Obmedzenie nočného hluku z prevádzok v oblasti ulíc Benkova, Hviezdoslavova a Hollého v Novom Meste nad Váhom

Rušenie nočného pokoja je v oblasti ulíc Benkova, Hviezdoslavova a Hollého v Novom Meste nad Váhom veľkým problémom niekoľko rokov. Hluk, odpady a fyzické potýčky sú počas víkendov v okolí obchodného domu Váh bežnou záležitosťou. Vedenia mesta iniciovalo v minulosti obmedzenie otváracích hodín rôznych typov prevádzok, avšak tejto lokality sa regulácia nedotkla, čo má na svedomí rušenie nočného pokoja obyvateľov v okolitých bytových domoch aj v súčasnosti. Tento stav je neznesiteľný najmä v období letných mesiacov, kedy je prirodzené mať otvorené okná aj počas nočných hodín.

Súčasná regulácia otváracích hodín sa ukázala v tomto prípade ako neúčinná, preto usudzujeme, že je potrebné prístúpiť k riešeniu situácie individuálne. Obmedzenie otváracích hodín prevádzky, protihlukové zabezpečenie okien a dverí prevádzky, zvýšené policajné kontroly počas víkendových nočných hodín, či určená maximálna povolená miera hlučnosti prevádzok v nočných hodinách môže prispieť k vyriešeniu aktuálne neúnosnej situácie.

My, dolupodpísaní občania Slovenskej republiky - obyvatelia Nového Mesta nad Váhom, využívajúc svoje právo podľa č. 27 Ústavy SR a Zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších predpisov, vyzývame vedenie mesta - primátora Ing. Jozefa Trstenského a poslancov mestského zastupiteľstva, aby túto akútnu situáciu bezodkladne riešili v prospech a k spokojnosti obyvateľov ulíc Benkova, Hviezdoslavova a Hollého a k spokojnosti všetkých obyvateľov Nového Mesta nad Váhom majúcich obdobný problém v blízkosti svojho bydliska.

Mgr. Tomáš Malec, Benkova 1264/4, 915 01 Nové Mesto nad Váhom    Kontaktujte autora petície

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.