PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE


Hosť

/ #260 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 20:10

#258: - Re: Re: Re: Re:  

 OK skusim este raz ... Vypichnem len jednu pravdu, ktoru ste popisali. Predpokladam, ze ste sa pod peticiu podpisali. Tato peticia pozaduje vytvorenie platenej zony v centre mesta. Aj tu ziju obyvatelia (Hviezdoslavova, Horny Sianec, namestie), ti maju smolu a PK si kupit musia ci? Dalej, ako ste komentovali Sihot I, kam sa budu stahovat auta z centra mesta? Na Sihot I a smerom k Soblahovskej, ktora bude bezplatna ci? Kto bude nestastny aj ked zadarmo? Spustenie zon vo vacsom rozsahu malo chranit prave obyvatelov tychto casti. Ale ak sa chceme ucit na vlastnych chybach a nevyuzivat skusenosti inych miest (a to nielen slovenskych), nech sa paci.

Ohladne novych bytoviek - vytvorenie novych parkovacich miest sa vyzaduje vramci aktualnych noriem (myslim z roku 1960), co developerom vyhovuje a je to nedostacujuce, tusim je to 1 miesto na 1 byt, aj to take uzke, ze tam dnesne SUVcka len tazko vojdu, no mesto nemoze konat nad ramec zakona. Je zarazajuce, ze cloveka, ktory si kupuje byt v novostavbe taketo veci trapia, az ked sa nastahuje. Ak sa ma mesto starat, pre nedostatky v zakonoch SR, o miesta na parkovanie pre taketo pripady, kedy by stacilo vybudovat o 1 poschodie menej, a to nehovorim o tom, ze sa postavi o 1 poschodie viac ako je schvalene, lebo ceny bytov v pohode zaplatia pokutu, tak to pardon, radsej si teda parkujte zadarmo a hladajte si miesto na parkovanie, ked vas to bavi. 

Tento problem, myslim parkovanie, sa bude len zhorsovat, a o com svedci tato peticia je, ze ludia pocuju iba na peniaze, pretoze ak by mesto vrazilo 100tis. do kampane, aby ludia obmedzili pouzivanie aut, iba by bolo na smiech.

Ohladne zelene, ano, je to tak, ak neobmedzime auta, nezmestime sa, alebo by bolo lepsie riesenie zburat kazdu druhu bytovku a na jej mieste vybudovat parkovisko? Ubudne bytov a pribudne parkovacich miest... Konkretne navrhovane riesenie by Sihoti I pomohlo s vypratanim aut zo zelene medzi bytovkami, kde teraz parkuju.

A co ked sa mesto rozhodne premalovat ulice aj napriek parkovaniu zadarmo? Ked to urobi, uz to bude nieco za nieco? Potom budete ochotni platit?