Zachovanie trolejbusovej linky č 64, v Trnávke.

kkll.jpg Od 5 augusta 2023 v Trnávke prestane jazdiť Tr. linka č. 64  pre  presmerovanú linku 61 trasovanú od letiska,  ktorá bude ďalej  trasovaná cez Bulharskú ulicu. Táto linka môže chodiť cez Trnávku preplnená - preto:     My obyvatelia Trnávky, žiadame zachovať trolejbusovú linku č. 64 v Trnávke, od konečnej ul. Rádiová,  pretože mnohý obyvatelia, keďže nemajú priami spoj do Ružinovskej polikliniky a nemocnice,  navštevujú touto linkou len  NsP Kramáre. Tak isto i zdravotné sestry, prac. v zdravotníctve,  alebo študenti z internátov a hotelov z Trnávky - používajú  tento spoj po celej trase. Prestupovaním sa im predraží cestovanie pretože sa predĺži 27 minútový interval do NsP . Autobus linky  č. 61 bývajú niekedy preplnené od Aviónu, pritom majú menej sedadiel, sú o pol metra kratšie a veľké regále pre kufre zmenšujú vo vnútrajšku priestor,  čo pri objednaných nových  akum. Trolejbusov už  ďalšie regále pribudnú aj v zadnej časti,  a tým  sa zmenší priestor ešte viac  pre cestujúcich a to až  o 30%....  61 bude pritom obsluhovať 2 nové sídliska s viac ako 1000 novými obyvateľmi,  takže v Trnávke bude takmer preplnená.  Brnenská štúdia ich projektu navrhovala Trnávku spojiť 64rkou s 32jkou  cez patrónku s Dlhými dielmi – Karlovou Vsou , aby sa zrýchlilo cestovanie od východu Bratislavy na jej západ a opačne.  Tu podpisujeme za nesúhlas odobratia trolejbusu č 64. z ulice Rádiová, a požadujeme jej ponechanie ako aj plnenie podľa Brnenského projektu  64-32  Dlhé diely - Trnávka. .

st3.jpgŽIADAME  preto POSILNIŤ  linky v TRNÁVKE.

Vďaka novej trati bude možné priame spojenie Dlhých dielov s Račianskym mýtom a Trnavským mýtom trolejbusovou dopravou. Zároveň táto trať umožní nahradiť autobusovú linku 32, ktorá z väčšej časti premáva pod trolejovým vedením a vykazuje vysokú obsadenosť v oblasti Dlhých dielov a Kramárov. Existujúca trolejbusová linka 64 by mala byť predĺžená do novej trasy Trnávka - Račianske mýto - Hlavná stanica - Kramáre - Patrónka - Riviéra - Dlhé diely. Nahradenie autobusov trolejbusmi zlepší dopravu v oblasti Dlhých dielov, ktoré sú charakteristické veľkým sklonom ciest. Financovanie výstavby je plánované prostredníctvom Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII).

64rka1.jpg

bus-na-letiste-mercedes-475.jpg

Praha 20 -24  metrové  Busy. 4-7   min.  interval.

tr_24.jpg

PRAHA_LETISKO.jpg