Petícia za zrušenie prevádzky Šínweg, Pekná cesta 3531, BA Rača

Rhea

#1 Absolútne nesúhlasím.

2016-07-30 23:24

Konečne nejaký kúsok krásneho Života v Rači a ľuďom to vadí! Nemám slov. Šínweg je úžasné miesto, vďaka zaň. Bodaj by takýchto miest bolo viac.

Adis

#2 hrabe vám?

2016-07-30 23:41

Najkrajší podnik v celej Rači! A jeho majitelia, úžasní ľudia, ktorí (aspoň podľa mojich skúseností) vždy dbali na to, aby nerušili nočný kľud a nerobili bordel... Len klobúk smekám a ďakujem za to, že sa im podarilo vytvoriť tak krásne a mierumilovné miesto. Skôr by ste sa drahí a vážení spoluobčania, ktorí ste podpísali petíciu alebo to plánujete urobiť, mali zamerať na tých, ktorí po vašich obľúbených račianskych lesoch vyhadzujú s radosťou odpadky... a keď vám to tak vadí, tak z tej príjazdovej cestičky urobte zónu s vjazdom povoleným len registrovaným automobilom... ďakujem za vypočutie a pekný večer želám


Hosť

#3

2016-07-31 14:53

Hluk a mnoho lidí. oslavy, alkohol patří do města, ne do lesa. V zahrádkářské oblasti žijí lidé, kteří si tam pobyt vybrali právě většinou kvůli klidu....

Anonymous

#4 Re:

2016-07-31 17:40

#3: -  

 Dakujeme, uplne suhlasime s Vasim nazorom. Aj pre nas je les posvatny kvôli pokoju, ktory ponuka.


Anonymous

#5 Re: Absolútne nesúhlasím.

2016-07-31 17:43

#1: Rhea - Absolútne nesúhlasím. 

Ano, suhlasime, ze je to krasne miesto, ale skus sa na to pozriet aj ocami okolitych zahradkarov. Chcela by si chodit oddychovat do zahradky, vedla ktorej je kopec ludi, psov, deti, ktorí sa tam dosli zabavit a zabava nekonci ani po 22.00. Ako by si sa Ty citila v takej zahradke, kde mas vlastne cele dni hurhaj?


Anonymous

#6 Re: hrabe vám?

2016-07-31 17:49

#2: Adis - hrabe vám? 

 

Ano, suhlasime, ze je to krasne miesto, ale skus sa na to pozriet aj ocami okolitych zahradkarov. Chcela by si chodit oddychovat do zahradky, vedla ktorej je kopec ludi, psov, deti, ktorí sa tam dosli zabavit a zabava nekonci ani po 22.00. Ano vystupovanie prevadzkara je na urovni, ale asi tu nebyvas po 22.00. Za posledne tri vikendy tu bola 2 krat svadba  priblizne do 3.00 rana, samozrejme s hlasnou hudbou  a hocikedy v tyzdni a v piatok a sobotu pravidelne, tu pokracuju aj do 24.00. Viem to lebo tu byvame. Ako by si sa Ty citil v takej zahradke, kde mas vlastne cele dni hurhaj?

 

Dakujeme za odpoved

aj tebe pekny vecer


Hosť

#7 Re: Absolútne nesúhlasím.

2016-07-31 17:54

#1: Rhea - Absolútne nesúhlasím. 

 Takže hurá, nech sú krčmy všade, pri každom kríku a strome. Nestačí, že sú v Rači na každej ulici. Nech sú aj v prírode, potešme veveričky cez deň a krtkov večer a v noci. Čo tam po nejakých záhradkárov a ich deti. Kšeft je kšeft. Hlavne na Slovensku. Jupííí!


Anonymous

#8 Táto petícia nie je správna vec!

