Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Pokoj a pravda

/ #153 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-29 22:06

#142: seth - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Milý "seth", vďaka za reakciu. Myslím, že zostavovateľom listu nešlo o propagáciu seba, zviditeľniť sa, skôr prepokladám, že robili, čo im hovorí svedomie, zabrániť najmä odozneniu spomínaných textov, alebo podobných. Samozrejme, že racionálne využili možnosť podpisovej podpory cez petíciu, aby list mal väčšiu váhu. Ako som čítal, odpor proti organizovaniu festivalu prejavili obyvatelia mnohých obcí, kde sa chcel festival preložiť, kvôli odporu Novobančanov. Nechceli asi počúvať 3 dni hlučnú muziku vo svojom okolí. Asi to neboli len kresťansky orientovaní obyvatelia. To, že tie texty sú ťažko zrozumiteľné, by mohla byť dobrá správa,  no myslím si, že dnes väčšina mladých ľudí dobre ovláda angličtinu. Ale môže to byť i zlá správa z toho dôvodu, že je to neférové, aby spolu so spevákmi tieto texty spievali tí, čo im nerozumejú, z ktorých mnohí by sa možno od nich vnútorne dištancovali, keby tým textom rozumeli. Možno, že tí hudobníci tie texty naozaj myslia ako vzývanie plyšových hračiek, ale budú to brať aj poslucháči tak? Hlavne v pubertálnom veku, či psychicky nestáli, sklonom k agresitvite a podobne. A do podvedomia sa to dostane, aj keď sa to berie akože "zľahka".

Myslím si, že mámo právo sa ozvať voči reálnemu nebezbečenstvu /keď už o tom vieme/ verejného vzývania k zabíjaniu ľudí ako takých, nielen ako kresťania, ale ako občania. A tá neustála argumentácia voči kresťanstvu citátmi zo Starého zákona je naozaj trápna, použite citáty z Nového zákona, výroky Ježiša Krista, na ktorého osobe je založené kresťanstvo, prečítajte si jeho blahoslavenstvá, ktoré sú akoby "ústavou kresťanstva". Doporučujem Vám komentáre diskutérky Márie, ktorú týmto pozdravujem. Áno robili a robia kresťania veľké chyby a prehrešky proti učeniu Pána Ježiša, máte právo nám ich vytýkať, pripomínať, no nezabudnite sa pozrieť, čo všetko porobili a robia aj iní ľudia. Proste ľudia! Máme spievať texty: Vraždite ľudí, vraždime sa, atď!" - lebo história ľudstva, ale aj súčasnosť, je plná krvi, zla, nespravodlivosti? Z hľadiska pokory a pokora je vlastne pravda o nás samých, sa naozaj musíme ako kresťania hlboko ospravedlniť všetkým, že sme často zlými svedkami Ježišovej lásky, moci, milosrdentva, oslobodenia ľudí od zla, Satana. Na vine je hlavne naša slabá viera. Dobre, končím, aby som Vám, milý "seth" , nevnucoval našu vieru. Ak Vás doteraz neoslovil príklad života nás, snažiacimi sa byť kresťanmi, tak len môžem sklopiť oči a uši. I keď viera je Boží dar, a to veľký, najvzácnejší. Ako diskutérka Mária, aj ja som bol dlhé roky ateistom, v časti puberty z hlúposti a nevedomosti onanistom/ ale potom už totálne nie!/, po puberte dosť rokov horlivým jogistom a vo svojich 32 rokoch som sa dal pokrstiť v katolíckej viere, ako veľký Boží dar.

Myslím, že Satan sa najviac bojí kresťanov ako nasledovníkov Ježiša, však bol porazený Ježišov smrťou na kríži a Ježišovým zmŕtvychvstaním. Preto na nich všelijakým spôsobom útočí, je veľmi inteligentný a rafinovaný, používa sa na to ľudí, ktorí o tom ani nemusia vedieť, vzbudzuje v ľudiach nenávisť voči kresťanstvu a kresťanom, používa cez ľudí média, internet, hudbu, aj niektoré metalové skupiny, využije každú slabinu človeka, aj kresťanov, kňazov, atď., aby ich znamožnil. Nepíšem, že za všetkým zlom je priamo Satan, ale on často sa zamontuje do zla, ktoré vyplýva z nedokonalosti ľudí, aj veriacich.

Vďaka za prečítanie až do konca!