Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku.

Jano

#276 Peticia

2014-07-30 11:36

Aj ja ich pár poznám- pretvárka! Sväté reči, ale inak , škoda hovorit. Kazdy mame svoj názor a svoje skúsenosti. Pod petíciou je tak žalostne malo podpisov na taku super PR , ze asi si to myslia viacerí .
mako

#277 a co dalej?

2014-07-30 15:44

co chystaju signatari dalej? mame cakat dalsiu peticiu? ci nebodaj odluku?
Prečo vidíš smietku v oku bratovom?

#278 Re: Petícia

2014-07-30 20:18

#267: Jano - Petícia

Jano, o každom signatarovi vieš dačo, bolo by správne aby si napisal aj o sebe. Mohol by si napisať čo všetko dobreho si komu a kde urobil.

Jano

#279 Peticia

2014-07-30 20:31

Nežijem z cirkvi, nekradnem, nepijem, som šťastne ženatý, nestvem ľudí proti sebe , nezakladám nezmyselne stranky,kde sa pár frustrovanych ľudí odventiluvava. A mam čistý register trestov... Ten kto tu začal vsetko kritizovať som nebol ja. Vymyslate, prekrucate, kydate, nadavate... Tak sa nečudujte, ze sa niekto ozve!
signatar

#280 Mako 277 a co dalej?

2014-07-30 21:33

#277: mako - a co dalej?

Mako a co navrhujete? Teraz je mozno rad na Vas. Co ste urobili Vy osobne

pre to, aby sa situacia v ECAV dala do poriadku?


Hosť

#281 Re: Peticia

2014-07-31 08:29

#279: Jano - Peticia

A proti tým, ktorí sa spoliehali na seba, že sú spravodliví, a iných za nič nemali, povedal toto podobenstvo: Dvaja mužovia vstúpili do chrámu, aby sa modlili; jeden farizej a druhý publikán. Farizej si zastal a takto sa modlil v sebe: Bože, ďakujem Ti, že nie som ako ostatní ľudia, vydierači, nespravodliví, cudzoložníci, alebo ako aj tento publikán. Postím sa dva razy do týždňa, dávam desiatky zo všetkého, čo mám. Publikán však stál zďaleka a ani oči nechcel pozdvihnúť k nebu, ale bil sa v prsia a hovoril: Bože, buď milostivý mne hriešnemu! Hovorím vám: Tento odišiel do svojho domu ospravedlnený, a nie tamten. Lebo každý, kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený.

L 18, 9 – 14

 

 

Prorok

#282

2014-07-31 09:11

Prosím Vás nedajte sa vyprovokovať k osobným útokom. Je to nechutné a anonymitu tejto diskusie nezneužívajte. Je veľmi ľahké hádzať anonymne blato na všetky strany. Dovolím si napísať, že poznám mnohých signatárov tejto Výzvy osobne, nie sú to ľudia, ktorí zo seba robia bohov. Sú to ľudia, ktorí Bohu slúžia a ak prešli životnou skúškou verím, že ich posilnila. Nikto nie je bez viny ani na jednej ani na druhej strane. O to ale v tomto spore nejde. Toto nie je súťaž v tom, kto nájde viac špiny na toho druhého. Tu ide o smerovanie našej cirkvi. O to, či sa podarí súčasnému vedeniu zabezpečiť zmenou zákonov to, aby sme mali jedného biskupa, pretože tento model nikdy v Evanjelickej cirkvi nebol a nemal by byť.
Goňová Anna

#283 Goňová Anna

2014-07-31 11:17

Súhlasím s obsahom príspevku č. 282.
Treba sa dobre zamyslieť nad poslednou vetou príspevku č. 282 !!!
signatár

#284 Čo nie je v CPP, zariadi Osobitný senát

2014-07-31 19:24

Osobitný senát len od roku 2013 na konci svojich rozhodnutí uverejňuje túto vetu: Toto stanovisko je konečné a nemožno sa proti nemu odvolať. Toto stanovisko je záväzné pre ECAV, všetky jej cirkevné organizačné jednotky, aj pre všetkých členov ECAV. Myslím si, že terajšie vedenie ECAV nám všetkým dáva na známosť, že čo nie je v CPP, tak presadia do platnosti cez Osobitný senát. A nikto sa proti tomu nemôže odvolať! Naozaj nikto?? Sú členovia OS naozaj neomylní? Naozaj?

