Petícia za zamedzenie realizácie strelnice pri rieke Biela

Kontaktujte autora petície

Výsledok petície

2022-10-18 13:36:39

Vážení signatári petície, od vzniku petície ubehlo viac ako rok, preto by sme Vás radi informovali o výsledkoch, ktoré sa nám podarilo dosiahnuť.

Strelecký klub Strážky plánoval v I. etape realizáciu areálu 200 metrovej otvorenej strelnice, kde by bolo možné strieľať z guľových a taktiež aj z brokových strelných zbraní. Zámer otvorenej strelnice sa pripravoval v tichosti a za zatvorenými dverami, čo nevzbudzovalo dobrý dojem, práve naopak, vyznelo to tak, že Strelecký klub Strážky niečo skrýva, alebo si je vedomý, že  otvorená strelnica ma aj negatíva, ktoré niekoho obmedzia, ba až ohrozia.

Petícia vznikla, ako prostriedok oboznámenia verejnosti so zámerom výstavby otvorenej strelnice, pričom verejnosť si sama mohla vytvoriť názor, či tento zámer prinesie pozitívny rozvoj obce, alebo zhorší kvalitu bývania Slovenčanov.  Petícia rozprúdila potrebnú diskusiu v obci, ale vo svojej podstate má malú právnu silu na to, aby bola použitá ako jediný prostriedok nápravy pri porušovaní verejného záujmu, či práv jednotlivcov alebo skupín. Preto boli pripravené aj iné prostriedky ochrany vlastníckych práv.

Petícia vznikla v dvoch formách, a to v písomnej a elektronickej forme, pričom už počas prvých dní od spustenia petície získala stovky podpisov a zásadne prispela k týmto udalostiam: 

- O zámere strelnice sa začal zaujímať aj denník Korzár, pričom na túto tému vznikol krátky článok o tom ako Slovenčania bojujú proti výstavbe otvorenej strelnice v susednom katastri.

- Na náhlenie autorov petície prijalo Obecné zastupiteľstvo v Slovenskej Vsi uznesenie, ktorým verejne vyjadrilo nesúhlas s výstavbou otvorenej strelnice a odporučila prehodnotiť celý navrhovaný zámer k výstavbe a nájsť vhodnejšiu lokalitu, ktorá by bola vzdialená od obydlí a cyklochodníka.

- Strelecký klub Strážky sa uchádzal o dotáciu z výzvy poslancov Prešovského samosprávneho kraja na vybudovanie areálu športovej strelnice v Spišskej Belej. Poslanci sa rozhodli tento zámer nepodporiť, pravdepodobne aj vďaka verejnému tlaku, ktorý sme spoločne vytvorili.

Na záver si dovolíme konštatovať, že petícia splnila svoj účel, za čo by sme Vám všetkým chceli poďakovať. Aj keď investor pravdepobné svoj zámer ešte úplne neodvrhol, ale strelci si našli vhodný priestor vo Svite, kde môžu rozvíjať svoju záľubu a nakoľko ide o krytú strelnicu nerušia svoje okolie hlukom.

Ešte raz Vám ďakujeme, že ste prispeli k ochrane okolia obce Slovenská Ves a Vilbachom sa neozýva streľba.  

 

S pozdravom rodina Želonkovcov, rodina Tomasovcov  a Jozef Smrek


Mgr. Jozef Želonka



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...