Petícia proti skládke nebezpečného odpadu v Holíči

Kontaktujte autora petície

Treba ešte podpísať petičné hárky

2017-10-23 17:14:45

Kedže väčšina z nás nemá zriadený zaručený elektronický podpis, je potrebné túto elektronickú petíciu podpísať aj písomnou formou na petičné hárky.
Petičné hárky majú k dispozícii:
Jaroslav Végh
Nataša Londarevová
Igor Bartošík
Michal Ambrúz
Miroslav Bilický
Peter Hlavatý
Roman Hrnčirík
Jozef Švrček

Marek Pelčák

Spôsob identifikácie osoby, ktorá vyjadrí súhlas so znením petície

2017-10-22 22:12:28
§ 4 zákona o petičnom práve
Zhromažďovanie podpisov pod petíciu

(1) Každý má právo spôsobom neodporujúcim zákonu vyzývať iné osoby, aby svojím podpisom petíciu podporili. Fyzická osoba čitateľne uvedie svoje meno, priezvisko, adresu trvalého pobytu1) a k týmto údajom pripojí svoj podpis. Právnická osoba uvedie svoj názov a sídlo; osoba oprávnená konať v jej mene čitateľne uvedie svoje meno, priezvisko, adresu trvalého pobytu1) a k týmto údajom pripojí svoj podpis. Ak osobitný predpis1a) ustanovuje najnižší počet osôb podporujúcich petíciu alebo vek osôb podporujúcich petíciu, uvedie sa čitateľne k údajom o osobe podporujúcej petíciu aj dátum jej narodenia. Osobám podporujúcim petíciu sa musí umožniť, aby sa s obsahom petície riadne oboznámili pred jej podpísaním.

Podanie a vybavenie petície

(1) Petícia musí byť písomná, označená slovom petícia a musí obsahovať predmet verejného alebo iného spoločného záujmu a údaje uvedené v § 4 ods. 1 o tom, kto ju podáva; ak petíciu podáva petičný výbor, uvedú sa údaje uvedené v § 4 ods. 1 o každom jeho členovi. Osoba určená na zastupovanie v styku s orgánom verejnej správy podľa § 3 ods. 3 alebo 4 pripojí v petícii k menu, priezvisku a adrese trvalého pobytu aj podpis.

(2) Pri podaní petície elektronickými prostriedkami sa písomná forma považuje za zachovanú, ak sú v nej uvedené údaje podľa § 4 ods. 1 o tom, kto ju podáva a zároveň je k dispozícii prostredníctvom elektronických prostriedkov elektronický formulár, ktorý možno podpísať zaručeným elektronickým podpisom.2)

Informácie k petícii

2017-10-22 21:51:31

Link ku komunite Ludia proti skladke nebezpečného odpadu v Holíči, kde sú zverejnené dodatočné informácie k tejto petícii: https://www.facebook.com/Ludia-proti-skl%C3%A1dke-nebezpe%C4%8Dn%C3%A9ho-odpadu-v-Hol%C3%AD%C4%8Di-376024479493795/

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.