2016-07-31 20:09

Dovoľte mi, aby som v tomto fóre vyzdvihol dobré vlastnosti Šínwegu. Je to kultivovaná rodina, spojila susedov, Račanov, turistov. Sú až netypicky srdeční a milí, vymýšľajú skvelé komunitné aktivity. Myslím že mnohé končiny Bratislavy by radi vymenili svoje bezduché krčmy za takýto priateľský stánok. Bývam veľmi blízko a denne chodím okolo v rôznych časoch. Je zrejmé, že je to veľmi slušný podnik a vynikajúce miesto pre rodiny s deťmi. Odporúčam vám navštíviť Šínweg, a overiť si, či sa tvrdenia v petícii zakladajú na pravde. Ja osobne som nikdy nepočul neprijateľne hlasnú zábavu ani pred desiatou večer. Po desiatej tam občas vidno pár osôb, od ulice nepočuť nič, len cvrčky. Autá vidno len na vyhradenom mieste pred Šínwegom je ich zopár, pretože tam väčšina ľudí prichádza peši, alebo na bicykloch.


Anonymous

#9 Re: Táto petícia nie je správna vec!

2016-07-31 21:07

#8: - Táto petícia nie je správna vec! 

 Dobry vecer,

verim, ze ludia sa v zahrade pod stromami a pri pivku citia fajn, ale skuste sa na to pozriet aj ocami zahradkarov a obyvatelov, ktori susedia priamo so Sinwegom. Vy tam pridete povedzme na 2 hodiny a idete domov, kde mate predpokladam pokoj. Avsak takychto ludi ako Vy sa tu hlavne cez vikend vystrieda 100 alebo 200 alebo viac (neviem nepocitam) a okolosusediace pozemky tym padom maju v jednom kuse ruch od tesiacich sa, alebo placucich deti, dospelych ludi a vybuchov smiechu, k tomu aby nebolo malo sa pridaju stekajuce psy. A co sa tyka nocneho kludu - neviem kedy chodite okolo po 22.00, ale za posledne 3 tyzdne tu boli 2 svadby, kazda aspon do tretej rana. Samozrejme vykonne repraky nechybali. Okrem toho hocikedy vrava s vybuchmi smiechu v zahrade pokracuje do 23.00 alebo dlhsie. Ak sa Vam Sinweg tak paci, tak kludne Vam predam svoj pozemok, budete to mat asi 10m do krcmy.  A porozpravame sa o dva tyzdne a som si isty, ze Vas nazor sa zmeni o 180 stupnov.

 

Pekny vecer.

soloko

#10

2016-07-31 22:49

Naozaj pekne a pri beznej prevadzke tiche miesto... dnes ale asi ako odplatu dolna susedka pustala hlasne chrcanie radia a predtym nejaky iny hluk (alebo stroj?). Horny sused dal rozumnejsie transparent, z ktoreho je hostom myslim jasne, ze by nemali byt hlucni... Inak majitel tohto podniku je super, aky problem je dohodnut sa napriklad na peknom vysokom murovanom plote? Ved uz teraz su z hornej strany asi 2,5m dosky, len tie riesia akurat sukromie... Murovany plot by vyriesil aj bezny hluk a akcie ako svadby - doteraz to tam nebyvalo, tak snad by sa dalo dohodnut na starom rezime/mozno nejakych vynimkach... ale hned peticia za zrusenie? Hladajte kompromis, hlavne ak to nevlastni ziadna srocka, developer, zazobanec... :)


Anonymous

#11 Re:

2016-08-01 05:45

#10: soloko -  

 Dobry den,

nie sme zastancami radikalnych rieseni, ale s prevadzkarom sme sa snazili dohodnut asi pol roka ohladom rusenia nocneho kludu. Bol u nas asi 4 krat na navsteve, kde sme sa snazili dohodnut, neskor uz neodpisoval ani na sms ani na mail.  Nakoniec povedal, ze ak niekomu nieco vadi, tak si to mame riesit s uradmi. Skusil som to aj s jeho mamou a ta povedala, ze ak si nevieme zvyknut, tak sa mame odstahovat. To je myslim jasne stanovisko, ze mame vas v pazi.

