PETICIA ZA VYSTÚPENIE SLOVENSKÉJ REPUBLIKY Z NATO A EÚ

Čo nám dala EU? Poskytla nám eurofondy len aby sme sa voči nej zadĺžili a teraz musíme schvaľovať ích hlúpe zákony na ktorých bohatnú isté skupiny. Musíme si dovážať potraviny lebo nám ích nedovolia pestovať. Snažia sa všemožne o to aby sme neboli samostatný ale aby sme boli závislí na dovoze. Prečo EU nekope za európu? Prečo sa spriahla z NATO? Čo nám to prináša aký osoh? Čo je a kto zastáva EU ked si nechá diktovať od USA. Ak má USA nejaký problém nech si ho rieši sama a nie rozvracia celú europu. Prečo EÚ diktuje USA že aké sankcie má nasadiť voči rusku? Kto na to bude doplácať?

Začíná nová studená válka, kterou zaplatí Evropa

Publikováno

Americký list The Hill, což je zpravodajská hlasná trouba amerického Kongresu, přinesl článek, který dokresluje pozadí americké angažovanosti na Ukrajině. Světu hrozí nová Studená válka se vším všudy, co k tomu patří . Silácká slova Obamy o dalším kole sankcí nenechávají nikoho na pochybách, že Obama tady tlačí na jinou kartu než tu, kterou ukazuje médiím. Zpoza zákopu v USA na něj totiž střílí John McCain a jeho republikánští melody boys a McCainova rétorika si v ničem nezadáva s tou Reganovskou.

Médiím tak ihned připomíná, že když to s Ruskem bude špatné a bude hrozit nová éra válečného zbrojení, bude on tím pravým kandidátem na Bílý Dům v roce 2016. Není nad to přihrát si předvolební polívčičku v pravý čas, že? Co ovšem zůstává zatím mezi řádky světových médií utajeno je fakt, že sankce proti Rusku (ve chvíli, kdy už jsou fotbalovou terminologii „3 body doma“, tzn. Krym už má po referendu) jsou už tak nějak zbytecné a postrádají smysl.

Přesto USA zoufale tlačí na další a dalsi sankce . Ono se totiž ukazuje, že celá Ukrajina a celý Krym je pro USA jenom záminka, jak tvrdě zahnat Rusko do kouta a ekonomicky ho zničit a následně vojensky. Obama nemůze dosud překousnout tu ostudu a porážku v Syrském konfliktu na diplomatické půdě, kdy Putin jako vítez převezl západní politiky a dojednal urovnání hrozícího konfliktu mezi Syrii a NATO. Tohle se nezapomíná! A Ukrajina, to je odveta USA za Syrii. Všimněte si, stejná praxe, stejné bojůvky na Ukrajině, stejný postup mezinárodního společenství podporujícího teroristy proti legitimnímu prezidentovi, stejné etnické rozdělení a hrozba rozpadu moci v zemi. Obama de facto přinesl Sýrii v podobě rozvrácené Ukrajiny Putinovi přímo před práh jeho domu. Putin musel začít jednat, neměl na výběr, začala by mu hořet ruská stodola a chytil se tak do pasti. Je z něho teď okupant Krymu. Mají teď Putina tam, kde ho chtěli mít už dávno.

[FOTO] Schuzka Obamy a Putina na summitu G20 v Los Cabos v Mexiku
Jenže celé se to začína komplikovat. Narozdil od Syrie a Assada je Ukrajina v těsném sousedství Ruska. A Rusové ve své blízkosti povstání, revoluce a terorismus netolerují, pokud se dotýka ruských občanů. De facto Obama a Brusel vyhlašují sankce Rusku za to, že vyslyšel volání o pomoc ruských obyvatel na Krymu. Za to, že si obyvatele Krymu uspořádali všelidové referendum a demokraticky se rozhodli připojit se k Rusku. Je to neuvěřitelné, že země, jakou jsou USA a která se ohání demokracií a právem lidu na svobodné volby, odpírá tyto výsady obvatelům Krymu a ještě za to Rusku vyhlašuje sankce. Opět zde vidíte, co je to ta „selektivní demokracie“.

Že to nedává smysl? Jistě, že ne. Ovšem dává to smysl v okamžiku, když si uvědomíte, že povstáni na Ukrajině mělo za úkol vyprovokovat Rusy k pohybu armády, aby mohl západ vyvolat proti Rusku sankce. Rusko totiž jde ekonomicky nahoru, v rámci zemí BRICS začíná představovat ohrožení dolaru, země zmíněné skupiny BRICS chtějí přimět státy vyvážející ropu, aby začaly prodávat tuto surovinu za kos men, nejen exkluzivně za dolar. A to se neodpouští, protože tím by padnul petrodolar a jeho exkluzivita. V této chvíli bude západ a hlavně USA chrlit na Rusko tolik sankcí, až se z toho hlava zatočí, to vám říkam. Všechno za jediným cílem, vyprovokovat Rusko buď k válečnému dobrodružství na Ukrajině (a tím zajistit válku pro USA na evropské půdě skrze proxy konflikt na Ukrajině) anebo ho dohnat do naprosté izolace a hospodářského úpadku. Že to druhé nebude jisté, to je jasné. Rusko se orientuje na obchody hlavně v rámci skupiny BRICS a samo Rusko má páky, jak donutit některé státy, aby se na sankcích vůči Rusku nepodílely.

