Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej.


Hosť

#676 Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

2013-12-04 07:38

#674: RVM - Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

Kto chce, vyberie si čo chce a napadne čo chce....ak chce byť niekto zatrpknutý, a tvrdohlavo vidí iba jednu cestu aj keby iné bola pravda pre svoju tvrdohlavosť si just nechce všimnúť podstatu a bude robiť všetko preto, aby pravdu nejakým spôsobom znemožnil a zosmiešnil, je to smutné....aby sme sa naťahovali na takýchto veciach, a pritom ide o našu budúcnosť a naše deti.

Dnes je doba, keď táto naša totálna sloboda života zašla až priďaleko a každý si hranice mravnosti vytvoril podľa svojho gusta aby si nejakým spôsobom ospravedlnil svoju hriešnosť. A toto je žiaľ pravda, či sa tu teraz všetci pohádame alebo nie. Priznať si, že som zhrešil, že som prekročil hranice desatora nie je ľahké....je to ponižujúce, totálne zahanbujúce. Nuž nestíham viac písať

tak aspoň

Nech Ťa Pán požehnáva. (a myslím to úprimne a naozaj)

A nech nám Boh dá milosť, aby sme boli vnímavý na pravdu a nech nám dá túžbu po pravom poznaní aby sme rástli v láske, v slobode a v pravde.

Amen.


Hosť

#677

2013-12-04 09:07

konečne si presne a exaktne popísal VAŠE myslenie a správanie:
"ak chce byť niekto zatrpknutý, a tvrdohlavo vidí iba jednu cestu aj keby iné bola pravda pre svoju tvrdohlavosť si just nechce všimnúť podstatu a bude robiť všetko preto, aby pravdu nejakým spôsobom znemožnil"


a k spôsobu, obsahu a vyjadreniu sa v "pastierskom liste len jediné: HNUS VELEBNOSTI
to nebol, nie je a nikdy nebude pastiersky list, to je len znôška nenávisti zakomplexovaného chudáka (a je úplne jedno kto ho v skutočnosti napísal) a ďalší pokus o slaboduché vymývanie mozgov

RVM

#678 Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

2013-12-04 16:41

#676: - Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

Z listu som vypichol to, co v nom rezonuje. A to je zloba a sirenie strachu. Neviem ci uz niekto niekedy v historii napisal list k narodeniu Jezisa, v ktorom sa 11x opakuje slovo smrt.

Vy stale nechapete, ze zijeme v sekularnom state, v ktoreho ustave sa hned v prvom odseku zdoraznuje, ze nie je viazany na ziadne nabozenstvo? A aj napriek tomu chcete, aby pre vsetkych jeho obcanov bolo urcujucou hranicou moralky a mravnosti desatoro? Ak chcete dodrziavat desatoro, vsetky prikazane sviatky aj posty, tak si ich dodrziavajte. Ale netahajte do toho ludi, ktori s vasou vierou nemaju nic spolocne.


Hosť

#679

2013-12-04 19:26

Veľmi dobrá vec:-)

Hosť

#680 Re: Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

2013-12-04 21:14

#678: RVM - Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

...som neveriaca, no, co je zle na dodrziavani desatora aj u neveriacich,  nic lepsie ludstvo, ako desatoro, nepozna, nic sa tak neosvedcilo a podla mna, nic ine ludstvo nezachrani. Moralka uz vacsine ludi nic nehovori a tak sa aj na tejto planete mame, ludia spamatajme sa a vratme sa ku desatoro, spomente si, preco bola Velka potopa, ako dopadli: Sodoma a Gomora, Babylon, to je historia zhrnuta v Biblii. Zdoraznujem som neveriaca, no desatoro sa snazim dodrziavat, no je to to najtazsie a pri tom najlepsie, co mame a vdaka, ze to vieme.


