Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

RVM

#435 Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-28 17:32

#431: - Re: Re: Re: Re: RE: RVM

Nabozenstvo nepovazujem apriori za vymyvanie mozgov. Ale ak rodicia hustia nabozenstvo do hlavy svojim detom od malicka, tak to uz vymyvanie mozgov je. Problem je, ze dieta takychto rodicov na vyber nema. Musi chodit do kostola, aj ked castokrat nechce, musi postit, modlit sa pri obede, chodit na spoved atd, len preto ze si to jeho rodicia praju.

Co sa tyka toho strasenia basou... prehanas. U nas je problem strcit do basy aj rodicov takych deti, co maju vymeskany takmer cely skolsky rok. A som presvedceny, ze ak by mali rodicia vazne vyhrady voci sexualnej vychove, dokazu sa dohodnut ci uz s ucitelom, alebo s riaditelom skoly.

Niekedy mi tieto vase iniciativy pripominaju snahu americkych krestanskych kupin zakazat vyucovanie Darwinovej teorie evolucie. Aj oni maju milion dovodov preco evoluciu neucit, napriklad preto ze, je to "len" teoria. To, ze tejto teorii veri 99.9% vedcov ich vobec nezaujima, oni radsej budu detom tvrdit, ze svet ma 5000 rokov, bol stvoreny za 7 dni a pod. nezmysly.

PS: zamysli sa nad vyznamom slova "pseudozvasty".

Replies


Hosť

#438 Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-28 17:37:10

#435: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

sposob ktorým vychovávas svoje deti ty tiez mozno nazvať vymyvaním mozgov. vari ty ich nič  neučíš nehovoríš im svoje názory atd? alebo tvoju výchovu povazuješ za ultra slobodnu a deti si robia co chcu? alebo povazujes svoje postoje za ultra správne?

Ewco

#446 Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-29 08:29:29

#435: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

Ako to spomenul niekto nadomnou - deti ucis podla svojho presvedcenia, nenechas ich volne robit co chcu bez usmernenia. Ak rodic je len papierovy veriaci a svoje deti nuti, vypomsti sa mu to v podobe ateistu. Aj ked rodic chce pre svoje dieta to najlepsie, ale tiez musi najst tu hranicu kedy je to este vychovne a kedy je to uz na skodu.

Neprehanam - dohladaj si informacie ako to uz funguje v praxi. V Nemecku 40 dni basa pre rodica, vo Francuzsku dostal pokutu ten, co mal na tricku "stereotypny" obrazok tradicnej rodiny. Ze to zatial u nas nefunguje ale neznamena, ze sa budem na to spoliehat. Ak je to tak skvele ako si niektori myslia, nech to nechaju na baze dobrovolnosti a nie nutenim - to je ten podstatny rozdiel.

Americke krestanske skupiny nemaju s RKC nic spolocne. Zvecsa ide o nejaku krestansku odnoz vysvetlujuc si vsetko posvojom. A taktiez tu neplet nepochopenie biblie. Ked niekto nevie citat medzi riadkami a berie obrazne veci doslovne, tak potom to aj tak vyzera. A cislo 99.9 % si si vycucal z prstu - lebo si to len myslis.
Osobne nemam problem ani s darwinovou teoriou a ani s biblickym vysvetlenim. Kto chce, suvislost si najde, kto nechce bude rypat z jednej alebo druhej strany.