Petícia za zamedzenie realizácie strelnice pri rieke Biela

mapka_111.jpgMy, dolupodpísaní občania, žiadame o zamedzenie realizácie športovej strelnice v lokalite pri Malej vodnej elektrárni Myší vŕšok, na území mesta Spišská Belá. Vybudovanie a prevádzka otvorenej strelnice bude mať nežiadúci účinok na verejné záujmy, a to predovšetkým nežiadúcim hlukom zo streľby, ktorý sa šíri niekoľko stoviek metrov a bude rušivý pre návštevníkov cyklochodníka, obyvateľov obce Slovenská Ves a taktiež aj všetky okolo žijúce zvieratá. V blízkosti plánovanej strelnice sa nachádzajú dve územia sústavy NATURA 2000, v ktorom sídli množstvo zákonom chránených zvierat, predovšetkým vtákov.  Pri streľbe sa do prostredia bude uvoľňovať olovo, ktoré sa nachádza v strelive. Olovo je toxický kov, ktorý kontaminuje ovzdušie, vodu, pôdu a pre ľudí a zvieratá je toxické. Prevádzka otvorenej strelnice predstavuje riziko na živote a zdraví ľudí a zvierat.

Mgr. Jozef Želonka    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Mgr. Jozef Želonka na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.