Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Zvíťazí rozum - alebo pravda?

/ #296 Košičanovi, ktorý sa hanbí za to

2014-08-14 20:08

#294: -  

 Ťažko sa v tomto vyznať. Za čo sa to Košičan hanbí? Nebodaj hádam za Evanj. jednotu, ktorá bola založená v Košiciach na Zvonárskej? Mali sme síce jednu, ktorá nebola celkom jednotná, nuž vznikla, alebo lepšie povedané bola stará Jednota zjednotená, potom rýchlo založená ešte novšia a tak nateraz máme podľa všetkého asi dve Jednoty, či viacej?

Chápem ale i ľutujem úprimne tohto Košičana, ktorému je z tohoto všetkého zle! Nechce sa mu už ani na rodinné spoločenstvá chodiť. Asi bude musieť útechu hľadať inde.

Má však nesmierne šťastie - ako uvádza predsa ešte 2 jeho farári majú rozum - (hoci ďalší 1 aj s dozorcom ho podľa neho nemajú). Dúfajme, že sa mu z tohto takrečeno patového stavu, niečo podarí vyťažiť. Prichodí nám len dúfať, že nakoniec budú teda 3 rozumní proti nerozumnému 1 farárovi a 1 dozorcovi. Počkáme si na výsledok. S prevahou jedného hlasu sa dá všeličo dosiahnúť.

Už sa tešíme, že nabudúce keď sa nám ozve tento Košičan, bude z jeho z príspevku oveľa jasnejšie, na ktorú stranu ho to pritiahlo.