Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Jozef Budaj

/ #116 Re: O co mi ide?

2014-07-04 15:12

#93: zbabelec v dileme - O co mi ide?

Vážený anonym, podpísaný ako zbabelec v dileme.

Vo svojej reakcii ste napísal:

K prispevku J .Budaja -silna "kava " vyhrazka citaciou z Biblie. Hovorenie pravdy v skrytosti ,je ohovaranie . Nova definicia.

 

Prečítal ste si naozaj to, čo som ja napísal? Dáte si tú námahu a prečítate si to ešte raz a porovnáte s tým, ako ste to okomentoval? Prečo prekrúcate a podsúvate to, čo tam nie je?

Ak citácia aktuálneho Božieho Slova je podľa Vás vyhrážkou - prosím. Božie Slovo je skutočne "silnou kávou", je "kladivom, ktoré rozráža skalu", je "mečom ostrým na obidve strany",... - to sú jeho vlastné definície - Božie definície.

Až príliš sme si zvykli nebáť sa Božieho slova. Bázeň pred Božím Slovom a pred Bohom samým je nám cudzia - aj preto to tak medzi nami (v cirkvi) vyzerá a aj preto si dovoľujeme navzájom voči sebe to, čo si dovoľujeme.

To, čo ste nazvali novou definíciou je čisto "Vaša konštrukcia". V mojom príspevku - čo ste si zrejme nevšimol - sa hovorenie pravdy vôbec nespomína.

Chcem sa Vás však spýtať, čím alebo kým ste sa inšpiroval keď ste anonymne hovoril (písal) - podľa Vás - pravdu? Kedy a kde tento spôsob použil Pán Ježiš? alebo Ján Krstiteľ (ktorý tiež nemal problémy s hovorením aj nepríjemnej pravdy) alebo apoštolovia? Keď Pavel napomenul Petra urobil to anonymne?

Predpokladám, že aj Vy ste pri konfirmácii vyznával, že Písmo Sväté je pre Vás prameňom viery a pravidlom života. Akým pravidlom ste sa riadili a riadite pri písaní anonymných útokov na svojich bratov v Kristu?

Určite veľmi dobre poznáte pravidlo - prikázanie Pána Ježiša (teda Božie sväté prikázanie): "Čokoľvek chcete aby vám ľudia činili, to čiňte aj vy im".  To nie je nejaké nezáväzné odporúčanie, to je jednoznačný príkaz Božieho Syna (!).  Keď píšete anonymne, tak jasne dávate najavo, že chcete zostať v utajení. Chcete, aby ostatní rešpektovali to, že nezverejníte svoje meno. Akým právom však - v jasnom rozpore s uvedeným Božím prikázaním - takú istú anonymitu neposkytujete tým, o ktorých píšete?! Akým právom (keď Vaše meno je utajené) ich mená zverejňujete?!