Petícia za vyhlásenie referenda o skrátení súčasného volebného obdobia NR SR #hnevamsa

Vážený pán prezident,

my, nižšie podpísaní občania Slovenskej republiky, zastávame názor, že zásadné udalosti, ktoré sa v súčasnosti dejú v našom politickom a spoločenskom živote, spochybňujú dôveru občanov Slovenskej republiky v legitimitu súčasného politického vedenia našej krajiny a odôvodňujú uskutočnenie predčasných volieb do Národnej rady Slovenskej republiky.

Preto Vás, pán prezident, touto petíciou žiadame, aby ste v súlade s čl. 95 ods. 1 Ústavy Slovenskej republiky vyhlásili referendum s nasledovnou otázkou:

„Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky prijala ústavný zákon o skrátení volebného obdobia Národnej rady Slovenskej republiky zvolenej v roku 2016 tak, aby sa voľby do Národnej rady Slovenskej republiky konali do 140 dní od vyhlásenia výsledkov tohto referenda?“

#hnevamsa

Petičný výbor:

1. Matej Hložník, Hrdličkova 3, 831 01 Bratislava (Zástupca pre styk s orgánmi verejnej správy)

2.Ján Jenčo, Družstevná 47, 935 41 Tekovské Lužany

Fyzická osoba účasťou na tejto petícii udeľuje súhlas so spracovaním svojich osobných údajov výlučne na účely súvisiace s podaním petície.

Inštrukcie k elektronickej podpore petície:

Petícia pre účely vyhlásenia referenda má stanovený minimálny počet podporovateľov a prísnejšie požiadavky na jej elektronickú podporu. Petíciu #hnevamsa je možné prostredníctvom tohto formulára podporiť len vtedy, ak máte aktivovanú elektronickú schránku na portáli www.slovensko.sk a poznáte číslo svojej elektronickej schránky v tvare E+10 miestne číslo.

Číslo elektronickej schránky je možné zistiť priamo v elektronickej schránke po prihlásení sa na portál www.slovensko.sk cez občiansky preukaz s čipom (eID kartu) v časti „Nastavenia“ - „Informácie o schránke“ – „Číslo schránky“.

Matej Hložník, Ján Jenčo    Kontaktujte autora petície

Pre podpísanie tejto petície vytvorenej Matej Hložník, Ján Jenčo vyplňte formulár nižšie. Autor petície bude vidieť všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári.