Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej.


Hosť

#426 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 15:10

#424: bojovnicka1488 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

aj ja celkom dobre nechápem, ale budiž: to bude asi to porozumenie a láska blížneho

"Pietruchova ma podcenuje, pritom nevie ake a kde vsade mam kontakty ...,

vsetko, co som zistila som poslala niekomu dôlezitemu, ktory kedysi pracoval pre Ministerstvo prace, socialnych veci a rodiny, pohybuje sa v oblasti politiky atd., som s nim uz dlhsie v kontakte este pred tymto problemom s Pietruchovou a spol."

 

napríklad ... toto je čo ...nepriamy nátlak, zastrašovanie .... alebo vyhrážanie ...

a toto: Neznasam, ked o mne niekto siri vymyslene klamstva ... je celkom dobrý názor, len sa treba aj podľa neho správať ..

RVM

#427 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 15:12

#422: bojovnicka1488 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

Ak je to skutocne tvoj datum narodenia, tak sa ospravedlnujem. Kazdopadne, spojitost s fasizmom je to prve, co ma pri tom cisle napadne, a urcite nie som jediny. Vlastne som sa teraz presvedcil, ze aj na SME uz niekto na tuto zaujimavost upozornil. Asi to nebol najstastnejsie zvoleny nick.


Hosť

#428 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 15:15

#427: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

hmmm... žiaľ,   nie len NICK je neštastný ...

Zuzana

#429 Re: Re: Re: Re:

2013-10-28 15:30

#419: RVM - Re: Re: Re:

Cit. :"Čo má obrázok spoločné so sexualitou? Čo je pre mňa sexualita? Čo má obrázok spoločné so mnou?"

Podľa mňa posledná otázka chce jednoznačne od žiaka osobný postoj. V tomto duchu je písaný celý materiál.

Bohužiaľ asi ste si naozaj neprečítali materiál, takže neviete, čo obhajujete. Ja chápem Váš postoj, predpokladám, že sme v rovnakom veku a teda socialistické deti dospievajúce v porevolučnej dobe. Nie som puritán, a ani deti nevediem v tomto duchu. Hoci ak to zoberiete z všeobecného pohľadu, spoznať sa v 18tke, po 4roč chodení sa zobrať a žiť 16r. s tým istým mužom v manželstve je asi nenormálne. Neuznávam promiskuitu, a cudnosť a cnosť ešte stále považujem za kladné vlastnosti. Sexualita nie je podľa mňa na hanbenie, ale je to vmnohom vec intímna. Miera ako to pociťujeme ako intímne, je individuálna. (je to niečo, ako keď vám zomrie niekto blízky, vy to ťažko nesiete a nemáte chuť o to pretriasať s cudzími, ktorí nemajú s vami blízky vzťah) aj keď niekto musí o tom rozprávať každému aj tomu, čo to nepotrebuje počuť.

Nevediem svoju dcéru aby čas trávila v Auparku, aby sa vymachlila ako ....a riešila len handry, ale aby si vážila seba, aby mala rada ľudí, pomáhala....Asi je to mimo trend, ale ja tomu verím a zatiaľ mám právo viesť a vychovávať svoje deti ja.

K synovi, aj keby začal masturbovať zajtra, ja mám s ním vzťah a budem to riešiť ja. Ja to ani neodsudzujem, ale ani nevelebím. Je to súčasť vývinu. Dôležitá je miera. Poznala som chalana, čo bol na tom vyslovene závislý a bol to ozaj problém.  Ale čo považujem za mimo, aby mu to predkladala škola v tejto forme ako prezentuje KONKRÉTNY materiál. A iba na margo, na tie krúžky sa prihlásil sám aj s kamarátmi.

Ešte raz to zopakujem, mne vadí toto konkrétne dielo www.rodicovstvo.sk sexuálna výchova -metodika.  Je to nepodarený materiál, plný ideológie, chýb, jednostranných faktov, podsúvajúci postoje. Školám majú byť doporučení externí lektori, kto za nich zodpovedá? Akú by mali kvalifikáciu? Kurz u pani Pietruchovej? Čiže rodič ani učiteľa - lektora nepozná.

Takže posledný raz, čo ak sa len jedno dieťa bude cítiť nepríjemne, trápne, bude mať šok (čo ak nevidelo ešte stoporený pohlavný úd), KDE SÚ JEHO ĽUDSÉ PRÁVA? KTO si to zoberie na zodpovednosť? Škola? Rodič asi ťažko, keďže do toho nemá čo hovoriť.

Momentálne ho minister Čaplovič odmietol, ale ak ho niekto iný prijme, stane sa súčasťou školského vzelávacieho programu ako časť Výchovy k manželstvu a rodičovstvu a vtom prípade rodičia nemajú právo sa k nemu vyjadrovať. Čiže žiaden voliteľný predmet!

