Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore.

chiara

#151

2012-10-11 14:24

Dosud člověk nevyrobil z neživé hmoty živou, ani jedinou živou buňku, jen přeskupujeme existující materie. Mějme proto k životu úctu. Jestli našim dětem ukážeme svět jako shluk buněk bez lásky a odpovědnosti, zešílí. I vědci zešíleli.
Cipmunk

#152 Úžasná výstava - The Human Body Exhibition -

2012-10-11 14:40

Podporujem túto výstavu.

PS: Ako chcete obhájiť podla vás kostnice plné ľudských kostí a lebiek? Pýtal sa niekto tých ľudí , či si želajú byť po smrti vystavený?
Dostali ste súhlas od svätých, aby ich pozostatky boli vystavené v relikviároch?

Nesúhlasím s touto petíciou!
Alžbeta

#153 Re: Mravnostná kríza

2012-10-11 15:46

#1: -  

...tam, kde je tvoj poklad, tam je i tvoje srdce... našim pokladom sú naše deti - úžasný zázrak života. Nedovoľme, aby nám tento poklad ZLÝ ukradol! Slušný človek nemôže zostať ticho, lebo zlo bude prekvitať. Násilie, vulgarita, bezohľadnosť, hrubosť, surovosť, neúcta, neviazaná sexualita ... nepatria ani do života dospelého človeka, nie to ešte detí. Slušný človek sa nemôže nečinne prizerať akým spôsobom verejno-komunikačné média i bilboardy verejne i skryto propagujú   tento balast. Všetko  zlo je spôsobené nedostatkom lásky, sebectvom a pýchou, ktorá nás všetkých zraňuje. Tu máme široké pole pôsobnosti ako tento zlý stav zmeniť. Je také ťažké byť dobrými ľuďmi a chcieť aby takými boli aj naše deti?!


Hosť

#154 Alex

2012-10-11 16:15

#149: -  

 Milý pán MŠ. Vy nevidíte rozdiel medzi používaním tiel neboštíkov s ich súhlasom pre účely vzdelávania lekárov a medzi vystavovaním mŕtvych ľudských tiel  kadejako vypreparovaných za účelom ich obdivu, obzerania laickou verejnosťou, jej šokovania? Kým študenti medicíny v záujme kvalifikovaného vykonávania svojho povolania si musia osvojiť zloženie ľudského tela a jeho orgánov a prekonať zároveň zábrany do neho zasiahnut v pripade živych pacientov, bežná verejnosť na čosi také nie je odkázaná, resp. svoje poznanie týmto smerom môže  nadobudnúť z iných zdrojov bez potreby obzerania mŕtvych tiel ľudí. V prípade tejto výstavy, podľa mňa nejde vôbec o šírenie osvety ale o dobre premyslený a čisto komerčný zámer zarobiť na zvlášnej potrebe niektorých obzerať mŕtvoly a zažívať pri tom akési zvrátené adrenalínové dobrodružstvo...


Hosť

#155 Re: Alex

2012-10-11 16:27

ad Alex+všichni ,koho jsem se dotkl

Abych byl objektivní,zavolal jsem kolegyni,které si vážím a napsal jsem knězi ,učiteli teol.fakulty z Prahy...................oba měli odlišný názor nežli já.Paní doktorka řekla,že je to koncipováno neeticky a dal příklad:jakoby vycpaná zvířata seděla v cukrárně a cpala se dortíky,archimandrita byl ostřejší.      Tak se na mne prosím nezlobte!

 

Lišiak

#156 Výrobný nápad

2012-10-11 18:40

Vítam takúto iniciatívu, pretože verím, že ochrana dobrých mravov je základným pilierom modernej spoločnosti. Chýba rešpekt voči náboženstvám, voči ochrane intimity (nie som puritán, ale obscénne scény v televíziách rozhodne neslúžia na osvetu spoločnosti), ochrane psychického i fyzického zdravia. V dejinách jasne vidíme, že úpadok morálky vedie k úpadku spoločnosti a štátu. Ďakujem Vám za možnosť zúčastniť sa!