Hosť

#681 Re: Re: Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 20

2013-12-05 00:00

#680: - Re: Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

Milá neveriaca...Vážim si Tvoju odpoveď, a som z nej nesmierne povzbudený.
Vieš....vyššie reakcie na moju reakciu (o zatrpknutosti...) sú tie "zatrpknuté tvrdohlavé a jednostranné postoje" o ktorých som písal. Ale to je aj o povahe človeka, a tieto reakcie vychádzajú veľmi veľa krát zo zranení ktoré títo ľudia prežili v živote. Po rôznych trápeniach v mojom živote som zistil, aj vďaka mojim dobrým priateľom...že všetci máme vnútorné zranenia, ktoré nejakým spôsobom ovplyvňujú naše vonkajšie správanie. Môže to byť čokoľvek, zranenie z rozídenia sa s dievčaťom, nepochopenie zo strany otca alebo matky, zranenie z hádok, zranenie zo straty osobnosti.
A...veľakrát som nechápal keď za mnou prišiel kamarát celý nervózny a nepokojný, jedovatý a nedalo sa s ním normálne rozprávať. Alebo keď mi písal či sa nestretneve večer ale ja som mal veľa povinností, tak som napísal že nemôžem, a on sa urazil a niečo k tomu aj pripísal. Jednoducho som cítil že ako keby si na mne vybíjal zlosť. A vieš...nakoniec vysvitlo....že kamarát mal vtedy problémy, bol zranený a totálne znechutený z otcovských reakcii, ktoré muž v určitom veku od otca zažíva.
Alebo...mal som sa stretnúť s jednou kamarátkou, a veľmi som sa tešil na to stretko, a keď sme sa stretli jej reakcie boli také "otrávené" až nahnevané. A...nechcel som sa vyzvedať, tak som to nechal plávať, že ju to prejde....a nakoniec som sa o pár dní dozvedel....že jej otec je závislý na alkohole (čo som nevedel) a že majú z toho také a také trápenia.

Chcem Ti len povedať....že všetci sme naozaj pozraňovaný z rôznych vecí a každá takáto čudná, nevysvetliteľná reakcia človeka má svoj dôvod a pôvod. A nakoniec potom upadneme až do stavu....že sme zranení z toho...že iní sú zranený, pretože si ich zranenie prisvojíme...prenesieme na seba, predstavami že my zaň môžeme a potom sme len zbytočne vytočený alebo tiež nahnevaný a ani nevieme vlastne.....prečo.

Zažil som to tiež....veľakrát som bol nervózny, nepokojný, nahnevaný....ale nevedel som prečo, tak som začal hľadať koreň svojho hnevu, pretože ma to hnevalo....že vlastne ja nechcem byť taký. A vieš čo som zistil? Že....na jednej strane je tým dôvodom rozídenie sa s mojim dievčaťom, a na druhej strane...že sa na mňa preniesol hnev od iných ľudí s ktorými som sa stretol. A vieš čo sa stalo potom? Z toho vzťahu vzišiel pokoj....zmierili sme sa, a odpustili si a ona je šťastne vydatá :). A ten "prenesený hnev z reakcie iných ľudí....som sa snažil ignorovať....., keď niekto prišiel v takom stave zase za mnou....začal som uvažovať....že ten človek asi prežil niečo ťažké, že má nejaké trápenia a preto ku mne hovorí...podráždene, nahnevane. A preto ma to potom vnútorne už tak nerozladilo a ten hnev sa už na mňa nepreniesol....a konečne som našiel pokoj. Ba bol som schopný sa za toho človeka modliť aby mu Boh pomohol v trápeniach ktoré má, namiesto toho aby som sa na neho hneval. A to som tiež potom nechápal....a bol som z toho úplne mimo....že ako sa Boh stará. Ak sa naozaj zaujímame o veci, o pravdu, pokoj, lásku a odpustenie....Boh nám dá na to síl aby sme to vedeli prijímať a vnímať.

Ospravedlnte takú dlhú reakciu, ale...chcel som to napísať. A Vám milí reagujúci na moju reakciu....chcem len znovu popriať...Nech Vás Boh požehnáva, a daruje Vám pokoj, radosť, lásku do všetkých problémov a tápení ktoré zažívate :). Amen. Držte sa.

hosť

#682 bez kultury prejavu

2013-12-05 05:58

veľmi nevhodný výber /pani O.P./ na takúto pozíciu, človek až zasne, kam je schopná zájsť,žiadna kultúra prejavu

Hosť

#683 Re: bez kultury prejavu

2013-12-05 07:07

#682: hosť - bez kultury prejavu

predpokladám, že "kultúra prejavu" sa viaže k tzv "pastierskemu listu"

tiež som (nemilo) prekvapený, že dospelý človek (dokonca vraj služobník Boži - kňaz) sa môže takto ozaj "ľudsky a slušne" vyjadrovať !!!