 

Pekny den

Juro

#12 Som za zachovanie Šinvégu

2016-08-01 08:26

, lebo je to to najlepšie čo v poslednom čase v Rači vzniklo


Anonymous

#13 Re: Som za zachovanie Šinvégu

2016-08-01 09:10

#12: Juro - Som za zachovanie Šinvégu 

 Vazime si Vas nazor. Aj ja by som sa na to inak pozerala, ak by som si obcas vysla von na pivko do krasneho prostredia, ale ak sa vratite domov z prace, pred domom vam stoji zopar aut a do Vasej zahrady sa Vam ozyva len vrava, krik, placuce deti a parkujuce a odparkuvajuce auta, tak sa zacnete modlit, aby bolo dazdivo a hmlisto. Vtedy si môzete vyjst von a uzivat si les, do ktoreho ste prisli, aby bol skutocne lesom.


Hosť

#14

2016-08-01 10:08

NÁZOR PREVÁDZKOVATEĽA BUFETU Šínweg

Bez zapájania emócií konštatujem, že petícia je výsledkom konfliktu záujmov. 

Na jednej strane je záujem susedov, ktorí chcú v tejto rekreačnej lokalite trvalo bývať a chcú k tomu exkluzívny kľud. 

Na druhej strane je môj záujem poskytovať v tejto lokalite služby v takom rozsahu, aby uspokojili požiadavky hostí.

A potom tu je záujem verejnosti, ktorá chce vypadnúť zo sídliska a stráviť zopár hodín v nejakom peknom, príjemnom prostredí.

Ja osobne si netrúfam rozhodnúť, ktorý z týchto záujmov je správny. Určite má každý z nich niečo do seba a ja sa nebudem staviať do pozície rozhodnúť, ktorý z nich má navrch. To nech rozhodnú orgány, ktoré to majú na starosti.

Ja podnikám len v takom rozsahu, ako mám vydané povolenia. A rovnakom rozsahu využívam aj svoje vlastnícke právo na pozemok. Počas posledného mesiaca sa na základe udania susedov u mňa vystriedali kontroly zo Štátnej veteriny, Úraduverejného zdravia, Inšpektorátu práce, Colnej a finančnej správy + miestny kontrolór a stavebný úrad z Rače. Všetky kontroli konštatovali BEZ NEDOSTATKOV. Akurát mi zabrali kopec času. 

Na záver dodávam, že neustály rozvoj a zvyšovanie úrovne v poskytovaní služieb v oblasti cestovného ruchu je jediným spôsobom ako zabrániť, aby sa rekreačné oblasti Bratislavy menili na exluzívne obytné zóny. 

Iba tlak verejnosti totiž dokáže prekonať všetky ostatné.


Hosť

#15 Re: Re:

2016-08-01 14:31

#11: - Re:  

 NÁZOR PREVÁDZKOVATEĹA ŠÍNWEGU

Nie je pravda, ze nase stanovisko je "mame vas v pazi". Vzdy som pocuval a prisposoboval sa. Dokonca si nas aj navstevoval. Ked sa ti podarilo skolaudovat svoj "zahradny dom" a viac si uz nepotreboval dobre vztahy so mnou, tvoje poziadavky zacali byt nesplnitelne a debata s tebou k nicomu neviedla. Preto som zaujal stanovisko, aby o nasom spore rozhodli prislusne organy. Rovnaky pristup zaujala aj mama, po ktorej si hucal a trieskal pri tom po stole. 

To, ze povies, ze rusime nocny klud este neznamena, ze ho rusime. O tom rozhoduju policajti, ktorych na mna kazdy den 22:01 volas. Ani v jednom pripade policajti nekonstatovali porusenie a ja som nedostal ziadnu pokutu. To je myslim jasny dokaz.

Vsetky tvoje aktivity proti mojej prevadzke su pre mna pochopitelne, nehnevam sa a ani nechystam ziadne odvety. Robit niekomu umyselne zle je vycerpavajuce, casovo narocne a kazi to karmu. 

Vsetko co robim, robim v najlepsom vedomi a svedomi. Mozem ti len odporucit konat rovnako. A ak mas pocit, ze je tvoje pravo porusovane, obrat sa na prislusne organy. 

Laszló

#16 Re: Re: Absolútne nesúhlasím.

2016-08-01 14:52

#7: - Re: Absolútne nesúhlasím. 

 Vazeny pan zahradkar!

