, ze sa im to ani neoplati a predaju ich. Takisto to nijako nezvyhodni Trencanov oproti cezpolnym...


Hosť

#257

2016-05-14 15:07

taka cocotina mohla napadnut len rybnicka a jeho prisluhovacov....rybnicek vie len ludom nadavat do hlupakov...vid jeho facebook....

 


Hosť

#258 Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 19:07

#253: - Re: Re: Re:  

Pozemok od mesta si v sucasnosti neprenajimam a teda parkovanie nemam zaistene a garantovane a teda PRETO NEPLATIM.  Nova parkovacia politika ale vravi ze mam PLATIT ZA NIC. Budem mat rovnaky problem zaparkovat ale ZA PENIAZE. Ak by som mal VYHRADENE parkovacie miesto (na ECV auta) tak by som za tuto sluzbu platil. To je KOKRETNE VYHRADENE MIESTO. KONKRETNA SLUZBA za KONKRETNU SUMU.

Ja od mesta neziadam aby mi zdarma nieco garantovalo! Parkovacich miest JE malo, ale neziadam od mesta aby okamzite vytvaralo dalsie. Zaroven je vsak chybou mesta AK nepozaduje pri novej vystavbe aj patricne zazemie (anpr. parkovacie miesta). Odmietam vsak platit tomuto mestu dalsiu DAN za NIC. (ked sa pozriete kde chcu vytvarat parkovacie miesta (napr. Sihot II) tak vela z nich je podla planov prilozenych k navrhu VZN na ukor zostavajucej zelene.

Parkovacia politika vravi ze budem PLATIT bud za PK alebo na sidlisku ktore spada pod VZN za parkovne ak si nekupim PK. Platit budem tam kde byvam, platit budem tam kde pojdem navstivit rodicov, do prace, k lekarovi, pre deti do skoly...takmer vsade.

Ak chcem od niekoho vyberat peniaze, musim mu za ne poskytnut nejaku sluzbu. Tu peniaze za PK zaplatim, ale sluzbu dostat nemusim. Teda Vy mozete ist do obchodu, NAJPRV zaplatit za nakup, ale domov odidete s prazdnymi rukami, lebo uz tovar nemali, tak sluste nabuduce.... to je to iste ako tato VZN a cela parkovacia politika v jej ponimani. PLATBA ZA NIC, PLATBA VOPRED.

Ak VAM nevadi hadzat Vase peniaze do "vyherneho" automatu a dufat ze vyhrate prosim. Ja to odmietam.

Chcem vidiet ako bude obyvatel napriklad Sihote I. parkovat podstatne dalej od domu. Najblizsia nespoplatnena zona je zamostie (20 minut pesi 2,5 km) alebo Sihot 3 20 minut pesi a 2 -2,5 km. Zaroven (ak to urobi) zaberie miesto tam, kde je to este bez poplatku. To vsak zaberie parkovacie miesto na sidlisku kde je ich uz aj teraz nedostatok. Problem sa nevyriesi. len sa posunie dalej. Stav bude horsi ako pred prijatim VZN a prkovacej politiky. Potemkinova dedina.


Hosť

#259

2016-05-14 19:41

..predam zabehnutu firmu za 1€...- toto je normalna bezna vec.. niekto si chysta sakra dobru zivnu podu do buducna..... TPS nemusi byt vecne pod MsU...


Hosť

#260 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 20:10

#258: - Re: Re: Re: Re:  

 OK skusim este raz ... Vypichnem len jednu pravdu, ktoru ste popisali. Predpokladam, ze ste sa pod peticiu podpisali. Tato peticia pozaduje vytvorenie platenej zony v centre mesta. Aj tu ziju obyvatelia (Hviezdoslavova, Horny Sianec, namestie), ti maju smolu a PK si kupit musia ci? Dalej, ako ste komentovali Sihot I, kam sa budu stahovat auta z centra mesta? Na Sihot I a smerom k Soblahovskej, ktora bude bezplatna ci? Kto bude nestastny aj ked zadarmo? Spustenie zon vo vacsom rozsahu malo chranit prave obyvatelov tychto casti. Ale ak sa chceme ucit na vlastnych chybach a nevyuzivat skusenosti inych miest (a to nielen slovenskych), nech sa paci.