Hosť

#684 Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 20

2013-12-05 09:29

#681: - Re: Re: Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 20

v prvom rade TOTO:

Nech Vás Boh požehnáva, a daruje Vám pokoj, radosť, lásku do všetkých problémov a tápení ktoré zažívate :).

by so mal od Ťeba počuť autor toho neštastného pastierskeho listu...

lebo zda sa že jeho nenávisť a nevraživosť je bezhraničná a ozaj by potreboval POMOC (odbornú)

RVM

#685 Re: Re: Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 20

2013-12-05 12:47

#680: - Re: Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

Ak ste neveriaca, mohli by ste vediet aj to, ze Biblia nie je ucebnicou dejepisu. Potopa sveta, Sodoma a Gomora, Babylonska veza... to je vsetko mozne, len nie historia.

O tom, ako velmi sa osvedcilo desatoro, svedci historia krestanskej Europy, plna vojen, nepravosti a brutalneho nasilia.


Hosť

#686

2013-12-05 15:26

Súhlasím so znením petície. Národ spí a keď sa zobudí, bude sa diviť, že čo to tí naši štátni predstavitelia s nami urobili.
čoko

#687

2013-12-08 10:56

Zaujatí a jednostranne orientovaní ste aj "Vy občania" zo záhlavia petície. Aspoň sa mohol niekto konkrétny za Vás podpísať. Iba čo mútite vodu.

Hosť

#689

2013-12-09 07:34

Nechápem,ako sa táto osoba mohla dostať na takúto funkciu.Túto poruchu osobnosti si museli všimnúť už davno.Mnoho ludí v svojom pracovnom okolí musí byť nešťastných.

Hosť

#690

2013-12-09 07:59

Ak nevie, tak radsej nech sedi doma...
Pietruchová

#691 Všetci vieme, ako by by sa normálny človek mal zachovať. Ale koľkí to dokážu?

2013-12-09 19:33

Nemenej zložitý bol osud detí.
Rodičov už nikdy nemali vidieť.
„Stále cítim, že deti rady uvidia svojho otecka a, prirodzene, že ho aj potrebujú.“
Napokon otca našla.
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/zahranicie/odvazny-august-landmesser-arijec-ktory-odmietol-hajlovat.html
RVM

#692 Chorvati a LGBTI

2013-12-09 22:23

Takze ti vychvalovani Chorvati sa chystaju znova vyuzit institut referenda, aby mohli obmedzit nejaku mensinu. Tentokrat nie homosexualov, ale Srbov, pisucich cyrilikou. 

http://www.sme.sk/c/7033931/chorvati-chcu-referendum-o-cyrilike.html

Pietruchová

#693 Místopředseda Evropského parlamentu

2013-12-09 22:44

Evropská unie by se měla zabývat podporou volného trhu, nikoliv omezování osobních svobod a zásahům do výlučných kompetencí členských států.
Neustálá snaha po regulaci všech oblastí lidského konání je právě oním zhoubným nádorem evropské integrace a důvodem oprávněně sílícího euroskepticismu.
Renata

#694 Re: Místopředseda Evropského parlamentu

2013-12-12 08:14

#693: Pietruchová - Místopředseda Evropského parlamentu

Drzte sa, ja vas mam velmi rada. Ste jedna z mala spiritualistiek co poznam. Vzdy si rada precitam vase texty. Renata


Hosť

#695

2013-12-12 14:15

Ja som sa s náboženstvom rozišiel po dlhých rokoch a teda momentálne mám svetonázor ateistu. To čo predvádza pani Pietruchová nemá nič s myšlienkou porozumenia, diskusie a tolerancie. Ustavične len voči niekomu bojuje ale koncepciu nemá žiadnu. Alebo má , len je utajovaná. A dá sa vytušiť asi prečo.

