PETÍCIA ZA POKOSENÝ PREŠOV

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií PETÍCIA ZA POKOSENÝ PREŠOV.


Hosť

#1

2014-05-28 08:25

zrejme dr. Happy tohto roku naplánoval kosby tak, aby sa behalo s kosačkami aj v novembri pred voľbami
bambulka

#2

2014-05-28 09:03

Ste si nevšimli,že boli záplavy a dažde a jednoducho sa to nedalo? :D ľudia, trošku rozmýšľajte. Už kosia. Neviem, čo si chcete užívať v daždi na pokosenej tráve :D Hlavne všetko kritizovať.

Hosť

#3 Re:

2014-05-28 09:12

#2: bambulka -

dažde neboli počas celého mája. Tu nejde o užívanie si na pokosenej tráve, ale o zdravie. Dnes má veľmi veľa ľudí ťažké alergie, trpia nádchou, zápalom očných spojiviek, až dusením sa. Kto nezažil, nepochopí. Nepokosená tráva len zhoršuje zdravotný stav alergikov. Druhá vec je, že krajské mesto by asi nemalo takto vyzerať. Každoročne sú tuším 3 kosby, platí sa to z našich peňazí a ide o veľké sumy. Tráva rastie najrýchlejšie práve na jar, do polovice júla. Potom príde suchšie obdobie, ak nie celkom suché, keď už kosiť nie je také naliehavé. teda práve začiatkom mája sa mohlo pokosiť. To ešte dažde neboli.


Hosť

#4 Re:

2014-05-29 20:06

#2: bambulka -

Bambulka úplne s Vami súhlasím !!!


Hosť

#5

2014-05-29 20:58

...navrhujem odstránenie celej tejto nezmyselnej petícii !!!!
Stanislav Kahanec

#6 POĎAKOVANIE ZA PODPORU.

2014-05-31 09:56

Chcel by som POĎAKOVAŤ všetkým, ktorí túto petíciu podporili. Myslím si že každý súdny človek pochopí, že pri záplavách či iných kalamitách sa všetky sily sústreďujú na ochranu ľudí i majetku. Záplavy v meste Prešov už predsa dávno skončili. A myslím si, že každý súdny človek pochopí aj to, že rast trávy sa nebude prispôsobovať harmonogramu kosenia! Zajtra je už prvý júnový deň, a zeleň na najväčšom Prešovskom sídlisku Sekčov ešte v tomto roku NEBOLA KOSENÁ ANI RAZ!!! (okrem líniovej zelene okolo cesty Arm. gen. Svobodu) Tráva v bezprostrednom okolí bytových domov dosahuje výšku pol metra aj viac. Aj na detských ihriskách, pri pieskoviskách,... Pri chodníku okolo zvonice, ktorý spája MČ č.6 a MČ č.7 a je v značnej miere využívaný obyvateľmi sídliska Sekčov, výška trávy prerástla oporné zábradlie a v niektorých miestach dorástla až do výšky človeka (Foto k dispozícii). O túto petíciu sa začali zaujímať už aj médiá. Ešte raz ďakujem všetkým za podporu i záujem. Petíciu som inicioval predovšetkým pre to, že mnohí občania už strácali trpezlivosť s týmto neúnosným stavom nepokosenej zelene a žiadali urgentné pokosenie. Ľady sa konečne pohli až v tomto týždni. V MČ č.7 sa kosba začala od ulíc Vihorlatská a Sibírska a včera sa dostali s hrubou kosbou až po Exnárovu ulicu (Väčšie plochy riešili traktorom s mulčovačom) . Stav nahrubo pokosených plôch zatiaľ nekomentujem. I dnes doobedu, v sobotu, boli na Exnárovej ul.kosené niektoré plochy s malotraktorom i elektrickými "kosami". Malotraktor už momentálne kosí plochy pri bývalom objekte OZKN. Zostávajú teda ešte plochy na ulici Jurkovičovej a Šrobárovej, ale aj plochy parkovej zelene obvodového parku Sekčov - nad ZŠ Šrobárova, MŠ Jurkovičova i plochy tohto parku pri fontáne Angelinum, okolo zvonice,... A samozrejme, že na kosenie ešte čakajú plochy vznikajúceho parku pod Šalgovíkom (ktorý obyvatelia využívajú najmä na prechádzky so svojimi psíkmi), teda pod slepou cestou K1, ktorá v súčasnosti slúži aj ako príjazd ku ZŠ Sibírskej. Myslím si, že cca 17000 obyvateľov MČ č.7 si zaslúži, aby za dane , ktoré odvádzajú mestu i štátu, žili v upravenom a dôstojnom prostredí! Ď A K U J E M !

Hosť

#7

2014-06-02 20:10


Hosť

#8

2014-06-02 20:14

Táto petícia nemá nejaký veľký ohlas ....skor by trebalo riešiť: kupaliská ,parkoviska v
meste aj mestske firmy....ipz-tku,amfiteáter, delňu, velodrom....
Stanislav Kahanec

#9 Uplynuli 2 týždne...

2014-06-10 19:02

...mestská časť sídliska Sekčov MČ č. 7 je pri bytových domoch konečne vykosená. Áno, boli aj dažde, aj mokro aj náročnejšie podmienky na kosenie, lebo tráva už bola neprimerane vysoká, terén zamokrený...Všetko toto sa dá pochopiť. Doteraz však nie je pokosený obvodový park Sekčov - priestranstvo na ZŠ Šrobárova, pod bývalým HŠM, pri prechádzkovom chodníku v okolí parku Angelinum pri fontáne, pri zvonici doteraz tráva v "životnej" veľkosti... :( Áno, treba riešiť aj parkoviská, opraviť chodníky a cesty, z ktorých niektoré sú už v dezolátnom stave (Sládkovičova, Pod Táborom, Dostojevského, Jilemnického,... a opravu si zaslúžia určite aj viaceré ulice v najužšom centre mesta - Jarková, Slovenská,...Pre ľudí treba aj kúpaliská, aspoň užívaniaschopný a upravený areál Delne či amfiteáter,... Ale asi stále platí, že všetko naraz sa nedá a že treba mať jasné priority! Mesto je zo zákona povinné zabezpečiť základné samosprávne funkcie, teda starať sa o komunálny odpad, poriadok, kosenie, svietenie,... a samozrejme zabezpečiť aj rozvoj mesta a využiť pre to, čo najefektívnejšie verejné zdroje, ktoré mesto získava od svojich obyvateľov, teda urobiť čo najviac pre svojich občanov z daní, ktoré odvádzajú. Teda aj kosenie má mesto zabezpečiť, keď to vyžaduje stav zelene, v záujme bezpečnosti, najmä detí, ochrany ŽP ale aj alergikov, ale aj pre zabezpečenie zdravého a upraveného prostredia pre svojich obyvateľov!