Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

maria
Hosť

/ #162 Re: Re: #148 #127

2014-07-30 08:49

#152: dezo - Re: #148 #127

milý dežo                                                                                                                                                                                     aj ja ďakujem za tvoje postrehy, tiež si toho popisal dosť :-)

pravy kresťan sa nestavia do pozicie lepšieho ako ostatní. Práve naopak. Pravy kresťan sa snaži v každom vidieť svojho brata a tak sa k nemu správať. Pravý kresťan sa nevyvyšuje – naopak, snaží sa o pokoru. Ja osobne mám veľa dobrých známych a priateľov aj medzi neveriacimi a dokonca aj veriacimi iných cirkví a dokážeme spolu vychádzať úplne normálne, ba dokážeme sa normálne rozprávať aj o božích veciach – bez urážania, bez hádania, rešpektujeme sa. Pravý kresťan si nenárokuje prvenstvo alebo nadradenosť či výnimočnosť v ničom.  Ak to vnímaš inak, je to tvoj pohľad.

Veriaci svoj rozum neodpájajú, práve naopak, snažia sa svoje schopnosti využívať pre dobro druhých. Na príklade s kufríkom som chcela iba ukázať rozdiel medzi vierou a poznaním. Poznám to, čo môžem vidieť, chytiť...Ale to, čo nevidím, čo si nemôžem ohmatať, to musím iba veriť, že je to tak.  V našom živote sú jednoducho aj veci, ktoré racionálny rozum nedokáže vysvetliť. Alebo ty dokážeš vysvetliť rozumom všetko? Veriacim sa človek nestane preto, že si povie chcem byť veriaci a začne hľadať všetky možné informácie o tom, čo má robiť, ako to má robiť. Viera je záležitosť nielen hlavy, ale hlavne srdca. To, že je niekto pokrstený, ešte neznamená, že je aj veriaci. Vieru musí byť na človeku vidno v jeho správaní a konaní. A aby tomu tak bolo, vzdeláva sa, študuje, spoznáva, aby „ovocie jeho konania“  bolo stále lepšie.

Viera nie je záležitosť pocitov. To by bola chabá viera. Ja verím, aj keď sa cítim nafigu, aj keď nevládzem, alebo mám kopec problémov. Ozaj je to ťažko priblížiť tomu, kto to nezakúsil... Ja viem, že na mozog sa nedá 100% spoľahnúť. Ale mám nekonečne veľa životných skúseností, v ktorých cítim Božiu ochranu. A zažila som vo svojom živote skutočné zázraky.                                                                                                                                                                           Skusenost s Bohom - Otcom, ktory je pri mne vždy , nie je len mentálnou oporou, je mi skutočnou posilou.( Ale to už je na veľmi osobný rozhovor. ) Boh je spravodlivý a na vlastnej koži i vo svojom okolí som zažila, že zlé skutky ľudí, ktoré robili iným, sa im vrátili. Ak sa snažíš žiť dobre, dobro sa Ti bude vracať aj od iných ľudí. Ak robíš druhým zle, zlo sa vráti aj Tebe. A Boh je aj milosrdný, rád odpúšťa, ak človek oľutuje. My ľudia omnoho ťažšie dokážeme odpúšťať.

Máš pravdu, že nebo alebo peklo si môže človek vytvoriť aj tu na zemi – a aj si ich robíme. Ale nebo a peklo skutočne existuje. Potvrdzujú to mnohé duše, ktoré sa po smrti zjavili žijúcim. Potvrdzujú to mnohí svätci, ktorým Boh dovolil uvidieť nebo alebo peklo ešte počas života, aby o tom vydávali svedectvo.

A odpoveď na Tvoju poslednú otázku: Určite by som žila svoj život inak, keby som vedela, že Boh neexistuje. Vlastne som ho aj žila inak, kým som sa „neobrátila“. Žila som svoj život utiahnuto, v tichosti, málo kto o mne vedel, klamanie alebo podvod nebol pre mňa zlom...Teraz dokážem rozdávať všade okolo seba pozornosť, dobro, dokážem pomáhať, dokážem želať dobro aj tým, ktorí mi ublížili, zbavila som sa strachu z mnohých vecí, nebojím sa vyjadriť svoj názor a ak treba, aj sa“pobiť“ za pravdu :-)

Často som si kládla otázku, či Boh naozaj existuje aj ako veriaca. A vieš, čo ma presvedčilo? Životopisy svätých. Životopisy ľudí, ktorí dokázali žiť podľa evanjelia v každej dobe, za každých okolností, ktorí dokázali žiť vo viere aj keď im hrozila smrť. Prečo by inak toľko ľudí dokázalo položiť život za iných, aby ich zachránili. A medzi svätými nie sú len jednoduchí ľudia bez vzdelania, sú medzi nimi mnohí veľmi vzdelaní a múdri ľudia...toto ma vždy presvedčilo o existencii Boha, keď som mala pochybnosti.

Akceptujem Tvoj pohľad na život, nemám v záujme Teba ani nikoho iného obracať na moju vieru. Snažím sa len vydávať svedectvo o kresťanstve, ktoré v mnohých príspevkoch tejto petície bolo posudzované všelijako...

Pekný deň :-)