Hromadná pripomienka ku Koncepcii geologického výskumu a geologickeho prieskumu územia SR

Hromadná pripomienka ku Koncepcii geologického výskumu a geologického prieskumu územia SR

Ministerstvo životného prostredia SR predložilo do pripomienkového konania „Koncepciu geologického výskumu a geologického prieskumu územia SR“. Väčšinu navrhovaných úloh spoločnosť nepotrebuje, preto v pripomienkach žiadame o jej zásadné prepracovanie. Je potrebné zabrániť míňaniu peňazí daňových poplatníkov na úlohy, ktoré nemajú praktické využitie, resp. majú skúmať to, čo už bolo vyskúmané.

V pripomienkach žiadame zaviesť nový prístup k riešeniu environmentálnych záťaží tak, aby sa zabránilo financovaniu neefektívnych a reálne neodôvodnených sanácií z európskych fondov.

V pripomienkach žiadame zásadne zmeniť súčasný prístup ministerstva k prieskumu nerastných surovín, ktorý je presadzovaný bez zabezpečenia ochrany zdravia ľudí a životného prostredia.

Celé znenie hromadnej pripomienky na stiahnutie.

Materiál predložený na pripomienkovanie nájdete na

www.slov-lex.sk/legislativne-procesy/SK/LP/2017/373

Na otvorenie rokovania so zástupcami Ministerstva životného prostredia o našich pripomienkach je potrebné do 5. júna 2017 (budúci utorok) získať minimálne 500 podporovateľov.

Za Vaši podporu vopred ďakujeme.

Zástupcovia verejnosti:

Elena Fatulová, Inštitút vodnej politiky

Vladimír Mosný, Slovenská asociácia životného prostredia

Martin Žitňan, hydrogeológ

Martina B. Paulíková, Združenie Slatinka

INŠTITÚT VODNEJ POLITIKY    Kontaktujte autora petície

Pre podpísanie tejto petície vytvorenej INŠTITÚT VODNEJ POLITIKY vyplňte formulár nižšie. Autor petície bude vidieť všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári.