PETÍCIA za výstavbu a prevádzku útulku pre psov v BB

My, účastníci petičnej akcie, ako odozvu na dlhodobo neriešený stav a pribúdajúci počet bezprízorných zvierat v meste Banská Bystrica, svojím podpisom slobodne a vážne prejavujeme vôľu podporiť vznik a prevádzku Útulku pre týrané a opustené zvieratá v meste Banská Bystrica a v súlade s článkom 27 Ústavy SR a zákonom č. 85/1990 Zb. o petičnom práve, následne v znení zákona č. 242/1998 Z.z. o petičnom práve, žiadame poslancov Mestského zastupiteľstva, aby v zákonnej forme kladne rozhodli o zriadení Útulku pre týrané a opustené zvieratá v Banskej Bystrici z peňažných prostriedkov, ktoré mesto vyzbiera na dani zo psov. Zároveň týmto vyjadrujeme svoju podporu za účelom pomoci, záchrany a znovu umiestnenia týraných a opustených zvierat nachádzajúcich sa v meste Banská Bystrica vo všetkých legitímnych a zákonných krokoch smerujúcich k vzniku a dlhodobému prevádzkovaniu Útulku pre opustené a týrané zvieratá v Banskej Bystrici.

Svoju žiadosť odôvodňujeme nasledovne:

• medializované množiace sa prípady týrania a surového zaobchádzania s nechcenými, opustenými a túlavými zvieratami

• pribúdajúci počet opustených a bezprízorných zvierat zvyšuje riziko ohrozenia každého občana mesta

• túlavé zviera predstavuje potencionálneho šíriteľa chorôb, životu nebezpečných nákaz a možnosť uhryznutia občanov na verejných priestranstvách

• zriadenie a dlhodobé prevádzkovanie Útulku pre týrané a opustené zvieratá je humánnym riešením vzniknutej a dlhodobo neriešenej situácie

Zastupovaním účastníkov petičnej akcie pred orgánmi mesta je poverený:

Barbora Liptáková, Starohorská 35, 974 11 Banská Bystrica

Ján Mikula, Ďumbierska 24, 974 11 Banská Bystrica

Barbora Liptáková    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Barbora Liptáková na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.