A tady se dostáváme k vysoké hře patriotů / idiotů (* jak s oblibou říkám, nehodící se škrtněte). Sankce proti Rusku prosazuje totiž Bílú dům a nutí Brusel, aby se k sankcím připojil. Přitom Rusko, pokud sáhne k odvetným opatřením za sankce, ohrozí nejvíce právě EU a Brusel, nikoliv USA. Rusko vyhlásí embargo na dovoz zboží z EU do Ruska. Navíc Putin uzavře kohouty na plynovodech a ropovodech, přesmeruje prodej do Číny a Evropa bude muset dovážet břidlicový plyn z USA? Ano, přesně tak. To je ten scénář Bílého domu. Teď si asi řeknete, že přece nemůžou být politici v Bruselu takhle hloupí. Jistě, že nejsou. Jenže musí poslouchat Washington. NSA totiž nasbírala za ta léta odposlechu telefonu a emailu na každého v Bruselu nějaké to špinavé prádlo. A tak jsou teď evropští politicivydíráni ze strany USA . Pamatujete na výrok „Fuck the EU“ , který rozezlil evropské politiky? Tak teď už víte, co za tím je. Pokud by se nepřipojili k americkým sankcím vůci Rusku, Bílý Dům by do médií na neposlušné evropské politiky pustil informace z odposlechu.

Evropa se tak musí připojit k sankcím proti Rusku. Ač velmi nerada, to je jasné. Nastává teď schizofrenní situace pro Brusel. Na povel Obamy má jít EU obrazně řečeno do lesa na ruského medvěda, kterému už léta prodává čerstvé maso a na oplátku od něj bere sladký med. EU se masa potřebuje zbavit a med zoufale potřebuje. Jenže na příkaz Obamy má na medvěda teď začít střílet. Zděšení, které to vyvolavá mezi EU ekonomy, je obrovské. Může dojít totiž ke dvěma scénářům a ani jeden není hezký. Buď se medvěd lekne a uteče až se začne střílet a Evropa zůstane s obrovskými zásobami neprodejného masa a bez medu. Anebo se medvěd naštve a zaůtočí, sebere maso bez placení a navíc přestane dodávat med. A až se EU připlazí s prosíkem o odpušťení, medvěd zvýší ceny medu. Hotovo, vymalováno. Pro nechápavé, pod masem si představte „průmyslovou produkci, zboží a investice EU v Rusku“ a pod medem „ropu a plyn“.

Evropa se tak bude muset obrátit na Obamu a ten Evropě poskytne jak med, tak i odběr masa od Evropy, ale za tvrdých podmínek. Evropa bude muset podepsat smlouvu TAFTA, tedy zónu trans-atlantického volného obchodu a navíc, veškerý obchod bude muset EU platit v amerických dolarech (které si USA lacino natisknou na papír dovezený z Číny). Tím vzroste cena dolaru a pochopitelně sniží se US dluh, ale především, vzroste likvidita amerických dluhopisů. A to všechno jenom díky tomu, že Rusko se povedlo dostat do izolace s evropským přispěním, které Evropani tvrdě zaplatí.

Sankce proti Rusku budou nejvíce škodit Německu . Ale strukturální podoba německé výroby je závislá z velké části na subdodávkách z EU, hlavně z Česka. Takže sankce proti Rusku se v případě ruské odvety projeví v podobě embarga na dovoz zboží z EU na ruské trhy, od dodávek lodí, letadel z Francie, lokomotiv z Plzně a aut z Mladé Boleslavi až po ztrátu ruského trhu pro českého výrobce žárovek Emos nebo pro výrobce toaleťáku v Harmaneckých papírnách na Slovensku. A to se dotkne českých a slovenských zaměstnanců a českých a slovenských platů.

Z bezpečnostních důvodů doporučuji vybrat všechny peníze a úspory z poboček Sberbank v ČR a SR. Tato ruská banka zřejmě v případě sankcí na povel Moskvy zmrazí vklady střadatelů stejně, jako je chce zmrazit EU ruskému státu a ruským podnikům a jednotlivcům v nejbližší době. Že se schyluje k ekonomické a bankovní válce, k tomu smeřují všechny cesty, kroky a indicie . Nebylo by dobré se stát rukojmím se svými úsporami. Rusko samozřejmě v určité chvíli, až tlak sankcí dosáhne vrcholu, uzavře kohouty na plynu a ropě. Bude dobré udělat si zásoby nafty a benzínu, s plynem je to horší, ten podraží opravdu hodně, určitě se vyplatí zamyslet se nad změnou vytápění domu, napr. dřevo nebo uhlí. U bytu v paneláku si člověk nepomůže.

Opět zopakuji jednu výzvu všem čtenařům. Nebojte se ozvat svým voleným politikům. Vyzvěte je k odporu vůči servilitě k americké mezinarodní diplomacii. Vyzvěte je, ať hájí zájmy ČR a českých občanů, českých firem a českých pracovních míst! Nedopusťte, abychom platili z našich peněz politiku amerického vměšování se do věcí cizích států!