Petícia za zrušenie prevádzky Šínweg, Pekná cesta 3531, BA Rača


Hosť

#26 Re: Re: ŠÍNWEG JE NAOKO KRÁSNY.....ALE POD POVRCHOM HNIJE..MAJITEĽ SPAMATAJ SA!!!!

2016-08-03 16:19

#24: Peter - Re: ŠÍNWEG JE NAOKO KRÁSNY.....ALE POD POVRCHOM HNIJE..MAJITEĽ SPAMATAJ SA!!!! 

 Neviem ci vsetci trpia,ale malokto je z pritomnosti podniku blizko jeho domu/bytu nadseny. Ale stava sa,nezijeme na samote. Nikto mu ten podnik nezavidi,len jeho aktivity zacinaju naberat na intenzite. Ja som si tam skusil sadnut - minuly piatok tam bola svatba a revala hudba,nadhera. V istu stredu tiez  - ziva hudba. Nie je to samozrejme tak kazdy den,ale organizovat tam narodeniny,detske oslavy a svatby so susedmi naokolo - to je moc

Ja zas nahodou poznam jeho suseda a viem,ze prevadzkar Šinwegu voci susedom okolo ustretovy nie je. Ako by sa vam pacilo,keby Vam sused (jeho mama) povedal,ze tento v piatok bude svatba,150 ludi,a tak radsej nebudte doma????? toto ale bezny navstevnik v krasnej zahrade nevidi.

Daniel Makovicky

 

Džordi

#27 Re:

2016-08-05 12:57

#3: -  

 Bolo by to krásne, keby to bola pravda. Okolo záhrady Šinweg síce z jednej strany bol les, ale len dovtedy, kým ho nevyklčovali, aby ho poskytli záhradkárom na obrábanie pôdy. A boli tam  aj takí záhradkári, ktorí veru často organizovali rôzne značne hlučné "party", avšak pôvodní majitelia sa veru nechodili sťažovať, ako to robia záhradkári. Pokopkali, pooberali úrodu a išli domov spať, lebo v tejto oblasti nikto nemôže mať trvalý pobyt, je to extravilán. 

A to vedeli aj súčasní iniciátori tejto petície, keď si kupovali tú chatu, v ktorej teraz bývajú. Podotýkam načierno, lebo tam nemôžu mať trvalý pobyt. A aj v kolaudačnom rozhodnutí na tento ich objekt to bolo výslovne uvedené. A tiež vedeli, že si kupujú chatu pri bufete, lebo ten tam už vtedy bol. Dokonca tam celkom radi chodili, lebo sa im tam ušlo i ovocie i humusová zemina. Vtedy nijako neprotestovali. A aj ich príbuzní tam radi zašli na kávu či na niečo dobré na jedenie. Je mi lúto, že takto radikálne zmenili názor. Chápem, že by chceli mať pokoj. Ale prečo si potom kúpili chatu vedľa bufetu a v extraviláne, kde ani trvalo nemôžu bývať?

Šinweg má všetky legálne povolenia na to, aby mohol fungovať a jej majiteľ sa skutočne snažil vyjsť v ústrety svojím susedom aj pokiaľ ide o prevádzkové hodiny, lebo v extraviláne by mohol mať povolené otváracie hodiny až do 24,00. 

Aj pokiaľ ide o hluk, také akcie, ako bola tá svatba, sa tam veru konali len druhýkrát - na výslovnú prosbu našich priateľov, ktorí ju tam veľmi chceli mať. Ale veď aj v každej rodine sa z času na čas vyskytne taká príležitosť na väčšiu oslavu a tolerantní susedia (podotýkam tí s trvalým bydliskom)  to chápu a neprotestujú. A preto si myslím, že v takej širokej rodine, aká sa na Šinwegu zišla a rada sa tam stretáva,  sa takáto väčšia akcia dvakrát do roka dá tolerovať.

