Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore.

profesor

#176

2012-10-18 12:15

Svojim podpisom pod peticiu, ako vysokoskolsky profesor potvrdzujem naliehavost riesit siriaci sa marazmus v oblasti mravnej vychovy deti a mladeze na urovni statnych institucii. Skusenost s tymto problemom dobre vystihuje Napoleonov vyrok: Zburajte chramy, budete stavat zalare...
šoňo

#177

2012-10-18 22:13

Je smutné, že na takéto základné veci, základné hodnoty, ako je napr.úcta, sa musí upozorňovať. Ale, keď nieto...
Lulu

#178

2012-10-19 00:05

Určite by sa k tejto petícii ešte patrilo upozorniť na nevhodné programy v televízii v čase, keď možno rodičia ešte nie sú doma, prípadne pred desiatou hodinou večer. Aby som bola konkrétnejšia ide o naozaj nechutnú, nič nehovoriacu a totálne vulgárnu reality show Farma, ktorú môžu deti zhliadnuť práve v čase, keď prichádzajú zo školy domov v repríze z večera a večer ju možno zas sledujú, keďže ide v hlavnom vysielacom čase. Potom práca učiteľov, ktorí sa popri rodičoch snažia dnešné deti správne morálne a ľudsky nasmerovať vychádza úplne navnivoč.
Priateľ človeka

#179 slepota

2012-10-19 11:25

Priatelia, je mi Vás osobne ľúto...všetko cenzúrujte....keby ste aspoň to písmo čítali bez klapiek na očiach....Boh nám dal slobodnú vôľu a teraz hŕstka bláznov pod tlakom svojej závislosti....pod tlakom peňazí...chce tu vôľu zobrať generácii,prečo? ....pre svoje vlastné chyby....no nedopustiť sa chýb znamená nič nespoznať....nič sa nenaučiť... sme v tom všetci rovnako....akokoľvek sa hráte podľa pravidiel, ktoré Vám boli vštiepené od mala...nevedeli ste prečo....no prijali za svoje....a rovnako slepo to idete urobiť aj deťom....akokoľvek dobrý úmysel v tom vidíte...nikto z Vás....nežije čisto ani v živote a ani v mysli...a odobrujete to tým, že človek je omylný....človek je to čo myslí...ak vidí chybu, chybou je sám... sme v tom všetci... ovečky kto Vás pasie, Pán?...alebo závislosť na konzume, ktorá z bohom nič nemá...

michalD

#180

2012-10-19 23:48

Nie je správne aby nám bolo jedno ako vyrastajú naše deti. Tento svet je skazený a nemorálny, ale ak môžeme aspoň trochu niečo zlepšiť tak to stojí za to.
ucitel

#181

2012-10-20 23:42

Namiesto komentára
Možno ste aj vy o tom počuli: Do poloprázdneho autobusu nastúpili asi 10 roční hluční školáci. Keď obsadili predné sedadlo a z klbka hláv, natlačených nad obrázkami časopisu sa začali šíriť vulgárne, pohoršujúce komentáre sprevádzané gestami (všetko ako z nejakej reality show), medzi cestujúcimi nastalo chvíľkové zdesenie. Prvý zareagoval vodič, ktorý po neuposlúchnutí jeho výzvy k slušnému správaniu, zastavil a s komentárom, že hnoj nevozí, ich vykázal z autobusu. Bol to pán vodič… Mnohí učitelia, konfrontovaní s podobnými prípadmi správania sa žiakov sú už dlhšiu dobu znepokojení. Je to varovný signál, hovoriaci o procese postupného prekódovania detskej duše, ktorej sa kradne detstvo, starými heslami o rúcaní tabu v mene novodobého pokroku (Solženicin, Súostrovie Gulag). Preto petícia na ochranu mravnej výchovy. Preto je čas, aby sa zákon postavil na stranu zodpovedných rodičov a vychovávateľov.

lekar

#182

2012-10-21 00:07

Dakujem za tuto iniciativu
WICKANNINISH

#183

2012-10-21 17:46

CHCEM VÁS POPROSIŤ O NÁJDENIE NIEKOHO KTO BY ZRUŠIL WEBOVÚ STRÁNKU "POKEC".CHCEL SOM SI TIEŽ NÁJSŤ NIEKOHO NA CHATOVANIE,ALE ČO TAM VIDÍM KOĽKOKRÁT TAM VOJDEM..!!HROZA,KEĎ 90% CHCE LEN SEX A VECI S TÝM SPOJENÉ A PREDAJ DIEVČAT ZA PENIAZE OD POMALY DVANÁSŤ-TRINÁSŤ ROKOV!!!NEVIEM KOĽKO JE NA ŇOM DENNODENNE ZÁVISLÝCH ADOLESCENTOV,ALE TIE VULGARIZMY OD DIEVČAT A NÁVRHY..HROZA!!!NA SLOVENSKU SÚ TO URČITE TISÍCE....BUDEM VÁM VEĽMI VĎAČNÝ.
p.s.ROZPÍSAL SOM SA O TOM,PRETOŽE NEVIEM KOĽKO MLADÝCH ČÍTA A KUPUJE TLAČ KTORÚ SPOMÍNATE..VEĎ NAČO MAJÚ MOBILY S INTERNETOM A WEBKAMEROU A BABY ČO TO UROBIA HOCIKEDY ZADARMO A NAŽIVO ABY BOLA SRANDA!!!!
DÚFAM,ŽE SA VÁM TO NIEKOMU PODARÍ.....
Dendík

#184 Re: slepota

2012-10-21 22:19

#179: Priateľ človeka - slepota

Ak ti poviem daj si hlavu na kolajnicu, pojdes a VYSKUSAS TO? To predsa mame skusat co je dobre a co je hnus? Potrebujeme este viac spiny aby sme si uvedomili ze sme v spine? Preco by mala byt cenzura spiny zla?

