Petícia proti výstavbe parkovacieho domu Obchodná Vlčince

Kontaktujte autora petície

Ukončenie zbierania podpisov

2022-02-01 13:33:10

Ďakujeme všetkým za podporu pri petícii, ktorá vyjadrovala nesúhlas občanov sídliska Vlčince a občanov mesta Žiliny aby sa mestské pozemky predavali súkromíkom.

Tiež vyjadrovala, že je nutné riešiť parkovaciu situáciu v meste Žilina, nie však na úkor zelene sídliska Vlčince, kde sa z Obchodnej ulice stáva biznis zóna a zeleň bude mať nesporný význam pre obyvateľov sídliska ešte viac ako predtým.

Ďakujeme za zjednotenie sa. 

Park ochránime.

 


Ing. Darina Mikušová a petičný výbor

Aktualizácia informácií po predstavení zmeneného návrhu developerom

2022-01-11 19:47:25

POZÝVAME OBYVATEĽOV aby prišli podporiť SVOJ NESÚHLAS S ODPREDAJOM/VÝMENOU MESTSKÉHO POZEMKU VO ŠTVRTOK 13.1. o 15:30 na lúke B.S. TIMRAVY-OBCHODNÁ.

Naša lúka je veľká pre všetkých. Priďte sa poprechádzať a tak prejaviť svoj názor a podporu.

Samozrejme s rešpektovaním aktuálnych protipandemických opatrení v exteriéri.

Sme proti odpredaju pozemku na B.S. TIMRAVY za účelom výstavby parkovacieho domu v akejkoľvek podobe. Vnútrobloky na sídliskách majú slúžiť len na športové a rekreačné aktivty pre obyvateľov a nemali by skončiť v súkromných rukách.  Sme za získanie pozemku do dlhodobého prenájmu za účelom vybudovania komunitnej záhrady.

Téma parkovacej politiky sa v meste Žilina musí viac riešiť, nielen na papieri ale komplexne s cieľom automobilovú dopravu regulovať tak, aby na parkovacích miestach nestáli vraky, boli obmedzene "autobazáre", ktoré si vytvárajú niektorí občania, musíme zastaviť rastucí trend, kedy v štvorčlennej rodine prislúchajú aj tri autá....Návrhov je množstvo.

Tak isto podporujeme stretnutie občanov sídliska s poslancami za volebný obvod č.4, dňa 13.1. 2022 o 17:00 pred denným stacionárom na Námestí J. Borodáča 1, 010 08 Žilina.

 

Ďakujeme


Ing. Darina Mikušová a petičný výbor

Verejná diskusia iniciovaná developerom

2022-01-08 19:55:41

Pekný deň,

v prvom rade by sme sa v menej petičného výboru chceli poďakovať všetkým, ktorí svojim podpisom podporili online petíciu proti odpredaju mestského pozemku a výstavbe súkromného parkovacieho domu na sídlisku Vlčince.

Mesto odpredaj ani návrhy poslancov na opätovné zaradenie do Mestského zastupiteľstva nepodporilo, ani nepodpísalo. V poslednej reportáži v televízii bola však uvedená informácia, že Mestské zastupiteľstvo rozhodne vo februári. Čo je na zamyslenie, či je táto informácia naozaj aktuálna.

Aj napriek názorom obyvateľov dotknutých ulíc a mestských útvarov, developer stále prejavuje záujem o daný pozemok. Aj o verejnú diskusiu.

V pondelok 10.1.2022 o 16:30 poriada online zoom diskusiu na linku, ktorý nájdete tu: príspevok od developera

Mrzí nás takýto postup ale rešpektujeme právo na prezentovanie pozmeneného návrhu parkovacieho domu. 

 

Na ostatných podmienkach to však nič nemení:

  • Pretože ako je uvedené v petícií, toto nie je len problém zelene, životného prostredia či neúnosnej dopravnej situácii na sídlisku.
  • Ide tu o oveľa viac a preto je petícia adresovaná všetkým Žilinčanom. Mestské pozemky sa týkajú všetkých občanov mesta Žiliny. Veríme, že sa nevrátime v histórii späť, kedy sa rozpredali všetky hodnotné pozemky, či nehnuteľnosti.

Ak je vo Vašich možnostiach, prihláste sa do tejto diskusie. Prejavte podporu. Tiež Vám budeme vďační ak budete petíciu zdieľať medzi svojimi žilinskými priateľmi.

Ďakujeme a prajeme veľa úspechov a zdravia v novom roku 2022.

 


Ing. Darina Mikušová a petičný výbor



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.