Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej.

Hosť

#326 Re: Proti demagógii - za toleranciu

2013-10-24 13:58

#323: Olga Pietruchova - Proti demagógii - za toleranciu

proti demagogii za toleranciu?

Milá p. Pietruchová, tú toleranciu si predstavujete tak ako na petícii za vasu podporu kde su zmazané vsetky príspevky? Kto ste vy, že si dovolujete urážať väčšinu obyvateľov tohto štátu? Co si dovolujete nazvať ludí ktorí maju iný názor ako vy bigoťaci. Viete o tom, že vás nepodporuje aj množstvo ateistov? Hanba vám a y idete hovoriť o tolerancii? kde je vaša tolerancia. Ste hanbou slovenska

Hosť

#327 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-24 14:05

#324: MD - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

S odvolaním pána S. by som nemal tiež problém, dokonca som mu chcel osobne napísať.

to by som .... ma trošku znepokojilo ..ale zasa uistilo, že sa to nikdy nestane .....

ale ak sa do zajtra objavi TU tvoja petícia za odvolanie pana S. trestnoprávne riešenie jeho "ekonomickej činnosti"

vratenie všetkého neoprávnene získaného majetku, priznanie sa k spolupráci s ŠTB, priznanie sa a vysvetlenie dopravnej nehody so smrtelným následkom  vysvetlenie jeho "pôsobenia" v kauze B, a následne ospravdlnenie sa všetkým veriacím za predchádzajúci nie celkom kresťanský život ... a vyzvanie aby tak urobili všetci krestania nie len predstavitelia

tak potom stahujem celú svoju diskusiu na túto tému

ALE kedže sa tu objavilo Tvoje "dokonca som mu chcel ...."

tak mi je všetko v podstate jasné ...

zase jeden prázdny výstrel do tmy ... žiaľ ...

žite si dalej vo svojej vlastnej nereálnej realite

MD

#328 Re: Proti demagógii - za toleranciu

2013-10-24 14:09

Cit.: "..tak ako mam byt objektívna.."

Myslím, pani Pietruchová, že Vám sa vôbec o objektivitu nejedná, ale len o bezhlavé presadenie "Vašich" záujmov, proto prichádzate do konfliktu nie len s duchovenstvom, ale s každým triezvo zmýšľajúcim človekom, ktorý si ctí pravdu a morálne zásady. Žiaľ (pre Vás) a chvalabohu (pre nás), kresťania sú práve tou skupinou, ktorá Vášej ideológii najviac odporuje, preto pociťujete potrebu útočiť práve proti nim.

Moja rada - zmeňte intoleranciu za toleranciu a ovzdušie okolo Vás sa na nepoznanie zmení...

Hosť

#329 Re: Re: Proti demagógii - za toleranciu

2013-10-24 14:22

MD

#330 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-24 14:24

RVM

2013-10-24 14:55

Nedavno som cital na SME clanok o tom, ako v Maroku odsudili mlady par za to, ze zverejnil na facebooku fotku toho, ako sa bozkavaju. Kym pred 20 rokmi bolo Maroko pomerne liberalna moslimska krajina, kde bolo mozne vidiet aj miestne dievcata v plavkach, dnes nieco take neprichadza do uvahy (a to je na tom Maroko stale lepsie ako vacsina islamskeho sveta).

Tak ako u nich, aj u nas hrozi, ze zopar nabozenskych fanatikov (magnificat.sk, hlavnespravy.sk a pod.) dokaze sirenim demagogie a strachu uspesne vymyt ludom mozgy. Zacne sa to zakazom interrupcii a bude pokracovat zakazom hormonalnej antikoncepcie, "tabletky po", nahoty v mediach (akoby nahe ludske telo bolo nieco skazene), vystredneho oblecenia a k cenzure internetu. A nakoniec zakazu aj tie plavky, teda aspon tie, ktore nezahaluju takmer cele telo a vratime sa spat na zaciatok 20teho storocia.

Dakujem, neprosim.

Hosť

#332 Re: Proti demagógii - za toleranciu

2013-10-24 16:33

...pomôžem a poradím : Zmiznite zo scény čím skôr a zoberte so sebou aj tú vašu chorú "ideologiu" !!!