Hosť

#285 Re: Mako 277 a co dalej?

2014-08-01 03:39

#280: signatar - Mako 277 a co dalej?

co? Na vasom mieste by som chvilu pockal, vojna je uz predo dvermi, mobilizacia odvedie chlapov, a zeny pozatvaraju ako teraz v ukrajine ked su proti odvodom svojich muzov a synov a proti vojne. Tym sa vam vycisti parketa, a mozete sa dohodnut s druhou skupinou v ecav na systeme win-win.

Preco si to myslim?

Mam stale viac pocit, ze predstavitelia ecav, a tym nemyslim len gbu, sa viac venuju politike a biznisu. A vtedy vznikaju konkurencne boje, ako teraz u nas v cirkvi. To ze medzi nimi sa najdu aj spravodlivy niet pochyb, ale comu sa cudujem, ze nevystupili z tej Hieronymovej Lode blaznov uz davno.

Co si mam mysliet ako radovy clen o predstaviteloch, co na jednej strane hlasaju ludskost, a na strane druhej neodsudia nepravosti ktore sa pachaju na ich "protivnikoch"?, co si mam mysliet o cirkvi, co spomedzi seba vylucuju sektarov a na sdruhej strane pri nasom terajsom prezidentovi ani len nesuchla o nebezpecenstve scientologie. Tato dvojtvarnost je dovodom toho ze ste sa ocitli v situaciii, v ktorej ste sa rozhodli chranit svoje zaujmy a spisali ste peticiu. Pokym vsak budete tuto dvojtvarnost zivit a upevnovat dalej, verte, ze o dva tri roky spisu peticiu voci vam, presne ako v tej myslienke, - kto seje vietor, bude burku zat.

Pokym ste studovany teolog, tak by ste mali vediet to, ze nasa ecav nikdy v historii nebola jednoliaty kompozit aky ju predstavujeme teraz oficialne voci verejnosti. Rozdiel je len v tom ze dnes su informacie pristupnejsie, a slobodnejsie, ako v minulosti. Preto sa cudujem pri niektorych evanjelikoch tej ich jej nemeratelnej tuzbe o akukolvek cenzuru zdrojov, ci diskusie ci internetu.

co vam navrhujem? Prekonajte svoju pychu, a verejne vyznajte svoje hriechy, poproste o odpustenie svojich nadriadenych, ktrori by sa bez pomoci Bozej nedostali tam, kde su. (jedine ze by ste neverili, ze ty co su nad nami su tam z vole Bozej), a modlite sa spolu s nami o pokoj nielen v nasom cirkevnom evanjelickom zbore, ale aj za pokoj v celom svete.

teda, ak mam brat vase vyhlasenie vazne.

prajem pekny den

mako

 

 

signatar

#286 Re: Re: Mako 277 a co dalej?

2014-08-01 14:48

#285: - Re: Mako 277 a co dalej?

Urcite sa deje Bozia vola, a tak aj ti nad nami su tam z Bozej vole. Ale je niekolko rovin Bozej vole. Bozia vola je, napr., aby vsetci ludia boli spaseni... a budu? Nebudu, pretoze Bozia vola je aj to, aby clovek mal slobodu prijat Jeho milost... tym len chcem ilustrovat, ze niekedy Bozia vola je vlastne Bozim dopustenim...