Ohladne novych bytoviek - vytvorenie novych parkovacich miest sa vyzaduje vramci aktualnych noriem (myslim z roku 1960), co developerom vyhovuje a je to nedostacujuce, tusim je to 1 miesto na 1 byt, aj to take uzke, ze tam dnesne SUVcka len tazko vojdu, no mesto nemoze konat nad ramec zakona. Je zarazajuce, ze cloveka, ktory si kupuje byt v novostavbe taketo veci trapia, az ked sa nastahuje. Ak sa ma mesto starat, pre nedostatky v zakonoch SR, o miesta na parkovanie pre taketo pripady, kedy by stacilo vybudovat o 1 poschodie menej, a to nehovorim o tom, ze sa postavi o 1 poschodie viac ako je schvalene, lebo ceny bytov v pohode zaplatia pokutu, tak to pardon, radsej si teda parkujte zadarmo a hladajte si miesto na parkovanie, ked vas to bavi. 

Tento problem, myslim parkovanie, sa bude len zhorsovat, a o com svedci tato peticia je, ze ludia pocuju iba na peniaze, pretoze ak by mesto vrazilo 100tis. do kampane, aby ludia obmedzili pouzivanie aut, iba by bolo na smiech.

Ohladne zelene, ano, je to tak, ak neobmedzime auta, nezmestime sa, alebo by bolo lepsie riesenie zburat kazdu druhu bytovku a na jej mieste vybudovat parkovisko? Ubudne bytov a pribudne parkovacich miest... Konkretne navrhovane riesenie by Sihoti I pomohlo s vypratanim aut zo zelene medzi bytovkami, kde teraz parkuju.

A co ked sa mesto rozhodne premalovat ulice aj napriek parkovaniu zadarmo? Ked to urobi, uz to bude nieco za nieco? Potom budete ochotni platit?


Hosť

#261 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 21:55

#260: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Precitali ste prosim pozorne nasledovne?

My, pod petíciou podpísaní občania, žiadame, aby sa zavedenie parkovacích zón s plateným parkovaním obmedzilo výhradne na centrum mesta Trenčín tak, aby boli pre obyvateľov s trvalým pobytom v meste Trenčín vytvorené úseky s vyhradeným rezidenčným parkovaním a aby suma prvej parkovacej karty na byt nebola vyššia ako 5 Eur na jeden rok.   

Co znamena ze ak by mesto konalo podla peticie, obcania (rezidenti) v danej casti na tom budu LEPSIE nez podla aktualne navrhnuteho VZN. Ak by si museli kupit PK, tak za 5 EUR, nie za 50 ci 90 a podobne.

z vasej reakcie:

"Spustenie zon vo vacsom rozsahu malo chranit prave obyvatelov tychto casti."

Dovolte mi sa zasmiat... podla tejto logiky si obcania danych casti "zaplatia za ochranu". To mi nieco pripomina.

Namiesto aby sme ich chranili napr. vytvorenim vyhradenim rezidencnym parkovanim (aktualne su tam parkoviska spoplatnene alebo bezplatne bez dalsieho uprsnenia a mesto sa doteraz nijako neriesilo situaciu rezidentov).

Dovolim si povedat ze horsie uz na tom obyvatelia vami uvedenych casti v centre nebudu.

Burat kazdu druhu bytovku? Skuste nezahustovat vystavbu.

A co ked sa mesto rozhodne premalovat ulice aj napriek parkovaniu zadarmo? Ked to urobi, uz to bude nieco za nieco? Potom budete ochotni platit? - Prosim definujte presne co znamena "premalovat ulice".

"Tento problem, myslim parkovanie, sa bude len zhorsovat, a o com svedci tato peticia je, ze ludia pocuju iba na peniaze, pretoze ak by mesto vrazilo 100tis. do kampane, aby ludia obmedzili pouzivanie aut, iba by bolo na smiech."