 

RVM

#430 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-28 16:17

#429: Zuzana - Re: Re: Re: Re:

Precital som si dokument Pracovne listy pre ziakov teoria a zbezne si pozrel aj prakticku cast. Viete mi uviest presnejsie umiestnenie spominanej citacie, aby som si mohol o utvorit predstavu o spominanych otazkach v kontexte ? Predpokladam, ze spominane otazky su len pedagogickymi pomockami na rozprudenie debaty, nie nejake nastroje vypocuvania.

Nemyslim si, ze je tu nejaka snaha postavit deti do pozicie v ktorej by sa citili neprijemne alebo trapne. Je to samozrejme aj o osobe lektora, ktory ak by chcel, by bol schopny deti do takejto pozicie dotlacit bezohladu na to, aky by bol obsah tychto textov.

Suhlasim, ze miera pocitovania intimity je individualna. Je ale dana vychovou. A moj nazor je taky, ze vychova veduca k tabuizovaniu sexuality nie je spravna. Potom sa nemozno cudovat, ze niektore deti sa budu uz len pri pocuti slova vagina ci penis cervenat. Ale zas aby zazili sok, hoc aj s pohladu na obrazok stoporeneho pohlavneho udu ? To mi pride uz velmi prehnane.

 


Hosť

#431 Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-28 16:27

#425: RVM - Re: Re: Re: RE: RVM

Stale len ucelne pouzite pseudozvasty.
Nabozenstvo povazujes za vymyvanie mozgov - budiz, to co si myslis je jedna vec, ale vnucuje ti niekto nabozenstvo? Nie. Ma tvoje dieta na vyber? Ma. Vnucuju detom sexualnu vychovu ? Ano. Je moznost ignorovat predmet? Nie, ak clovek nechce skoncit v base a dieta mu zoberu - to je ucelna ignoracia toho k comu to vedie a podla zapadneho vzoru, kde to uz takto funguje!
Sexualna vychova ako taka by problem mozno nebola, ale problemom su materialy od naruseneho cloveka, ktoreho povazuju za najvyssieho odbornika a podla nich sa aj vytvorila prirucka na absolvovanie tejto vychovy.



bojovnicka1488

#432 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 16:48

#426: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

Ok, uznavam, trochu som to prehnala, ale neznasam, ked sa niekto nadraduje nad niekoho a mysli si o sebe, ze on je ten najmudrejsi a ostatnych povazuje za hlupakov, preto som napisala to o tych kontaktoch atd., cim som sa snazila vyvratit, ze som hlupa. Takychto ludi treba vyviest z omylu, treba ich zobudit.

bojovnicka1488

#433 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 16:56

#427: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

RVM, dakujem, ze si sa ospravedlnil, beriem tvoje ospravedlnenie. Ale aby sa niekto zaoberal cislami v nicku, tak taki ludia sa asi musia hrozne nudit.

RVM
Hosť

#434 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 17:02

#433: bojovnicka1488 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

Prepac, ale ak si da holka nick bojovnicka1488, automaticky si to spojim s fasizmom, nemusim sa tym nijako specialne zaoberat. Rovnako ak, by si mala nick venusa69, asi by som cislo 69 nepovazoval za rok narodenia :)

RVM

#435 Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-28 17:32

#431: - Re: Re: Re: Re: RE: RVM

Nabozenstvo nepovazujem apriori za vymyvanie mozgov. Ale ak rodicia hustia nabozenstvo do hlavy svojim detom od malicka, tak to uz vymyvanie mozgov je. Problem je, ze dieta takychto rodicov na vyber nema. Musi chodit do kostola, aj ked castokrat nechce, musi postit, modlit sa pri obede, chodit na spoved atd, len preto ze si to jeho rodicia praju.

Co sa tyka toho strasenia basou... prehanas. U nas je problem strcit do basy aj rodicov takych deti, co maju vymeskany takmer cely skolsky rok. A som presvedceny, ze ak by mali rodicia vazne vyhrady voci sexualnej vychove, dokazu sa dohodnut ci uz s ucitelom, alebo s riaditelom skoly.

Niekedy mi tieto vase iniciativy pripominaju snahu americkych krestanskych kupin zakazat vyucovanie Darwinovej teorie evolucie. Aj oni maju milion dovodov preco evoluciu neucit, napriklad preto ze, je to "len" teoria. To, ze tejto teorii veri 99.9% vedcov ich vobec nezaujima, oni radsej budu detom tvrdit, ze svet ma 5000 rokov, bol stvoreny za 7 dni a pod. nezmysly.

PS: zamysli sa nad vyznamom slova "pseudozvasty".


Hosť

#436 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 17:34

#432: bojovnicka1488 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

nič v zlom, ale TAKTO:

"preto som napisala to o tych kontaktoch atd., cim som sa snazila vyvratit, ze som hlupa."

sa teda ozaj neobhajuje "sila ducha" ... u mňa osobne to vyvolalo dojem absolutnej argumentačnej bezmocnosti ...

