Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore.


Hosť

#101 A nie len v tlaci, ale aj v rozhlase a televizii...

2012-10-04 11:26

Napriklad dnes 4.10. v radiu Evropa2 rozoberali v case 7:35 temu priam "idealnu" pre deti do 16 rokov. A niektore vyrazi urcite minimalne hranilcili s dovolenymi.

Matúš

#102 Súhlasím a podporujem túto petíciu!

2012-10-04 12:47

Je to veľmi správna vec!
Laury

#103 reklama vedľa petície

2012-10-04 13:12

petícia za ochranu mravnosti, v ktorej texte sa píše o polonahých a obnažených ženách na stránkach časopisov. hneď vedľa je umiestnená reklama na bielizeň, ktorú reprezentujú dve polonahé krásky. Podľa mňa to nie je OK. Petíciu som podpísala ale toto sa mi nepáči.

Hosť

#104 Re: Vďaka

2012-10-04 15:13

#92: Miro -

Veľmi dobre napísané...

Ančika

#105

2012-10-04 15:53

Nekupujem a nečítam bulvár, nepozerám nechutnosti v TV. Na zhnusenie mi úplne stačia reklamné upútavky, ktorým sa nestihnem vyhnúť. Je mi z toho do plaču. Kde sme to vmanipulovali tento národ, čím ho to oblbujeme. Podľa mňa, začiatky boli úplne nevinné: Superstar, Pošta pre teba, Modré z neba a pod. No potom niektoré médiá začali "tvrdiť muziku" a pokračovali v zmysle uvedených relácii, ale v snahe čo najviac zaujať pridávali vulgarizmy, hulvátstvo, sex ... a ešte, a ešte, až to dospelo do súčasného stavu, keď začína byť zhrozená (konečne!) aj volená elita národa. Prosím, urobte už s tým niečo!!!!

Hosť

#106

2012-10-04 16:27

Ahojte,

.....

a súhlasím aj so zákazom vysielania filmov s tematikou asociálneho správania sa (vraždy, podvody, zločiny proti ľudskosti,sex) v čase od 6,00h do 22,00h, pretože nechcem, aby moje alebo kohokoľvek deti vnímali zlo ako normálnu a bežnú každodennú súčasť života a hlavne nechcem, aby si ju do svojho života začlenili
LenKri

#107 ano

2012-10-04 17:41

plne podporujem a posielam odkaz blízkym.

Hosť

#108

2012-10-04 19:16

je to naozaj potrebné!
Daniel

#109 Moj pohlad na peticie...

2012-10-05 10:06

Pekny den,
ono je toho viacej, za co by sa mala vytvorit VELKA peticia, nielen proti nahotinkam v novinovych stankoch, co vsetko mravne a moralne ohrozuje mladez Slovenska a v podstate buducnost tejto krajiny a nasej civilizacie vobec.

Urcite by som to nestaval do tej polohy ako v USA alebo v Britanii (este stale pre mnohych ludi v mnohych veciach nase "vzory"), ze tam je taketo nieco zakazane a pritom sa deti strielaju v skolach... Uz si na to akosi zvykli a su samozrejme "hrdi" na to, ze mozu pri sebe nosit zbran... Je tam zakazane pitie alkoholu na verejnosti a kazdu chvilu tam niekto niekoho ohrozuje bombovym utokom. V Britanii rodicia nesmu svoje dieta udriet po zadku, pretoze im mozu za toto "ublizenie" deti odobrat a odoberaju. Ucitel nie je ten, kto ma prirodzenu autoritu a respekt, ale ten, kto sa pomaly musi bat o svoju bezpecnost a casto sa zial stava nastrojom zaujmov ludi, ktori maju peniaze. Len aby si nedovolil mravne poucit svojho ziaka alebo mu dat zlu znamku. Podobne to zacina byt aj u nas, v skolach, v sporte pri treneroch atd.... Malo by sa to VSETKO riesit viac koncepcne a nie peticiami, ale riadnym vladnym programom - nielen nahotinky v stankoch, ale mal by sa riesit celkovy moralny upadok, kde vlada v tomto ide bohuzial takym prikladom, ze ludia su uz apaticki skoro voci vsetkemu - velke nebezpecenstvo je v televiziach, v internete atd....