Marián

2013-10-24 16:41

Sledujem petíciu na odvolanie p. Pietruchovej. Som si istý, že v danej veci spravodlivo rozhodne Pán. Dovolím si vyjadriť sa na danú vec aj svojim názorom. Viete myslím si, že každý človek má nárok vo svojom živote, ktorý mu daroval Boh na svoj názor na danú vec, môže sa k tomu vyjadriť, alebo nemusí. Veď to je Božie, nakoľko Pán nás má tak veľmi rád, že nám dáva k životu veľké dar, slobodnú vôľu. Je to obrovský dar milujúceho otca pre svoje deti. Dobrý otec miluje svoje deti a chce pre ne len to najlepšie. A preto k slobodnej vôli nám daroval aj ďalší dar a to návod na šťastný život v medziľudských vzťahoch a to je ( desatoro Božích prikázaní ). Je len na nás ako budeme užívať tieto darované dary od Boha pre svoj život. Nikdy v histórii to však neviedlo k ničomu dobrému, keď prevládali v spoločnosti nenávisť, zvady a zlo. V tých momentoch prichádzalo k vojnám to sa žiaľ deje aj dnes vo svete. Ak nechceme, aby tomu bolo tak aj u nás, alebo v tejto diskusii máme byť k sebe tolerantní máme sa mať radi máme si pomáhať máme si odpúšťať, tak ako nás to učí Pán. Iba takto myslím si sa v spoločnosti všetko na dobré obráti. Nie sa za svoje názory nenávidieť a jeden na druhého poukazovať a osočovať sa, kde kto spravil chybu. Chyby robí každý človek, nikto z nás nie je dokonalý. Dôležité však je, ako a či sme sa z nich poučili. Človek biely, čierny, žltý, kresťan, ateista, politik, kňaz myslím si, že každý človek na zemi spravil nejakú chybu. Pán nás takto, ako to posudzujeme mi ľudia neposudzuje, posudzuje nás podľa toho či v živote konáme dobro alebo zlo. Hľadajme pravdu v rôznych názoroch a sporoch v tolerantnej a v inteligentnej diskusii. Tak teda ako hľadať pravdu? To je medzi nami ľuďmi ťažké. My kresťania hľadáme pravdu v desatoro Božích prikázaniach, ktoré nám daroval Boh teda pravdu hľadáme v Bohu. No poviem vám, že žiť podľa prikázaní to nie je ľahké, človek si musí veľa odriekať, musí byť na seba veľmi tvrdý a prísny, aby takto dokázal žiť svoj život a plniť Božiu vôľu. Boh je večná láska on nás všetkých bez výnimky veriacich neveriacich ľudí na zemi, tak miloval a miluje, že za nás obetoval svojho jednorodeného syna Ježiša Krista, ktorý položil svoj život za nás a ešte v poslednom okamihu svojho života na kríži nám s veľkou láskou všetko zlé, čo sme mu spôsobili odpustil. Pán Ježiš plnil Božie príkazy s pokorou a láskou. Tesne pred smrťou, ku ktorej ho odsúdili ľudia obrátil sa k svojmu Nebeskému Otcovi a vyriekol, Pane odpusť im, lebo nevedia čo robia. Pán Ježiš nám hovorí, kto chce prísť k Bohu nech mňa nasleduje, ja som cesta, pravda i život. Iba cezo mňa prídu ľudia do večnosti a budú mať život večný. Ak sa chceme mať dobre i tu teraz na zemi zlo musí ísť stranou. Iba dobrom a láskou k blížnemu svojmu nám bude všetkým na tomto krásnom Bohom stvorenom svete dobre. Žime tak, ako nás to on bez výnimky všetkých učí . Hľadajme všetci spoločne dobro, ja sa v tejto petícii hlásim za dobro darované Bohom, nie za zlo konané nami ľuďmi. Všetkých diskutujúcich srdečne pozdravujem a modlím sa za nás všetkých, aby sme tu žili dobre, svorne a zlepšovali si pozemský život, ktorý nám bol darovaný. Marián.
fero

#334 RE 323, Oľga Pietruchová

2013-10-24 17:21

Pani Pietruchová, veď v tom je problém: "Nuž, keď je mojou náplňou práve presadzovanie rodovej rovnosti, ... ". Práve presadzovanie rodovej rovnosti vyvolalo veľký odpor spoločnosti. Spoločnosť ( napríklad ja )nechce rodovú rovnosť. Rodovú rovnosť v ponímaní ako sa presadzuje v západných krajinách ( aby bolo jasné ). A ak súhlasíte s demokraciou ako vládou ľudu, tak by ste názory spoločnosti mala rešpektovať. Ak cítite tlak spoločnosti, tak by ste mala odstúpiť. Inak to bude permanentný konflikt. ...