Potrebuje alkoholik este trochu alkoholu, uz iba naposledy... vypit aby bol slobodny?

Potrebuje europa uz iba trochu viac penazi aby sa z toho dostala?

Nie sme v tom rovnako! Ak si chces nahovorit klamstvo ze nic nemozes urobit s hriechom vo svojom zivote, nahovaras si klamstvo. KLAMES sam seba, a chces oklamat aj nas. Boh da silu (aj ked to niekedy ide pomaly) opustit KAZDY HRIECH v tvojom a mojom zivote. ALE MUSIS SA PRE TO ROZHODNUT.

Ak sa vsak ROZHODNES zostat v spine a SAM SEBA OCISTIT PREHLASENIM: sme v tom vsetci po usi, je to TVOJE ROZHODNUTIE za ktore ponesies dosledky. Ti ktori podpisujeme peticiu rozumieme HRANICIAM, tebe asi to slovo nehovori vela, inak by si chapal tuto iniciativu. Ak nemas hranice, vsetko je potom relativne a na nic sa neda spolahnut, niet ziadnej istoty, nieje ziaden hriech ani peklo.... ale to je loz ako som ti pisal. cau, a premyslaj o hraniciach - a najdi Boha -OSOBNE.


Hosť

#185

2012-10-22 11:14

protestujeme
vedeckovýskumný pracovník

#186

2012-10-22 14:49

Verím, že sa k petícii poslanci nášho najvyššieho zákonodárneho zboru postavia s plnou zodpovednosťou vo vedomí, že dnes sa stavajú (alebo búrajú) základy toho, čo bude v najbližšej budúcnosti determinovať vývoj (nielen ) tejto krajiny. Pred nami vyvstala všeobecná výzva, ktorú kladie súčasná ideológia falošnej slobody, predkladajúca nové izmy, ako sú indiferentizmus a relativizmus, so svojimi hrozivými dôsledkami v oblasti morálnosti spoločnosti, ako aj jednotlivca. Preto podpisujem aj petíciu za ochranu mravnosti detí a mládeže.

Hosť

#187 Re:

2012-10-22 17:15

#57: -

ale veď niekde začať treba...

Peter

#188

2012-10-23 12:24

bolo by lepšie presadzovať zákon na ochranu mládeže, ktorý sme pripravili v parlamente (poslanci Mušková, Slabý, Podmanický, Tóthova, Gabura) z verzie ktára sa používa v Nemecku. Zákon nám napísal Ivan Šimko. Tento zákon komplexne rieši problematiku mládeže. P.Čaplovič dal pripomienkovať tento návrh vo všetkých rezortoch, v tom čase ovládené Smerom, SNS a HZDS. Tieto pripomienky sú skutočným mravným obrazom tedajšej vlády...
rorra

#189 Re: slepota

2012-10-23 20:05

#179: Priateľ človeka - slepota 

 

Fuha, mily (ne)priatel cloveka... To, ze clovek ma problem zapasit s cistotou v mysli i v skutkoch podla Teba znamena, ze nemravnost ma "zelenu"? Kto Ta pasie? Pan? Co Ti na tento nazor povedal v Tvojom srdci? Boh, ktoreho ja poznam a milujem, by nemravnost sposobom akym to robis Ty nikdy neodobril!!! Preco by sa mal hriech takto tolerovat? A ked sa aj novela zakona neurobi a ludom sa ponecha "slobodna vola" (aj ked tu maju ci uz obscennosti budu verejne propagovane, alebo nebudu), co osozi tym detom, ze uvidia tie nechutnosti? Nie je to skor tak, ze ked deti nutime necenzurovanymi obrazmi a programami pozerat sa na ne, berieme im tak slobodu, v ktorej by si mohli vybrat vyhybat sa tomu? Ako moze take dieta uniknut?? AKO???!!! Tusi vobec, ze si moze vybrat? Ako zisti, ze to, co davaju v telke a co dospeli toleruju, je zle? AKO?!!!
rorra

#190 Re:

2012-10-23 20:14

#188: Peter -  

 

Peter, prosim, kde sa da ten navrh najst a precitat? Je nejaka moznost, aby ho verejnost podporila? Vdaka
abstinent