Podla mna nie je spravnou cestou nieco zakazovat, ale mladych ludi dlhodobo vychovavat a naucit ich samostatne rozmyslat a vyberat si. Dat im do ruk kompas, aby sa vedeli spravne rozhodovat, ked k nim pride takato situacia. Prohibicia riesi akutny stav, ktory ale niekto dopustil. A vacsinou je to preto, lebo mu z toho plynu velke zisky. Vladam v podstate vyhovuje, ze sa v narode pije, ze sa fajci a ze sa ludia stavaju zavyslymi na automatoch... Nemuselo by sa vymyslat tolko zachrannych programov a peticii (pokial to nie ke v zaujme dalsich skupin, aby pomocou zachrannych programov zabezpecili svoj dalsi prijem na dlhe obdobie), keby sa veci poriesili koncepcne a vsetci poslanci by verejne prehlasili, ze takto to uz dalej nejde... Mohli by sme byt ako narod prvou lastovickou a ostatni by si z nas mohli brat priklad. Peticie su "nastrojom demokracie", ale preco vobec niekto nieco taketo dopustil? Odpoved je jasna. Malokto medzi 150 dobre zabezpecenymi poslancami najde odvahu, aby konal v prospech spolocnosti a nielen v otazkach vlastnych zaujmov. Slovo minister je od slova "ministere", co znamena sluzit. Predseda vlady je "prime minister", "primus ministere", ten, ktory sluzi ako prvy... Ucitel je pedagog, ten, ktory mladych vedie...

"Demokracia", vlada ludu dopustila tento upadok. Mam pocit, ze popri vsetkej tej slobode, ktoru demokracia priniesla, sa maju najlepsie ti, ktori maju najsirsie lakte a akysi svojsky hodnotovy rebricek. A tak sa kvoli vyssim ziskom devastuje priroda, vztahy, hodnoty, zdravie ludi a zial, aj obycajne ludske stastie, kedy sa ludia rano zobudia a tesia sa z toho, ze zacal dalsi krasny den.

Striedanie dna a noci je prirodzene. Tak ako je prirodzene svetlo, je prirodzena aj tma. Tmy sa bat netreba, treba vediet, ze v nej mozu cihat strasidla, ale treba aj vediet, ze ak si clovek zazne svetlo, moze sa v tej tme zorientovat a dojst v bezpeci domov. Najhorsie je, ked strasidla cihaju uprostred bieleho dna...

Daniel, Nitra

Hosť

#110 Spájanie občanov cestou sociálnych sietí na internete

2012-10-05 11:56

Hm, pokiaľ viem, podobným spôsobom sa prostredníctvom sociálnych sietí spojili na internete občania na Islande. Jednoduchým a účinným spôsobom odvolali parlament a prezidenta, ako aj ústavu, vytvorili nový parlament i ústavu a zahraničným bankám odkázali, že nech si po splátky úverov idú za tými, ktorým peniaze požičali,občania nie sú im dlžní ani cent, pretože tie peniaze, ani prínosy z vládnych pôžičiek nikdy nepocítili.

Hosť

#111 na zaplakanie...

2012-10-05 12:26

Smutné ak petícia za psov má dvakrát viac hlasov ako petícia za ochranu mravnosti našich detí :(
sobino

#112 ÁNO

2012-10-05 13:30

Všetko má svoj význam, všetko dobré má svoj význam a dopad, mnoho krát ho voľnými očami však nie je vidieť, preto sa nedajte odradiť. Prečo hovoríte, je to zbytočné, nemá to význam, aj tak to neprejde, je nás málo, nikomu to nevadí a podobne? Ja začínam sebou, vadí mi to, a robím tak aby som sa pripojil za dobrú vec aj skutkami. Priznávam, že viac krát sa mi stalo, že som to odcudzoval a robil som pravý opak, nesúdte ma, učím sa celý život.