Zuzana

#437 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-28 17:36

#430: RVM - Re: Re: Re: Re: Re:

Je dobré si to prečítať celé a pozorne.

st. 58/59 3.4.5.3.Môj obraz o sexualite

Deti si kladú tieto otázky navzájom v rámci dvojíc, potom sa dá krátky report pred plénom. To aký materiál - fotky, obrázky..poskytne vyučujúci lektor je  IBA na ňom.

Ide o to, že trieda nie je dôverné prostredie na zverovanie sa. Nie všetci spolužiaci sú kamaráti a nie všetky spolužiačky sú super. Napriek vzletným frázam v úvode, že sa zachová dôvernosť, informácie sa nevynášajú ...Tieto témy podľa koncepcie by mali učiť exerní lektori, kto to bude? Študenti medicíny, ktorí nemajú s psychológiou a skupinovou dynamikou prax? Absolventi psychológie? Dobrovoľníci, ktorí sa hlásia k Pietruchovej do kurzu? Komu sa budú zodpovedať?

St. 29/30 3.1.3.1. Zmeny počas dospievania

Aktivita na uvedomenie zmien, ku ktorým dochádza počas puberty, naučiť sa s nimi vyrovnať. Od 12r.

"Vyhodnotenie: Ako sa vám hra páčila? Stretli ste sa s tým, že by sa vám niekto posmieval za to, že vám preskakuje hlas, alebo máte malé prsia? Ako ste zareagovali? S kým sa rozprávate o zmenách, ktoré prináša puberta?"

Vy si myslíte, že trieda je to pravé prostredie, kde sa interaktívne bude dieťa zdôverovať? A ako zareaguje "skúsený pedagóg" rýchlokvasný lektor.

Pracovala som v psychologickej pordni a stále pracujem s deťmi. Takže viem, čo je skupinová dynamika a aký je to krehký ľad.

A vôbec, myslíte si, že materiál ktorý obsahuje vyhlásenia typu: "v politike je viac mužov ako žien, poznáš film, kde akčná hrdinka zachránila muža, rodičovskú dovolenku čerpá málo mužov.." kde sú informácie podávané  jednostranne - viď HAK, mnoho kontraindikácii, spomenuté len fajčenie, sexuálna zdržanlivosť spomenutá len 1x v mixe otázok, trestnosť sexu pred 15r. spomenutá len 1x,  ALE hlavne obsahuje chyby V BIOLÓGII  by mal byť použitý na výučbu sexuálnej výchovy, a navyše bez toho, aby ho ktokoľvek oponoval?

 

 


Hosť

#438 Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-28 17:37

#435: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

sposob ktorým vychovávas svoje deti ty tiez mozno nazvať vymyvaním mozgov. vari ty ich nič  neučíš nehovoríš im svoje názory atd? alebo tvoju výchovu povazuješ za ultra slobodnu a deti si robia co chcu? alebo povazujes svoje postoje za ultra správne?

Maroš
Hosť

#439

2013-10-28 18:14

Priznám sa, nepoznal som podstatu sporu p.Pietruchovej a p. Kuby. No oboznámil som sa s názorom jednej aj druhej strany a s nadhľadom môžem povedať, že p. Pietruchová skutočne na svoj post absolútne nepatrí. Len si stačí dobre prečítať napr. životopis Simone de Beauvoire, ktorá sa "preslávila" svojimi negatívnymi názormi na manželstvo a popieraním tradičných hodnôt a ktorú p. Pietruchová na svojom blogu v otvorenom liste adresovanom p. Kuby tak veľmi zastáva. Tak toto je dnes moderné a všetko čo je "po starom" je spiatočnícke? S manželkou v tomto mesiaci slávime výročie 40 rokov spoločného manželstva a sme na toto výročie hrdí. V dome, kde žijeme, je 40 bytov, ale drvivá väčšina je rozvedená - takže neviem, čo p. Pietruchová chce ľuďom na Slovensku podsúvať - niet o čom a vôbec som nemal problém s podpisom.


Hosť

#440 Re:

2013-10-28 18:44

#439: Maroš -

"V dome, kde žijeme, je 40 bytov, ale drvivá väčšina je rozvedená - takže neviem, čo p. Pietruchová chce ľuďom na Slovensku podsúvať"

 

to že napr. aj pani KUBY je rozvedená bude asi v poriadku  (predpokladám) ??? či ???

tieto "argumenty" platia iba na jednu stranu ??