Hosť

#696

2013-12-14 00:46

Súhlasím, aby človek, ktorý nie je spôsobilý vykonávať nestranne funkciu v štátnej správe, bol odvolaný z pozície. Z prirodzeného poriadku a zdravého rozumu je zrejme, že takéto zavádzanie výchovy v rámci sexuálnej výchovy je nekorektné a nesprávne.

Hosť

#697 Re: Re: LUW

2013-12-18 09:05

#24: ucitelka - Re: LUW

Dobry den a konkretne s ktorymi bodmi tych materialov nesuhlasite?

Pietruchová

#698 Po Európe mátoží strašidlo

2013-12-25 22:12

Manifest
K svätej honbe proti tomuto strašidlu spojili sa všetky mocnosti starej Európy
neponechala medzi ľuďmi iný zväzok ako čisto osobný záujem, ako bezcitné „platenie hotovými”
strhla z rodinných vzťahov ich dojímavo sentimentálny závoj a premenila ich na čisto peňažné vzťahy
Všetky pevné, zhrdzavené vzťahy sprevádzané starými ctihodnými predstavami a názormi sa rozkladajú, všetky novoutvorené starnú skôr, ako by mohli skostnatieť. Všetko stavovské a stojaté pustne, všetko posvätné sa znesväcuje a ľudia sú naostatok nútení dívať sa na svoje životné postavenie, na svoje vzájomné vzťahy triezvymi očami.
Stvorila obrovské mestá, mnohonásobne zvýšila počet mestského obyvateľstva oproti dedinskému, a tým vymanila značnú časť obyvateľstva z idiotizmu dedinského života.
Pred našimi očami prebieha podobný pohyb, podobá sa čarodejníkovi, neschopnému opanovať naďalej tajomné sily, ktoré vyvolal.
Preto sa náklady obmedzujú takmer len na existenčné prostriedky, ktoré potrebuje na svoje živobytie a na udržanie rodu.
Čím viac sa vyvíja moderný priemysel, tým väčšmi vytláča prácu mužov práca žien a detí. Rozdiely v pohlaví a vo veku nemajú už spoločenskú platnosť. Jestvujú už len pracovné nástroje, ktoré spôsobujú podľa veku a pohlavia rôzne náklady.
jeho vzťahy k žene a deťom nemajú už nič spoločné s rodinnými vzťahmi
Všetky doterajšie hnutia boli hnutiami menšín alebo v záujme menšín.
Teoretické poučky naskrze nie sú založené na ideách, na zásadách, ktoré by bol vymyslel alebo objavil ten či onen spasiteľ sveta.
Pravda, ide o zrušenie osobnosti, samostatnosti a slobody.
Zrušenie rodiny! Aj najkrajnejší radikáli sa pohoršujú nad týmto hanebným úmyslom.
Pravda, rodina zanikne
Vyčítate nám, že chceme zrušiť vykorisťovanie detí ich rodičmi? Priznávame sa k tomuto zločinu.
Vravíte, že chceme zrušiť najnežnejšie vzťahy medzi ľuďmi, keďže mienime nahradiť domácu výchovu spoločenskou.
A či nie je aj vaša výchova určovaná spoločnosťou? Nie je určovaná spoločenskými vzťahmi, v ktorých vychovávate, priamym či nepriamym zasahovaním spoločnosti, zasahovaním prostredníctvom školy atď.?
si nevymýšľajú vplyv spoločnosti na výchovu; menia iba ráz výchovy, vymaňujú výchovu spod vplyvu
povedačky o rodine a výchove, o nežnom vzťahu medzi rodičmi a deťmi sú tým odpornejšie, čím väčšmi sa trhajú všetky rodinné zväzky a čím väčšmi sa deti menia na obyčajné obchodné články
Ale vy chcete zaviesť taký poriadok, že ženy budú spoločné.
vidí vo svojej žene iba nástroj. Počuje, že nástroje sa majú používať spoločne, a nevie si, pravdaže, predstaviť nič iné len to, že rovnaký údel postihne aj ženy.
Netuší, že ide práve o zrušenie postavenia ženy iba ako nástroja.
Ostatne nie je nič smiešnejšie ako mravnosťou prekypujúce zdesenie nad domnelým oficiálnym spoločenstvom žien.
