PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Wänke

/ #288 Re: Re: martin pagáč predseda petičného výboru

2016-05-18 14:15

#286: - Re: martin pagáč predseda petičného výboru  

 Pán Peter, áno bojujeme proti systému, kde vieme, že vytiahne z našich peňaženiek nehorázne peniaze bez akejkoľvek služby. Čo urobila TPS od roku 2009? Absolútne nič, mali na to 7 rokov urobiť aspoň nejaký príklad, prekreslenia čiar, vytvorenia parkovacích miest, alebo nového parkoviska. Argument, že doteraz vybraté peniaze boli všeobecne použité na detské ihriská atď v rozpočte mesta je smiešny (odpoveď p. Marčekovej v šport. hale). A zrazu tu ide TPS presviedčať ľudí že ona je tá správna spoločnosť, ktorá tu urobí tú správnu parkovaciu politiku a poriadok.

Máme snívať o kyvadlovke ? Pán Mrva hovoril o záchytných parkoviskách na okrajoch mesta a o motivácii "cezpoľných" nechať tieto vozidlá na okraji, aby sa pohodlne mohli dostať do mesta bez toho, aby museli vojsť s automobilom do centra a tým pádom zahusťovať premávku, parkoviská... Čo je na tomto divné ? Trend vo všetkých mestách je jasný. Vytlačiť automobily z centra mesta. A preto je nutné mať zabezpečenú nosnú dopravu (spomínaná električka od Opatovej po Bierovce je výborný a ekologický nápad).

Dialóg ohľadom parkovacej politiky sa mal viesť ešte pred tým ako sa zakúpil monitorovací systém na sledovanie kto zaplatil parkovné. Problém je pán Peter to, že všetky kroky TPS kontroluje úzka skupina ľudí a nie všetci poslanci (25). Rozhodne by takéto finančné toky , ktoré plynú z parkovania mali prejsť kontrolou všetkých poslancov.

V mestách ako Berlín , Mníchov bolo parkovanie riešenie priebežne a systematicky kontinuálne s nárastom dopravy ale tu sa ide zrazu riešiť parkovanie šokovou terapiou, ktorá vôbec ale vôbec nie je premyslená. Áno a tu je na mieste tá otázka vyššie, že čo urobila tá úžasná TPS od roku 2009?  Apropo porovnávať také metropoly ako Berlín, Mníchov s Trenčínom je scestné.

Posledná poznámka k p. Rybníčkovi a spol. Ak má pán Rybníček ambíciu ísť do veľkej politiky a urobiť zmeny v spoločnosti, tak ďakujem pekne. Pán Rybníček má veľké oči a vidím tam veľkú paralelu s p. Procházkom, ktorý mal také isté ambície a dopadol ako dopadol. Takto to bude aj s Richardom. Z Trenčína sa v posledných rokoch stala veľká špinavá stoka, kde sa absolútne zanedbala čistota, oprava chodníkov, ciest, využívania eurofondov... Ale to už je iná téma.