Hosť

#157

2012-10-11 19:51

Súhlasím s ochranou našich detí a mládeže.

Hosť

#158

2012-10-11 22:49

Je dôležité, čo ukazujeme mladým. To, čo vidia každý deň berú za "normálne" a nemyslím, že propagácia sexu, násilia atď je normálna :)
bublina

#159

2012-10-11 23:14

Teším sa že táto iniciatíva ide od ľudí z parlamentu a že slogan v predvolebnej kampani sa začína napĺňať. Verím, že súčasná mládež bude vyrastať v zdravšom mediálnom prostredí.
Anna

#160 Audiovizuálny smog

2012-10-12 09:18

Treba zabezpečiť samozrejme ochranu detí a mládeže ale aj všetkých - aj dospelých ľudí a to v celom verejnom priestore - televízia, rádio, noviny, časopisy, billboardy, letáky a všade inde, od audiovizuálneho smogu - textov, obrazov, zvukov, ktoré sú zjavne aj skryto (dvojzmyselne) za hranicou etiky a slušnosti. Audiovizuálne produkty v súkromnom sektore - v médiách a aj v "kultúre" - kiná, divadlá, koncerty, ktoré obsahujú prvky za hranicou slušnosti a etiky, majú byť vždy označené, že obsahujú takéto prvky. Samozrejme, že majú byť prístupné len od určenej vekovej hranice a uvedené kontrolovať.
svetluska

#161

2012-10-12 13:07

O výstave som sa dozvedela od svojej žiačky, ktorú učím Výtvarný odbor-teda umenie!! Naozajstné umenie, lásku ku kráse!! Z detí sa snažíme "vydolovať"to najlepšie, to najcitlivejšie, aby dokázali vnímať i ten najmenší detail, ktorý robí niekoho a niečo krásnym........... Preto ma veľmi šokovalo, keď som počula, že vôbec takáto výstava môže existovať!!!!!!!!!!!!!!!! To už naozaj nemáme my ĽUDIA k sebe ani kúsok úcty a ľudskosti?? Nám sa zdá normálne obzerať a komentovať mŕtvoly iných ľudí??!! Ľudí, čo tiež kedysi žili, milovali a boli niekým milovaní?? Koľkí z organizátorov by tam vystavili mŕtvolu svojej matky, milovanej babky, predčasne narodenej a "sladko v nebi spinkajúcej" dcérky.....??? Koľkí z vás, čo ste na tú výstavu zvedaví, koľkí z vás by tam vystavili a nechali okukávať svojich milých zosnulých?? Prečo im zdobíte hroby, chodíte zapaľovať sviečky a v tichosti stojíte pri ich hrobe, prihovárate sa im a spomínate?? Myslíte, že týchto úbohých ľudí nikto tak nemiloval?! Zobuďte svoje svedomie- ak vo vás nejaké je!! Ak nie je, učte sa aspoň od zvierat- tie by toto nikdy príslušníkovi svojej skupiny neurobili.......!!!!! So želaním otvorenia očí a najmä sŕdc, vás zdraví G.V.
eri

#162 Konečne

2012-10-12 15:47

Konečne sa našiel niekto, kto prehovoril za všetkých slušných ľudí. Vychovávať deti v tejto spoločnosti je skutočne ťažké a ak sa rýchlo nespamätáme a neurobíme rázne opatrenia na ich ochranu, nedokážem si predstaviť dôsledky na ich vývoji. Tak isto by sa mal zamedziť priamy prístup na internetové stránky, ktoré ponúkajú podobný obsah a sankciovať tie verejne dostupné za obsah nevhodný pre deti do 16/18 rokov. Ja len dúfam, že v tomto štáte kompetentní si uvedomia, že tu ide aj o ich budúcnosť a ich deti.
Radoslav

#163

2012-10-13 16:08

Bude to zložité presadiť. Politici (väčšina) nemorálnosť a prostitúciu preferujú v akejkoľvek forme. Veď inač by stratili podstatnú časť svojich príjmov a príležitosti.
Držím palce.

