PETÍCIA PROTI VYTVORENIU PLATENÝCH PARKOVACÍCH ZÓN V TRENCÍNE

Quoted post


Hosť

#260 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 20:10

#258: - Re: Re: Re: Re:  

 OK skusim este raz ... Vypichnem len jednu pravdu, ktoru ste popisali. Predpokladam, ze ste sa pod peticiu podpisali. Tato peticia pozaduje vytvorenie platenej zony v centre mesta. Aj tu ziju obyvatelia (Hviezdoslavova, Horny Sianec, namestie), ti maju smolu a PK si kupit musia ci? Dalej, ako ste komentovali Sihot I, kam sa budu stahovat auta z centra mesta? Na Sihot I a smerom k Soblahovskej, ktora bude bezplatna ci? Kto bude nestastny aj ked zadarmo? Spustenie zon vo vacsom rozsahu malo chranit prave obyvatelov tychto casti. Ale ak sa chceme ucit na vlastnych chybach a nevyuzivat skusenosti inych miest (a to nielen slovenskych), nech sa paci.

Ohladne novych bytoviek - vytvorenie novych parkovacich miest sa vyzaduje vramci aktualnych noriem (myslim z roku 1960), co developerom vyhovuje a je to nedostacujuce, tusim je to 1 miesto na 1 byt, aj to take uzke, ze tam dnesne SUVcka len tazko vojdu, no mesto nemoze konat nad ramec zakona. Je zarazajuce, ze cloveka, ktory si kupuje byt v novostavbe taketo veci trapia, az ked sa nastahuje. Ak sa ma mesto starat, pre nedostatky v zakonoch SR, o miesta na parkovanie pre taketo pripady, kedy by stacilo vybudovat o 1 poschodie menej, a to nehovorim o tom, ze sa postavi o 1 poschodie viac ako je schvalene, lebo ceny bytov v pohode zaplatia pokutu, tak to pardon, radsej si teda parkujte zadarmo a hladajte si miesto na parkovanie, ked vas to bavi. 

Tento problem, myslim parkovanie, sa bude len zhorsovat, a o com svedci tato peticia je, ze ludia pocuju iba na peniaze, pretoze ak by mesto vrazilo 100tis. do kampane, aby ludia obmedzili pouzivanie aut, iba by bolo na smiech.

Ohladne zelene, ano, je to tak, ak neobmedzime auta, nezmestime sa, alebo by bolo lepsie riesenie zburat kazdu druhu bytovku a na jej mieste vybudovat parkovisko? Ubudne bytov a pribudne parkovacich miest... Konkretne navrhovane riesenie by Sihoti I pomohlo s vypratanim aut zo zelene medzi bytovkami, kde teraz parkuju.

A co ked sa mesto rozhodne premalovat ulice aj napriek parkovaniu zadarmo? Ked to urobi, uz to bude nieco za nieco? Potom budete ochotni platit?

Replies


Hosť

#261 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-14 21:55:54

#260: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Precitali ste prosim pozorne nasledovne?

My, pod petíciou podpísaní občania, žiadame, aby sa zavedenie parkovacích zón s plateným parkovaním obmedzilo výhradne na centrum mesta Trenčín tak, aby boli pre obyvateľov s trvalým pobytom v meste Trenčín vytvorené úseky s vyhradeným rezidenčným parkovaním a aby suma prvej parkovacej karty na byt nebola vyššia ako 5 Eur na jeden rok.   

Co znamena ze ak by mesto konalo podla peticie, obcania (rezidenti) v danej casti na tom budu LEPSIE nez podla aktualne navrhnuteho VZN. Ak by si museli kupit PK, tak za 5 EUR, nie za 50 ci 90 a podobne.

z vasej reakcie:

"Spustenie zon vo vacsom rozsahu malo chranit prave obyvatelov tychto casti."

Dovolte mi sa zasmiat... podla tejto logiky si obcania danych casti "zaplatia za ochranu". To mi nieco pripomina.

Namiesto aby sme ich chranili napr. vytvorenim vyhradenim rezidencnym parkovanim (aktualne su tam parkoviska spoplatnene alebo bezplatne bez dalsieho uprsnenia a mesto sa doteraz nijako neriesilo situaciu rezidentov).

Dovolim si povedat ze horsie uz na tom obyvatelia vami uvedenych casti v centre nebudu.

Burat kazdu druhu bytovku? Skuste nezahustovat vystavbu.

A co ked sa mesto rozhodne premalovat ulice aj napriek parkovaniu zadarmo? Ked to urobi, uz to bude nieco za nieco? Potom budete ochotni platit? - Prosim definujte presne co znamena "premalovat ulice".

"Tento problem, myslim parkovanie, sa bude len zhorsovat, a o com svedci tato peticia je, ze ludia pocuju iba na peniaze, pretoze ak by mesto vrazilo 100tis. do kampane, aby ludia obmedzili pouzivanie aut, iba by bolo na smiech."

 Tato Vasa veta sa mi "paci". Takze ludia ktori podpisali peticiu podla Vas slobodne nevyjadrili svoj nazor, ale pocuju len na peniaze? Dovolte mi formulovat to inak. Je skoda, ze ludia pocuju AZ vtedy, ked im niekto berie ich peniaze. A teda sa ozyvaju casto NESKORO a MALO. Keby sa VIAC zaujimali o veci svojho mesta, mozno by to tu vyzeralo inak. Oni su vsak zaujati zrejme svojimi kazdodennymi starostami (pracou, rodinou, zdravim a podobne) ktore riesia prednostne a tak sa aj ku veciam svojho mesta vyjadria az ked ich nieco zacne SKUTOCNE boliet alebo im vadit. A casto je to AZ stav, ze im niekto siahne na peniaze.

Peticiu som podpisal. Suhlasim s nou, ale osobne som za to aby sa cele toto VZN ani neprijalo. (nie nepytajte sa ma co treba robit. Na to boli zvoleni ini ludia.)

Prist ale s niecim takto zavaznym pred ludi a povedat bude to takto, mozete mat akurat par pripomienok, ktore ak sa nam budu javit spravne aj mozno zapracujeme, lebo navrhovatel vie ze takto to bude dobre. Je podla mna uplne mimo.(taklto sa ta situacia javi teraz mne) Ludia by mali mat moznost aj ODMIETNUT tento navrh/ponuku ako celok. ( Viete kto daval ponuku ktora sa neodmieta? Predsa Krstny otec.)

Cele toto VZN je mozne prirovnat k starej detskej hre:

Obcan vyber si!

Dostanes facku na lave lice

alebo

dostanes facku na prave lice!

 

(Inu moznost nemas! Vlastne mas. Podpisom peticie vravi obcan: NECHEM ZIADNU FACKU!!!)