 Tato Vasa veta sa mi "paci". Takze ludia ktori podpisali peticiu podla Vas slobodne nevyjadrili svoj nazor, ale pocuju len na peniaze? Dovolte mi formulovat to inak. Je skoda, ze ludia pocuju AZ vtedy, ked im niekto berie ich peniaze. A teda sa ozyvaju casto NESKORO a MALO. Keby sa VIAC zaujimali o veci svojho mesta, mozno by to tu vyzeralo inak. Oni su vsak zaujati zrejme svojimi kazdodennymi starostami (pracou, rodinou, zdravim a podobne) ktore riesia prednostne a tak sa aj ku veciam svojho mesta vyjadria az ked ich nieco zacne SKUTOCNE boliet alebo im vadit. A casto je to AZ stav, ze im niekto siahne na peniaze.

Peticiu som podpisal. Suhlasim s nou, ale osobne som za to aby sa cele toto VZN ani neprijalo. (nie nepytajte sa ma co treba robit. Na to boli zvoleni ini ludia.)

Prist ale s niecim takto zavaznym pred ludi a povedat bude to takto, mozete mat akurat par pripomienok, ktore ak sa nam budu javit spravne aj mozno zapracujeme, lebo navrhovatel vie ze takto to bude dobre. Je podla mna uplne mimo.(taklto sa ta situacia javi teraz mne) Ludia by mali mat moznost aj ODMIETNUT tento navrh/ponuku ako celok. ( Viete kto daval ponuku ktora sa neodmieta? Predsa Krstny otec.)

Cele toto VZN je mozne prirovnat k starej detskej hre:

Obcan vyber si!

Dostanes facku na lave lice

alebo

dostanes facku na prave lice!

 

(Inu moznost nemas! Vlastne mas. Podpisom peticie vravi obcan: NECHEM ZIADNU FACKU!!!)


Hosť

#262 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-15 04:25

#261: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Prepacte, ale PK za 5€? Tak to by som si kupil minimalne 3... Po 5€ by som ani neuvazoval, ci potrebujem 3 auta alebo mi stacia 2.  Jedno starsie by som si nechal pre navstevy. Oni si nechaju auto v bezplatnej casti a nech behaju na mojom, ktore nepouzivam.

Rezidencne parkovanie ma aj svoje nevyhody:

Neriesi navstevy - ktore tam tym padom nesmu parkovat.

Vnasanie dodatkov ako: "Vyhradene pre rezidentov a ich navstevy" vyrazne komplikuje az znemoznuje kontrolu. A tym trpia zase rezidenti.

Ak si obyvatelia odsuhlasia nadstavbu nad ich bytovku (Hviezdoslavova, Horny Sianec), sami si komplikuju situaciu.

Ked rezidenti odchadzaju do prace (mimo ich bydliska) ich miesta ostavaju prazdne. Ak dalsi rezidenti inej zony (tiez Trencania) maju pracu v tejto zone nemozu tam zaparkovat, napriek tomu, ze by sa vzajomne nemuseli obmedzit.

Kolko miest na byt/osobu/dom by teda malo byt oznacenych ako rezidentskych tak, aby boli ludia spokojni?

Co sa tyka napr. Juhu, tak to by znacka rezidenti musela byt uz pri kruhaci pod Juhom, pretoze na 6000 bytov je cca 3500 vozidiel a pocet realnych miest je cca 2500, tzn. bez parkovania na zeleni, v krizovatkach. 

Mozem si povedat (ako som uz par krat pocul): Ja byvam v rodinnom dome, mam 3 auta a nechcem ich parkovat v garazi (lebo tam mam stary nabytok), ani na pozemku (ten mam na nieco ine) a mesto nech mi pred domom vytvori 3 parkovacie miesta, lebo platim dane. Co na tom, ze na sirku mojho pozemku na chodnik vojdu len 2 auta, aj to mi jedno priparkuje vjazd do garaze, co je v rozpore so zakonom. Preco mam platit dan za garaz cca 26€? Ze mi garaz garantuje miesto? Ale ved to som si ju kupil a to mi zabezpeci jej obstaranie a nie samotna "vypalnicka" dan.