Hosť

#441

2013-10-28 18:54

Som rada, že na Slovensku sú ľudia, ktorí počúvajú Ducha Svätého a s Božou pomocou nás mobilizujú...Veľa požehnania
bojovnicka1488

#443 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-28 22:06

#436: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

Tak ona pisala, ze sa radim s takymi co sa nevyznaju v pravnej problematike, su to amaterski pravnici, lenze ja sa vyznam trocha v prave, teda islo konkretne o problematiku ludskych prav, takze sa nemusim s nikym radit +mam kontakty na takych co sa pohybuju trebars v politike, takze ma podcenuje a tym vyvraciam, ze som hlupa - vyznam sa v danej problematike+mam este navyse zaujimave kontakty. Na to, aby vyhralo zlo, staci, aby dobro neurobilo nic. Preto sa snazim nebyt pasivna, nebyt tupa, poslusna ovca, ale bojovat proti nadutosti, nadradenosti, oblbovaniu, zavadzaniu, klamstvam, snazim sa to vyvraciat, uviest na pravu mieru a otvarat druhym oci. A som diskuter - zaciatocnik len tak pre info.


Hosť

#444

2013-10-28 22:41

Slovné útoky pani Pietruchovej prekročili hranicu znesiteľnosti. Petíciu som podpísala, lebo viem,
koľko zla môže vykonať nesprávny človek vo vedúcej funkcii. Je mi ľúto, že žijú ľudia - ženy, ktoré sa vyžívajú v nenávisti. Je to nízke a trápne.
MM

#445 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

2013-10-29 07:37

#407: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Ak vieš o nejakom nezákonnom získaní majetkov Cirkvi, tak to dokáž! A nekecaj sprostosti!

Ewco

#446 Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

2013-10-29 08:29

#435: RVM - Re: Re: Re: Re: Re: RE: RVM

Ako to spomenul niekto nadomnou - deti ucis podla svojho presvedcenia, nenechas ich volne robit co chcu bez usmernenia. Ak rodic je len papierovy veriaci a svoje deti nuti, vypomsti sa mu to v podobe ateistu. Aj ked rodic chce pre svoje dieta to najlepsie, ale tiez musi najst tu hranicu kedy je to este vychovne a kedy je to uz na skodu.

Neprehanam - dohladaj si informacie ako to uz funguje v praxi. V Nemecku 40 dni basa pre rodica, vo Francuzsku dostal pokutu ten, co mal na tricku "stereotypny" obrazok tradicnej rodiny. Ze to zatial u nas nefunguje ale neznamena, ze sa budem na to spoliehat. Ak je to tak skvele ako si niektori myslia, nech to nechaju na baze dobrovolnosti a nie nutenim - to je ten podstatny rozdiel.

Americke krestanske skupiny nemaju s RKC nic spolocne. Zvecsa ide o nejaku krestansku odnoz vysvetlujuc si vsetko posvojom. A taktiez tu neplet nepochopenie biblie. Ked niekto nevie citat medzi riadkami a berie obrazne veci doslovne, tak potom to aj tak vyzera. A cislo 99.9 % si si vycucal z prstu - lebo si to len myslis.
Osobne nemam problem ani s darwinovou teoriou a ani s biblickym vysvetlenim. Kto chce, suvislost si najde, kto nechce bude rypat z jednej alebo druhej strany.

Dadulík

#447 Takto vyzerá demokracia, sloboda slova a akceptácia inakosti

2013-10-29 09:22

Sledovala som diskusiu v petícii na podporu Pietruchovej http://www.peticie.com/forum/68616/start/250#258.
.
Takmer všetky príspevky sú tam vymazané.
.
Takto podľa Pietruchovej vyzerá demokracia, sloboda slova a akceptácia inakšieho názoru: likvidácia, odstránenie inakosti (názoru) majoritnej skupiny občanov.
Tom

#448 ... čo už ...

2013-10-29 10:11

o.p. je hlúpa a zakomplexovaná žena ... čoby samo o sebe vyvolávalo iba ľútosť, ale je pravda že je aj zlá, zákerná a pripravená šliapať po právach druhej strany ak sa jedná o protistranu voči jej názorovému presvedčeniu ... taká osoba skutočne nemá čo robiť v štátnej službe, kde by mala fungovať nezaujato a pre všeobecné dobro všetkých občanov ... ale pokojne môže po večeroch s kamarátkami pri káve tliachať svoje nezmysly - toto právo jej samozrejme nikto neupiera ... :)

Hosť

#449

2013-10-29 10:36

Nepoznam tu Pani ale ak nie je za zivot nema byt v tejto funkcii.

Hosť

#450 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

2013-10-29 10:39

#445: MM - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

"Ak vieš o nejakom nezákonnom získaní majetkov Cirkvi, tak to dokáž! A nekecaj sprostosti"

ak vieš z historie o nejakom zakonnom legálnom a možno aj nekrvavom ziskani majetku tak to ... ukáž, alebo dokáž ...

chceš nejaké príklady ? z historie ... ujo google ti rád pomôže ...