Mimochodom, podotýkam, že ani tá hudobná produkcia nemusela byť taká hlasná, keby náš "tolerantný" sused práve vtedy "úplne náhodou" niekoľko hodín nepílil drevo na cilkulárke a nepúšťal si pritom skutočne veľmi hlasno nejaké heavy metalové kapely. Aby svadobčania nemuseli počúvať tieto "príjemné" zvuky, samozrejme, *vypeckovali" viac tú svoju aparatúru a nechali ju zapnutú nepretržite, aj keď to pôvodne nemali v pláne. Ako sa do hory volá...

Nemyslím si, že sa takto dajú budovať dobré susedské vzťahy, čo je nám úprimne ľúto. My sme to veľemi chceli a chceli sme pre to urobiť všetko, aj keď nie vždy sa to dá podľa predstáv obidvoch strán.  Takéto vyhrotenie situácie skutočne nikomu neprospieva, ani sťažovateľom, lebo tí si akurát tak môžu poškodiť svoje zdravie a, bohužiaľ, nič tým nedosiahnu. Najjednoduchšie a najúčinnejšie rioešenie tejto situácie je sadnúť si spolu a seriózne sa dohodnúť. Pododýkam, seriózne, lebo ak niekomu prekáža aj džavot a šantenie detí, niečo s ním nie je v poriadku a mal by s tým niečo čo najskôr robiť.  Najmä preto, lebo aj jemu sa čoskoro narodí dieťa, ktoré veru nekričí a neplače na povel, keď sa to rodičom hodí.

 


Hosť

#28 Re: Re: Táto petícia nie je správna vec!

2016-08-05 13:06

#9: - Re: Táto petícia nie je správna vec! 

 Radi ho kúpime, máme nervy v poriadku a sme spoločenskí a tolerantní. Okrem toho všade v meste je veľa podnikov, detských ihrísk i psíčkari sú tam všade so štekajúcimi psami. To patrí do súčasnej civilizácie a nevyhnete sa tomu nikde. Ani tí majitelia chatiek, ktorí ich majú oproti veľkému ihrisku pri horárni na konci Peknej cesty, to nemajú ine a nikto z nich nijako neprotestuje ani sa nesťažuje na všetky strany.

Tí, ktorým toto všetko prekáža, by sa mali odsťahovať niekde na samotu a začať si liečiť nervy, lebo pred sebou človek neutečie ani na tom najpustejšom mieste :)

Matuš

#29 Re:

2016-08-19 16:58

#14: -  

 Manipuluješ verejnou mienkou. Ide o inteligentné ale mafiánske spôsoby aby si vyštval záhradkároch prostredníctvom hostí a ich detí. Prečo pre peniaze pre nič iné. Cieľ je jasný zarobiť a rozšíriť si územie. Čo má spoločné Tvoje ponikanie s krčmou so záhradkárskou a chatovou osadou nič a len také podnikanie  je v území povolené. Klameš, podvádzaš slubuješ s milou tvárou.  Pôjdeš aj cez mŕtvoly. Nevadí ti ani starý pán ani stará pani ani ich príhody ktoré prekonali za dva roky. Ja nič ja muzikan, ja pre peniaze spravím všetko. Využijem všetko každého, piť nebudem ale nalievať budem.

Nie je prízemné útočiť na priateľov z Drevodomu, či tam majú právo spať jednu alebo aj 300 dní a čosi im vykrikovať verejne. Veď sú slušnejší ako ty , ešte ti aj Marienka naletela.  Ukázala, že cesta nie je zarúbaná. Tvoji hostia rozoberajú a budú žiadať čo môžu a nemôžu spraviť u seba na pozemku, dávaž im to do hlavy ty, organizuješ ich. Riešite trvalý pobyt ľudí-vlastníkov na pozemku v počte 2 a viac. Nenarobia toĺko hluku aký je v krčme... Úbohosť. 

S tými záujmami si čo chcel povedať. Vy záhradkári prečo chcete mať ticho veď tu máte zábavu v krčme, načo ste si zveľadili záhradky a prečo by ste mali spať v chatkách sú tu u mňa hostia ktorí mi pekne zaplatia.

 

 

matuš

#30 Re: ŠÍNWEG JE NAOKO KRÁSNY.....ALE POD POVRCHOM HNIJE..MAJITEĽ SPAMATAJ SA!!!!

