Otvorený list na ODVOLANIE JUDr.A.Cisárovej riaditeľky CIPS

Quoted post

Biologický rodič Lucky spomína ako ostal bez pomoci

#128 Re: Re: Štvavá a dezinformačná kampaň.

2014-01-09 21:37

#116: - Re: Štvavá a dezinformačná kampaň.

Hľadal som ich po Bratislave a našiel ju aj s malou v Devínskej Novej Vsi v záhradkárskej oblasti, v chatrči, v ktorej nebola voda, plyn, no nič. Vtedy som Jura poriadne zbil, nebolo to prvýkrát, a malú som si zobral so sebou preč. Saša však zavolala policajtov, tí ma chytili hneď na zastávke a malú mi zobrali. Skoro zo mňa spravila únoscu... Hovoril som im, nech sa tam idú pozrieť, ako žije to decko, no podľa mňa ich to ani nezaujímalo. Hľadal som ich aj neskôr, dokonca som bol na ,Februárke‘ policajtom dať ich opis, nech ich nájdu, no nič sa nedialo. Vraj ak ich stretnem, nech im to oznámim http://zivot.azet.sk/clanok/12198/otec-utyranej-lucky-dcerku-mu-umucil-byvaly-kamarat.html

Tesne pred smrťou dievčatka, sociálni pracovníci klopali na dvere Hrotákovcov. Otvorila im vtedy samotná Lucka, ktorá bola doma sama a s cudzími ľuďmi sa bála rozprávať. Sociálni pracovníci vtedy za dievčatkom zavreli dvere a odišli. Lucka krátko po tom, zomrela. http://www.topky.sk/cl/100370/1326673/Socialni-pracovnici-mohli-smrti-Lucky-zabranit--Bojim-sa--ze-ma-rodicia-zbiju--povedala-im-

Replies

Milan Horelican
Autor petície

#134 Re: Re: Re: Štvavá a dezinformačná kampaň.

2014-01-10 00:42:34

#128: Biologický rodič Lucky spomína ako ostal bez pomoci - Re: Re: Štvavá a dezinformačná kampaň.

Nesmierne ma mrzi, co sa stalo Lucke. Jej zivot uz nikto nenavrati a najviac zarazajuce je to, ze asi nebude ani nikdy POTRESTANY !

Podobne pripady su aj vo Velkej Britanii, naznamejsi pripad Baby P, kde socialka v priebehu mesiaca spravila 60 navstev a nic nezistili, pokial chlapec nebol mrtvy

Na Slovensku detto - socialka si splnila svoju papierovu povinnost, ale nie ludsku a ani nie profesionalnu! A na zaklade tohto smutneho pribehu chcu zmenit komplet zakony, aby bolo mozne totalne bez problemov odoberat deti len na zaklade nejakeho usudku nejakeho uradnika z kancelarie

PhDr. Lucia Blahová

#139 Kam sa obrátiť?

2014-01-10 18:04:32

#128: Biologický rodič Lucky spomína ako ostal bez pomoci

Jedným zo spoľahlivých miest, kde môžu podať pomocnú ruku vtedy, keď si s dieťaťom neviete rady, je úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. PhDr. Lucia Blahová, koordinátorka sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately z Bratislavy II, ktorá sa stretla s mnohými rodičmi, čo mali výchovné problémy, hovorí, aký je postup:

1. Vypočujeme všetky zúčastnené strany aj deti a poskytneme sociálne poradenstvo, ako riešiť situáciu.

2. Ak vidieť u niektorej zo strán neochotu riešiť krízu, navrhneme psychologickú pomoc v akreditovanom zariadení.

3. Ak sa rodina alebo niektorý jej člen na odporúčanom poradenstve nezúčastňuje, je možné prikročiť k uloženiu takzvaného výchovného opatrenia. Uložiť ho môže samotný orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately alebo na jeho návrh alebo podnet môže rozhodnúť súd.

4. Súd môže rozhodnúť aj o uložení výchovného opatrenia na diagnostický pobyt, kde je dieťa šesť mesiacov a výstupom je jeho diagnostika. Komplexná diagnostika detí sa vykonáva v Diagnostickom centre detí do pätnásť rokov veku v Bratislave na Trnávke, kde sú chlapci aj dievčatá, po pätnástom roku veku sa komplexná diagnostika chlapcov vykonáva v Diagnostickom centre v Záhorskej Bystrici a dievčat v Diagnostickom centre v Lietavskej lúčke.

5. O dobrovoľný diagnostický pobyt môžu požiadať aj rodičia detí bez účasti orgánu sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Tento pobyt si musia zaplatiť, pretože vo veci nerozhodol súd. Za pobyt v diagnostickom centre sa neplatí, ak vo veci rozhodne súd, hoci aj predbežným opatrením.

6. Diagnostický pobyt dieťaťa sa určí v krajných prípadoch, keď nie je možné zabezpečiť diagnostiku dieťaťa ambulantnou formou.