Auto je sukromna vec a preto zan treba prevziat zodpovednost - zabera verejny priestor. Ak si kupim vrtulnik letisko mi tiez neda automaticky miesto na parkovanie. Auta pred 30timi rokmi neboli samozrejmost, tak ako teraz nie su vrtulniky...

To, ze sa problem doteraz neriesil je skoda, no niekto ho raz bude musiet zacat riesit. Chapem, ze spoplatnit nieco co bolo zadarmo sa nikomu pacit nebude. Takze ak sa spytate, ci platit alebo neplatit, aku odpoved asi dostanete? To nic neriesi...


Hosť

#263

2016-05-15 06:03

Systém platenia za predmet alebo službu bez záruky dodania predmetu alebo realizácie služby považujem za protiprávny a nesystémový.

Hosť

#264 Re:

2016-05-15 07:29

#263: -  

 System vyuzivania verejneho priestoru na odlozenie sukromnej veci povazujem za plytvanie verejnymi financiami v prospech jednotlivca.


Hosť

#265 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-15 07:36

#262: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Je zaujimave ako vzdy ked argumentujeme o 1 veci (rezidentske parkovanie v centre - Sianec a podobne je moj protiargumet  na Vas argumet ze VZN bolo rozsirene od Sihote II po Soblahovku aby ste "ochranili obyvatelov tychto casti pred stahovanim aut z centra"), Vy zoberiete dany argument a pouzijete ho tam kde je to uplne mimo misu. O rezidentskom parkovani na Juhu nebola naozaj rec VOBEC. AKtualne VZN tam totiz parkovanie NERIESI! Tak ako VZN neriesi nikde na uzemi jde ma platit parkovanie navstev! (tazke tiez zhorsenie oproti aktualnemu stavu) Ked vravim ze by bolo dobre skusit riesit v sirsom centre nedostatok vyhradenim aspon nejakych miest pre rezidentov, vravite neriesia sa tym navstevy, miesta ostanu prazdne atd. Zrazu viete co vsetko sa mojim navrhom neriesi. Je zujimave ze VZN sa vaic nez polovioca Vasich argumentov tiez neriesi, len sa zavedie chaos a platba vopred na sluzbu ktoru sa velkou pravdepodobnostou nedostanem. Aj ked zaplatim PK. Opakujem. Chodte do obchodu, zaplatte za tovar s vedomim ze mate v najlepsom pripade 50% sancu ze tovar aj dostanete. Vam to zda sa nevadi. Mne ANO.

Rovnako sa Vas opytam:

Kolko obyvatelov byva na Juhu v rodinnom dome kde nechcu parkovat na ich pozemku v garazi? ALE NESMIETE ZABUDUNUT PODMIENKU V RODINNOM DOME.(kolko je na Juhu rodinnych domov? Viete?)

...ale kolkym uz ludia parkujuci ZDARMA na ICH nechnutelnisti (garazi) danu garaz poskodili? (tu im tiez mesto nepomohlo, a sklamem Vas, nie som jednym z nich.)

..alebo kolko krat (verte mi ze niekolkokrat za posledne roky) meska policia na nahlasenie auta s poskodenou ECV (ktora VZDY nebola miestna), BEZ platnej STK a EK s davno vyfucanymi pneumatikami, stojeceho rovnakom mieste viac ako pol roka a obrastajuceho machom a zelenou, nas poslala do P, ze ju to nezaujima. Ze oni riesia ine veci. (aj takto mesto casto NERIESI problem s parkovanim. A problem bol vyrieseny (auto zmizlo) az po niekolkych urgenciach! (Ved vrakov mozeme mat kde kade kolko chceme, ved miesta je tu fakt dost a nijako nas ani zivotnbe prostredie to asi nreohrozuje....)

Dan za garaz je DAN z NEHNUTELNOSTI. Ma nejake pravidla. Je dana zakonom nie VZN! To JE rozdiel! Nie je to dan ze mam kde parkovat. Je to dan za to ze vlastnim nehnutelost. (Dajte mi moznost si kupit garaz blizko bydliska a ja s radostou zaplatim tuto dan!)