2016-08-19 17:06

#21: - ŠÍNWEG JE NAOKO KRÁSNY.....ALE POD POVRCHOM HNIJE..MAJITEĽ SPAMATAJ SA!!!! 

 Daniel Makovický ďakujeme za príspevok. Vystihli ste podstatú

Matuš

#31 Re: Re:

2016-08-19 17:32

#27: Džordi - Re:  

 Čo si hladala v bufete? Svadbu? Bufet je menej ako samoobsluha.

Svadobčania mali byť o napolitánkach a stáť v rade.

Mala si súhlas susedov ? Keby išlo o tvoj pozemok určite by si sa s nami dohodla, vydržali by sme hluk raz za život majiteľa záhrady. Ani sme o tom nevedeli to je bezohladnosť. Pre Vás nemôžeme využívať chaty celkom dobre ste nas vycvičili. JA JA JA a nikto viac. Sú vhodné miesta na svadbu aj na obrad ale v záhradkárskej osade  to určite nie je.....ešte za slušný obnos alebo si to mala zdarma???? od priatela Matuša. 

V sobotu na záhradách sa najviac pracuje aj sa píli drevo ale svadby v bufete a otvorený výčap.....hudba 

matúš

#32 Re: Re:

2016-08-19 17:46

#27: Džordi - Re:  

 ako si dobre informovaný a od koho? Ďakujeme, že hodiny zatváracie sú len do 22.hod  každý každučký deň a každý každučký deň sa nedodržujú.

Si taký kamarát, že ťa  Matúš platí aby si vedel že má všetky povolenia aj na parkovisko  na pozemkoch Mestských lesoV? Vyjadruješ sa veci s ktorou nemáš nič spoločné. Povolenia. Naštuduj si zákony, prezri si doklady Matúša a uvidíš prečo platiš dane aj na krčmu priatela Matúša

Maatúš

#33 Re: Šínweg je super!

2016-08-19 18:01

#17: Linda - Šínweg je super! 

 Linda si kompentná určovať koľko hodín môžu záhradkári straviť na záhrade 2-3 hodiny a nemôžu prespať na chate lebo ste tu Vy, ktorá si vyjde do prírody a ruší druhých na pozemkoch. 

Keby ste každý deň mali vedľa bytu krčmu a na balkóne s krásnym výhladom by popíjali hostia aj v noci dopriali by ste im to?  Lokalita je na individuálnu rekreáciu  i byt je na individuálne bývanie.  Nemáte tam čo hladať.

 

Rodinka z panelaku

#34 Panelakove lamento alebo zahradkari skuste sidlisko

2019-12-25 12:16

Za vacsinu bratislavcanov co nemaju to stastie v tejto betonovej dzungli vlastnit zahradku s domom. Ruku na srdce ti co byvame popri nejakej komunikacii, kolko, aut, sanitiek, elektriciek a motoriek vam prehuci kazdu noc popod okna? Nehovoriac o ludoch co byvaju popri letisku a zeleznici. Kolko budov sa stavia a rekonstruuje? Kolko susedov vrta a rekonstruuje byt cez weekend lebo cez tyzden sa im to neda kedze su v praci? A to je nase trvale bydlisko.

V panelaku pocujete  ako deti placu, smeju sa, kricia, dupocu nad vami, presuva sa nabytok veci padaju na zem. Kolko ludi v panelaku cvici na klavir, ma pustenu reklamu v telke ale bo ma hlasny ehm ...  Aj v panelakoch ma niekto z casu na cas zurky v idealnom pripade iba do 22:00 a nanestastie vacsina obyvatelov panelakov nema susedov len z jednej strany.

To ze auta parkuju ... to je zial realita vsade v BA

Ti co nemaju to stastie byvat vo vysnivanom domceku pod lesom, sinweg aspon na chvilu ponuka ten pocit byt v zahrade a moct sa ist poprechadzat do vinohradu alebo lesa. Pre ich deti je zahrada na sinwegu uzasne miesto plne aktivit kde sa nemusi rodic bat ze ho prejde auto...a aspon za tu chvilku tam stravenu s rodinkou radi podporime prevadzku aspon tymito slovami.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2019-12-25 12:21