Este pred tym, nez si uvedomite maloduchost Vasich riadkov, prosim uvedomte si jednu velmi zavaznu vec.
Cosokoro budete smutne spominat ako Vam super bolo vo Vasej zahradke, kym Vam zivot a radovanky v zahrade narusali len slusni ludia, ktorych som pocas mojej navstevy tohto zahradneho bufetu ani raz nezazil, kricat, vrieskat, alebo inak prejavovat svoje alkoholom zmutovane emocie. Az v tesnej blizkosti narastu panelaky a do Vasej zahradky sa budu ludia pozerat z 8-meho poschodia, zaspominate este na pocity, ktore mate teraz v srdci a poviete si "jak dobre bolo kym tu bol ten Šínweg"!

S pozdravom
Spokojny zakaznik a evidentne Vas platonicky nepriatel.

Linda

#17 Šínweg je super!

2016-08-01 17:33

Ľudia, uvedomujete si, čo tu píšete? Vy sa tu sťažujete, aký je Šínweg, ale to, že máte postavené rodinné domy v záhradkárskej oblasti a lese Vám zjavne vôbec nevadí. Zaujímavé. Keby ste chodili na záhradu - záhradu, tiež tam strávite 2-3 hodiny a idete domov. Ale keď tam bývate, chápem, že Vám vadí aj to, ze prejde okolo auto. Je mi z Vás smutno, pretože Šínweg je výborne miesto na oddych, je tam perfektná atmosféra, vynikajúce jedlo a každý si tam nájde "to svoje". Ten trápny transparent a hluk z okolitych záhrad, ktorý sme si užili v nedeľu vypovedá o charaktere majiteľov záhrad a "záhrad" (rodinných domov). Takže Vám "gratulujem", ak by sa Vám nejakým neuveriteľným zázrakom podarilo zatvoriť jedno z najlepších miest v meste. Určite Vám budú vďační aj rodičia, ktorí môžu vypustiť deti do bétonovej džungle namiesto do prírody a zelene. Vďaka, ste fakt "super".


Anonymous

#18 Re: Re: Re:

2016-08-01 19:43

#15: - Re: Re:  

Matúš, ver mi, ze my nie sme zmyslov zbaveni a nikdy sme nikomu nechceli zle. Chodievali sme aj obcas k vam na pivko, aj sme prehodili zopar viet a musim povedat, ze sme ti velmi drzali palce. Byvame tu uz druhy rok a prvy rok sme sa tesili z toho, ako Ti to ide. Diskusia s Tebou nema nic spolocne s nasou kolaudaciou. Nas dom sme kupovali ako skolaudovany, môzes si to pozriet na katastri. Je pravda, ze sme si chceli od Tvojho otca odkupit uzulinky pas pozemku, ktory tam vznikol zapisom v  r. 2012 (myslim), ale samotny dom stoji dlhsie ako Tvoj turisticky bufet. Rovnako tak sme si vychadzali aj s Tvojou rodinou, nemame nic proti Vam, ver mi.

Problemy nastali az minuly rok v lete, ked si organizoval zurky dlho do noci / rana a zavolali sme si Ta na debatu, kde sme sa mierumilovne dohodli, ze sa budes snazit to napravit. Nikdy sme na Teba ani na nikoho z vas nekricali a urcite to nebudeme ani robit. Boli sme vsak vo velkom pomykove, ked v den, kde sme spolu hovorili, podobnu zurku si urobil znova v ten vecer. My nie sme ani hyeny, ani bestie, da sa s nami dohodnut, ked vieme, ze mas nejaku akciu, tak by si oznamil, ale ked mas tych akcii viac nez vela, tak sme z toho aj my unaveni.

Pri debate s Tvojou maminou som bola hore v izbe a ani môj manzel, ani Tvoja mama po sebe nekricali ani nebuchali po stole. Obaja su dost inteligenti a slusni, aby tak nerobili.

Ked spominas tych policajtov, tam to väzi v niecom inom ako v tom, ze by si nerusil nocny klud. Sam dobre vies, ze organizovat svadby - to nie je asi do 22ej, ale to si tu nedokazeme.

Co sa tyka dobrych vztahov so susedmi, tie budeme potrebovat vzdy, nesuvisi to s nicim, co by sme potrebovali alebo nepotrebovali a fakt by som sa velmi tesila, keby sme si nasli spolocnu cestu.