Keby som auto mal, aj ja by som ho mal radsej zabezpecene pred vandalmi, idiotmi co mi ho pri parkovani alebo vystupovani odru, alebo aj pred pocasim - napr. v zime nemusite skrabavat okna ci odstranovat z auta sneh) A Garaz nie je len o aute. Ma univerzalne pouzitie. (od uskaldnenia zeleniny az po drobne opravy pre domacnost. velmi dobra stavba.)

Pisete:

"Auto je sukromna vec a preto zan treba prevziat zodpovednost - zabera verejny priestor. Ak si kupim vrtulnik letisko mi tiez neda automaticky miesto na parkovanie. Auta pred 30timi rokmi neboli samozrejmost, tak ako teraz nie su vrtulniky..."

Pokazim vam (Vas agumantacny sled) a nozno aj den Vazeny pane. (aj ked NEMAM vrtulnik)

1. Byvam v meskej casti ktorej sa pakovacia politika zatial netyka (moja rodina v casti ktorej sa VZN tyka)

2. Vlastnim garaz a platim z nej DAN z nehnutelnosti (a uz mam aj zaplatene v tomto roku)

3. Nevlastnim auto (ja ani moja rodina v TN).

Z vyssie uvedenych 3 bodov vyplyva ze mozem mat celu VZN uplne tam kde Slnko nesvieti. Moj nazor je ze takuto VZN odmietam. NECHCEM takuto vypalnicku VZN! (A uz viem ze po tomto a dalsich preslapoch uz nechcem ani TOTO aktualne vedenie mesta. Nabuduce volim niekoho ineho.)

 

Tak a teraz mate problem Pane. Aj podla Vasej argumentacie SOM zodpovedny lebo:

1. sice som este auto nekupil, ale uz mam garaz (i ked na opacnom konci mesta, a aj dane za nu platim)

2. Ak by som si auto kupil, MAM ho kde parkovat vo SVOJEJ garazi.

 

A  pred tym nez by ste skusil argumentovat ze nech sa navyjadrujem ze sa ma VZN netyka tak sa nemam vyhadrovat...

SOM obyvatel Trencina a teda MAM PRAVO sa vyhadrit. Vravim NIE tejto VZN a tejto parkovacej politike. Odmietam ju! Nechcem ju! Nech mesto PREDLOZI INE RIESENIE.


Hosť

#266

2016-05-15 08:40

Už mám dosť toho parazitovania na obyvateľoch tohto mesta!

Hosť

#267

2016-05-15 09:27

Ako si dovoluje pani Marcekova rozhodovat ktoru pripomienku obcana parkovacej politiky zoberu a nezoberu do uvahy. Je povinna vziat do uvahy vsetky, je to z nasich penazi....zase sa chce prizivit .....celerova prava ruka...ze sa nehanbi


Hosť

#268 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-15 11:31

#265: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Mrzi ma ak sa Vas moje argumentovanie dotklo. Z nicoho Vas neobvinujem, len sa Vam snazim ukazat pohlad z inej strany na ten isty problem.

A navrh parkovacej politiky schvalili vsetci nami zvoleni poslanci JEDNOHLASNE 21.10.2015, vratane p. poslanca Micegu, ktory sa tvari, ake velke odborne vyhrady ma. Tento navrh hovori o spoplatneni zon kvoli regulacii parkovania. Navrh mali poslanci s dostatocnym predstihom, aby si ho mohli prestudovat.

Rovnako ako Vy, mam garaz a pred domom na sukromnom pozemku som si vytvoril 3 parkovacie miesta, pretoze ku nam tiez chodia navstevy a priatelov ktorich navstevujeme my mame po meste dost, takze urcite sa ma to tyka. Auto nevlastnim, ale mame 2 sluzobne. A pre Vasu informaciu, urcite si kupime aspon jednu kartu a ak budeme potrebovat jazdit po meste pouzijeme len jedno auto. Moj zamestnavatel si prenajima parkovisko za 500€ mesacne, aby sme, ako zamestnanci, mali kde parkovat.

A ked idem s dietatom na prechadzku, mam obavy, aby neoskrelo niekomu auto, ktore nepravom parkuje na chodniku, lebo to by bol moj problem...