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-08-01 16:46



Hosť

#288

2014-08-01 16:53

Tolko skromnosti od signatára.len vy ste ti dobrí, to oni su zlí , su dopustením. Je mi z vás zle. Mozno keby tých pár ľudí , ktorých sa zastavate, žilo a robilo tak ako sa ma, nemusel tu byt tento humbuk. Tolka pokora ma z VAsej strany hned urobila prívržencom tých druhých podľa Vas zlých.

Hosť

#289 Re: Re: Re: Mako 277 a co dalej?

2014-08-02 18:42

#286: signatar - Re: Re: Mako 277 a co dalej?

takze mam ocakavat vase skore verejne vyznanie hriechov a prosbu o odpustenie smerom k svojej vrchnosti?

alebo ostavate v zakopovych ocakavaniach a cakate kym vasi protivnici pomru?

zatial ste ma v nicom nepresvedcili, ale je to tym, ze bud to nechcete robit, postacovalo by vam len to za by som podpisal peticiu, alebo nie som v stave to pochopit, ale potom asi zbytocne vedieme tuto rozpravu.

uvidime kam sa priblizite ci na stranu  Bozej vole, ci na stranu Bozieho dopustenia

ved podla ovocia ich spoznate, ak nam to zanechali, aby sme my neznali vedeli rozoznat

 

zvedavec

#290 info

2014-08-11 06:42

je este nejaky zdroj o aktualnom diani v tejto kauze (kedze tu to je skor v utlme), okrem FB, ktory zo zasady bojkotujem?

dakujem za informacie


Hosť

#291 Zvedavcovi

2014-08-13 19:35

Nove cislo ev posla, kt vyšlo dnes. Myslim, ze mi začína byt jasne, preco brat dozorca ZD sa tak drží pri koryte.  Niekto pár ľudom trochu priskripol krídelká , tak spísali petíciu... Tvária sa, ze pre dobro cirkvi. Som členom aj diskusnej skupiny ako dalej v ecav, to je zážitok. Napr farar, ktorý je automechanik sa vyjadruje k právnikom, iným odborníkom. Proste vsetko vie- je to lepšie ako časopis voloviny :))) 


Hosť

#292 Re: Zvedavcovi

2014-08-13 20:40

#291: - Zvedavcovi 

 alebo niekto chce to "koryto" silou mocou dostat pod svoju priamu kontrolu...? ...a preto zahmlieva hoci aj cez EPsT, kedze h ma pod kontrolou...?


Hosť

#293 Zvedavcovi

2014-08-14 16:44

No mne sa zdá normalne, ze ked príde clovek do funkcie a vidí, co kto robi a ze ho cirkev živí, tak sa mu to nepáči. Takze to , ze to generálny dozorca povedal na plne ústa- klobúk dole


Hosť

#294

2014-08-14 16:54

Nuž neda mi nenapísat. Aj ja som Košičan a hanbím sa za to. Doba Menkyho bola nepekna, ale uz mi lezie na nervy aj na rodinných spoločenstvách , podpis petíciu, lebo oni su ti zli !!! Uz zabudnime na Menkyhǒ. Načo bratia farari tolko nenávisti? Keby nebol Menky, dnes by sa tolko nenadavalo na Klatika! A este jedna vec , ktorú mi tu neda nespomenúť. Evanjelická jednota bola založená uz pred voľbami a sídlo ma na Zvonarskej.nas dozorca im tlači časopisy- Sefranka využili v boji proti vedeniu, Sefranko využil ich na svoju obhajobu a dozorca z Košíc tlači v svojej tlačiarni časopis Effathu. Uz ni je z toho zle. Nechcem uz chodit ani na rodinne spoločenstva- tolko nenávisti! Aspon ze 2 naši farari este maju rozum , ked 1 farar  a dozorca ho nemajú! 


Hosť

#295

2014-08-14 18:45

Ako tak pozerám  - 956 podpisov. Signatári, ich rodiny, pár ľudí.... Stále tu hovoríte o papierových hárkoch v zboroch. Vsetko je uz vraj v tom zarátané! Myslim, ze uz je načase, aby ste si uvedomili, ze staci. 