Na margo tych zahradnych domov môzem povedat len tolko, ze my sme si ho kupili hotovy a zadlzili sme sa na cely zivot. Je preto pochopitelne, ze tam chceme aj byvat. Nikoho sme ani nepodplatili, ani neokradli. Sam vies, ze chodim kazdy den peso k zastavke elektricky a naspat, nie sme ziadni magnati a ani nimi nechceme byt. Prosim chap ale aj Ty nas, ze niekedy mame toho uz nad hlavu dost. Ci tu byvame alebo uzivame pozemok ako zahradku, kazdy ma pravo na pokoj a napokon, kde inde ako v zone urcenej na individualnu rekreaciu.

 

Dakujem za Tvoj cas.

Marienka

 


Anonymous

#19 Re: Šínweg je super!

2016-08-01 19:47

#17: Linda - Šínweg je super! 

 Dobry vecer Linda,

vo svojich odpovediach nikoho neosopujeme, tak prosim nerobte ani Vy tak.

Odpoved na Vas podnet sme poskytli uz v odpovediach prevadzkarovi.

Viem, ze Vas nazor nezmenime, ale neznamena to, aby sme boli k sebe zli alebo hrubi.

Dakujem.


Anonymous

#20 Re: Re: Re: Absolútne nesúhlasím.

2016-08-01 21:13

#16: Laszló - Re: Re: Absolútne nesúhlasím. 

 Dobry den,

 

ked sa Vam nepozdava moj nazor, tak sa porozpravajte s panom, ktoremu hned vedla jeho zahradky "sprijemnuju" chvile na dochodku neustale dzavotajuce deti.

 

Potom mi prosim odpiste.

 

Dakujem

 

 


Hosť

#21 ŠÍNWEG JE NAOKO KRÁSNY.....ALE POD POVRCHOM HNIJE..MAJITEĽ SPAMATAJ SA!!!!

2016-08-02 12:08

Uniknúť zo sídliska chce každý,je krásne je ísť do lesa. Majiteľ bufetu Šínweg si to dobre uvedomuje a preto spravil logický podnikateľský krok. Všetko by bolo v poriadku,aj susedia by to zvládali, keby svoje aktivity čoraz nestupňoval. Už je tu živá hudba,detské oslavy, svatba..kam chce až zájsť??? Ano,tie akcie sú vo "verejnom záujme," ale nemá prednosť záujem ľudí,ktorí okolo bývaju? Snaha dohodnúť sa? Nie,majiteľ je arogantný,kasa sa mu napĺňa a na záhrade si spravil paradny biznis uprostred lesov.

čo bude najbližšie? teambuildingy a firemne hry uprostred lesa????

hostom bufetu Šínweg sa nečudujem-prostredie je paradne..Ale moja sloboda konci tam,kde zacina sloboda druheho..

 

VYZVA MAJITELOVI:

Vratte sa tam kde ste boli pred rokom - prevadzkujte si svoj bufet,pustite sem-tam hudbu,no nerobte to ako teraz - megalomansky,arogantne,bezohladne. Kazdy vie urobit kompromis,ale musi byt na oboch stranach vôľa...

Vraj Vam susedia robia zle,je to ich karma????

Vy si radsej upracte tu svoju a vsetky tie negativne veci,tato peticia, susedove transparenty, prieky susedov - to vsetko ROBITE VY SAM, PAN MAJITEL!!!!! Neviem ako mozete pokojne podnikat ked viete ze ludia okolo vas to musia trpiet,byt zavreti a pocuvat vas hluk a cakat kedy odide posledny host??!! je mi z vas zle

Daniel Makovicky

navstevnik Peknej cesty

 

 

D.

#22 Sinweg je fajn.

2016-08-02 16:32

Chcel by som vyjadrit podporu bufetu Sinweg. Drzal som tomuto podniku palce odzaciatku a tesi ma, ze aj dnes sa tam clovek citi "ako v Rakusku". Je citit, ze viac ako "podnikanie" je to o plneni sna.

