Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post


Hosť

#676 Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

2013-12-04 07:38

#674: RVM - Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

Kto chce, vyberie si čo chce a napadne čo chce....ak chce byť niekto zatrpknutý, a tvrdohlavo vidí iba jednu cestu aj keby iné bola pravda pre svoju tvrdohlavosť si just nechce všimnúť podstatu a bude robiť všetko preto, aby pravdu nejakým spôsobom znemožnil a zosmiešnil, je to smutné....aby sme sa naťahovali na takýchto veciach, a pritom ide o našu budúcnosť a naše deti.

Dnes je doba, keď táto naša totálna sloboda života zašla až priďaleko a každý si hranice mravnosti vytvoril podľa svojho gusta aby si nejakým spôsobom ospravedlnil svoju hriešnosť. A toto je žiaľ pravda, či sa tu teraz všetci pohádame alebo nie. Priznať si, že som zhrešil, že som prekročil hranice desatora nie je ľahké....je to ponižujúce, totálne zahanbujúce. Nuž nestíham viac písať

tak aspoň

Nech Ťa Pán požehnáva. (a myslím to úprimne a naozaj)

A nech nám Boh dá milosť, aby sme boli vnímavý na pravdu a nech nám dá túžbu po pravom poznaní aby sme rástli v láske, v slobode a v pravde.

Amen.

Replies

RVM

#678 Re: Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

2013-12-04 16:41:01

#676: - Re: Výber z Pastierského listu Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013

Z listu som vypichol to, co v nom rezonuje. A to je zloba a sirenie strachu. Neviem ci uz niekto niekedy v historii napisal list k narodeniu Jezisa, v ktorom sa 11x opakuje slovo smrt.

Vy stale nechapete, ze zijeme v sekularnom state, v ktoreho ustave sa hned v prvom odseku zdoraznuje, ze nie je viazany na ziadne nabozenstvo? A aj napriek tomu chcete, aby pre vsetkych jeho obcanov bolo urcujucou hranicou moralky a mravnosti desatoro? Ak chcete dodrziavat desatoro, vsetky prikazane sviatky aj posty, tak si ich dodrziavajte. Ale netahajte do toho ludi, ktori s vasou vierou nemaju nic spolocne.