Hosť

#113

2012-10-05 14:23

Táto petícia má hlboké morálno-kresťanské opodstatnenie.
Andy

#114 Dobrá petícia

2012-10-05 14:53

Teším sa z tejto petície a dúfam, že to je začiatok lepších mravov na Slovensku!
ribka

#115

2012-10-05 17:12

Dobrý pokus.
ale ako sa môže človek stať iniciátorom petície, ktorá už beží 2 týždne a podpísali ju stovky ľudí? ;)
ribka

#116 RP

2012-10-05 17:18

a petícia proti legalizácii registrovaných partnerstiev nebude? Veď sa majú schvaľovať už o 2 týždne!!!
marian

#117

2012-10-05 19:48

Plne súhlasím s touto petíciou

Hosť

#118

2012-10-06 01:52

Rodicia casto nemaju cas na svoje deti, chodia na vsetky mozne smeny do prace a dieta? Je doma sedi pri svojom najnovsom, nadupanom pocitaci alebo niekde s kamaratom listuje dennik, v ktorom sa nepodstatne a hlavne, psychiku zozieracuje dozvie. Je to zalostne, ze kazdemu ide len o peniaze, o zisk a nie o psychicke zdravie neplnoletych deti.
Preco niekto nevymysli casopis pre mladych, bez obscennosti a vulgarizmov? A nie tie trapnosti Bravo, Kamarat, na co by som ani zapalku nepouzila. Privitivizmus na Slovensku uz presahuje vsetky medze. POjde az tak daleko, ako my dovolime... tak je to so vsetkym, aj s politikmi... cervenymi...ach
Mária

#119

2012-10-06 10:36

Chcela by som podotknúť, že neznepokojuje ma len nemravný obsah v tlači, ale najmä obsah niektorých televiznych reality shows ako "Farmár" a podobne. Tieto programy sú vysielané takmer každý deň a vačšina mladých ľudí ich sleduje, lebo zobrazujú ľudskú hlúposť, primitívnosť, nemravnosť a v neposlednom rade je sa na čom zasmiať. Myslím, že prezentovanie a sledovanie takýchto programov neprospieva k inteligencii mladých ľudí a k ich osobnému rozvoju.
Xmen

#120 Re:

2012-10-06 13:14

#14: Hosť -

Stotožňujem sa z autorom článku,  dnešné decká viacej sedia pri PC a surfujú po internete kde nie je obnažená iba horná časť ženského tela na obrázkoch, ale priamo si môžu pozrieť porno vídeo ( dokonca aj tkzv. Live - naživo v priamom prenose cez Web kameru). Sem by ste sa mali zo svojou petíciou zamerať aby vláda a parlament zakázali a prísne trestali autorov týchto stránok. To však by asi išlo ťažko na tomto by sa museli dohodnúť vlády všetkých krajín sveta. A môj názor je že aj tak by sa im tonepodarilo, je veľa hackerov, ktorý vedia obejsť a preraziť akú koľvek silnú ochranu. Rodičovský zámok na internet vedia deti šikovnejšie obísť ako si zaviazať šnúrku na teniske. A nakoniec to čo je zakázané, odjakživa viac chutí... Internet je dnes tlač, televízia, poradňa, vo všetkej oblasti.

Mravnosť deti a mládeže spočíva hlavne v rodičovskej a školskej výchove, kde ale navzájom musia nutne obi dva subjekty spoluprácovať!

Rebeka

#121 kde je mudrosť .

2012-10-07 23:02

Tu na Sk je horšie ako v Sodome a Gomore.David bojoval proti Goliašovi a vyhral.Tu u nás niet Davida,len Goliašov a niet ani vyhra,iba prehry.Treba dať dole toho Bala.To na všetkym je P.Boh,a neviem či je na taku lasku k bližnym navzajom spokojny,asi nie ,lebo ani ja.čo tu stoja Božie zakony -KOMU su? A čo dalej bude.Tam kde človek je na konci ,vtedy P.Boh začina.Je nam už beda!!!!!Všetkym!!!!Kedy,neviem-ale beda je!!!!
Brči

#122 Re:

2012-10-07 23:20

#1: -

Aj jednej krízy aj druhej. Z mravnostnej (nepokradneš) plynie aj finančná. Nepodceňoval by som oboje.

mima

#123

2012-10-08 11:32

Podporujem tuto peticiu ,bez ohladu na to , ci som alebo nie som rodicom a dufam, ze peticiou sa aspon nieco dosiahne...
Martina

#124

2012-10-08 13:35

Držím palce, už je najvyžší čas konať, som rda, že sa táto petícia spustila

Hosť

#125

2012-10-08 15:03

Suhlasim s touto peticiou. Je to spravna a dobra vec. O 12 rokov sa bude tykat aj mojich deti.