Sam som zahradkar, a chapem, ze pritomnost hosti susedov so zahradkou otravuje lebo by si zelali absolutny klud. Ako nezucastnena osoba by som navrhoval, aby ste sa susedsky dohodli na nejakom murovanom muriku, ktory by plnil protihlukovu funkciu. Ak sa takto dohodnete, nakoniec to bude dobre i pre vas, lebo taketo podniky su to jedine co brani tomu aby sa to tam zastavalo vratane vinohradov a potom bude po klude.

Co sa tyka rodinnych domov, ktore tam rastu - myslim ze toto su zahradne pozemky vedene v katastri ako "Zahrada". Dufam ze nebudem zniet ako pravnik, ale zo zakona teda budova musi byt vedena ako "Nebytova budova", resp. ako "zahradny domcek". Nuz a tu je asi ten problem - domy tam nemaju co hladat, a aj ked verim ze ste zan dali cely majetok, je obtiazne argumentovat tym ze tu byvate, lebo podla katastra sa tam byvat nema. Na konci dna sa moze stat, ze sa tam postavi dom vedla domu (co sa aj pomaly deje) a ked sa to prehupne do vinohradov a panelakov, kludu tam potom nebude viac ale menej. Stalo by naozaj za zvazenie skusit nejake protihlukove opatrenia, aj ked co som si ja vsimol (chodim casto okolo bicyklom) po 22:00 su vsetci odideni a ak tam niekto je tak jedine vnutri, lebo vonku nie je nikoho vidno ani pocut. 

Drzim Vam vsetkym palce nech najdete spolucnu rec a hlavne riesenie. Za seba budem rad ked ten bufet zostane otvoreny.

Dušan

#23

2016-08-03 07:43

Dobrý deň,

bol som na šinvegu niekoľko krát a nikdy som tam nezažil hlučné prostredie. Jediný zdrojom hluku ktorý som tam počul boli práve sťažujúci sa susedia ktorí ztrucu na striedačku púšťali hlasnú hudbu a cirkulárku. Úroveň hluku ktrorá  je na šinvegu je porovnateľná ako keď si na záhradu zavoláte priateľov alebo príbuzných. Tiež tam nebude ticho. Na to ale záhradne a rekreačné oblasti  sú. Je to miesto kde majú ľudia relaxovať porozprávať sa. Nie je to obytná zóna aj keď v poslednej dobe sme svedkami, že naši bohatší spoluobčania by radi oplotili všetky pekné časti bratislavy a nepustili do nich nikoho. S pozdravom a želaním že nie všetky pekné miesta budú prístupné iba pre horných 10 000.

Dušan

Peter

#24 Re: ŠÍNWEG JE NAOKO KRÁSNY.....ALE POD POVRCHOM HNIJE..MAJITEĽ SPAMATAJ SA!!!!

2016-08-03 13:10

#21: - ŠÍNWEG JE NAOKO KRÁSNY.....ALE POD POVRCHOM HNIJE..MAJITEĽ SPAMATAJ SA!!!! 

Pod povrchom hnije akurát tak vaša úbohosť a malosť. Klasický príklad slovenskej nátury. Keď sa nedarí mne, tak aspoň ublížim inému tým že podpíšem petíciu za zrušenie je podnikania. Čím tak strašne ubližuje tento mladý podnikateľ ? Tým že dáva prácu niekoľkým ľuďom ? Tým že nežije z vašich daní ? Tým že svoju peknú záhradu sprístupnil turistom a mladým rodinam s deťmi ? Náhodou ho poznám a viem, že sa snažil byť voči susedom ústretový. Chodte si tam sadnuť a posúdte mieru hluku. Pár metrov od zárady ani nebudete vediet, že tam je podnik. Preboha kto tam trpííí a čím. Trpieť môžu akurát mizantropovia ktorí neznášajú ľudí. Každý podnik v bratislave má vo svojom okolí desiatky bytov. To všetci trpia ? 

Linda

#25 Re: Re: Šínweg je super!

2016-08-03 15:01

#19: - Re: Šínweg je super! 

 Dobrý deň, 

Nemyslim si, ze som na niekoho zlá a hrubá. Vyjadrila som svoj názor - viď komentáre nižšie, nie som sama...