Hosť

2013-10-24 17:46

Nesúhlasím s potratovou ani homo-loby.Nepotrebujeme odbor pre rodovú rovnosť.

Hosť

#336 Re:

2013-10-24 17:51

#335: -

mám veľku radosť že tolko ludí podporuje tuto petíciu. vdaka vsetkým a povzbudte dalsích, ktorí nevedia o tejto petícii.

ja

#337 Re: Proti demagógii - za toleranciu

2013-10-24 19:31

olinka velmi radi ta ospravedlnime - ak teda nevydrzis. pokojne to zbal, a odkracaj domov. v zivote viac o tebe nepotrebujeme pocut. zbohom

Hosť

2013-10-24 19:56

Treba už konečne prijať také zákony, aby sa zavreli huby bigoťákov a išli tam kam patria. Modliť sa do kostola.

Hosť

#339 Re: LUW

2013-10-24 19:57

#2: LUW - LUW

Myslím, že niektoré vyjadrenia proti Oľge sú naozaj tvrdé, ale chápem, že jej správanie vyvoláva takúto reakciu. Bola to tak pekná žena. Je mi ľúto, že nemôžem stáť na jej strane, lebo nemá pravdu.

Hosť

#340 Re:

2013-10-24 19:59

#338: -

neurážaj drvivu väčšinu občanov tohto štátu!

bojovnicka1488

#341 Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-24 21:38

#251: ja - Re: Re: pietruchova do basy?

Pietruchová: dieta moje, ked sa chcete vyjadrovat k pravu, poradte sa s
pravnikom a nie so slobodnym vysielacom. mozeet tu napastovat eset 150
dokumentov, to neznamena, ze mate pravdu. nahravanie verejneho cinitela
pri vykone funkcie je dovolene, samozrejme, ale toto bolo zadadnutie
vyboru, kde 3/4 ludi neboli verejni cinitelia - ludia z MVO, akademickej
obce atd. ako sukromne osoby maju pravo na ochranu sukromia a pokial ich
chce niekto nahravat a este k tomu nahravku zverejnit, musi mat na to
ich suhlas. kludne to odkazte vasim amaterskym pravnikom zo "slobodneho
vysielaca", ja som s tymi demagogmi skoncila. sloboda tak, ako si ju oni
predstavuju, je anarchia a sirenie nenavisti, pretoze vecne ani
argumenami podlozenu diskusie viest nedokazu. dakujem, neprosim

Ja som jej odpísala:
Ochrana práva na súkromie zahŕňa širokú oblasť týkajúcu sa
súkromného života, ako aj intímnej sféry, vnútorného
myšlienkového či citového života človeka. Týka sa života v
rodine, vzťahov k inej osobe, s ktorou je v úzkom citovom,
priateľskom alebo obdobnom vzťahu. K zásahom do súkromia dochádza
aj v dôsledku zásahov do mena a priezviska alebo v dôsledku zásahov
do cti a dôstojnosti. http://paragraf.sk/page.php?str=1

Do súkromia osôb, a teda aj do predmetu ochrany osobnosti patria
zásadne otázky týkajúce sa ich intímnej sféry. Výkon verejných
vecí nepodlieha ochrane súkromia.

Áno, išlo o verejné veci, verejný záujem - trebárs ochrana,
podpora ľudských práv v SR, trebárs takéto veci ste určite
riešili na tom vašom zasadnutí, predsa každý občan SR chce, aby sa
dodržiavali ľudské práva, ide teda o verejné veci, verejný
záujem, ešte raz, výkon verejných vecí nepodlieha ochrane
súkromia.

Verejný záujem je záujem, ktorý prináša majetkový prospech alebo
iný prospech všetkým občanom alebo väčšine občanov.

Vy ste obhajcovia ľudských práv, koho ľudské práva to teda
obhajujete, na zasadnutí ste porušili ľudské práva občana SR,
ktorý si chcel urobiť zvukový záznam, má právo na slobodu prejavu,
informácie, nedovolili ste mu urobiť zvukový záznam, ktorý by
pojednával o veciach verejných, o vašej pracovnej činnosti, nie o
vašom súkromnom živote, tak tu nehovorte o súkromí, práca je
práca a súkromie je súkromie a vy ste v tej dobe boli v práci, pracovali ste.

