Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Quoted post

zbabelec v dileme

#93 O co mi ide?

2014-07-03 12:35

O co mi ide? O pravdu !! A o to aby som napravil svoje chyby,za ktore sa skutocne hanbim. Ked som napisal ,ze napr.Brozman mal tu nehodu a sedel vo vazeni ,tak reakcie boli ,ze to nie je pravda. A teraz ,ked je to pravda ,tak znova je vsetko v poriadku. . To je to co hovorim ,ze ak je nejaka kauza a nemam dosadene mena ,tak je riesenie a pohlad na kauzu iny ,ak sa dosadia mena . Ja by som nikdy nevidel "druhu tvar" Brozmana a Sabola,keby nebola kauza Mokra Luka a z toho vyplyvajuca aj moja negativna uloha v nej . Sabola a Brozmana mi "vysvietili "Olejar so Stefanom. Keby tato kauza nebola ,tak som slepym nasledovnikom aj Sabola aj Brozmana. To co som zazil,som nechapal,a nevedel ci som v Bozej skupine a ci v diabolskej.To ze sa Brozman teraz priznal ,nic neznamena ,lebo ine ani nemohol urobit ,len sa priznat,lebo to bola zistitelna pravda!! Zacnem ho "brat" jedine v pripade ,ak sa bude tiez kajat zo skutkov ,ale to nielen v suvislosti s kauzou Mokra Luka. Je to predovsetkzm jeho problem a zodpovednost pred Bohom. On dostal velku sancu mat Pana Jezisa Krista za svojho Spasitela,a zial tragickou nehodou. Ale tuto sancu by nemal premrhat dalsimi krokmi. A ak ich urobil ,pokanie je na mieste .Viete on sa az teraz priznal ,a nie pred volbami ci starostu ,alebo dozorcu. Ako to nazvat ? Zavadzal? klamal? vyberte si.On bol mimoriadne uzitocny ,kym nemal funkcie , ale tie mu poskodili . No vzdy je cas pokania .
K prispevku J .Budaja -silna "kava " vyhrazka citaciou z Biblie. Hovorenie pravdy v skrytosti ,je ohovaranie . Nova definicia.Keby to nebola pravda ,tak je to ohovaranie . Co by sa zmenilo na tej pravde ,keby som sa ukazal ? Nic !! Len vidim ze chcete terc . Inak si to neviem vysvetlit .Tu sa vyklada Pismo -tak aby to pasovalo ,sije sa na mieru . Ja aj pri tejto prilezitosti verejne hovorim ,ze vedenie VD vyakzuje sposoby gangsterstva a gaunerstva . A toto si OBHAJIM kedykolvek!
Najviac dokazov mam vsak o praktickych krokoch Olejara a Stefana. Aj ked robili prespekulovane veci ,tak ze my sme im stadovite vsetko odsuhlasili ,su veci ,ktorym v pripade potreby sa neubrania ,aj ked tie konakty cez jedneho vysokopostaveneho cloveka su silne . Mam pocit ze ho povazuju za viac ako Boha.Oni su zapleteni aj v inych kauzach ,mysliac si ze su uz uzavrete .
Pytate sa co mne staci ? Len aby ukazali pokoru ,priznali sa k nepravostiam . To je cele ,a velmi jednoduche!
Vy vsetci svojim podpisom ste na jednej strane dali slucku z Marosovej hlavy prec a dali na hlavu fararky z Mokrej Luky,lebo vsetci pisete len ze je to peticia za Sefranku ,ale peticia ma aj ine body . Presne toto ste podpisanim tejto peticie urobili . Vam nejde o podstatu!!
Nakoniec ,z tych vasich prispevkov ,oslovil ma len jeden ,ze sa mam viac modlit ,a slubujem ze sa budem viac modlit .
Nepredpokladam ze sa uz viac ozvem, ,jedine ak by bolo nieco vynimocne . To tu nema vyznam rozoberat nic . Najdem iny sposob ako ukazat pravdu

Replies

Jozef Budaj

#116 Re: O co mi ide?

2014-07-04 15:12:18

#93: zbabelec v dileme - O co mi ide?

Vážený anonym, podpísaný ako zbabelec v dileme.

Vo svojej reakcii ste napísal:

K prispevku J .Budaja -silna "kava " vyhrazka citaciou z Biblie. Hovorenie pravdy v skrytosti ,je ohovaranie . Nova definicia.

 

Prečítal ste si naozaj to, čo som ja napísal? Dáte si tú námahu a prečítate si to ešte raz a porovnáte s tým, ako ste to okomentoval? Prečo prekrúcate a podsúvate to, čo tam nie je?

Ak citácia aktuálneho Božieho Slova je podľa Vás vyhrážkou - prosím. Božie Slovo je skutočne "silnou kávou", je "kladivom, ktoré rozráža skalu", je "mečom ostrým na obidve strany",... - to sú jeho vlastné definície - Božie definície.

Až príliš sme si zvykli nebáť sa Božieho slova. Bázeň pred Božím Slovom a pred Bohom samým je nám cudzia - aj preto to tak medzi nami (v cirkvi) vyzerá a aj preto si dovoľujeme navzájom voči sebe to, čo si dovoľujeme.

To, čo ste nazvali novou definíciou je čisto "Vaša konštrukcia". V mojom príspevku - čo ste si zrejme nevšimol - sa hovorenie pravdy vôbec nespomína.

Chcem sa Vás však spýtať, čím alebo kým ste sa inšpiroval keď ste anonymne hovoril (písal) - podľa Vás - pravdu? Kedy a kde tento spôsob použil Pán Ježiš? alebo Ján Krstiteľ (ktorý tiež nemal problémy s hovorením aj nepríjemnej pravdy) alebo apoštolovia? Keď Pavel napomenul Petra urobil to anonymne?

Predpokladám, že aj Vy ste pri konfirmácii vyznával, že Písmo Sväté je pre Vás prameňom viery a pravidlom života. Akým pravidlom ste sa riadili a riadite pri písaní anonymných útokov na svojich bratov v Kristu?

Určite veľmi dobre poznáte pravidlo - prikázanie Pána Ježiša (teda Božie sväté prikázanie): "Čokoľvek chcete aby vám ľudia činili, to čiňte aj vy im".  To nie je nejaké nezáväzné odporúčanie, to je jednoznačný príkaz Božieho Syna (!).  Keď píšete anonymne, tak jasne dávate najavo, že chcete zostať v utajení. Chcete, aby ostatní rešpektovali to, že nezverejníte svoje meno. Akým právom však - v jasnom rozpore s uvedeným Božím prikázaním - takú istú anonymitu neposkytujete tým, o ktorých píšete?! Akým právom (keď Vaše meno je utajené) ich mená zverejňujete?!