 

Zvíťazí rozum - alebo pravda?

#296 Košičanovi, ktorý sa hanbí za to

2014-08-14 20:08

#294: -  

 Ťažko sa v tomto vyznať. Za čo sa to Košičan hanbí? Nebodaj hádam za Evanj. jednotu, ktorá bola založená v Košiciach na Zvonárskej? Mali sme síce jednu, ktorá nebola celkom jednotná, nuž vznikla, alebo lepšie povedané bola stará Jednota zjednotená, potom rýchlo založená ešte novšia a tak nateraz máme podľa všetkého asi dve Jednoty, či viacej?

Chápem ale i ľutujem úprimne tohto Košičana, ktorému je z tohoto všetkého zle! Nechce sa mu už ani na rodinné spoločenstvá chodiť. Asi bude musieť útechu hľadať inde.

Má však nesmierne šťastie - ako uvádza predsa ešte 2 jeho farári majú rozum - (hoci ďalší 1 aj s dozorcom ho podľa neho nemajú). Dúfajme, že sa mu z tohto takrečeno patového stavu, niečo podarí vyťažiť. Prichodí nám len dúfať, že nakoniec budú teda 3 rozumní proti nerozumnému 1 farárovi a 1 dozorcovi. Počkáme si na výsledok. S prevahou jedného hlasu sa dá všeličo dosiahnúť.

Už sa tešíme, že nabudúce keď sa nám ozve tento Košičan, bude z jeho z príspevku oveľa jasnejšie, na ktorú stranu ho to pritiahlo.


Hosť

#297 Zvíťazí rozum alebo pravda?

2014-08-14 21:46

Nuž je úplne jasne, na ktorú stranu ma to uz netaha . Nemôžem počúvať niekoho a vážiť si ho ak sústavne na tých druhých kyda... A co sa týka tej evanj jednoty. Všade bolo prezentované , ze vznikla nedávno ... Preco bola teda zaregistrovaná ako eanjelicka jednota uz dost davno? Mne to uz začína pripadať, ze si chystali cestičku, ak prehrajú volby?preco nepovedali, ze toto obc združenie zaregistrovali uz pred voľbami ?  Viete- Košičania neznášajú svojho seniora, ale zasa senior neznáša  GB , a tak su teraz Košičania so seniorom naoko kamosi.  Košičania hovorili o bývalom biskupovi VD , ze je opilec...teraz su s jeho rodinou- Signatármi kamosi, lebo nikto z nich nema rad GB. Nuž nepriateľ  spája. Takze mam pocit, ze kričia na vedenie ecav, ze robi politiku. Robia ju oni sami, uz im to prerastá cez hlavu. Ja chcem v spoločenstve načerpať silu, radost , nie nenávisť, zlobu...


Hosť

#298

2014-08-15 18:26

Som sklamany z dozorcu VD. Uz som sa na vlastne usi presvedcil; ze po zasadani GP podal zavadzajuce a naschval skreslene inf. ON VYZERA SPRAVODLIVY.Potom sa to poprekrucane hned naivnymi ludmi rozsirilo po fb a kauzy na svete. A on ostal v tieni; spinavu pracu urobili ini.ja som z neho totalne sklamany

mako

#299 na ktoru stranu?

2014-08-16 07:50

som rozhodnuty ostat na strane Krista, no a zatial mi to vychodi, ze podla toho by som sa teda nemal prilozit ani ku jednej strane sporu.

 


Hosť

#300

2014-08-16 12:35

Vyhlásenia signatárov ma pobavili. Takze všetci co predávajú majetky bez schválenia, prezliekaju sa za ženy, pijú a podvadzaju svoje ženy, sa spojili a urobili petíciu. Fakt super nápad.  Ked sa im nepáči, nech vystúpia z Ecav a bude pokoj.  Lenže kde by potom predávali mJetky, podnikali? V ktorej práci by im toto tolerovali????