Hosť

#164

2012-10-15 08:54

správne - chráňme naše deti
Navy

#165 A čo reklamne bilbordy ...

2012-10-15 11:03

Peticiu vitam a podporujem, no
asi je na to uz neskoro ale prihovaral by som sa za to, aby do toho "medialneho priestoru" boli zaradene aj bilbordy. Lebo v poslednom čase - asi dva roky - som videl viacero bilbordov,na ktorych nahota hrala vyznamu rolu. A tu na rozdiel od denej tlače nie je mozne zabranit, aby to deti nevideli.
skeptik

#166 všetko dobré sa dá zvrhnúť na zlé

2012-10-15 12:02

Mravnosť-áno. Ale celé mi to pripadá šité horúcou niťou. Kedy od politika (ostatne aj od cirkvi-akejkoľvek) vzišlo niečo dobré. Nebyť politikov a viery, neboli by vojny - to je známa a stále platná veta (i keď osobne si myslím, že ak chce niekto psa biť, palicu si nájde).
V každom prípade, ani jeden z našich politikov nemyslí na blaho spoločnosti, ale iba na svoje zviditeľnenie sa a zapísanie sa do análov na niekoľko rokov.
Táto "rýchla" akcia môže začať nevinne,ale môže sa lavínovite strhnúť na všetky fronty. Už tu bolo spomenuté, že nie len časopisy,a le aj TV a najradšej aj internet. A už tu máme to, za čo sa v lete bojovalo, aby nebola cenzúra na internete. Niektoré štáty majú už úplnu kontrolu nad internetom a ich obyvatelia sa nedostanú na iné stránky, ako na ich domáce (z ich krajiny) - čím sa potlačil princíp a výhody internetu. Ak nie ste dôchodca, ktorý si vystačí s potravinami v dedine a dovolenkou v záhrade, radi využijete ponuky internetu vo svete. Ak sa zvrhne táto kampaň, budete si môcť kúpiť dovolenku nie cez internet,a le iba cez cestovky za nehorázne poplatky. Odbočil som od morálky,ale to len preto, aby som ukázal kam až táto kampaň môže zájsť.
Zámer je dobrý, ale riešenie nedotiahnuté a bol by som rád, aby raz nevyčítali deti svojim predkom, že ich vrhli do izolácie a zatratenia. Ako to bolo s rozvinutou Čínou a ich ochranou pred únikom informácií- nakoniec ich to priviedlo k zaostalosti.

Ak prejde tento zákon o obnažovaní sa, som zvedavý ako to prijmú staré babky v kostole. Veď aj Kristus na kríži nie je v obleku. Oblečú ho, alebo ho zvesia ?!

gabi

#167 spravny krok

2012-10-15 14:36

suhlasim s vasou iniciativou, musime sa branit, lebo nas "zvrhle" mensiny budu vydierat a prenasledovat
evinka

#168

2012-10-15 20:07

Človek už nestačí prepínať televízne kanály, aby deti mohli niečo pozerať. A ani ja sa nemienim pozerať na tie nechutnosti. Takže sa plne súhlasím a podporujem túto petíciu.
Walker

#169 Suhlasim

2012-10-16 10:26

Ako si budeme chranit nase deti, taka generacia nam vyrastie. Skoda, ze sa nepridali aj poslanci za KDH.
Anastazia

#170

2012-10-16 11:46

Dakujem iniciatorom peticie. Myslim, ze zastupuju mlciacu väcsinu. Som rada, ze tak prezentuju nazor ludi, ktorym este zalezi na vychove deti v "zdravom duchu" a na buducnosti naroda, ktory sa povazuje za krestansky.
rorra

#171 Re: všetko dobré sa dá zvrhnúť na zlé

2012-10-16 12:23

#166: skeptik - všetko dobré sa dá zvrhnúť na zlé

Mily skeptik, myslim, ze situacia á la Cina sa u nas pod vedenim OLaNO a z takejto iniciativy nema ako vyvinut. Osobne pokladam Risa Vasecku a Brana Skripeka za ludi s vysokym moralnym citenim a zaroven velkym rozhladom a verim, ze maju dostatocne zdravy usudok na to, aby sa nestalo, co pises.