A toto všetko som si naštudovala sama, nie ste jediná, ktorá si vie
vyhľadávať informácie na Internete, toľko ľudí to vie.

Hosť

#342 Re: Re:

2013-10-25 05:27

#340: - Re:

Drvivá väčšina občanov tohto štátu je trafená, že plakať je málo.

bojovnicka1488

#343 Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-25 06:12

#251: ja - Re: Re: pietruchova do basy?

Peter Sanve bol diskriminovaný

Základným právnym dokumentom, ktorý v Slovenskej republike zakazuje diskrimináciu na základe pohlavia/rodu, je Ústava Slovenskej republiky. Podľa čl. 12 ods. 1 ústavy „ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach“. Zákaz diskriminácie je podrobnejšie vyjadrený v ods. 2, podľa ktorého sa základné práva a slobody zaručujú na území Slovenskej republiky „všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo k etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie.“ Z týchto dôvodov nemožno nikoho poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať. http://diskriminacia.sk/pohlavie-rod/pravny-ramec/

Zákon č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky (bol novelizovaný a nadobudol účinnosť od 1.septembra 2012, najnovšie znenie tohto zákona Zákon č. 232/2012 Z. z. Ústavný zákon):

Čl. 12

(1) Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.

(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.

(4) Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach pre to, že uplatňuje svoje základné práva a slobody.

ja

#344 Re: Re: Re: Re: pietruchova do basy?

2013-10-25 06:30

vyborne, dobre na to ides :)
btw. prave citam ´´diskusiu´´ pod peticiou na podporu pietruchovej:
admin

#201 Re: Re: Re:

2013-10-23 19:03

Ja som to rozhodla. Nemam na to ani silu, ani chut. Diskusia bola par dni otvorena a nepriniesla ANI JEDNEJ STRANE nic pozitivne. Admin ma moznost prispevky vymazavat, tak to respektujte vy. Svoj (ne)suhlas mozete vyjadrit svojim podpisom, nech uz bude kdekolvek
moja odpoved:

to co tu predvadzas draha moja, to je stelesnena ubohost. ze diskusia nepriniesla nic ani jednej strane? tak to je obrovsky omyl. diskusia je zakladnym principom slobodnej a demokratickej spolocnosti - ktoru vy dve damy udajne podporujete a respektujete. alebo len vtedy ked sa vam to hodi?
diskusia totiz predsa len nieco priniesla - a to neprijemne poznanie, ze napriek vsetkej vasej snahe, tato spolocnost nestoji ani o vas, ani o vasu agendu.

Hosť

#345 Re: Re: Re:

2013-10-25 08:08

#342: - Re: Re:

tak sa odsťahuj

Hosť

#346 Re: LUW

2013-10-25 08:30

#2: LUW - LUW 

Ty tu vravíš o kritike a zaslepenosti, ale stačí sa len pozrieť pod otvorený list na podporu pani Pietruchovej a nie je tam ani jeden komentár v diskusii, čo ich autor petície vymazáva priebežne...tak to potom nevie skutočne prijať kritiku a je zaslepený???...keď ani len konštruktívnu diskusiu nenechá otvoriť?, tu sa môžeš kľudne vyjadriť a nik ti to mazať nebude a áno je to tvoj názor akceptujem ho, i ja som presne nad týmto premýšľala, kým som túto petíciu vôbec podpísala, ale za týmto účelom petícia nie je vytvorená...

Hosť

#347 Re: Re:

2013-10-25 08:42

#282: RVM - Re:  

to je jednoducho mienka tejto spoločnosti a tá je tiež indikátorom toho, čo ľudia, žijú, aké majú hodnoty, aké tradície, aké názory a áno aj akú majú vieru...Ide tu o to, že v demokratickej spoločnosti, má parlament, štátne zriadenie jednoducho zastupovať túto dovolím si povedať váčšinovú spoločnosť....to je realita...a , skrátka...najpr by sa musela cela táto kultúra Slovenka zmeniť a to sa nedá mávnutím čarovného prútika, len tak ako je to nariadené niekde "zhora" až konštruktívna diskusia v celej spoločnosti môže ukázať, čo si naozaj občania myslia a či sú vôbec... a na koľko sú otvorený novým trendom... Toto je jednoducho pravda a tá sa len tak jednoducho zmeniť nedá...

