Petícia za zrušenie prevádzky Šínweg, Pekná cesta 3531, BA Rača

Quoted post


Hosť

#3

2016-07-31 14:53

Hluk a mnoho lidí. oslavy, alkohol patří do města, ne do lesa. V zahrádkářské oblasti žijí lidé, kteří si tam pobyt vybrali právě většinou kvůli klidu....

Replies


Anonymous

#4 Re:

2016-07-31 17:40:46

#3: -  

 Dakujeme, uplne suhlasime s Vasim nazorom. Aj pre nas je les posvatny kvôli pokoju, ktory ponuka.

Džordi

#27 Re:

2016-08-05 12:57:08

#3: -  

 Bolo by to krásne, keby to bola pravda. Okolo záhrady Šinweg síce z jednej strany bol les, ale len dovtedy, kým ho nevyklčovali, aby ho poskytli záhradkárom na obrábanie pôdy. A boli tam  aj takí záhradkári, ktorí veru často organizovali rôzne značne hlučné "party", avšak pôvodní majitelia sa veru nechodili sťažovať, ako to robia záhradkári. Pokopkali, pooberali úrodu a išli domov spať, lebo v tejto oblasti nikto nemôže mať trvalý pobyt, je to extravilán. 

A to vedeli aj súčasní iniciátori tejto petície, keď si kupovali tú chatu, v ktorej teraz bývajú. Podotýkam načierno, lebo tam nemôžu mať trvalý pobyt. A aj v kolaudačnom rozhodnutí na tento ich objekt to bolo výslovne uvedené. A tiež vedeli, že si kupujú chatu pri bufete, lebo ten tam už vtedy bol. Dokonca tam celkom radi chodili, lebo sa im tam ušlo i ovocie i humusová zemina. Vtedy nijako neprotestovali. A aj ich príbuzní tam radi zašli na kávu či na niečo dobré na jedenie. Je mi lúto, že takto radikálne zmenili názor. Chápem, že by chceli mať pokoj. Ale prečo si potom kúpili chatu vedľa bufetu a v extraviláne, kde ani trvalo nemôžu bývať?

Šinweg má všetky legálne povolenia na to, aby mohol fungovať a jej majiteľ sa skutočne snažil vyjsť v ústrety svojím susedom aj pokiaľ ide o prevádzkové hodiny, lebo v extraviláne by mohol mať povolené otváracie hodiny až do 24,00. 

Aj pokiaľ ide o hluk, také akcie, ako bola tá svatba, sa tam veru konali len druhýkrát - na výslovnú prosbu našich priateľov, ktorí ju tam veľmi chceli mať. Ale veď aj v každej rodine sa z času na čas vyskytne taká príležitosť na väčšiu oslavu a tolerantní susedia (podotýkam tí s trvalým bydliskom)  to chápu a neprotestujú. A preto si myslím, že v takej širokej rodine, aká sa na Šinwegu zišla a rada sa tam stretáva,  sa takáto väčšia akcia dvakrát do roka dá tolerovať.

Mimochodom, podotýkam, že ani tá hudobná produkcia nemusela byť taká hlasná, keby náš "tolerantný" sused práve vtedy "úplne náhodou" niekoľko hodín nepílil drevo na cilkulárke a nepúšťal si pritom skutočne veľmi hlasno nejaké heavy metalové kapely. Aby svadobčania nemuseli počúvať tieto "príjemné" zvuky, samozrejme, *vypeckovali" viac tú svoju aparatúru a nechali ju zapnutú nepretržite, aj keď to pôvodne nemali v pláne. Ako sa do hory volá...

Nemyslím si, že sa takto dajú budovať dobré susedské vzťahy, čo je nám úprimne ľúto. My sme to veľemi chceli a chceli sme pre to urobiť všetko, aj keď nie vždy sa to dá podľa predstáv obidvoch strán.  Takéto vyhrotenie situácie skutočne nikomu neprospieva, ani sťažovateľom, lebo tí si akurát tak môžu poškodiť svoje zdravie a, bohužiaľ, nič tým nedosiahnu. Najjednoduchšie a najúčinnejšie rioešenie tejto situácie je sadnúť si spolu a seriózne sa dohodnúť. Pododýkam, seriózne, lebo ak niekomu prekáža aj džavot a šantenie detí, niečo s ním nie je v poriadku a mal by s tým niečo čo najskôr robiť.  Najmä preto, lebo aj jemu sa čoskoro narodí dieťa, ktoré veru nekričí a neplače na povel, keď sa to rodičom hodí.