Petícia za obnovenie parkovacích miest na ulici Tomášikova v Košiciach

Touto petíciou žiadame Mesto Košice ako správny orgán vykonávajúci štátnu správu na úseku dopravy a pozemných komunikácií podľa § 3 odsek 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciach (cestný zákon) v znení neskorších predpisov

o obnovenie parkovacích miest na ulici Tomášikova na ľavej strane v smere od križovatky Tolstého - Tomášikova.

Parkovacie miesta žiadame obnoviť v pôvodnom stave, a to osadením dopravnej značky IP 15b:IP15b.jpg ako aj vyznačením vodoroveného dopravného značenia označujúceho povolené čiastočné státie na chodníku.

Dôvodom tejto petície je absolútny nedostatok parkovacích miest v tejto lokalite, pričom pôvodný stav, kedy autá parkovali štandardne v jednosmernej ulici na oboch stranách komunikácie bol ideálnym kompromisom medzi priechodnosťou komunikácie a splnením parkovacích potrieb obyvateľov tejto lokality. Pravá strana ulice Tomášikova pritom disponuje plnohodnotným širokým chodníkom a súčasne cesta bola prejazdná motorovými vozidlami aj väčších rozmerov (smetiari, požiarnici, zásobovanie) _ viď google.maps:

Rozhodnutie Mesta Košice č. MK/A/2018/20522 zo dňa 22.10.2018, ktorým došlo k osadeniu dopravnej značky "zákaz zastavenia" a ktoré bolo prijaté na základe návrhu jediného obyvateľa bez zohľadnenia názoru ostatných obyvateľov tejto lokality, ako aj vyjadrenia mestskej časti Košice - Sever je bezprecedentným zásahom do práva obyvateľov tejto lokality na zachovanie pohody bývania.

JUDr. Ján Ferenci    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem JUDr. Ján Ferenci na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.