#191 blbost

2012-10-24 11:08

Toto opat raz ukazuje ze su ludia ako p.Skripek, kt. nemaju inteligencny potencial robit pracu poslanca. Iniciatori tejto peticie asi nevideli internet ani na obrazku. Je to hanba ze takito ludia nas zastupuju. Garantujem Vam ze viac deti vo veku okolo 15 rokov videlo porno videa na internete ako erotickw obrazky, casto umelecke, v dennej tlaci.
Iga

#192

2012-10-25 09:39

Je to správne a určite má význam táto petícia, aby deti a mládež nepovažovali sa normálne to, čo je vulgárne a nevhodné.
eri

#193 Re: Re: nesúhlasím

2012-10-25 10:33

#33: Mariana - Re: nesúhlasím

...Mariana asi ešte deti nemáte, lebo určite by ste tento argument nepoužili. Rodičia nie sú bachari vo väzení a deti nie sú väzňami zatvorenými medz 4 múrmi. Deti sú úžasné bytosti, ktoré do seba nasávajú informácie bleskovou rýchlosťou..stačí obraz, výrazný zvuk, každá nepoznaná novinka v nich vyvoláva zvedavosť a následne potrebu oboznámenia sa s tým čo vidia a počujú, resp. vyskúšania si každej činnosti s ktorou sa oboznámia....doma pri rodinných príslušníkoch,  pri pozeraní televízie, na ulici, na detskom ihrisku, v škôlke, v škole, neskôr v kolektíve svojich kamošov...... A príde čas v každom vzťahu rodič-dieťa, kedy rodič nemá šancu zdielať so svojím dieťaťom všetky vonkajšie vnemy a teda ho upozorniť, že TOTO nie. A ak by aj upozornil - je tam 1000 rôznych možností, aby si dieťa povedalo a prečo, veď keď to je v telke, v novinách ..... tak je to asi "in", je to správne, veď aj tie programy, články, či iné reklamy robia DOSPELÍ ?????  Bohužiaľ dnes sa niektorí kompetentní "dospelí" správajú horšie ako niektoré deti. Zmizli morálne zásady, slušnosť, láskavosť, teraz je v kurze byť drzí, neprimerane sebavedomí či skúsení  v sexuálnej oblasti čo najskôr...  Kam až to príde, keď budú ľudia takýto ľahostajní k výchove detí?

eri

#194 Re: blbost

2012-10-25 10:46

#191: abstinent - blbost

...a vám sa to zdá normálne, že deti dnes už veľmi skoro ovládajúce prístup na internet, sa tam môžu stretať  s nemravnými videami ?? Veď  ak ste taký super IT, tak určite viete, že existujú rôzne zámky pre deti, resp. zaheslované stránky s nemravným obsahom. Bežná tlač a prístupné webové stránky by mali byť bez takéhoto obsahu - resp. s blokáciou, pod hrozbou pokuty. A ak chcete umenie, choďte do galérie podľa vlastného výberu.


Hosť

#195 Re: Re: Re: nesúhlasím

2012-10-25 11:56

#193: eri - Re: Re: nesúhlasím

Áno, presne ste to vystihli. Ide o ochranu mravnosti  detí a mládeže vo VEREJNOM priestore. Žiaden jednotlivec nesmie mať právo VEREJNE šíriť nemravnosť, ktorá vedie k arogancii morálnych a kultúrnych hodnôt. Preto petíciou žiadame našich zvolených zástupcov, aby chránili to, čo je pre kultúrnu krajinu prirodzené právo.

Maminka

#196

2012-10-27 13:54

Ďakujem, že niekomu záleží aj na duchovnom zdraví našich detí ,lebo niekedy sa v tomto cítim ako na pustom ostrove. To, čo kedysi bolo normálne a zdravé, ochorelo a treba to liečiť

gong

#197

2012-10-27 20:53

súhlasím, aby sa v denníkoch, ktoré sa objavujú na trhoch a majú k nim prístup aj deti, neobjavovali fotky, ktoré hraničia s pornografiou a neúctou voči telu.
Slnečnica

#198 Tma

2012-10-29 08:52

Prepáčte,stala sa mi táto príhoda.Išla som v centre Bratislavy, obchod mal vo výklade"Suveníry z Bratislavy" pre turistov (ktorých je to veľa) aj dve sošky (asi 30cm)a čo asi? PENIS-uprostred výkladu.To je obraz o Slovensku? Keď som prosila,aby to odstránili,tak mi mladík v pokladni povedal,že to nie je erotická pomôcka a žijeme v inej dobe!!Snáď mi niekto nechce povedať,že dnes je dovolené všetko!
Miki

#199 Iskra

2012-10-29 09:05

Že je málo podpisov?Asi chyba réžie.Kto vie o tejto petícii? Nie každá veková vrstva chodí na internet.Škoda!Myšlienka je dobrá.Už je dosť tej násilnej nemravnosti!

zavadzajuca informacia

#200 Re: Úžasná výstava - The Human Body Exhibition -

2012-10-29 10:00

#152: Cipmunk - Úžasná výstava - The Human Body Exhibition -

to nie je pravda. co sa tyka vystavy the human body exhibition, ludia tam vystaveni s tym suhlasili, za slusnu sumu. je to zavadzajuca informacia, o ktoru sa opierate pri nesuhlase s touto peticiou.