VYHLÁSENIE: ZAČNIME BRAŤ EXTRÉMIZMUS VÁŽNE

peter179

/ #17 k #9 Neriešené problémy a sklamanie

2013-11-24 21:35

Nebývam ani v BB kraji, ani v Blave. Problémy sú mi známe, i keď nie tak bezperostredne ako Vám. Ale môj názor je podobný ako ten Váš. Nepoznám p. Kotlebu, ale rozhodne nie som zástancom extrémizmu. Jeho zvolenie je však obrovská facka našej politickej scéne a v podstate celej spoločnosti. Dôsledok laxnosti, nekompetentnosti, skorumpovanosti, arogantnosti, ... našich vlád a absolútnej nefunkčnosti štátu. Ich záujem sa sústredil len na politický boj x strán, resp. sféry záujmu a moci pri rozdeľovaná zaujímavých zákaziek, prijímaní zaujímavých provízii, úplatkov, rozdávaní a rozpredávaní majetku štátu, ktorý je náš, nie ich. Resp. bol. Na čo sú nám vlastne politické strany?
Nechcem nič znevážiť alebo podceniť. Ale komunistická propaganda a masmédia s obľubou praktikovali vyhlasovanie nepohodlných za bláznov a zatvárali ich do blázincov. Dnešná "demokratická" propaganda a poplatné zdeformované masmédia vyhlasujú s obľubou nepohodlných za extrémistov, rasistov a teroristov. A najnovšie každý, kto je po 24 rokoch tohto marazmu nespokojný so súčasným stavom a zúčastní sa nejakej demonštrácie je označený za anarchistu. Taktiež prejav "demokracie", ale len v ponímaní tých vyvolených. Pritom je to presne opačne: tými anarchistami sú všetky štátne a politické zložky od vrchu až dolu.
Z histórie vieme, že vždy, keď štát neplnil svoju funkciu a úlohy, nestaral sa a nechránil svojich obyvateľov, bol skorumpovaný, dopustil a sám spôsobil zbedačenie svojho obyvateľstva ..., vždy nastúpil nejaký "izmus" - fašizmus, socializmus. Začiatok vyzeral vždy nevinne, potom boli všetci prekvapení a potom prišli obete. Mladí to zväčša nevedia, nezaujíma ich to. Aj my sme boli takí. Ale je dosť nás starších, ktorí sme to zažili, pamätáme. A znova a znova sa nechávame zahnať do kúta. Budeme naďalej takí, počkáme na príchod ďalšieho "izmu", alebo sa už konečne spamätáme???
Za tento stav našej spoločnosti nemôže Kotleba, ani cigáni. Za to môžu sekundárne naše nenažrané politické strany, všetky vlády, parlamenty, súdnictvo, prezidenti. A primárne my všetci, že sme dopustili toto ich 24 ročné bačovanie. Máme ešte toľko síl, odvahy, statočnosti a zopár slušných ľudí, aby sme to zvrátili??? Bude ešte Slovensko niekedy slušnou a sporiadanou krajinou, naozaj právnym štátom, domovom pre všetkých slušných obyvateľov. Alebo sa máme všetci vysťahovať a zostatnú tu len tí darebáci?