Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku


Hosť

/ #285 Re: Mako 277 a co dalej?

2014-08-01 03:39

#280: signatar - Mako 277 a co dalej?

co? Na vasom mieste by som chvilu pockal, vojna je uz predo dvermi, mobilizacia odvedie chlapov, a zeny pozatvaraju ako teraz v ukrajine ked su proti odvodom svojich muzov a synov a proti vojne. Tym sa vam vycisti parketa, a mozete sa dohodnut s druhou skupinou v ecav na systeme win-win.

Preco si to myslim?

Mam stale viac pocit, ze predstavitelia ecav, a tym nemyslim len gbu, sa viac venuju politike a biznisu. A vtedy vznikaju konkurencne boje, ako teraz u nas v cirkvi. To ze medzi nimi sa najdu aj spravodlivy niet pochyb, ale comu sa cudujem, ze nevystupili z tej Hieronymovej Lode blaznov uz davno.

Co si mam mysliet ako radovy clen o predstaviteloch, co na jednej strane hlasaju ludskost, a na strane druhej neodsudia nepravosti ktore sa pachaju na ich "protivnikoch"?, co si mam mysliet o cirkvi, co spomedzi seba vylucuju sektarov a na sdruhej strane pri nasom terajsom prezidentovi ani len nesuchla o nebezpecenstve scientologie. Tato dvojtvarnost je dovodom toho ze ste sa ocitli v situaciii, v ktorej ste sa rozhodli chranit svoje zaujmy a spisali ste peticiu. Pokym vsak budete tuto dvojtvarnost zivit a upevnovat dalej, verte, ze o dva tri roky spisu peticiu voci vam, presne ako v tej myslienke, - kto seje vietor, bude burku zat.

Pokym ste studovany teolog, tak by ste mali vediet to, ze nasa ecav nikdy v historii nebola jednoliaty kompozit aky ju predstavujeme teraz oficialne voci verejnosti. Rozdiel je len v tom ze dnes su informacie pristupnejsie, a slobodnejsie, ako v minulosti. Preto sa cudujem pri niektorych evanjelikoch tej ich jej nemeratelnej tuzbe o akukolvek cenzuru zdrojov, ci diskusie ci internetu.

co vam navrhujem? Prekonajte svoju pychu, a verejne vyznajte svoje hriechy, poproste o odpustenie svojich nadriadenych, ktrori by sa bez pomoci Bozej nedostali tam, kde su. (jedine ze by ste neverili, ze ty co su nad nami su tam z vole Bozej), a modlite sa spolu s nami o pokoj nielen v nasom cirkevnom evanjelickom zbore, ale aj za pokoj v celom svete.

teda, ak mam brat vase vyhlasenie vazne.

prajem pekny den

mako