Mam rad poriadok, a ked niekto ponukne system na upratanie ulic, aj za cenu spoplatnenia, som za - a to je zase moj nazor. Tak ako Vam neberiem pravo vyjadrit ten Vas, tak mam narok vyjadrit ten moj.

Mozno ak by ste osobne komunikovali s vedenim TPS bol by to vacsi prinos ako sa rozculovat v komentaroch pod peticiou.

Nech sa Vam dari.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2016-05-15 12:39



Hosť

#270

2016-05-15 12:40

Rybnickov audit ukazal bordel na mestskom urade hlavne vo financiach....pochybujem ze je teraz vsetko tip top...parkovacia politika opat raz naplni vrecka vybranym.....


Hosť

#271

2016-05-16 12:25

Realne si myslím že petícia neodradí chamtivcov,zbohatlíkov,špekulantov,bezostyšných klamárov,spriaznencov miestnych politikov,lobistov a inej hávede od presadenia poplatkov.Ide o velké peniaze bez starostí,zodpovedností a investícií.Boh ochraňuj Trenčín.
Truck

#272 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-17 09:17

#261: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Absolutny suhlas!

Mesto - to su obcania, mestsky majetok - to je majetok obcanov mesta. Od tohto sa to ma cele zacat. Mesto a primator je len spravca, povereny nami obcamni na spravu nasho majetku. To nie je policajtm drab, nadriadena zlozka ani nic podobne. Je to sluzobnik obcanov a takto k nim ma pristupovat. Je nenormalne zdierat vlastnych obcanov s populistickym konstatovanim, ze nie su peniaze a preto platte viacej a mozno raz ...

Mimochodom, pozrel si niekto z obhajcov politiky mesta jeho rozpocet? Skuste si to vynasobit 30,126 - aby ste to videli v korunach... alebo sa vam 36,6 mil euro co je priblizne  1 miliarda sto milionov korun slovenskych malo? kazdy obcan vratane kojencov a nevladnych dochodcov dal mestu 20.000 SKK cize ccc 665 euro!!!!!!!!! 

Stale malo? Kde je hranica kedy bude dost? Je najvyssi cas aby sa obcania zacali bavit o kazdom eure, ktore zastupcovia ludu v meste, okrese, kraji , state utratia, pretoze ak sme mestu dali 665 euro - este stale cakaju s natrcenou dlanou ostatni - okres, kraj, stat... 

Je najvyssi cas riesit kde a ako sa peniaze beru a kam sa davaju... Je najvyssi cas aby sa obcania, ktori vedia citat a pisat, pozreli aj na stranky mesta, statistickeho uradu a podobne, aby videli medzirocny narast penazi, ktore ich zastupcovia chcu od nas obcanov vybrat a nasledne utratit.


Hosť

#273

2016-05-17 11:46

Veľmi zle naplánovaná ,,služba,, obyvateľom mesta Trenčín. Cieľ o parkovaní je potrebné dosiahnuť inými prostriedkami. Občania mesta nemôžu byť rukojemníkmi príjmov mesta za neposkytnuté, negarantované žiadne služby. Táto politika je odrazom neprofesionality všetkých autorov návrhu. A po besede s vedením mesta /p. primátor/ sa čudujem aké zmýšľanie o obyvateľoch mesta vlastne je.

Hosť

#274

2016-05-17 14:04

Túto petíciu som podporila preto, lebo príprava spoplatnenia parkovania v Trenčíne je nehorázna. V Trenčíne je občan naozaj na poslednom mieste záujmu. Keď vidím v TV prejavenie nesúhlasu občanov s čímkoľvek, okamžite sa to rieši. Len v Trenčíne hlas občana veľa nezaváži. Dúfam, že táto petícia bude úspešná.

Hosť

#275 Re: Re:

2016-05-17 15:36

#234: - Re:  

Super, este ze mesto upozorni na zaznam zastupitelstva na strankach, ale toto len potichu hodia na Youtube. Hoci mali moznost tu info prihodit x-krat do suvisiacich oznamov.

GJ mesto.