Pobavil ma Tvoj dodatok o obnazenom Kristovi :)

Ak som spravne pochopila zamer peticie a novela zakona by presla, (skoro)naheho Krista by nesmeli vytlacit v periodikach v zvodnej poze s naspulenymi perami a s perverznym pohladom. A to nehrozi! :D ...totiz jeho obnazenost je typicka prave na krizi a vzbudzuje skor sucit ci nechut nez vzrusenie (ak eliminujeme kriz a Jezisa nastylujeme do inej pozy - komercnej, uz to nie je Jezis, len akasi parodia nanho a v tom pripade by v tlacovinach podla pripadnej novely zakona nemal co robit). Pochybujem, ze by Pana niekto vyuzival v tomto zmysle na zvysenie svoho obratu...

Hotep

#172 Zisk za kazdu cenu znici vsetko, aj slusnost aj mravnost aj solidnost.

2012-10-16 13:22

Plne suhlasim. A rodicia sa nebudu musiet bat ukazat kupeny casopis - televizny program na 2 tyzdne svojim detom, lebo na zadnej strane obalky su pravidelne eroticke reklamy (aj s fotografiou prislusnej pochybnej zenskej) typu: Chcem poriadneho chlapa, Som tygrica, a podobny hnus!
Toto by sa malo povinne predavat iba v erotickom obchode a nie v beznom novinovom stanku, kde maju pristup male deti ! Dospely clovek uz ma nazor a vie rozlisit slusny obsah od humusu ale dieta je voci tomu absolutne nechranene.
Pekny den :-)

Hosť

#173 Zmena bez jasného cieľa - výkrik do tmy

2012-10-16 15:36

Ako myšlienka je to super. Ale je nedotiahnutá ako mnoho iných podoných vecí u nás na Slovensku. Nemá to ani hlavu ani pätu. Poďme brániť morálku. Ale ako? Chýbajú konkrétne kroky a výzvy.
Mne sa páči systém, ktorý funguje vo Veľkej Británii. Tu nie je možné mať na obale akéhokoľvek periodika zobrazenú intímnu časť ľudského tela. Obal, ktorý môžu vidieť aj deti a mladistvý je cenzúrovaný. Každý človek vie, že ak si kúpi bulvárny časopis, tak tam budú zobrazené aj obnažené celebrity, pretože tým sa tie časopisy a denníky živia. Ale už je na rodičovi, či si to kúpi a ako to ochráni pred zrakom svojich detí. Akonáhle je tam toho viac, už sa to predáva len od 15 rokov, atď. Je to podľa mňa férový prístup k veci pre obe strany. Jasne definované. A takto by sa dalo ísť celým spektrom medií. Len si treba za to sadnúť a prejsť si to krok za krokom a nie len bafnúť do telky, aby som bol pekný, že poďme niečo robiť.
Tomáš

Hosť

#174

2012-10-16 21:20

Už dávno mal byť taký zákon prijatý.Márne potom nadávame aká je naša mládež skazená,keď ju odmalička kŕmime odpadom.
Margaréta

#175 Výstava THE HUMAN BODY EXHIBITION v Bratislave

2012-10-17 22:18

Prečítajte si prosím,Katolícke noviny č.42 (článok Kultúra smrti" naživo")z tohto týždňa, postoj katolíckej cirkvi k tejto výstave aj s vysvetlením.Táto výstava tiež nie je vhodná pre mládež a ani pre dospelých.Táto výstava predstavuje hrubé zneváženie,hanobenie mŕtvych ľudských tiel vystavovaných s cieľom zisku a spôsobom ponižujúcim ľudskú dôstojnosť.