Naši, ktorým nestačí, že majú k dispozícii ženy a dcéry svojich o oficiálnej prostitúcii ani nehovoriac, s najväčším potešením si navzájom zvádzajú manželky.
manželstvo je v skutočnosti spoločenstvom manželiek. Ostatne rozumie sa samo sebou, že zmizne aj oficiálna a neoficiálna prostitúcia
Nemožno im vziať, čo nemajú.
Spojené úsilie, aspoň civilizovaných krajín, je jednou z prvých podmienok oslobodenia.
Obžaloby proti, vznášané z náboženských filozofických a vôbec ideologických hľadísk, si nezasluhujú obšírnejší rozbor.
Panujúcimi ideami každej doby boli vždy len idey panujúcej triedy.
„Lenže,” povedia nám, „idey náboženské, morálne, filozofické, právne atď. sa síce menili v priebehu dejinného vývinu, ale náboženstvo, morálka, filozofia, politika a právo sa pri týchto zmenách vždy udržali.
Okrem toho jestvujú večné pravdy, ako sloboda, spravodlivosť atď., ktoré sú spoločné pre všetky stupne vývoja spoločnosti.
však odstraňuje večné pravdy a miesto toho, aby náboženstvo a morálku pretváral, odstraňuje ich, takže odporuje celému doterajšiemu dejinnému vývinu
Ale dosť už o námietkach proti.
Pravda, tieto opatrenia budú v rôznych krajinách rôzne.
Verejná a bezplatná výchova všetkých detí.
Namiesto starej spoločnosti nastúpi združenie, v ktorom je slobodný rozvoj každého jednotlivca podmienkou slobodného rozvoja všetkých.
Nehorlilo azda aj kresťanstvo proti súkromnému vlastníctvu, proti manželstvu, proti štátu? Nehlásalo azda namiesto toho dobročinnosť a žobrotu, celibát a umŕtvovanie tela, kláštorný život a kostol? Kresťanský je len svätenou vodou, ktorou farár požehnáva zlosť.
Nevyvrátiteľne dokázal rozklad starých mravov, starých rodinných vzťahov a starých národnosti.
Osvojovali si ich rovnako, ako si osvojujeme vôbec cudzí jazyk: prekladom.
Je známe, že mnísi prepisovali rukopisy, v ktorých boli zaznamenané klasické diela pohanskej doby, banálnymi životopismi katolíckych svätých.
Sem patria: ekonómovia, filantropi, humanitári, dobrodeji usilujúci sa zlepšiť postavenie pracujúcich, organizátori dobročinnosti, ľudia, ktorí „odstraňujú” týranie zvierat, zakladatelia abstinentských spolkov, pokútni reformátori najrôznejšieho druhu.
Útočia proti všetkým základom jestvujúcej spoločnosti. Ich kladné zásady vzťahujú sa na budúcu spoločnosť, napríklad odstránenie protikladu medzi mestom a dedinou, odstránenie rodiny, súkromného nadobúdania statkov a námezdnej práce, hlásanie spoločenskej harmónie, premenu štátu na číru správu výroby.
Napokon sa všade usilujú o spojenie a dorozumenie demokratických strán všetkých krajín.
Dobyť môžu celý svet.
Spojte Sa!
http://www.marxists.org/slovak/marx-engels/1848/manifest/
eva

#699 Re: LUW

2014-01-03 11:40

#2: LUW - LUW

nie som ani krestanka ani katolicka, nehlasim sa k ziadnej cirkvi, vzdy som sa povazovala za ateistu a cloveka ktory pouziva zdravy rozum. A preto nesuhlasim s pani Pietruchovou, jej vyjadreniami a cinmi. Cela gender ideologia sa svetom siri ako mor. Potlaca zakladne principy fungovania tohto sveta, popiera biologiu. Je zvratena a preto ju ja odmietam.

zasnem

#700 Re: Po Európe mátoží strašidlo

2014-01-15 13:16

#698: Pietruchová - Po Európe mátoží strašidlo

ospravedlnujem sa za vyraz - ta pietruchova  je neskutocne tupa...