Čitateľka

2013-10-25 08:47

Vďaka, bojovníčka. Podľa našich práv teda nikto nesmie prinútiť lekára vykonať potrat, teda vraždiť, len preto, že žena má právo na potrat, nikto nemá právo nanútiť sexuálnu výchovu do škôl a učiť moje deti veci v rozpore s mojim presvedčením, len preto, že on si myslí, že to vie najlepšie a že jeho múdrosť moje deti ochráni.
Žiaľ prečítala som si správu o reprodukčnom a sexuálnom zdraví a právach, ktoré našťastie neprešli v Európskom parlamente a tam je jasne ukázané, že práva jedného, vedú do povinností a dodržiavania príkazov druhého. Veľká snaha o to, aby to čo hlása jedna strana muselo platiť všade. Tu vôbec neide o slobodu, tu ide o zničenie slobody všetkých, ktorí s tým nesúhlasia.
Mal si lekár doteraz slobodu, že nebudeš vraždiť? Tak odteraz ju už mať nebudeš. Lebo výhrada svedomia už nemá byť právom lekára, vieš žena má právo na potrat. Máš farár problém zosobášiť homosexuálov, pretože je to v rozpore s tvojou vierou? Vo Francúzsku už nemajú na výber, dostali to príkazom. Čo sú to vlastne tie práva???
Pietruchová Oľga Ing.

#349 Re: Nie vymenit - ZRUŠIŤ !!!

2013-10-25 08:58

minister

#350 štátny tajomník

2013-10-25 09:12

Vážený pán minister,
Vážený pán štátny tajomník,
v poslednom čase vidíme, že naša spoločnosť sa čoraz viac polarizuje. K tejto skutočnosti významne prispieva aj činnosť Výboru pre rodovú rovnosť, ktorého tajomníčkou je Ing. Oľga Pietruchová, M.A.
Na neobjektívny prístup p. Pietruchovej poukazuje viacero organizácií, ktoré dokonca spísali výzvy na jej odvolanie z funkcie tajomníčky VRR.
Myslím si, že pokiaľ osoba, ktorá zastáva tak významnú funkciu, akou nepochybne funkcia tajomníka VRR je, takýmto významným spôsobom zbytočne rozdeľuje spoločnosť, je potrebné konať a zastaviť tento proces.
P. Pietruchová je inteligentná a vzdelaná žena, avšak na vykonávanie funkcie tajomníka Výboru pre rodovú rovnosť je potrebné, aby dokázala pochopiť a rešpektovať názory všetkých skupín obyvateľstva, aby dokázala byť objektívna. Výzvy na odvolanie p. Pietruchovej poukazujú práve na skutočnosť, že p. Pietruchová nie je schopná rešpektovať iné názory, ako má ona sama a nedokáže svoju funkciu vykonávať objektívne. Ako príklad môžem uviesť, že VRR sa žiadnym spôsobom v doterajšej činnosti nevenoval právam mužov. Dokonca ani vtedy, keď sa zasadaní Výboru zúčastnili ľudia, ktorí na túto skutočnosť priamo poukázali a predložili konkrétne návrhy, aby bola činnosť VRR vyváženejšia a zaoberala sa aj právami mužov.
Teraz prišlo dokonca k tomu, že p. Pietruchová verejne priznala, že je neobjektívna a považuje to za normálne. Citujem z profilu p. Pietruchovej na Facebooku:
"...Nuž, keď je mojou náplňou práve presadzovanie rodovej rovnosti, tak ako mam byt objektívna?..."
Jednoznačne ide o nesprávny prístup k agende rodovej rovnosti a podľa uvedenej citácie p. Pietruchová toto nedokáže pochopiť. Rodová rovnosť nie je len o presadzovaní feministických a LGBTI požiadaviek. Rodová rovnosť je aj o právach mužov, ktoré sú napr. v oblasti starostlivosti o deti po rozvode jednoznačne v praxi potláčané.
Na základe vyššie uvedeného som presvedčený, že nie je možné naďalej akceptovať Ing. Oľgu Pietruchovú, M.A. vo funkcii tajomníčky Výboru pre rodovú rovnosť, preto Vás p. minister ako predsedu Výboru pre rodovú rovnosť žiadam o odvolanie p. Pietruchovej z funkcie tajomníčky VRR.
S pozdravom